Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Κι όμως κάποιοι δήμαρχοι δεν θέλουν την ανάπτυξη!

http://piazzadelpopolo.blogspot.com

Μπορεί κάποιος δήμαρχος να λέει ότι δεν θέλει την ανάπτυξη; Και όμως υπάρχει! Είναι ο γνωστός από τις εκπομπές του Χαρδαβέλα, δήμαρχος Ορφέα Βαγγέλης Πουλιλιός! Αυτός ο άνθρωπος είναι τώρα υποψήφιος δήμαρχος του «Καλλικρατικού» Δήμου Σουφλίου!!!

Ευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας για τη διαφθορά

Οι χώρες με κίτρινο χρώμα είναι στην κορυφή με τις καλύτερες επιδόσεις σε θέματα διαφάνειας. 
Οι χώρες με κίτρινο χρώμα είναι στην κορυφή με τις καλύτερες επιδόσεις σε θέματα διαφάνειας.
Στην 78η θέση της παγκόσμιας κατάταξης -χαμηλότερα από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- βρίσκεται η Ελλάδα ως προς το δείκτη αντίληψης της διαφθοράς.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς». Η Ελλάδα βαθμολογείται με 3,5 βαθμούς έναντι 3,8 το 2009.


Την καλύτερη επίδοση με 9,3 εμφανίζουν η Δανία, η Νορβηγία και η Σιγκαπούρη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια θέση με την Κίνα, την Κολομβία, το Λεσότο, το Περού και τη Σερβία.


Ο επικεφαλής της, Κώστας Μπακούρης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς (προστασία πληροφοριοδοτών, παρεμβάσεις στην απονομή 


«Συνάντηση με γονείς αυτιστικών παιδιών και μονογονεϊκές οικογένειες»


Τις ευαίσθητα κοινωνικά ομάδες, και τους συλλόγους, μέσα από τους οποίους στηρίζονται, επισκέφθηκε τη Δευτέρα η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κα Γεωργία Νικολάου -Μαυρανεζούλη, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο κ. Ανδρέα Καφετζή. «Οι  συναντήσεις, τόσο με τους γονείς των αυτιστικών παιδιών, όσο και με το Δ.Σ. των Μονογονεικών Οικογενειών, ήταν ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για μένα, καθώς οι πανανθρώπινες αξίες και ο σεβασμός στο διαφορετικό, αποτελούν τα βασικά στοιχεία της δικής μας προσέγγισης στα ζητήματα αυτά», τόνισε η ίδια.  
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Αυτιστικών Ατόμων Νομού Έβρου κα Ευαγγελία Mαυρίδου, ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και για τη θετική εξέλιξη σε σχέση με το Κέντρο Απασχόλησης που δημιουργείται στο Δωρικό, του Δήμου Τραϊανούπολης και πρόσθεσε: «Τα παιδιά με αυτισμό στον Έβρο είναι περίπου σαράντα. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν γίνονται γνωστές. 

Τροπολογία για ενίσχυση συνταξιούχων

Την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων, όπως ανακοίνωσε από το Περιστέρι ο κ. Παπανδρέου. Αναμένεται ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου «Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων». Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο και το Δημόσιο, πλην του ΟΓΑ, για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω.
  • Το επίδομα των 300 ευρώ δικαιούνται συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ. 

Πέντε αιτήματα έθεσε το Εργατικό Κέντρο Έβρου στην υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη…

Τη μετατροπή των επιχορηγήσεων-επιδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις σε επιδότηση ασφάλισης του εργαζομένου, ως κίνητρο δημιουργίας θέσεων εργασίας, ζήτησε από την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, στην Αλεξανδρούπολη. 
Ζητήθηκε επίσης να δοθεί περίοδος χάριτος ή να αναπροσαρμοστούν οι δόσεις αποπληρωμής των δανείων που έχουν λάβει άνεργοι από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας αλλά και να δημιουργηθεί γραφείο Ενημέρωσης των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, κατά τα πρότυπα του Συνηγόρου του Πολίτη.
Τέλος τέθηκε το αίτημα της μείωσης της φορολογίας των προϊόντων που παράγονται στον Έβρο, κατά πέντε μονάδες, και η άμεση στελέχωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, «η υπουργός ήταν θετική στα αιτήματα που της τέθηκαν και υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της ικανοποίησής τους». 

ερτ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών μπροστά στο Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών του Φυλακίου…

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν εχθές το μεσημέρι, μπροστά από το Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών, στο Φυλάκιο του δήμου Κυπρίνου, μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, παρουσία και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Χρήστου Φωτόπουλου. 
Οι αστυνομικοί υπάλληλοι, που είχαν προαναγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα την κινητοποίηση, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών, ο αριθμός των οποίων, το τελευταίο διάστημα,  έχει αυξηθεί κατά πολύ, ενώ παραμένει κλειστή και μία πτέρυγα του Κέντρου, για λόγους υγιεινής, με απόφαση της διεύθυνσης Υγείας της νομαρχίας Έβρου. Στην είσοδο του κέντρου, οι αστυνομικοί ανήρτησαν και πανό με το σύνθημα: «Είμαστε και εμείς λαός, ζητάμε ασφάλεια και υγιεινή».

ερτ

Οξεία επίθεση Μ.Θεοδωράκη στον πρωθυπουργό

Φραστική επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στον κύκλο συζητήσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη και συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Π. Μαλούχος.

    Μεταξύ άλλων ο διεθνής Έλληνας συνθέτης ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγήσει τη χώρα και σε εθνικές εκλογές.

    «Ο Γιώργος Παπανδρέου με τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξή του, εκβιάζει τον ελληνικό λαό, ότι αν δεν ψηφίσουμε τους δικούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα, είμαστε σε διάλυση, θα σταματήσουν τα πάντα» δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

    Ακόμη ανέφερε ότι έχει διαπιστώσει πως «αν κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα είχαν κάψει την Ελλάδα».


απε

Η συνέντευξη του Πασχάλη Χριστοδούλου στη Δέλτα τηλεόραση .

 Μέρος πρώτοΜέρος δεύτερο