Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Κλειστά τα σχολεία Τετάρτη, Παρασκευή και Δευτέρα

Για τη διευκόλυνση των εκλογέων εκπαιδευτικών και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μη λειτουργήσουν εκείνη την ημέρα τα σχολεία, (Τετάρτη 3 Νοεμβρίου) χορηγώντας άδεια μίας ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν έγκαιρα τους μαθητές.

Κλειστά τα Σχολεία Παρασκευή και Δευτέρα λόγω των Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Επίσης λόγω της διενέργειας των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών στις 7 Νοεμβρίου 2010, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010...»

Συνεργασία - Ανάπτυξη - Συνοχή : ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Μελέτη αρδευτικών δικτύων όπου δεν υπάρχουν και προσπάθεια χρηματοδότησης.
Προώθηση αναδασμών σε ημιορεινά αγροκτήματα.
Βελτίωση αγροτικών υποδομών (αγροτική οδοποιία κλπ) σε όλους τους οικισμούς.
Στήριξη της κτηνοτροφίας. Αξιοποίηση των βοσκοτόπων που υπάρχουν στο Δήμο.
Προώθηση όλων των τοπικών αγροτικών προϊόντων (σταφύλια, κρασί, τσίπουρο,  πεπόνι, φασόλια, αλλαντικά, μέλι κλπ). Διοργάνωση εκθέσεων – εκδηλώσεων για προβολή τους.
Στήριξη των πρωτοβουλιών για καινοτόμες καλλιέργειες (ενεργειακά φυτά κλπ) καθώς και μεταποίηση αυτών των προϊόντων.
Υλοποίηση προγράμματος για τη νιτρορύπανση.
Ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και των βιολογικών προϊόντων.
Στήριξη των δράσεων που αφορούν τη Σηροτροφία και την Αμπελουργία.
Δημιουργία μελισσοκομικού πάρκου και φυτεύσεις αρωματικών και μελισσοκομικών φυτών.
Αξιοποίηση των υφιστάμενων φραγμάτων (Λύρας, Προβατώνα - Λευκίμης) και προώθηση  νέων στην περιοχή Σουφλίου (Καμηλοπόταμος) αλλά και στις ορεινές περιοχές. Τα φράγματα μπορούν να αξιοποιηθούν για αρδευτικούς αλλά και υδρευτικούς σκοπούς.
Συνεργασία με όλους τους αγροτικούς φορείς για τη στήριξη του αγροτικού πληθυσμού τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε. Στήριξη των ΤΟΕΒ που η λειτουργία τους πλέον μεταβιβάζεται στους Δήμους.
Διεκδίκηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης και ουσιαστικής παρέμβασης για την αντιπλημμυρική προστασία. Η επικοινωνιακή τους διαχείριση κάθε χρόνο θα μας βρει απέναντι.

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ - ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου : Δεν μπλοφάρω, δεν δραπετεύω"Δεν μπλοφάρω, δεν δραπετεύω από τα προβλήματα, δεν υπολογίζω την υστεροφημία, μπροστά στις επιτακτικές ανάγκες και το μέγεθος των προκλήσεων", τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News" και χαρακτηρίζει "αστεία πράγματα" τις αιτιάσεις ότι έχει επιλέξει στρατηγική εξόδου, όπως ο Κώστας Καραμανλής.

"'Εδωσα και δίνω όλο τον εαυτό μου για να αποφύγει η χώρα μου την χρεοκοπία, ανέλαβα ιστορικές ευθύνες, με πολλή περίσκεψη, αλλά χωρίς ποτέ να δειλιάσω", αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο Γ. Παπανδρέου και δηλώνει έτοιμος να τον κρίνουν ξανά οι πολίτες, όποτε χρειαστεί.

Υπογραμμίζει ότι, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και προσθέτει πως "ήττα" για τον ίδιο είναι να μην μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στη μάχη για την αλλαγή της Ελλάδος. Σημειώνει, ωστόσο, ότι το ενδεχόμενο προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία δεν θα εξαρτηθεί από ένα μεμονομένο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά από το αν η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο.

"Ανευθυνότητα η αποχή"

"ΚΚΕ στην κάλπη -λαϊκή συσπείρωση, η μόνη απάντηση στα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας". Αυτό ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε στελέχη και φίλους του ΚΚΕ, στην Πετρούπολη και κάλεσε τον λαό να απαγκιστρωθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να ψηφίσει υπεύθυνα ΚΚΕ.

    "Η αποχή είναι ανευθυνότητα. Συμμετοχή και ευθύνη είναι η ψήφος στο ΚΚΕ και στους συνδυασμούς που υποστηρίζει", τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι την ίδια στάση θα πρέπει να κρατήσουν οι ψηφοφόροι του κόμματος και στο δεύτερο γύρο και να μην στραφούν προς τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ κυρίως και της ΝΔ. 

    Απαντώντας στην επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, περί πολιτικής σταθερότητας, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε, ότι η μόνη σταθερότητα για τη χώρα είναι ο λαός να αγωνίζεται και να απαγκιστρωθεί από τα δυο μεγάλα κόμματα και προέβλεψε ότι με αφορμή τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δοκιμάζονται ευρύτερες πολιτικές ανακατατάξεις. 

    Αυτόν το ρόλο, τόνισε, παίζουν οι υποψηφιότητες των κ. Δημαρά, Μητρόπουλου και των άλλων κομμάτων της αριστεράς, που λειτουργούν ως ανάχωμα για να μην μπορέσει ο λαός να αμφισβητήσει το πολιτικό σύστημα. 

