Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Σ. Δήμας: «Ο Γιώργος Παπανδρέου έριξε λάδι στη φωτιά με λεγόμενά του από την Αλεξανδρούπολη…»

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της χώρας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση,  εξέφρασε εχθές από την Αλεξανδρούπολη, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Δήμας.
«Ο κ. Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη έριξε λάδι στη φωτιά με τα λεγόμενά του», ανέφερε ο κ. Δήμας, υπογραμμίζοντας πως «το ζητούμενο είναι να καταλαγιάσουν οι ανησυχίες όλων και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που βιώνουμε». 
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που στο παρελθόν διετέλεσε και επίτροπος της Ε.Ε. για το περιβάλλον, αναφέρθηκε και στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, δεσμευόμενος ότι θα αγωνιστεί, από όποια θέση κι αν βρίσκεται, «ώστε ο συγκεκριμένος αγωγός, εφόσον κατασκευαστεί, να είναι ο πιο “πράσινος” αγωγός του κόσμου», όπως είπε. Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε και στις «τεράστιες», όπως τις χαρακτήρισε, «δυνατότητες που έχει ο τόπος, τόσο για οικονομική όσο και για περιβαλλοντική ανάπτυξη», ενώ ξεκαθάρισε και τη θέση του για το έργο του χρυσού στο Πέραμα. 
«Είμαι εναντίον τέτοιων έργων. Φοβάμαι ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται οι προδιαγραφές ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Δήμας. Τέλος, αναφερόμενος στο πρόβλημα των πλημμυρών του ποταμού Έβρου, υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να λυθεί σε διακρατική βάση. 

ερτ

Συνάντηση ενημέρωσης για τη δίκη των 105 μαθητών της Νέας Ορεστιάδας-κινητοποιήσεις συμπαράστασης από τη Β’ ΕΛΜΕ…

Συνάντηση ενημέρωσης των γονέων των 105 παιδιών που δικάζονται την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, στο δικαστήριο ανηλίκων της Νέας Ορεστιάδας για τις καταλήψεις σχολείων που είχαν πραγματοποιήσει πέρυσι, διοργανώνει η Ένωση Γονέων του δήμου Ορεστιάδας. 
Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί στις 8 σήμερα το βράδυ, στο νέο κλειστό γυμναστήριο, και θα παραστούν σε αυτή οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση και μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων. Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζει, στις 8 το πρωί της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας και στην πορεία που θα ακολουθήσει, προς τα δικαστήρια.
«Είναι ανεπίτρεπτο να σύρονται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια ανήλικοι μαθητές και μαθήτριες», αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα της Β΄ ΕΛΜΕ, που ζητά να σταματήσουν όλες οι διώξεις εναντίον των μαθητών, να καταργηθεί η «Πράξη νομοθετικού περιεχομένου» του 1999, και να ακυρωθεί το Μνημόνιο και όλες οι πολιτικές, που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Εκπαίδευση και τη ζωή των πολιτών.» 

ερτ

Γρήγορα εκλογικά αποτελέσματα

Το στοίχημα της πιο γρήγορης μετάδοσης των αποτελεσμάτων, βάζουν το Υπουργείο ΕσωτερικώνSINGULAR LOGIC για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Έως τις 9.30 το βράδυ της Κυριακής13 περιφερειάρχες και 325 δημάρχους. Πρόσθεσε ότι οι εκλογές παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον, γιατί είναι οι πρώτες εκλογές του «Καλλικράτη» αλλά για τις γενικότερες εξελίξεις που αφορούν τη χώρα, και εκτίμησε ότι θα έχουν και αυξημένη συμμετοχή των πολιτών. και η των εκλογών, θα υπάρχει σαφής εκτίμηση του αποτελέσματος για τις 13 περιφέρειες και τους πέντε μεγαλύτερους Δήμους. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη Τύπου για τον τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων, το υπουργείο είναι έτοιμο για τις εκλογές που θα αναδείξουν

Με απόλυτη υπευθυνότητα

Εάν ο Ουμπέρτο Έκο ζούσε στον Έβρο

Ο τίτλος παραπέμπει στο Bestseller ¨Το  όνομα του Ρόδου¨ και υπονοεί ότι αν ο φημισμένος  Ιταλός συγγραφέας  ζούσε   στον Έβρο τότε θα είχε πρωτογενές υλικό έμπνευσης για να γράψει ένα νέο ¨ Όνομα ¨.  Υλικό που θα αντλούσε τον ¨βίο  και την (κοσμική) πολιτεία της γυναικείας αδελφότητας που επαναβιώνει στη Μονή Παναγίας Πορταϊτισσας  Κορνοφωλιάς.
Πληροφορίες , που όλο και ενισχύονται, λένε ότι οι αδελφές εμπλέκονται στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Σουφλίου ασκώντας παρέμβαση  ( κοινός υποστηρίζουν με κάθε τρόπο ) υπέρ ενός συγκεκριμένου υποψηφίου Δημάρχου . Η πρακτική αυτή – εάν είναι αλήθεια – είναι όχι μόνο απαράδεκτη με όρους  κοσμικής δημοκρατίας και ελευθερίας  συνείδησης των πολιτών που είναι Ορθόδοξο , και αναζητούν παρηγορητικό λόγο, αλλά κυρίως είναι αίρεση με όρους Ορθόδοξης θεολογίας .
Η μετατροπή της αδελφότητος σε ανθρωποκεντρική   εκκοσμικευμένη - πολιτική οργάνωση, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την παράδοση  και το στοχασμό της Ορθοδοξίας. Η εκκοσμίκευση   είναι η παραθεώρηση της υσηχαστικής – νηπτικής παράδοσης , που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την βίωση της αληθινής θεολογίας , η οποία είναι  υπαρξιακή –εμπειρική  γνώση του Θεού, δηλαδή η θεοπτία. Η εκκοσμίκευση ¨θολώνει¨ την  αυτοσυνειδησία την αποπροσανατολίζει και μετατοπίζει  το κέντρο από τον Χριστό στον άνθρωπο. Η εκκοσμίκευση μεταμορφώνει την Ορθοδοξία από εκκλησία σε θρησκεία του βολέματος.

