Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Ο Πρωθυπουργός απο την Αλεξανδρούπολη : "Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω"

Επενδύσεις συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ σε "πράσινες" υποδομές αναμένονται στη χώρα μας ως το 2015, ανέφερε ο πρωθυπουργός , Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο Φόρουμ για τις επενδύσεις στην "πράσινη" ανάπτυξη, χαρακτηρίζοντας την προοπτική αυτή "ελπίδα σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα για τη χώρα μας".

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πριν από ένα χρόνο "βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας και καταφέραμε να γλυτώσουμε την Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού".

    "Πέρα από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα λιτότητας που αναγκαστήκαμε να λάβουμε, σημείωσε ο πρωθυπουργός, εφαρμόζουμε ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές ώστε η οικονομία να γίνει βιώσιμη και ανταγωνιστική μακροπρόθεσμα. Δεν θα γίνουμε ανταγωνιστικοί με τις κλασικές μεθόδους μείωσης των μισθών αλλά με την επένδυση σε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, δίνοντας αξία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας", είπε .

    Ο κ.Παπανδρέου επεσήμανε ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να θεωρηθεί εμπόδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά και οι δύο πρέπει να αντιμετωπισθούν με κοινές λύσεις, και αυτό μπορεί να γίνει με την πράσινη ανάπτυξη.

    Απόψε ο κ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη.

    Κομβικό σημείο οι εκλογές

Η ομιλία του Άρη Γιαννακίδη παρουσία του Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΥΠ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜΘ ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,
 Οι πολίτες του ακριτικού Έβρου, οι συμπολίτες της Περιφέρειάς μας, σας υποδέχονται σε αυτό το κομμάτι της Ελλάδας, που άλλοι ονομάζουν εσχατιά της Ευρώπης, εμείς όμως το ονομάζουμε πατρίδα μας απαρχή της Ευρώπης, πύλη εισόδου Ανατολής-δύσης, σταυροδρόμι πολιτισμών και χώρο μεγάλων ευκαιριών και δυνατοτήτων.
 Τούτη τη χωροχρονική συγκυρία βιώσαμε ως σύγχρονοι Έλληνες την καταρράκωση της Εθνικής αξιοπρέπειας, τη διακύβευση των διαχρονικών αξιών της φυλής μας τον εκχυδαϊσμό της δημόσιας ηθικής, τη περιεκτική ταυτοποίηση, την αμφισβήτηση, την απόρριψη του πολιτικού συστήματος, την αποστασιοποίηση της νέας γενιάς από τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα. Κρίση δημοσιονομική, κρίση πολιτισμική, αξιακή.
Το ιστορικό διακύβευμα βουλιάζουμε ή σώζουμε τη χώρα
Η ιστορία ξανασυναντιέται με το όνομα Παπανδρέου. Είναι πεποίθηση ολόκληρου του Ελληνικού λαού ότι ο ιστορικός του μέλλοντος με ανεξίτηλα γράμματα θα προσδώσει στον πρωθυπουργό της χώρας στον κ. Γεώργιο Παπανδρέου το προσωνύμιο ο Αναγεννητής της Ελλάδας. Ο Ελληνικός λαός με στεντόρεια φωνή αναφωνεί, κ Πρωθυπουργέ μας άλλαξε τα όλα.
Σε μια δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, το ΠΑΣΟΚ τολμά την πιο ρηξικέλευθη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας, εκχωρώντας πόρους, αρμοδιότητες, ρόλους εμπιστευόμενο στις περιφερειακές δυνάμεις του τόπου.

Κε Πρωθυπουργέ,
Τα στατιστικά ευρήματα διαχρονικά αποτυπώνοντας το επίπεδο

Γιάννης Αλατζιάς : Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου

Με την Αριστερή Οικολογική Συνεργασία είναι υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος ο κύριος Γιάννης Αλατζιάς .
Πρόσκληση σε ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Σουφλίου, Πασχάλη Χριστοδούλου

Καλούνται όλοι οι δημότες του νέου Δήμου Σουφλίου, 

την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11.00 στο ξενοδοχείο GRECOTEL.


Θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος 
του Δήμου Σουφλίου 
Πασχάλης Χριστοδούλου.

«Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Γιώργου Παυλίδη στο Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς.»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Γιώργος Παυλίδης,  επισκέφθηκε το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς. Ενημερώθηκε για το Εθνικό Πάρκο των 400.000 χιλιάδων και πλέον στρεμμάτων, για τα προβλήματα στις υποδομές, για την μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους καθώς και για την έλλειψη χρηματοδότησης  προς τον φορέα.
Σχετικά, μετά το πέρας της συνάντησής του, ο κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: «Το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς ένα σπάνιο καταφύγιο αρπακτικών πτηνών της Ευρώπης είναι ένα σημαντικό εργαλείο για όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην λογική της προστασίας και του σφιχτού εναγκαλισμού από το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν μπορεί να αποστερείται των αναγκαίων πόρων για την λειτουργία του. 

Ο Πασχάλης Τσαρούχας στη " Ζωή ποδήλατο "

 Μια από τις τρεις καλύτερες φάρσες της Αγγλίας του Ντέιβ Φρίντμαν, σε διασκευή και μετάφραση του Βασίλη Τσιβιλίκα αναεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Ακάδημος.

Έλληνες και ξένοι τουρίστες ζουν ασύλληπτες καταστάσεις καθώς συγκατοικούν σε ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο στη Βάλια Κάλντα της Αθήνας την περίοδο των Απόκρεων. Μέσα από την έντονη παρουσία του καρνάβαλου που φέρνει τα πάνω – κάτω, την πλοκή, τις ατάκες αλλά και τα "πονηρά" τραγούδια της Αποκριάς ο καθένας μπορεί να βρει τη δική του κάθαρση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : Β. Τσιβιλίκας, Π. Τσαρούχας

 Θέατρο Ακάδημος, Ιπποκράτους & Ακαδημίας, Αθήνα


Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Πόλη και Πολίτες


TΩPA OΛOI MAZI MΠOPOYME


 Ο συνδυασμός «Πόλη & Πολίτες» του υποψήφιου δημάρχου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, σας προσκαλεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στις Φέρες, πλατεία Ομονοίας , τηv Δευτέρα 25-10-2010 και ώρα 11:30.

Πέντε “δεν” για τον πετρελαιαγωγό από την Πρωτοβουλία Πολιτών κατά του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη


«Ο πετρελαιαγωγός δεν θα εξυπηρετήσει «λαϊκές ανάγκες», δεν θα μας εξασφαλίσει φθηνή ενέργεια, δεν θα μας θωρακίσει αμυντικά, δεν θα φέρει ανάπτυξη και δεν θα λύσει το πρόβλημα τις ανεργίας στην περιοχή μας, αντίθετα, θα συμβάλλει στην επιδείνωση της ήδη καθυστερημένης οικονομικά και ελλειμματικής κοινωνικά κατάστασης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών κατά του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, κατηγορώντας τους υποψήφιους συνδυασμούς στο δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά και στην περιφέρεια, ότι «σιωπούν» για το θέμα.
Για «σιωπή» κατηγορεί η Πρωτοβουλία των Πολιτών και την “επιτροπή για τον πετρελαιαγωγό”, για την οποία, όπως επισημαίνει, δόθηκαν από το δημόσιο χρήμα πάνω από 1,2 εκ. ευρώ, ωστόσο είναι «η επιτροπή είναι άφαντη εν μέσω “Καλλικρατικής” διάλυσης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ερτ

Το ενδεχόμενο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών Φυλακίου εξετάζει η Ένωση Αστυνομικών Έβρου

Το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών στο Φυλάκιο, εξετάζουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, που καταγγέλλουν την “τεταρτοκοσμική”, όπως τη χαρακτηρίζουν, κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο Κέντρο, μετά και το προσωρινό κλείσιμο μίας πτέρυγάς του, με απόφαση της νομαρχίας, για λόγους υγιεινής.
Όπως δήλωσε ο γραμματέας της Ένωσης των Αστυνομικών, Κώστας Χατζηαναγνώστου, «η κατάσταση με τους υπεράριθμους παράνομους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στο Κέντρο του Φυλακίου, έχει “ξεφύγει” και δεν είναι απίθανο να ξεσπάσουν μεταδιδόμενες ασθένειες, καθώς οι κρατούμενοι πολλές φορές αναγκάζονται να κάνουν τη σωματική τους ανάγκη μέσα στους κοιτώνες».
Ο ίδιος υποστήριξε πως «οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Κέντρο του Φυλακίου, βρίσκονται στα όριά τους», ωστόσο, όπως τόνισε, «οι “καρεκλοκένταυροι” της Αθήνας δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος».

