Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Αισιοδοξία στην «Αριστερή Οικολογική Συνεργασία» για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Κομοτηνή, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας», για την Περιφέρεια ΑΜΘ, του σχήματος που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις της ριζοσπαστικής οικολογίας καθώς και ανένταχτων αριστερών. Παρόντες, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Τάκης Χαρίτος, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες από όλους τους νομούς της Θράκης και Αν. Μακεδονίας, καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ το παρόν έδωσαν αρκετά στελέχη και φίλοι της Αριστεράς.
Σε δηλώσεις του ο Τάκης Χαρίτος τόνισε την σημασία αυτών των εκλογών, ζήτησε από τους πολίτες να αποδοκιμάσουν την πολιτική που πηγάζει από το Μνημόνιο, ζήτησε επίσης την καταδίκη των κυβερνητικών πολιτικών που οδηγούν σε μαρασμό την αυτοδιοίκηση και δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου. Οι υπ. αντιπεριφερειάρχες αφού παρουσίασαν τους υποψήφιους 

Πρωτοβουλία δημόσιας διαβούλευσης για τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας

Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνουν την πρόθεση να αναλάβουν πρωτοβουλία δημόσιας διαβούλευσης για τα θέματα, τις δυνατότητες ανάπτυξης, τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης και επικοινωνίας στην Ελλάδα.
Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, από τον απλό ιδιώτη μέχρι τις επαγγελματικές ενώσεις Μέσων Ενημέρωσης, την ΠΟΕΣΥ και τις Ενώσεις συντακτών.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποστέλλει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου τις προτάσεις του για την οργάνωση της διαβούλευσης  http://government.gov.gr/2010/10/21/2185/

Αλλαγή προγράμματος επίσκεψης Δήμα

Εν όψει των Αυτοδιοικητικών  Εκλογών της 7ης  Νοεμβρίου 2010 και στα πλαίσια της περιοδείας του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρου Δήμα, σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Σταυρος Δήμας θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010.

Τον κ. Δήμα θα συνοδεύουν Βουλευτές και ο Γραμματέας Περιβάλλοντος κ. Μίλτος Βασιλόπουλος 
Αναλυτικά το πρόγραμμα  του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. έχει ως εξής:
    10:30 – 11:00 Συνάντηση με τους Τοπικούς Υποψηφίους (Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο)
    11:00 - 11:30 Συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά ΜΜΕ  
    12:00 – 14:00 Ομιλία του Αντιπροέδρου κ. Σταύρου Δήμα  και εισήγηση του Γραμματέα Περιβάλλοντος κ. Μίλτου Βασιλόπουλου με Θέμα το Περιβάλλον.
Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις  του κοινού. .
Η Συνέντευξη Τύπου και η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο  CLASSICAL EGNATIA GRAND.
ΝΟ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

Η Διακήρυξη του συνδυασμού Συνεργασία - Ανάπτυξη - Συνοχή .


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΥΝΟΧΗ
Υποψήφιος Δήμαρχος Σουφλίου
Πασχάλης Χριστοδούλου

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

στη δυσκολότερη εδώ και δεκαετίες οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά περίοδο για τη χώρα μας, αρχίζει η εφαρμογή της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης που αφορά στη νέα αρχιτεκτονική και χωροταξική συγκρότηση της χώρας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από τα νέα σχήματα που προέκυψαν με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, Περιφέρειες και Δήμοι, καλείται να επωμισθεί τις ευθύνες των τοπικών κοινωνιών και να οδηγήσει την περιφέρεια στο μέλλον. Να πάψει να είναι ο ζητιάνος του κέντρου. Να διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί. Να σχεδιάσει και να προγραμματίσει ώστε οι επόμενες γενιές να μη μιλούν για μια ακόμη χαμένη περίοδο της ιστορίας.

Σ’  αυτήν ακριβώς τη δύσκολη περίοδο ο νέος Δήμος Σουφλίου αρχίζει με τεράστια προβλήματα. Είναι γνωστό σε όλους ότι τα οικονομικά του νέου Δήμου είναι εξαιρετικά δύσκολα. Οι στοιχειώδεις υποδομές ανύπαρκτες ή εγκαταλειμμένες. Ανύπαρκτες επίσης και οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες. Οι «διεκδικήσεις» περιορίζονταν σε ένα καθαρά επικοινωνιακό επίπεδο χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η εικόνα βασικών υποδομών καταδεικνύει του λόγου το αληθές. Η κοινωνική και γεωγραφική ανομοιογένεια μεγάλη και η αγωνία για την επόμενη μέρα ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων.

Η νέα δημοτική αρχή που θα εκλεγεί στις 7 Νοεμβρίου θα κληθεί να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρα προβλήματα αλλά και  μια μεγάλη πρόκληση. Να δώσει ελπίδα σε όλους εκείνους που αγωνιούν για το αύριο του τόπου μας, αξιοποιώντας όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που έχει ο νέος Δήμος Σουφλίου. 

