Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Μόνο η βροχή ξέρει ..... Black Sheeps !!!

ΚΑΜΠΑΡΝΤΙΝΑ - BLACK SHEEPS - Live
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης επισκέφθηκε την αγορά της Κομοτηνής


         
  SH100020  
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης του Συνδυασμού "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" επισκέφθηκε χθες 27/10/2010 κεντρικά σημεία της εμπορικής αγοράς της Κομοτηνής, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εμπόρους και επαγγελματίες.


 
Οι συζητήσεις που έγιναν περιστρέφονταν στην κάμψη της αγοραστικής κίνησης και στη δυσκολία επιβίωσης αρκετών επαγγελματιών.
Χαρακτηριστικά παλιός έμπορος της Οδού Ερμού παρατηρούσε ότι "Παλιότερα κερδίζαμε από το επάγγελμά μας επί δεκαετίες. Τώρα προσπαθούμε να καλύψουμε τα έξοδά μας, έχοντας ταυτόχρονα την υποχρέωση να συντηρούμε και τα άνεργα παιδιά μας."
Στη συνέχεια μαζί με τον υποψήφιο Αντιπ/ρχη κ.Κων/νο Μιχελή και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους που τον συνόδευαν μετέβησαν στη Διαλαμπή, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της περιοχής, που εξέφρασαν τη βεβαιότητα για την επερχόμενη νίκη του Συνδυασμού.
Χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης βρέθηκε στα χωριά Άρατο, Πρωτάτο και Αρίσβη της ανατολικής πλευράς της Ροδόπης. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι γενικώς ανήσυχοι και δήλωσαν τον προβληματισμό τους για την απροκάλυπτη παρέμβαση της Κυβέρνησης στις Αυτοδιοικητικές Περιφερειακές Εκλογές. Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού του Δημάρχου Ξάνθης στην Ξάνθη.
«Ομιλίες στην Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη»


Παρουσία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  Άρη Γιαννακίδη, θα γίνουν οι δύο κεντρικές ομιλίες στον Έβρο από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Γεωργία Νικολάου.
Η πρώτη, θα γίνει στην Ορεστιάδα το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστήμιου. Η ομιλία της Αλεξανδρούπολης θα γίνει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Grecotel.

Βαγγέλης Δέδογλου :Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Κοινωνική Συμμαχία

Ο Βαγγέλης Δέδογλου γεννήθηκε το 1966 στο Τυχερό όπου και κατοικεί μόνιμα με  την τετραμελή οικογένειά του, τη γυναίκα του Αγγελική και τα παιδιά τους Γιώργο και Όλγα.

Το 1983 εισήχθη από τους πρώτους στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε το 1988

Το 1991 αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του εργάστηκε σε ιδιωτική εταιρία πολλαπλασιαστικού υλικού στην Ορεστιάδα μέχρι το 1993

Από το 1993 και μέχρι το 1999 εργάστηκε στη Αναπτυξιακή Εταιρεία των ΟΤΑ, Δημοσυνεταιριστική Έβρος ΑΕ με αντικείμενο τον σχεδιασμό και υλοποίηση εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών όπως το Leader, το Interreg, το Youthstart κλπ, καθώς και με την εκπόνηση επενδυτικών προγραμμάτων που ως σκοπό είχαν την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Παράλληλα συμμετείχε σε πλήθος προγραμμάτων εκπαίδευσης, αγροτών κυρίως , ως εκπαιδευτής και ως σχεδιαστής προγραμμάτων στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ‘Έβρος Εκπαιδευτική’.

Από το 2000 έως σήμερα εργάζεται στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Έβρου συμμετέχοντας ενεργά και στην ομάδα υποστήριξης του αγροτικού τομέα της Νομαρχίας.

Από το 2007 μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής του αντιπολιτευτικού συνδυασμού στο Δήμο Τυχερού με πλούσια δράση κατά τη διάρκεια της τετραετίας, σε θέματα περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος, δημόσιας υγείας, αγροτικής ανάπτυξης, κλπ, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και των πολιτών του τόπου.

