Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Τα Σαββατιάτικα

  • Δάφνη, σπαγγέτι και λουκάνικα

    Η 28η Οκτωβρίου είναι η αγαπημένη μου γιορτή γιατί πολεμήσαμε αυθορμήτως κάτι παλιούς Ευρωπαίους που ήθελαν να σκλαβώσουν τη δραχμή μας και να την κάνουν λιρέτα. Ανέκαθεν με γέμιζε υπερηφάνεια αυτή η δροσερή επέτειος και για πάρα πολλά χρόνια ήμουν υπερβέβαιος πως όποιος άκουγε τα δραματικά ή μπριόζικα τραγούδια της Βέμπο καταλάβαινε ότι οι Ελληνες ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για την τιμή της πατρίδας.
    Μεγάλωσα, λοιπόν, μέσα σε ατμόσφαιρα πατριωτικής χλιδής, έστω κι αν με μπέρδευε η μετανοημένη Γερμανία που από τύψεις απορροφούσε χιλιάδες Ελληνες μετανάστες για να τους βελτιώσει τη ζωή με μάρκα και αγνή «Nivea». Κανείς όμως δεν μου εξηγούσε πώς μια χώρα καταστραμμένη είχε τόση δύναμη ώστε να φιλοξενεί άλλους καταστραμμένους που, λίγα μόλις χρόνια πριν, ήθελαν να την καταστρέψουν αφού τους κατάστρεψε με τον πόλεμο. Αντιθέτως, στην Ιταλία -που είχε εισπράξει και τη μεγαλύτερη ειρωνική επίθεση της αλησμόνητης Σοφίας- δεν ήθελε κανένας να μεταναστεύσει. Μόνο κατά τη δεκαετία του '60, όταν ακούστηκαν προς τα έξω τα τραγούδια της Ρίτα Παβόνε και του Μαντούνιο, δείξαμε ενδιαφέρον και σπεύσαμε ως φοιτητές να σπουδάσουμε Ιατρική και Αρχιτεκτονική, κυρίως.

Μη ξεχάσετε να αλλάξετε την ώρα !

Μην ξεχάσετε τη χειμερινή ώρα. Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να ρυθμιστούν ώστε να δείχνουν 3.00. Η χειμερινή ώρα -που είναι και η «κανονική»- θα καθορίζει την καθημερινότητά μας μέχρι και τις 26 Μαρτίου του 2011.

Μέσα στο Νοέμβριο οι αποφάσεις για τη φορολογία

   Εντός του Νοεμβρίου η κυβέρνηση αναμένεται να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις της για τη φορολογία που θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό του 2011. Πρόκειται για αποφάσεις που αφορούν τις μετατάξεις προϊόντων από τον συντελεστή 11% σε υψηλότερο καθώς και τη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων. Οι μετατάξεις προϊόντων από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 23% προβλέπονται στο μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή από 1.1.2011 και να εισπραχθούν συνολικά σε ετήσια βάση 1 δις ευρώ.

    Στο πλαίσιο αυτό ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν διάφορα σενάρια όπως η μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή 11% σε έναν ενδιάμεσο μικρότερο συντελεστή από το 23%. Οι αποφάσεις για το θέμα αυτό αναμένεται να "κλειδώσουν" μετά και από τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν με την Τρόικα η οποία θα έλθει στην Ελλάδα εντός του Νοεμβρίου για τον προγραμματισμένο έλεγχο της πορείας της ελληνικής οικονομίας ενόψει και της έγκρισης της τρίτης δόσης του δανείου.

Προσφυγή αστυνομικών για τις νέες ταυτότητες

Αντισυνταγματικός και παράνομος είναι ο νέος τύπος υπηρεσιακών ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού ο οποίος περιέχει ηλεκτρονικό τσιπ με προσωπικά δεδομένα μη αναγνώσιμα δια γυμνού οφθαλμού παρά μόνο με μηχανικό μέσο. Αυτό υποστηρίζουν δύο ένστολοι της Ελληνικής Αστυνομίας με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ενας υπαρχιφύλακας και ένας αρχιφύλακας που κλήθηκαν να παραλάβουν τα νέου τύπου δελτία ταυτότητας υποστηρίζουν ότι ο νέος τύπος υπηρεσιακών ταυτοτήτων, σύμφωνα με το Σύνταγμα, έπρεπε να καθοριστεί με προεδρικό διάταγμα και όχι όπως έγινε με αποφάσεις του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Προσθέτουν ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία έπρεπε να είχε προηγηθεί η συγκατάθεση των 
 

O Δημήτρης Πέτροβιτς στη Σαμοθράκη


Περιοδεία στη Σαμοθράκη πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για τον Έβρο Δημήτρης Πέτροβιτς, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους . Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το Δημαρχείο όπου έγινε ενημέρωση από το δήμαρχο κ. Πετρούδα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί. Ακολούθησε επίσκεψη στο κέντρο υγείας Σαμοθράκης, όπου ο κ. Πέτροβιτς επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο υγείας με την έλλειψη γιατρών και με τη δυσκολία να εφαρμοστεί ο νέος νόμος με τις εφημερίες.
Στη συνέχεια ο κ. Πέτροβιτς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, επισκέφθηκαν χωριά του νησιού και συνομίλησαν με τους κατοίκους.
Επίσης ενα από τα θέματα που κυριάρχησε σε συζητήσεις, ήταν η ανάγκη να διευθετηθεί το χρόνιο πρόβλημα της συγκοινωνίας , όπως και το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων.

Παρουσίαση Βιβλίου


Κωνσταντίνος Πασχάλης : Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Απάντηση σε αναφορά της βουλευτού Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγας Ρενταρή- Τέντε


Απάντηση στην αναφορά  της βουλευτού Έβρου του ΠΑΣΟΚ  Όλγας Ρενταρή- Τέντε σχετικά  με το αίτημα του Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών του ΤΕΕ Ορεστιάδας περί άνισης μοριοδότησης της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής εμπειρίας τους,  απεστάλη από τη Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο της απάντησης, τέτοιου είδους αδικία δεν υφίσταται, αφού με βάση την 6622/383/14-05-10 απόφαση του Υπ. Εργασίας περί καθορισμού  κριτηρίων για την αξιολόγηση και επιλογή του ωρομισθίου προσωπικού των ΕΠΑΣ, η μοριοδότηση της διδακτικής εμπειρίας υπολογίζεται με ένα μόριο ανά ώρα διδασκαλίας,  ενώ η επαγγελματική εμπειρία προσμετράται ανά ημέρα εργασίας.
Όσον αφορά την  κατεύθυνση της σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ο ΟΑΕΔ κατόπιν σχετικής 
απόφασης του Διοικητή, καθορίζει ότι οι εργαζόμενοι στον 

Στις 2 Νοεμβρίου ο Αντώνης Σαμαράς στην Αλεξανδρούπολη


Έρχεται τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ στη Θράκη και πιο συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη. Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010 στις 9:30 το πρωί θα έχει σειρά επαφών με κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς της πόλης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην αγορά της Αλεξανδρούπολης, ενώ στις 6 το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο δημοτικό θέατρο. Το μόνο που έχει σημασία τώρα, είναι αν ο «ανεξάρτητος» υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, θα φωτογραφηθεί μαζί του ή θα το αποφύγει…

Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις Συνσυασμού : Συνεργασία - Ανάπτυξη - Συνοχή