«Επίσκεψη-περιοδεία στην Αλεξανδρούπολη και σε χωριά του Έβρου»

Επίσκεψη-περιοδεία στην Αλεξανδρούπολη και σε χωριά του  Έβρου θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Δημήτρης Πέτροβιτς, συνοδευόμενος από τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού.

Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως :

Παρασκευή (22.10.2010)  Λάβαρα, Μάντρα, Κισσάριο,
                                          Αμόριο, Αγριάννη,Πρωτοκλήσι και Σιδηρώ.
Σάββατο (23-10-2010)      Αλεξανδρούπολη (Καταστήματα-Λαική αγορά).

 Κατά την διάρκεια της περιοδείας θα ενημερώσουν τους καταστηματάρχες , τους παραγωγούς και τους κατοίκους για το πρόγραμμα και τις θέσεις του Συνδυασμού και θα συζητήσουν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν .

Επισκέψεις υποψήφιου Δημάρχου Πασχάλη Χριστοδούλου .

Ο Συνδυασμός 

Συνεργασία - Ανάπτυξη - Συνοχή 
με υποψήφιο Δήμαρχο 
τον Πασχάλη Χριστοδούλου 

θα περιοδεύσει σήμερα το απόγευμα στο 

Μικρό Δέρειο , Κυριακή , Μαυροκκλήσι , Πρωτοκκλήσι , Κόρυμβο , Αγριάνη . 
 

«Συνάντηση στην Παναγιά Ελευθερώτρια με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου –Ορεστιάδας – Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό»

«Κοντά στην εκκλησία και το πνευματικό και αγιαστικό έργο της», θα είμαστε από την αρχή της θητείας μας τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης απευθυνόμενος προς το σεβασμιότατο μητροπολίτη Διδυμοτείχου –Ορεστιάδας –Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό, ο οποίος μέσα από μια ανοιχτή και ειλικρινή διάθεση και συζήτηση διατύπωσε τις θέσεις της ελληνικής ιεραρχίας για το ρόλο της εκκλησίας στην εποχή μας, τα μείζονα κοινωνικά προβλήματα και τις σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας. Κοινός τόπος η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανακούφιση του πάσχοντα συνανθρώπου μας και των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας ιδιαίτερα στα χωριά του Βορείου Έβρου. Ένα αίτημα και ένα σημαντικό έργο κοινωνικής και προνοιακής πολιτικής ίδρυση γηροκομείου στην περιοχή.

Προώθηση των διαδικασιών για τη δημιουργία Δημοτικού σφαγείου στις Φέρες.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφιμων, με θέμα την προώθηση των διαδικασιών για τη δημιουργία Δημοτικού σφαγείου στις Φέρες.
Στην  ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Η κτηνοτροφία αποτελεί νευραλγικό τομέα της αγροτικής παραγωγής και έναν από τους πιο παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Η  σημασία της κτηνοτροφίας για την χώρα μας, είναι μεγαλύτερη από αυτή που υποδηλώνει το ποσοστό της συμμετοχής της στο Α.Ε.Π. ιδιαίτερα στην περιφερειακή ανάπτυξη, δεδομένου ότι αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος αγροτικού πληθυσμού για περιοχές της χώρας, όπου δεν υπάρχουν άλλες προοπτικές απασχόλησης, ενώ εκμεταλλεύεται πόρους που αλλιώς θα έμεναν ανεκμετάλλευτοι.

«Στο Διδυμότειχο της ιστορίας και του πολιτισμού περιόδευσε η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου»

«Κάθε βήμα στο Διδυμότειχο είναι μια αναμέτρηση με την ιστορία και τον πολιτισμό του», δήλωσε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου, η οποία περιηγήθηκε στην ιστορική πολιτεία του Έβρου με την εντυπωσιακή ιστορία συνεχούς κατοίκησης 8.000 και πλέον ετών. «Ως άνθρωπος της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, εκφράζω το θαυμασμό για το ξεχωριστό αρχαιολογικό απόθεμα η αξιοποίηση του οποίου θα αποτελέσει μια προτεραιότητα και επιλογή».
 «Ως ουσιαστικό, θερμό, άμεσο και ειλικρινή στην επικοινωνία του» υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της κοιλάδας του Ερυθροποτάμου (Κουφόβουνο, Ασβεστάδες, Κυανή, Ασπρονέρι, Μεταξάδες, Παλιούρι) που είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν και να εκφράσουν τα προβλήματά τους στον υποψήφιο τους στον υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Άρη Γιαννακίδη που συνοδευόταν από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου και από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Επισκέψεις Δημήτρη Πέτροβιτς


Επίσκεψη στα χωριά Μάκρη, Δίκελλα, Μεσημβρία, Άβαντα, Αισύμη και Νίψα  θα πραγματοποιήσει το πρωί σήμερα   ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» , Δημήτρης ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ, συνοδευόμενος από τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του Νομού Έβρου.
Κατά την επίσκεψη θα συζητήσουν με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα και τις θέσεις του Συνδυασμού