Ματαιώνεται η Μαθητική Παρέλαση στο Σουφλί

Λόγω κακών καιρικών συνθηκών ματαιώνεται  η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου . Στην παρέλαση θα συμμετάσχει μόνο ο Στρατός που ήδη έχει πάρει θέση στο σημείο έναρξης της παρέλασης .

Ξεκινάει επίσημα στις 21 Νοεμβρίου η Ντόρα Μπακογιάννη

  Εκδήλωση όπου θα ανακοινωθεί η ίδρυση του νέου πολιτικού κινήματος από την


 Ντόρα Μπακογιάννη, θα πραγματοποιηθεί την 21η Νοεμβρίου στο θέατρο Badminton στην Αθήνα. 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους και ήδη από τους ιντερνετικούς της φίλους, έχει δημιουργηθεί σελίδα στο facebοοk μέσα από την οποία μπορείτε να ενημερώνεστε για αυτήν! 

Δείτε τη σελίδα

 http://piazzadelpopolo.blogspot.com

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης : Πληρωμή Προκαταβολής 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης 2010

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την αποστολή του σχετικού αρχείου πληρωμής στην ΑΤΕ, τράπεζα που συνεργάζεται ο Οργανισμός Πληρωμών, αρχίζει σήμερα η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων. Τα σχετικά ποσά που συνολικά ανέρχονται σε περίπου 1 δις € θα είναι διαθέσιμα από αύριο το πρωί.

    Για διευκόλυνση της ενημέρωσης των δικαιούχων, Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης, θέτει στην διάθεση των δικαιούχων από σήμερα την νέα διαδικτυακή υπηρεσία ενημέρωσης των αγροτών για τις πληρωμές που πραγματοποιεί ο Οργανισμός. Οι αγρότες μπορούν απλά με την εισαγωγή του ΑΦΜ τους στο στην σχετική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) να ενημερώνονται για το σύνολο των πληρωμών που πραγματοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

H Greenpeace πανηγυρίζει ότι νίκησε ... στον Αστακό

Η Greenpeace είχε ταχθεί ενάντια στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο LPG στον Αστακό από τις πρώτες κιόλας μέρες, αφότου ανακοινώθηκε η συνεργασία με το Κατάρ. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών, η συγκεκριμένη μονάδα ήταν ρυπογόνος, επικίνδυνη για την ασφάλεια των κατοίκων και υπερτιμημένη ως προς τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για την εθνική οικονομία και την τοπική κοινωνία.
Ευτυχώς τελικά το σχέδιο ναυάγησε.

Προφανώς, μας ικανοποιεί μία τέτοια εξέλιξη. 
Η ικανοποίηση αυτή δεν μπορεί όμως παρά να αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση, καθώς αποτυπώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να:
o Κινηθεί στα όρια της αντισυνταγματικότητας σε μία σπασμωδική προσπάθεια να προσελκύσει επενδύσεις, δημιουργώντας έτσι ένα επικίνδυνο προηγούμενο.
o Ακυρώσει κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που έχει πάρει μέχρι τώρα στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης.
o Υποθηκεύσει το μέλλον μίας ολόκληρης περιοχής (Ν. Αιτωλοακαρνανίας), στο όνομα της εξόδου από την οικονομική κρίση.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη για την κυβέρνηση, έστω και έμμεσα, αφήνει ένα περιθώριο αισιοδοξίας ότι τελικά η Ελλάδα θα μπει σε μία πράσινη τροχιά ανάπτυξης. Η κυβέρνηση απέτυχε να υλοποιήσει μία επικίνδυνη επένδυση σε εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα, ίσως όμως έτσι αντιληφθεί ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι οι πραγματικά αποδοτικές επενδύσεις, πολύ απλά γιατί βάζουν τον Έλληνα πολίτη στον επίκεντρο της αναπτυξιακής προσπάθειας.