    

Κοινωνική Συμμαχία : Προεκλογική ομιλία στην ΟρεστιάδαΜε Περιφερειακή Συνείδηση αγκαλιάζει την Κοινωνική ΣυμμαχίαΣε έναν χώρο ιδιαίτερου συμβολισμού στο αμφιθέατρο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εκατοντάδες πολίτες της Νέας Ορεστιάδας και της ευρύτερης περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και έστειλαν ένα καθαρό μήνυμα για την απόφαση και την επιλογή τους σε μια κρίσιμη για την περιφέρειά μας περίοδο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης, οι βουλευτές του νομού Όλγα Ρενταρή και Ελένη Τσιαούση, ο Έπαρχος του Βόρειου Έβρου Πολυχρόνης Αντωνιάδης, ο δήμαρχος Βύσσας Παναγιώτης Σιανκούρης, ο αναπληρωτής Νομάρχη Έβρου Κώστας Ιωαννάκης και πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι δήλωσαν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου.

Επισκέψεις Χριστοδούλου και μελών του συνδυασμού του "Συνεργασία Ανάπτυξη Συνοχή"

Επίσκεψη Χριστοδούλου σε καφενεία στο Σουφλί.
 Για ακομη μια φορά ο Πασχάλης Χριστοδούλου και μελη του συνδυασμού του έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα από τους συμπολίτες τους.

Στην ομιλία του τόνισε τους βασικούς αξονες του προγράμματός της παράταξής του για το νέο Καλλικρατικό δήμο.


saschristod.blogspot.com

«Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι περιοδείες της κ. Νικολάου στον Έβρο»


Συνεχίζει τις επισκέψεις της, σε όλους τους δήμους του Έβρου, η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη, συνοδευόμενη από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους. 
Στο πλαίσιο του προγράμματός της, την Πέμπτη επισκέφθηκε τους οικισμούς του Δήμου Τυχερού, όπου συνομίλησε µε αγρότες και κατοίκους της περιοχής. Το απόγευμα της Παρασκευής πήγε στους Μεταξάδες, όπου είχε τη δυνατότητα να συζητήσει µε κατοίκους, ενώ  επισκέφθηκε δύο βιοτεχνίες της περιοχής που παράγουν τοπικά προϊόντα (λαχανικά και µέλι). Η κ. Νικολάου, µε την ευκαιρία  της επίσκεψης,  τόνισε τη σημασία της ανάδειξης και της υποστήριξης ιδιωτικών πρωτοβουλιών που ενισχύουν την τοπική οικονομία και αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής.
Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν στα χωριά Αλεποχώρι, Λάδη, ∆όξα, Χιονάδες, Ελαφοχώρι, Ευγενικό, Ποιµενικό, Μάνη, Καρωτή και Ελληνοχώρι.  Η περιοδεία έκλεισε στο Διδυμότειχο, όπου η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Κοινωνικής Συμμαχίας», είχαν την ευκαιρία να συνταντηθούν και ν’ ανταλλάξουν απόψεις με εμπόρους και επαγγελματίες της ιστορικής πόλης.
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα επισκέψεων της κ. Νικολάου, αυτό συνεχίζεται το Σάββατο με επίσκεψη στην Ορεστιάδα και σε χωριά της περιοχής, όπου στις 7 θα πραγματοποιήσει ομιλία παρουσία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί οικισμούς της περιοχής του Τριγώνου και την επόμενη μέρα οικισμούς του δήμου Φερών.

Γιώργος Παυλίδης: Τριτοκοσμικές οι υποδομές σε πολλούς οικισμούς Κέχρου και Οργάνης


Τριτοκοσμικές χαρακτήρισε τις υποδομές που συνάντησε ο Γιώργος Παυλίδης στην περιοχή του Κέχρου και της Οργάνης του Νομού Ροδόπης. Ειδικότερα επισκέφθηκε τον οικισμό Κύμη με 500 περίπου κατοίκους. Διαπίστωσε ότι συνδέεται με χωματόδρομο διερχόμενο μέσα απο χειμάρρους χωρίς γέφυρες. Η πλήρης ανυπαρξία υποδομών εντός του οικισμού όπου η λάσπη λόγω της βροχής κυριαρχούσε παντού δημιουργεί στους κατοίκους αισθήματα οργής και αγανάκτησης. Ο Γιώργος Παυλίδης ανέφερε στους κατοίκους που τον περίμεναν: "Αισθάνομαι άσχημα για την κατάσταση που επικρατεί και ζητώ συγνώμη, έστω κι αν δεν είχα μέχρι τώρα καμία σχέση με την περιοχή. Η πολιτική για μένα είναι αποτέλεσμα, αίσθημα ευθύνης και αντιστοιχία ανάμεσα στα λόγια και στις πράξεις. Λυπάμαι για την εγκατάλειψη της ορεινής περιοχής του Νομού Ροδόπης."

Ομιλίες / Περιοδείες Πασχάλη Χριστοδούλου


Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί θα μιλήσει στην Αλεξανδρούπολη στο Ξενοδοχείο Grecotel .


Το απόγευμα της Κυριακής θα μιλήσει στην Καρκατσιλιά
( Ενορία Αγίου Αθανασίου )


Το βράδυ στις 9  θα επισκεφτεί το Σιδηρώ .


Μπουρδούνης Γιώργος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος