Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Ο Πουλιλιός προτίμησε ..... ταβέρνα στο Τυχερό!!!

Αυτή την στιγμή σε ζωντανή μετάδοση  η Δέλτα τηλεόραση φιλοξενεί τον υποψήφιο Δήμαρχο Σουφλίου Πασχάλη Χριστοδούλου,ο έτερος υποψήφιος Βαγγέλης Πουλιλιός αν και προσκλήθηκε δεν παρουσιάστηκε προφασιζόμενος την γιορτή του Αγίου Δημητρίου πολιούχου των Λαβάρων.
Αναγνώστης μας πληροφόρησε ότι προτίμησε ....μια ταβέρνα στο Τυχερό!!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας,απέφυγε σίγουρα τον διάλογο!!!!


http://gkatzios.blogspot.com

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χαράλαμπο Κυριακίδη

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΗΛΙΑ.

     
 
       ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΡΦΕΑ
         ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1.     ΓΚΙΔΙΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ                                       του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                                    
2.     ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                              του ΧΡΗΣΤΟΥ                             
3.     ΘΕΟΛΟΓΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ                       του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ                       
4.     ΚΑΡΑ - ΧΟΥΣΕΪΝ ΑΛΗ                                  του ΧΑΣΑΝ                               
5.     ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΦΛΩΡΑ                                  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                           
6.     ΝΤΕΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ                                     του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ                           
7.     ΠΑΓΩΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                           του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                
8.     ΠΟΛΥΝΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ                        του ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ                      
9.     ΤΟΥΦΕΚΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ                               του ΦΙΛΙΠΠΑ                            

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ                   
1.     ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΔΗΜΟΣ                                  του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                      
2.     ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                            του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                   
3.     ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ                               του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                         
4.     ΔΙΑΓΚΑΚΗ-ΜΑΚΡΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ                του ΣΠΥΡΟΥ                  
5.     ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                          του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                         
6.     ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ       του ΙΩΑΝΝΗ (ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ)  
7.     ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ       του ΙΩΑΝΝΗ (ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΣ)  
8.     ΛΕΚΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                 του ΔΑΜΙΑΝΟΥ   

Στη Σαμοθράκη κλιμάκιο της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας»

Στη Σαμοθράκη βρίσκεται από τη Δευτέρα κλιμάκιο της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας» για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Στο πολύπαθο νησί του Έβρου, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γιώργος Καΐσας, μέλη και φίλοι της παράταξης επισκέφτηκαν οικισμούς του, υπηρεσίες και καταστήματα, συνομίλησαν με τον κόσμο, ακούγοντας τα προβλήματά του, ενώ παρουσίασαν και τις θέσεις τους.
«Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της αγανάκτησης του κόσμου για την εγκατάλειψη του νησιού. Οι Σαμοθρακίτες μας επεσήμαναν τις μεγάλες αλλά αναξιοποίητες δυνατότητες που έχει το νησί. Από τα κύρια και βασικά ζητήματα, είναι το ακτοπλοϊκό, αφού πλέον η Σαμοθράκη είναι ξεκομμένη και αποκομμένη, και έχει απομείνει μόλις ένα πλοίο από Αλεξανδρούπολη, όπως και η υγεία με τα προβλήματα στο κέντρο Υγείας να είναι τεράστια. Η Αριστερή Οικολογική Συνεργασία θα έχει στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων και θέσεών της, τις διεκδικήσεις των φορέων της Σαμοθράκης» δήλωσε ο Γ. Καΐσας.
Στην Αλεξανδρούπολη το πρωί της Τρίτης, αντιπροσωπεία της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας», περιόδευσε και μοίρασε ενημερωτικό υλικό σε υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου, στη ΔΕΗ και την ΔΕΥΑΑ

ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Θετικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Σεργκέι Σματκό για την προοπτική υλοποίηση του σχεδίου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος χθες σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σματκό, ανέφερε ότι «θα είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί το σχέδιο, τουλάχιστον πριν γίνουν γνωστά τα συμπεράσματα της διεθνούς περιβαλλοντικής μελέτης για τον αγωγό», προβλέποντας ότι «τα συμπεράσματα της μελέτης θα είναι αρνητικά…». Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους «κινδύνους» που ενδέχεται να υπάρξουν από την κατασκευή του αγωγού λόγω του γεγονότος ότι «ο κόλπος του Μπουργκάς είναι μικρός, και ο αγωγός θα περάσει μέσα από δασική προστατευόμενη έκταση».
Τέλος αναφέρθηκε στους φόβους του ότι μια ενδεχόμενη διαρροή πετρελαίου μπορεί να αποβεί μοιραίο χτύπημα για τον βουλγάρικο τουρισμό στην Μαύρη Θάλασσα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.
προτείνοντας τη δημιουργία ομάδας εργασίας, που θα συνεδριάσει έως το τέλος του 2010, έτσι ώστε Ρωσία και Ελλάδα να επεξεργαστούν τη θέση τους, σχετικά με την δυνατότητα εκτέλεσης του έργου.
 

«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πρέπει να ενισχυθεί για να διαδραματίσει ουσιαστικό περιφερειακό ρόλο στον τομέα της υγείας»

Το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με τον συνδυασμό ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Άρης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της ενότητας Έβρου.
Ο κ. Γιαννακίδης αρχικά συναντήθηκε με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του Ιδρύματος Νίκο Ραπτόπουλο και Ιορδάνη Ντόλα, παρουσία του Προέδρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης - Έβρου Ομότιμου Καθηγητή Χειρουργικής του ΔΠΘ Γιώργου Μηνόπουλου.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την  τεράστια και ανεκτίμητης κοινωνικής και επιστημονικής αξίας συνεισφορά του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης μέσα από την προσφορά των 

Περιοδείες Υποψηφίου Δημάρχου Πασχάλη Χριστοδούλου

Σήμερα το βράδυ στις 10 ο Πασχάλης Χριστοδούλου θα βρίσκεται στη Δέλτα Τηλεόραση για το Debate των επικεφαλής των συνδυασμών .


Αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου , το απόγευμα θα επισκεφτεί τα Λαγυνά και τη Λυκόφη και


Μεθαύριο Πέμπτη 28 Οκτωβρίου θα επισκεφτεί τη Δαδιά και την Κορνοφωλιά .


Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπονομευτεί ή να ανακοπεί η πορεία της χώρας.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπονομευτεί ή να ανακοπεί η πορεία της χώρας τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι έχουν επενδύσει στην αποτυχία της Ελλάδας. Πρόσθεσε δε ότι εάν είμαστε συνεπείς το Μνημόνιο σταματάει το 2013 και σημείωσε ότι οι απώλειες στις συντάξεις είναι δυνατόν να αποκατασταθούν πριν από αυτό το έτος.

    Ο κ. Παπανδρέου ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής σε εθνικές εκλογές, τόνισε ότι "δεν έχω πρόθεση να πάω σε πρόωρες εκλογές", αλλά επεσήμανε ότι εάν το αποτέλεσμα στις εκλογές για τους ΟΤΑ συναθροιστεί με κάποιες άλλες παραμέτρους και η συνάθροιση οδηγήσει σε αδιέξοδο, τότε - και καθώς στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα - θα πρέπει να μιλήσει ο κυρίαρχος λαός. Αν βαρύνει η κατάσταση για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει αλλαγές τότε θα πρέπει να υπάρξει απόφαση του ελληνικού λαού.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και ότι το προσωπικό του στοίχημα είναι να συγκρουστεί - με στόχο την αλλαγή - με τις δυνάμεις εκείνες που κρατάνε τη χώρα πίσω.

    Και απηύθυνε "προσκλητήριο ευθύνης" προς τα εκατομμύρια των πολιτών που συγκροτούν την προοδευτική παράταξη, τονίζοντας ότι σε αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να δοθεί ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά ψήφος ελπίδας και αλλαγής.

Διαγωνισμός για το ΕΣΥ

Νέο τρόπο προμηθειών ο οποίος αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλο του το εύρος από τις αρχές του 2012 ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στους προμηθευτές, με τους οποίους είχε συνάντηση στο υπουργείο Υγείας.

    Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι θα προκύψει, μετά από διαγωνισμό, ιδιωτικός φορέας - πιθανότατα από το εξωτερικό καθώς αντίστοιχοι φορείς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα - ο οποίος έπειτα από διαγωνισμό θα αναλάβει με σύμβαση με το δημόσιο, τη διαδικασία προμήθειας υλικών και φαρμάκων στα νοσοκομεία.

    Όσον αφορά τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές ο κ. Λοβέρδος ήταν σαφής, εξηγώντας ότι τα ομόλογα τα οποία δεν έχουν πάρει τυπωμένα οι προμηθευτές και αφορούν τις οφειλές μέχρι και το Δεκέμβριο του 2009 θα τα πάρουν μέχρι το τέλος του 2010.

    Οι προμηθευτές από την πλευρά τους ζήτησαν να λάβουν τα τυπωμένα ομόλογα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι από τον Ιανουάριο του 2010 έως και τον Σεπτέμβριο του 2010 οι προμηθευτές θα πληρωθούν τοις μετρητοίς μέχρι το τέλος του 2010 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι από το 2011 οι αποπληρωμές θα γίνονται σε πραγματικό χρόνο.


απε

Θανάσης Γκαϊφύλλιας: Ένα υπέροχο αγύριστο κεφάλι…


http://www.e-orfeas.gr/artists/interviews/2644.html
 Κείμενο : Θεοδόσης Βαφειάδης 

Το ξεκαθαρίζω από την αρχή. Ο πρόλογος αυτής της συνέντευξης θα είναι πολύ προσωπικός. Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας είναι ένας θρύλος του ελληνικού τραγουδιού. Ένας από εκείνους τους μυθικούς μουσικούς ήρωες των εφηβικών μου χρόνων. Τον θαυμάζω ως καλλιτέχνη, τον εκτιμώ ως άνθρωπο. Τον σέβομαι όχι μόνο για το καλλιτεχνικό του έργο, αλλά και για όλο το μύθο που ακολουθεί το όνομά του… Παρακολουθούσα πολλά χρόνια τη δουλειά του, είχα όλη τη δισκογραφία του, αλλά δίσταζα να τον προσεγγίσω. Κάποια στιγμή έπρεπε όμως να το κάνω! Μετά από κάποια ηλεκτρονική και τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του, πήρα την απόφαση και πήγα στο φιλόξενο σπίτι του, στην Κομοτηνή και τον συνάντησα για πρώτη φορά από κοντά. Εκεί, δίπλα του πάντα και η σύντροφος της ζωής του κα. Λία Τζιαμπάζη. Ήταν άνοιξη του 2009. Η  συνέντευξη που ακολουθεί είναι κάποιες στιγμές μόνο από τις κουβέντες μας όλο αυτό το διάστημα.
Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου του 1947 στο ακριτικό Σουφλί του Έβρου, όπου έζησε και τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Κομοτηνή. Από το 1968 έως το 1977 θα ζήσει στην Αθήνα και εκεί θα κάνει τους πρώτους δίσκους του, θα ερμηνεύσει και θα γράψει αγαπημένα τραγούδια και θα βρεθεί επί σκηνής με σημαντικούς συναδέλφους του. Στην Πέμπτη Εποχή, στο Μεταξύ μας, στο Κύτταρο, στο Ροντέο, στο Λιόγερμα… με το Νίκο Ξυλούρη, το Γιώργο Ζωγράφο, τη Μαρίζα Κωχ, τη Μαρία Δημητριάδη, τον Καριοφύλλη Δοϊτσίδη, τη Δέσποινα Γλέζου, το Νίκο Δημητράτο, την Ξανθίππη Καραθανάση, τη Δόμνα Σαμίου, τον Αντώνη Καλογιάννη και τόσους άλλους…
Κάποια στιγμή θα πάρει την ώριμη απόφαση της επιστροφής. Στη Θράκη, θα συνεχίσει να ασχολείται με τη μουσική και το τραγούδι. Θα κάνει τις δικές του επιτυχημένες παραγωγές από το Κύτταρο, το αδικημένο αλλά αγαπημένο Φύλλο Πορείας και τον Ήλιο τον Ηλιάτορα του Οδυσσέα Ελύτη που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει κυκλοφορήσει στη δισκογραφία. Θα γράψει μουσικές και τραγούδια για θεατρικές παραστάσεις του ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Κομοτηνής, θα κάνει έναν αγώνα ζωής για την ανέγερση, αναστήλωση και επαναλειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας και βέβαια όλα αυτά τα χρόνια δεν θα σταματήσει τις εμφανίσεις του. Συνεργασίες, τόσο στη δισκογραφία, όσο και στις συναυλίες με τις Μικρές Περιπλανήσεις,  με το Νότη Μαυρουδή και το Γιώργο Φραντζολά, με το Μιλτιάδη Πασχαλίδη και άλλους νεότερους καλλιτέχνες, δημιουργούς και συγκροτήματα… Πού να σταθεί κανείς!
Στις ξεχωριστές ζωντανές εμφανίσεις; Από το Ψυχιατρείο της Τρίπολης, στους λιγοστούς Έλληνες της Ίμβρου και από τις φυλακές της Κομοτηνής με τον Άκη Πάνου, στην επετειακή συναυλία για τα 550 χρόνια από την ίδρυση της Μεγάλης του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη με την Ελένη και τη Σουζάνα Βουγιουκλή…
Στους δίσκους;  Από το «Ωτοστόπ» με τα Ανάκαρα και την «Ατέλειωτη Εκδρομή», στους Παλιοκουφάλες από τα «Μαθήματα Πατριδογνωσίας» και στο καινούργιο διπλό άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τη Lyra…
Στην κοινωνική και πολιτική διάσταση της προσωπικότητάς του; Στους αγώνες του; Στο Πολυτεχνείο και στην φιλική σχέση του με τον Αλέκο Παναγούλη; Στους ποιητές που αγάπησε και σημάδεψαν το έργο και τη ζωή του; «Πολιτικό ραψωδό» τον είχε αποκαλέσει κάποτε η Οριάνα Φαλάτσι…
Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας είναι ένας ελεύθερος, ασυμβίβαστος, ανεξάρτητος άνθρωπος, ένα υπέροχο «Αγύριστο Κεφάλι» που πορεύτηκε στη ζωή και στην τέχνη σύμφωνα με τα ιδανικά και τις αξίες του. Δεν έβαλε ποτέ νερό στο κρασί του και αυτό το έχει πληρώσει. Και συνεχίζει να το πληρώνει…