Ομιλίες / περιοδείες Υποψηφίου Δημάρχου Πασχάλη Χριστοδούλου.


Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου θα επισκεφτεί
Το Μαυροκκλήσι και το Αμόριο .

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου θα επισκεφτεί τα Λαγυνά και τη Λυκόφη .

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου θα επισκεφτεί
Τη Δαδιά και την Κορνοφωλιά .

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί θα μιλήσει στην Αλεξανδρούπολη στο Grecotel .

Το απόγευμα της Κυριακής στις 7 μ.μ θα μιλήσει στην Καρκατσιλιά ( Ενορία Αγίου Αθανασίου )

Μωραϊτης Ευάγγελος : Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


“Όχι” στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας…

Μήνυμα στη Ρωσοελληνική πλευρά ότι το έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη δεν πρόκειται να υλοποιηθεί έστειλε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, λίγες ώρες μετά τις κοινές δηλώσεις που έκαναν στη Μόσχα η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Σεργκέι Σματκό για τον πετρελαιαγωγό. 
Με δηλώσεις του σε Βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τόνισε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της περιβαλλοντικής μελέτης, τα οποία, όπως υποστήριξε, «δεν υπάρχει κανένας τρόπος να είναι θετικά.
Δεν μπορεί κανείς να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για μια πετρελαιοκηλίδα στον μικρό κόλπο του Mπουργκάς», ανέφερε συγκεκριμένα. Υπογράμμισε επίσης ότι το έργο διέρχεται από προστατευόμενες περιοχές Natura και πως «δεν μπορούμε να κόψουμε ένα δάσος για να κάνουμε χώρο για τον αγωγό».
Οι δηλώσεις αυτές φαίνεται να ακυρώνουν ουσιαστικά το πλάνο συνεργασίας για τον πετρελαιαγωγό, που συμφωνήθηκε τη Δευτέρα στη Μόσχα, μεταξύ Ελληνικής και Ρωσικής πλευράς, το οποίο προέβλεπε, μεταξύ άλλων, και τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για το έργο του αγωγού πετρελαίου.

ερτ

Ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή στη Θράκη

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου τη Θράκη αλλά και την Καβάλα όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Στην Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει το πρωί και στις 9:30 και θα βρεθεί στο εκλογικό κέντρο της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας για την Περιφέρεια ΑΜΘ», όπου θα κάνει δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.
Στη συνέχεια, θα περιοδεύσει στην αγορά της Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου, Ι. Καβύρη και Λεωφ. Δημοκρατίας) και θα συνομιλήσει με κόσμο και επαγγελματίες.
Στις 10:30 είναι προγραμματισμένη επίσκεψή του στο ΙΚΑ Αλεξ/πολης...»

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κομοτηνή όπου θα έχει συνάντηση με τους υποψηφίους που στηρίζονται από το ΣΥΝ, ενώ θα περιοδεύσει και την αγορά της πόλης.

Σημαντικά έργα Πολιτισμού του νομού Έβρου εντάσσονται άμεσα στο ΕΣΠΑ…

Τρία έργα Πολιτισμού του νομού Έβρου εντάσσονται άμεσα στο ΕΣΠΑ, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως της περιφέρειας, Θεοδώρας Κόκλα και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. 4Ειδικότερα, στη σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία ένταξης δέκα έργων της περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και αυτό της προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Ζώνης-Μεσημβρίας, του Ιερού των Μεγάλων Θεών και του Κάστρου της Χώρας Σαμοθράκης και της Συντήρησης της Παναγίας Κοσμοσώτειρας των Φερών.
Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και η ωρίμανση ενός ακόμη έργου του νομού Έβρου, αυτό της προστασίας και ανάδειξης των ευρημάτων του ταφικού τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας. «Η ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, που αφορούν στη διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς προχωρά με σταθερά βήματα στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε την πλούσια και ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά των πέντε νομών της περιφέρειάς μας», δήλωσε μετά τη σύσκεψη η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεοδώρα Κόκλα.

ερτ