Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς στην πρωτεύουσα του Έβρου, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιήσει ομιλία. 
 
Το ακριβές πρόγραμμα, θα το γνωρίζουμε σε λίγη ώρα και θα το ανακοινώσουμε! 


http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2010/10/23.html

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού : Συνεργασία - Ανάπτυξη - Συνοχή
http://saschristod.blogspot.com/


ΝΟΔΕ Έβρου : Επίσκεψη Σταύρου Δήμα στην Αλεξ/πολη

Εν όψει των Αυτοδιοικητικών  Εκλογών της 7ης  Νοεμβρίου 2010 και στα πλαίσια της περιοδείας του  Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρου Δήμα, σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Σταυρος Δήμας θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010.
Τον κ. Δήμα θα συνοδεύουν Βουλευτές και ο Γραμματέας Περιβάλλοντος κ. Μίλτος Βασιλόπουλος

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. έχει ως εξής:

17:00 - 18.00 Συνάντηση με τους Τοπικούς Υποψηφίους (Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο)

18.00 - 19:00 Συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά ΜΜΕ 

Οι Nirvana σε μουσείο

Μια μεγάλη γκάμα απο συλλεκτικά αντικείμενα των Nirvana, θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι fans του γκρουπ, στο Experience Music Project στο Seattle. Πρόκειται για πάνω απο 200 αντικείμενα τα οποία θα είναι εκτεθημένα απο τον Απρίλιο του 2011. Μεταξύ των εκθεμάτων που θα  παρουσιαστούν, περιλαμβάνονται σπάνια σχέδια του Kurt Cobain από την εποχή που βρισκόταν στο σχολείο, ένα μαγνητόφωνο (μπομπίνα) στο οποίο έκανε τις πρώτες του ηχογραφήσεις ο Cobain, χειρόγραφα με στίχους των τραγουδιών 'Spank Thru' και 'Floyd the Barber’, μουσικά όργανα και τα κομμάτια από την πρώτη κιθάρα που είχε σπάσει ο Cobain πάνω στη σκηνή.
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ιστορία των Nirvana βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τέτοιας έκθεσης  - και ιδιαίτερα υπερήφανος που αυτή η έκθεση πραγματοποιείται στο Experience 

Music Project», δηλώνει ο πρώην μπασίστας της μπάντας, Kirst Novocelic και συνεχίζει: «Είναι υπέροχο που θα υπάρχει αυτή η συλλογή από εκθέματα, η οποία θα γιορτάζει ουσιαστικά τη συμβολή στη μουσική και στον πολιτισμό. Στο κέντρο βρίσκονται οι Nirvana, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ιστορία περιλαμβάνει πολλούς περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι συνθέτουν μια ευρύτερη μουσική κοινότητα».
Παράλληλα με την έκθεση - η οποία θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό στις 16 Απριλίου του επόμενου χρόνου – θα κυκλοφορήσει και ένα βιβλίο 250 σελίδων με τίτλο 'Taking Punk to the Masses: From Nowhere to Nevermind'.

Θα δούμε λύση ;

Σοβαρές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στα ΕΠΑΛ Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με θέμα τις σοβαρές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στα ΕΠΑΛ Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Στην αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Στα Επαγγελματικά Λύκεια που λειτουργούν στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα (εσπερινό και ημερήσιο), δεν έχουν καλυφθεί όλες οι διδακτικές ώρες. Κυρίως υπάρχουν κενά σε τεχνικές ειδικότητες, με συνέπεια ορισμένοι κλάδοι-ειδικότητες των συγκεκριμένων σχολείων να υπολειτουργούν και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα.
Πιο συγκεκριμένα οι ελλείψεις στο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου εντοπίζονται στις εξής ειδικότητες :
ΠΕ 12-17 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ωρομίσθιος 7 ώρες.
ΠΕ 12-17 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ αναπληρωτής 19 ώρες.
ΠΕ 18 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ωρομίσθιος 12 ώρες.
ΠΕ 03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ωρομίσθιος 10 ώρες.
ΠΕ 04 ΦΥΣΙΚΩΝ-ΧΗΜΙΚΩΝ ωρομίσθιος 7 ώρες.
ΠΕ 09 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ αναπληρωτής 21 ώρες.
ΠΕ 14 ΓΕΩΠΟΝΩΝ αναπληρωτής 18 ώρες.
ΠΕ 18 ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ωρομίσθιος 6 ώρες.
ΔΕ 0-1-02 ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΗΣ αναπληρωτής 22 ώρες.