Προεκλογική δραστηριότητα Γεωργίας Νικολάου


Τα χωριά του δήμου της Τραϊανούπολης επισκέφθηκε το Σαββακοκύριακο η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου- Μαυρανεζούλη, συνοδευόμενη από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της. Η κ. Νικολάου, άκουσε τους κατοίκους σε σχέση με  τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν, ενώ στη συνέχεια  επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της Αλεξανδρούπολης. Εκεί, συνομίλησε με παραγωγούς και καταναλωτές και αμέσως μετά, στο κέντρο της πόλης μίλησε με εμπόρους  καταστηματάρχες και ανθρώπους της αγοράς.

Το πρόγραμμα επισκέψεων της «Κοινωνικής Συμμαχίας» στον Έβρο συνεχίζεται και έχει ως εξής :
Δευτέρα 25 Οκτωβρίου
9:30 Επίσκεψη με τον Άρη Γιαννακίδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
17:00 Μάκρη, Δίκελλα, Πλάκα, Ατάρνη, Συκορράχη, Κίρκη, Αμφιτρίτη, Παλαγία
20:30 Συνάντηση με την πρόεδρο των ΑμεΑ κ. Λίτσα Μαυρίδου

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 

Περιοδεία του κ. Π. Χριστοδούλου και μελών του συνδυασμού του σε Θυμαριά, Ταύρη, Λευκίμη, Προβατώνα, Σιδηρώ


Μεγάλη δυναμική και πολύ θετικό κλίμα δημιούργησε η χθεσινή περιοδεία του κ. Π. Χριστοδούλου και μελών του συνδυασμού του στα χωριά Θυμαριά, Ταύρη, Λευκίμη, Προβατώνα, Σιδηρώ. Πολύ θετικά ήταν τα σχόλια των κατοίκων που υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και θερμά χειροκροτήματα, κάποιες στιγμές κατά τη διάρκεια του λόγου του,  τον υποψήφιο δήμαρχο Σουφλίου μαζί με τους συνεργάτες του.