Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

«Φρένο» του ΣτΕ, υπέρ του «Καλλικράτη»

Αρνητική ήταν η εισήγηση στο αίτημα δεκάδων Δήμων και κοινοτήτων από όλη της Ελλάδα που ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η συνένωση δήμων και κοινοτήτων που έγινε με το σχέδιο «Καλλικράτης», στη συζήτηση της Ολομέλειας του ΣτΕ, από τους συμβούλους Επικρατείας, Νίκο Μαρκουλάκη και Παναγιώτα Καρλή. Βασικό επιχείρημα των εισηγητών ήταν ότι ο νέος νόμος για τον «Καλλικράτη» δεν αντίκειται στο Σύνταγμα. Η πλευρά των δικηγόρων που εκπροσωπούσαν του Δήμους, τόνισαν ότι κατά παράβαση του Συντάγματος δεν τηρήθηκαν τα γεω-οικονομικά κριτήρια στη συνένωση των Δήμων και ειδικά των ορεινών περιοχών. Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Δημοσίου υποστήριξε ότι οι συνενώσεις έγιναν με ισόρροπες κατανομές εντός των νομών χωρίς να διασπάται η εδαφική συνέχεια των ΟΤΑ. Τόνισε χαρακτηριστικά, ότι σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει αντίθετα από τις εισηγήσεις, θα ακυρωθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ανεξάρτητα αν η απόφαση εκδοθεί πριν ή μετά τις εκλογές. Η απόφαση αναμένεται προσεχώς.

Πηγή: ΝΕΤ 105,8

Κοινωνική Συμμαχία : Παρουσίαση υποψηφίων συμβούλων στην Αλεξανδρούπολη»

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 στις 6μμ στο GRAND HOTEL EGNATIA στην Αλεξανδρούπολη, θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου του συνδυασμού ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη, παρουσία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη.

Επίσκεψη στο Tυχερό Έβρου θα πραγματοποιήσει αύριο ο Δ. Πέτροβιτς


Επίσκεψη στο Tυχερό Έβρου και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής του ίδιου Δήμου θα πραγματοποιήσει το πρωί αύριο (20.10.2010) ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» , Δημήτρης ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ, συνοδευόμενος από τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του Νομού Έβρου.
            Στο Τυχερό θα επισκεφθεί  την Λαϊκή αγορά και τα καταστήματα της πόλης. Κατά την επίσκεψη θα συζητήσουν με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα και τις θέσεις του Συνδυασμού.

<Αριστερή Οικολογική Συνεργασία> Επισκέψεις υποφήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Καϊσα


Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης βρέθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της παράταξης «Αριστερή Οικολογική Συνεργασία» για την Περιφέρεια ΑΜΘ. 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Τάκη Χαρίτου, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γιώργος Καΐσας και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, περιόδευσαν στους χώρους του ΠΓΝΑ, συνομίλησαν με τον διοικητή, γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό, διάνειμαν υλικό, άκουσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στον μεγάλο αυτό οργανισμό υγείας, ενώ παρουσιάστηκαν και οι θέσεις του συνδυασμού.
Αργότερα, επισκέφθηκαν υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου. Σήμερα, αντιπροσωπεία της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας» θα επισκεφθεί την περιοχή του Σουφλίου.

«Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Γιώργου Παυλίδη στον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Γιώργος Παυλίδης επισκέφθηκε σήμερα, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτριο Πέτροβιτς και το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Έβρου,  το Δημαρχείο και τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Χρήστο Τοκαμάνη, όπου είχαν ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Ακολούθως επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου  Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό. Tα θέματα τα οποία αναδείχθηκαν ήταν η συντήρηση και η αποκατάστασης ιστορικών ναών και κειμηλίων όπως επίσης και η ανάγκη στήριξης του φιλανθρωπικού έργου της εκκλησίας.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε την αγορά του Διδυμοτείχου και κατόπιν την αγορά της Ορεστιάδας όπου χαιρέτησε τους εμπόρους και τους επαγγελματίες και είχε ενδιαφέρουσες συζητήσεις μαζί τους.

Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Δημήτρη Πέτροβιτς

 Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος ΠΑΥΛΙΔΗΣ και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ, σας προσκαλούν στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στην Αλεξανδρούπολη, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 20.30, οδός Βασ. Αλεξάνδρου αριθ. 50 (Παραλιακή Λεωφόρος).
 Κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων, καθώς και του προγράμματος του Συνδυασμού.

«Πρόγραμμα επισκέψεων της υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχου Γεωργίας Νικολάου – Μαυρανεζούλη την Τρίτη 19 Οκτωβρίου»

Αυτή την ώρα πραγματοποιεί : Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Συνάντηση με τον διοικητή και ενημέρωση για τα προβλήματα που υπάρχουν.
13.30 Συνάντηση με τον Έπαρχο Διδυμοτείχου κ. Αντωνιάδη.
17.00 Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό
18.30 Επίσκεψη σε πολιτιστικούς χώρους και περιήγηση στα χωριά της Κοιλάδας του Ερυθροποτάμου.