Αν λοιπόν ισχύουν οι πληροφορίες τότε η Μονή Ιβήρων , της οποίας μετόχι είναι η Μονή Κορνοφωλιάς , θα πρέπει να παρέμβει. Ιδιαίτερα ο κ. Βασίλειος Γοντικάκης , έχει ιδιαίτερη ευθύνη και αρμοδιότητα. Για πάρα πολλούς λόγους. Που είναι γνωστοί σε όσους γνωρίζουν αυτή τη μεγάλη θεολογική προσωπικότητα.                  
το είδαμε στο :http://thraki-devil.blogspot.com

Αύριο το Debate των τριών υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Σουφλίου

Αύριο το βράδυ στις 10 και στο τοπικό κανάλι της Δέλτα τηλεόρασης θα δούμε το πρώτο Debate των τριών επικεφαλής των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών και το Δήμο Σουφλίου . 
Οι κύριοι Κυριακίδης , Πουλιλιός και Χριστοδούλου σε μια δίωρη  συζήτηση εφ' όλης της ύλης , σε ανταλλαγή απόψεων , ιδεών , μέτρων και αναπτυξιακών προτάσεων για την πορεία και το μέλλον του Νέου Καλλικρατικού Δήμου Σουφλίου . 
Θα είναι σίγουρα από τις πιο ενδιαφέρουσες εκπομπές μιας και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και τους τρεις " Αρχηγούς " σε κοινό τραπέζι διαλόγου . 


Αύριο , από τη Δέλτα Τηλεόραση στις 10 το βράδυ ! 

Προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας

 Η προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, στην Ελλάδα, είναι ένας τομέας που συναντά το ενδιαφέρον αρκετών νέων, αλλά και του υπουργείου Παιδείας που θέλει να δώσει ώθηση στις δραστηριότητές τους. Το Ινστιτούτο Νεολαίας, είναι ένας σημαντικός θεσμός, που προωθεί μεταξύ άλλων και τις πρωτοπόρες επιχειρηματικές τους "ιδέες".

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Ινστιτούτου, Κυριάκο Πιερρακάκη, για να μας περιγράψει τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου και ιδιαίτερα αυτές που έχουν σχέση με τη νεανική επιχειρηματικότητα.

    “Το Πρόγραμμα Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας”, λέει ο κ. Πιερρακάκης, “συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση". Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και διανύει την τρίτη περίοδο υλοποίησής του. Φορέας διαχείρισης του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και φορέας υλοποίησης (μάνατζμεντ) το Ινστιτούτο Νεολαίας.

    Οι θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας αποτελούν δομές-γραφεία (στεγασμένα στη 


Ανάπτυξη της ομάδας Frontex, στον 'Εβρο

Την άμεση ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams - RABITS) καθώς και επιχειρησιακών μέσων του FRONTEX στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, προκειμένου "να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή υπηκόων τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια", ζητά με επιστολή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από την ΕΕ.

    Η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ, τόνισε ότι η ομάδα ταχείας επέμβασης Frontex της ΕΕ, θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Ελλάδος και θα τεθεί υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών.

    Θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί σε επιχειρησιακή ισχύ η μεθοριακή δύναμη ταχείας επέμβασης από την ημέρα της σύστασής της το 2007.

Στάυρος Παπαθανάκης : Αρχίζει ο αγώνας για μια νέα εποχή για τον Έβρο και τη Θράκη

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Ενότητα του Νομού Έβρου με την Κοινωνική Συμμαχία του Άρη Γιαννακίδη 

Φίλες και Φίλοι

Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται με την διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας σε ισχυρές περιφέρειες οι πολιτικές ανάπτυξης θα διαχέονται σταδιακά ολοένα και περισσότερο σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Η κάθε περιοχή θα κληθεί να αξιοποιήσει τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά της: από τα γεωργικά προϊόντα μέχρι τη μουσική, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τον τουρισμό που σέβεται την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον του κάθε τόπου.
Η οργάνωση του κράτους σε περιφέρειες μας δίνει νέες δυνατότητες για μια δυναμική αρχή ως προς αυτή την κατεύθυνση. Προτεραιότητα μας σ’ αυτή την πρώτη φάση είναι να περάσουμε το μήνυμα του επαναπροσδιορισμού του τοπικού μας κεφαλαίου, δηλαδή όλων

Χαράλαμπος Αλατζιάς : Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Ο Χαράλαμπος Αλατζιάς είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής Περιφέρειας Σουφλίου  με την Παράταξη Συνερασία - Ανάπτυξη - Συνοχή με υποψήφιο Δήμαρχο τον Πασχάλη Χριστοδούλου .