ερτ

Απόφαση για επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες ειδικού καθεστώτος

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος για πωλήσεις που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.
Ειδικότερα, η επιστροφή που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος του ίδιου άρθρου, οι οποίοι πωλούν αγροτικά προϊόντα παραγωγής τους από δικό τους κατάστημα ή από λαϊκές αγορές ή τα εξάγουν ή τα παραδίδουν σε άλλο κράτος - μέλος, πραγματοποιείται δια συμψηφισμού με το φόρο εκροών που προκύπτει για κάθε φορολογική περίοδο από τις ανωτέρω δραστηριότητες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.
Στην περίπτωση που για την δραστηριότητα αυτή προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο, επιστρέφεται με την απόφαση 1060481/4643/810/Α0014/ΠΟΛ1073/21.07.04.
 Το περιεχόμενο του ειδικού στοιχείου της παραγράφου 2 του άρθρου 41, του Κώδικα ΦΠΑ, το οποίο εκδίδεται για την παράδοση αγροτικών προϊόντων από την αγροτική εκμετάλλευση στην εμπορική δραστηριότητα του αγρότη του ειδικού καθεστώτος, ορίζεται όπως το υπόδειγμα που προσαρτάται στην παρούσα απόφαση.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη

Το πρόγραμμα της Περιφερειακής Σύσκεψης που θα έχει στο ξενοδοχείο Grecotel της Αλεξανδρούπολης, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, σήμερα  Σάββατο , έχει ως εξής:
15:00 - 18:00 Εργαστήρια με θέμα:
-Αγροτική πολιτική και περιβάλλον
-Κοινωνική πολιτική(Υγεία, παιδεία ,αθλητισμός, εργασία)
-Αναπτυξιακή πολιτική (Επιχειρηματικότητα-πολιτισμός)
18:00 - 18:30 Διάλειμμα - Σύνοψη συμπερασμάτων και διαμόρφωση αίθουσας
18:30 - 19:15 Ολομέλεια - Παρουσίαση Συμπερασμάτων Εργαστηρίων
19:15 - 19:30 Ομιλία υποψήφιου Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη
19:30 - 20:00 Ομιλία Πρωθυπουργού
Στα εργαστήρια θα παραστούν κατά θέμα και αρμοδιότητα υπουργοί η υφυπουργοί της κυβέρνησης.


«Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ.Γιώργου Παυλίδη στο Σουφλί Ν.Έβρου»


«Αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να υλοποιήσουμε οποιοδήποτε έργο ανταποκρίνεται στη σχέση κόστους και ικανού οφέλους υπέρ των αγροτών».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Γιώργος Παυλίδης,  επισκέφθηκε σήμερα το Σουφλί Ν. Έβρου, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των τοπικών Φορέων. Τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν η έλλειψη επαρκούς αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Έβρο, η κακή ποιότητα της οδοποιίας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και η ανάγκη ανάδειξης του παραδοσιακού χαρακτήρα και της ταυτότητας του Σουφλίου και η κατασκευή αρδευτικών και υδρευτικών φραγμάτων.
Ο κ. Γιώργος Παυλίδης ανέφερε: «Το Σουφλί είναι μια παραδοσιακή πόλη που πρέπει να 
 

Περιοδεία Πασχάλη Χριστοδούλου και μελών του συνδυασμού "Συνεργασία- Ανάπτυξη - Συνοχή" στη Λαϊκή αγορά του Σουφλίου και σε δημόσιες υπηρεσίες της Πόλης.

Στη λαϊκή αγορά της πόλης του Σουφλίου βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Πασχάλης Χριστοδούλου συνοδευόμενος απο υποφήφιους συμβούλους .Συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με όλο τον κόσμο . Αργότερα επισκέφτηκαν τις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης .