Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη Δημήτρη Πέτροβιτς στο Σουφλί και στο Μεγάλο Δέρειο


Επίσκεψη στο Σουφλί πραγματοποίησε 
την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου ο 
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης 
Έβρου του Ανεξάρτητου 
Περιφερειακού Συνδυασμού 
Ανατολικής Μακεδονίας 
και Θράκης «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»,
 Δημήτρης Πέτροβιτς, 
συνοδευόμενος από Υποψήφιους ΠεριφερειακούςΣυμβούλους. 
Επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Σουφλίου, όπου
 συναντήθηκαν με την Δήμαρχο Σουφλίου κα. Αθανασία Κακαλή
 και στη συνέζεια περιόδευσαν στην αγορά του Σουφλίου, όπου 
συνομίλησαν με καταστηματάρχες, επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το χωριό Μεγάλο Δέρειο. Ο κ. Πέτροβιτς 
συνομίλησε με κατοίκους του οικισμού και άκουσε τα προβλήματα που 
αντιμετωπίζουν και τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα και τις θέσεις του
Συνδυασμού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» Χαράλαμπου Αλατζιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Σουφλίου.
Βρισκόμαστε πλέον μία ανάσα από τις εκλογές του Νοεμβρίου και μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση. Από τη μια, η συνένωση των δήμων μπορεί ν’ αποτελέσει το σκαλοπάτι για ευρύτερη ανάπτυξη και πρόοδο στην οποία προσβλέπουμε και επιθυμούμε. Από την άλλη, η διαδικασία της ενοποίησης των δήμων προδιαγράφεται απαιτητική και προϋποθέτει βαθιά γνώση, υπομονή, επιμονή κι ακούραστη προσπάθεια.ΚΑΙ σ’ αυτόν τον δύσκολο και φέρελπι αγώνα δηλώνω παρών. Θέτω την υποψηφιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του κ. Πασχάλη Χριστοδούλου.Οι λόγοι που με οδήγησαν να συνεργαστώ με τον κ. Χριστοδούλου είναι πολλοί.Πρώτα απ’ όλα, η αγωνία μου για τον τόπο. Παρά τις πιέσεις που δέχτηκα από διάφορες κατευθύνσεις για τη συμμετοχή μου στις εκλογές σε περιφερειακό επίπεδο, το θεώρησα φυγομαχία. Κι αυτό γιατί από την ενασχόλησή μου με τα κοινά συνειδητοποίησα ότι τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να εργαστούμε για τον τόπο μας, για το Τυχερό για τον Ορφέα για το Σουφλί για να πετύχουμε αυτά που μας αξίζουν με δεδομένο ότι παρά τη συνένωση παραμένουμε ένας μικρός δήμος.Έπειτα, ο αγώνας αυτός είναι αγώνας προσωπικοτήτων και όχι κομμάτων. Δεν ανταγωνίζεται το ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία αλλά η μία πολιτική προσωπικότητα με την άλλη. Και η προσωπικότητα του κ. Χριστοδούλου είναι γνωστή κι εκτιμητέα. Όποιες πολιτικές πεποιθήσεις κι αν έχει κανείς, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει τη συνεχή παρουσία στο χώρο, την πολιτική του γνώση και σκέψη, το ήθος και την ηθική του. Η πολιτική του πορεία αποδεικνύει περίτρανα ότι πάντοτε κίνητρό του ήταν η προσφορά και όχι το συμφέρον, η πίστη στις αξίες και όχι στα αξιώματα. Ο κ. Χριστοδούλου δεν πουλά ούτε πουλιέται . Ούτε κι εμείς που είμαστε μαζί του. Αρχές μας είναι η διαφάνεια, η εργατικότητα, η συνεργασία, η ανάπτυξη, η συνοχή. Αυτές δεσμεύομαι να υπηρετήσω αν με τιμήσετε με την ψήφο σας. Αυτές οι εκλογές είναι εκλογές ευθύνης και υπευθυνότητας. Αυτές οι εκλογές είναι των πολιτών κι όχι των σκοτεινών μηχανισμών.Λέμε ΟΧΙ στο διαχωρισμό των κοινωνιών, ΟΧΙ στο φόβο, ΟΧΙ στη διαπλοκή, ΟΧΙ στην τρομοκρατία. Ο νέος δήμος δεν πρέπει να είναι υπόθεση των «κολλητών» αλλά υπόθεση όλων των Πολιτών. Όλοι εμείς που σήμερα συμπαρατασσόμαστε και συνεργαζόμαστε με επικεφαλής τον κ. Χριστοδούλου λέμε ΝΑΙ στη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ στη ΣΥΝΟΧΗ.
Χαράλαμπος Γ. Αλατζιάς
Ιατρός
Δημοτικός σύμβουλος Σουφλίου, επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ».

Τα Σαββατιάτικα

Του ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ
Αγαπητέ κύριε Γιουνκέρ.
Πρώτον έρχομαι να ρωτήσω για την καλή σας υγεία και δεύτερον να σας πω ότι συμφωνώ μαζί σας εδώ και κάμποσα χρόνια. Συμφωνώ και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου να προωθήσω όσο γίνεται πιο γρήγορα τον γιο του λατρεμένου ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, στον θρόνο. Ετσι πρέπει να κυβερνώνται οι χώρες, απ' τον παππού στον εγγονό κι απ' τον εγγονό στον Ραγκούση που λέει ο λόγος. Πάντα πίστευα στις δυναστείες και λυπάμαι που δεν θα ζω για να δω πρωθυπουργό το οκτασέγγονο του κυρίου Μητσοτάκη. Οπως θα θυμάστε, τον αντίστοιχο -περίπου- του Κιμ στην Ελλάδα είναι το «Κώστας». Μπορώ να σας αναφέρω και τον «Γιώργο» αλλά δεν θέλω να τα μπερδέψω. Το πως υπάρχει Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το όνομα «Κάρολος», επίσης είναι μια παραδοξότητα που δεν θέλω να σχολιάσω. Ως αρχαίος θεατρόφιλος θυμάμαι μια παλιά κωμωδία, τη «Θεία του Καρόλου», και έκτοτε τίποτ' άλλο, πλην βεβαίως το όνομα του αλησμόνητου Κάρολου Κουν.
Τις ίδιες λαμπρές δυναστείες λίγα χρόνια πριν συναντούσαμε και στο ελληνικό θέατρο αλλά ας μη σας τα μπερδέψω. Λοιπόν, δεν φαντάζεστε πόση αίσθηση έκαναν οι αποκαλύψεις σας στην Ελλάδα. Πρώτον, γιατί δεν είχαμε ιδέα ότι μας κυβερνούν τέτοια καθίκια που υπαινίσσεστε και δεύτερον δεν μας πέρασε απ' το νου ποτέ ότι θα μας οδηγούσαν οι εξοπλισμοί (μαζί με τις μίζες και τις... μιζάρες) στο σημερινό χάλι. Βέβαια σας διαφεύγει ότι οι πρωθυπουργοί, που τέλος πάντων τους θεωρείτε λίγο περίεργους, είναι βαθιά συναισθηματικά όντα και ως τέτοια ΠΟΤΕ δεν θα τολμούσαν να στεναχωρήσουν έναν λαό πάνω στα μεγάλα του κέφια.

Πράσινο επιχειρείν : η μόνη ευκαιρία για ανάπτυξη

http://thelonapo.blogspot.com

Η κρίση του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη μιας νέας στάσης απέναντι στις ανθρώπινες ανάγκες και η ανάδειξη νέων αναγκών, έχουν φέρει στο προσκήνιο τόσο της πολιτικής όσο και της οικονομίας, ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Η πρώτη φάση αντίδρασης της οικονομίας και της πολιτικής ήτανε μια αντίδραση θεσμοθέτησης και μια αμυντική στάση. Όμως τώρα έχουμε περάσει σε μια πιο ενεργητική φάση όπου η κρίση αυτή και οι νέες ανάγκες δίνουν ευκαιρίες αποτελούν ένα πεδίο ανάπτυξης πρωτοβουλιών και απελευθερώνουν νέες δυνάμεις.

Αυτό είναι ένα τοπίο για μια νέα επιχειρηματικότητα και οι παράγοντες διαμόρφωσης αυτού του πεδίου, βρίσκονται πια και μέσα στην ίδια την αγορά και μέσα στο περιβάλλον της. Υπάρχει – ας το πούμε μεταφορικά - μια ορχήστρα νέων επιχειρηματικών οριζόντων που έρχεται να απαντήσει τόσο στην κρίση του κοινωνικού και του περιβαλλοντικού κόστους της οικονομίας όπως επίσης και στην κρίση των πολιτιστικών αξιών.

Όταν θέλουμε .. μπορούμε να πετύχουμε πολλά !!!

Οι ασυνήθιστες ξένες γλώσσες κατά της νεανικής ανεργίας

  Περισσότεροι από 630.000 μαθητές φοιτούν στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, που πλησιάζουν τις 7. 500 σ΄ολόκληρη τη χώρα. Όπως σχολιάζουν καθηγητές, το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τις ξένες γλώσσες ήταν ανέκαθεν μεγάλο. Οι Ελληνες, άλλωστε, κατέχουν τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στον αριθμό των ξένων γλωσσών που μιλούν.

    Αν, όμως, κάποτε η εκμάθηση μιας γλώσσας, όπως των κινεζικών, ρωσικών, ή τουρκικών ήταν πολυτέλεια και εξυπηρετούσε μόνον προσωπικές επιθυμίες, τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει. Σε καιρούς οικονομικής κρίσης και ανεργίας, οι νέοι επιζητούν ολοένα και περισσότερες γνώσεις, δεξιότητες και πτυχία, για να δημιουργήσουν «πλούσια» βιογραφικά.

«Έφυγε» ο Γιάννης Δαλιανίδης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε στις 7:00 το πρωί του Σαββάτου ο Γιάννης Δαλιανίδης, ένας από τους σημαντικότερουςσκηνοθέτες και σεναριογράφους, αλλά και από τους πλέον αγαπημένους του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Γιάννης Δαλιανίδης νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη ΜΕΘ του «Ερρίκος Ντυνάν» με βαριά αναπνευστικά προβλήματα και οργανική ανεπαρκεια.
Ο Γιάννης Δαλιανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 31 Δεκεμβρίου του 1923.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής και καθιερώθηκε στον κινηματογράφο με το πρώτο του κιόλας σενάριο για την ταινία «Το Τρελοκόριτσο».

«Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Γιώργου Παυλίδη σε οικισμούς της ευρύτερης περιοχής Κέχρου στο Νομό Ροδόπης.»

«Εγκαταλελειμμένη η ευρύτερη περιοχή Κέχρου. Δώδεκα (12) οικισμοί επικοινωνούν ακόμη με χωματόδρομους!!!»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου του Κέχρου Νομού Ροδόπης. Είχε εκτεταμένη συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής, για την καταγραφή των επιμέρους προβλημάτων. Κατά την διάρκεια των συζητήσεων με τους κατοίκους, διατυπώθηκαν έντονα παράπονα για την ασυνέπεια μεταξύ λόγων και έργων, για την ύπαρξη χωματόδρομων σε δώδεκα, μόνιμα κατοικημένους, οικισμούς, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων έχει 600-700 κατοίκους, την έλλειψη άλλων σημαντικών υποδομών και την απαίτηση για την δημιουργία φραγμάτων, ώστε να στραφούν σε βιολογικές καλλιέργειες.
Σχετικά ο κ. Γιώργος Παυλίδης ανέφερε: «Η περιοχή δείχνει μακροχρόνια 

Κοινωνική Συμμαχία : δήλωση για την απώλεια του πατέρα της υποψηφίας Αντιπεριφερειάρχου Έβρου Γεωργίας Νικολάου

Εκ μέρους του συνδυασμού, των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών και υποψηφίων συμβούλων της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρης Γιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του πατέρα της υποψηφίας Αντιπεριφερειάρχου Έβρου Γεωργίας Νικολάου Μαυρανεζούλη:
«Εκ μέρους όλων των υποψηφίων του συνδυασμού εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του εκλιπόντος πατέρα της συνεργάτιδας μου Γεωργίας και να δώσει στην ίδια και στους συγγενείς της κουράγιο και παρηγορία ψυχής. Θερμά συλλυπητήρια».

Ακόμα ένα θανατηφόρο τροχαίο στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου .

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από το προχθεσινό τροχαίο ατύχημα και χθες το μεσημέρι  στο ίδιο σημείο σημειώθηκε και νέο τροχαίο δυστύχημα, αυτή τη φορά δυστυχώς θανατηφόρο! 
Δύο ΙΧ αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά.
Ο τραγικός απολογισμός από την σφοδρή σύγκρουση 1 νεκρή γυναίκα και 3 τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκεται μεγάλη δύναμη της τροχαίας και του ΕΚΑΒ. Ο δρόμος στο σημείο του ατυχήματος έχει κλείσει και τα οχήματα κινούνται από παρακαμπτήρια οδό. 
Η αγανάκτηση όλων μας ξεχειλίζει για το σημείο ''Καρμανιόλα''.Δεν μπορεί να στέκονται τυχεροί όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί. 
Τα λόγια και οι υποσχέσεις σταματούν εδώ! Εν όψει του χειμώνα με τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες) πρέπει να δοθεί εδώ και τώρα μία προσωρινή (έστω) λύση στο δρόμο ''φονιάς''. http://didymoteicho.net/  

Σαν Σήμερα : Το 1923 ιδρύθηκε η Disney

Σαν σήμερα το 1923 Ο Γουόλ Ντίσνεϊ ιδρύει την κινηματογραφική εταιρία «Disney», που κυριαρχεί έως και σήμερα στον τομέα των κινουμένων σχεδίων.
 Ο κορυφαίος, ίσως, παραμυθάς του 20ου αιώνα. Υπήρξε ο «πατέρας» του Μίκυ Μάους και ο άνθρωπος που το όνομά του ταυτίστηκε με τη μαγεία των κινούμενων σχεδίων.

Γεννήθηκε στο Σικάγο στις 5 Δεκεμβρίου 1901. Αφού μετήλθε διαφόρων επαγγελμάτων και πήρε μέρος ως οδηγός ασθενοφόρου στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, αποφάσισε το 1920 ότι η δημιουργία κινουμένων σχεδίων ήταν η δουλειά που του ταίριαζε. Αρχικά εργαζόταν για 40 δολάρια την εβδομάδα (29 Ιανουαρίου 1920). Το 1923 μετακόμισε στην Καλιφόρνια κι έστησε το δικό του στούντιο σ' ένα εγκαταλελειμμένο γκαράζ.
Στο ταπεινό αυτό μέρος γεννήθηκε από τη γραφίδα του ο Μίκυ Μάους, η διασημότερη ίσως φιγούρα στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων, αλλά και ο Πλούτο, ο Ντόναλντ, ο Γκούφι και πολλοί άλλοι «χάρτινοι» ήρωες, που τέρπουν και θέλγουν ακόμη και σήμερα εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, γιατί όχι και ενήλικες!
Η πρώτη εμφάνιση του Μίκυ Μάους στον ομιλούντα κινηματογράφο έγινε το 1928 στην επτάλεπτης διάρκειας ταινία «Ατμόπλοιο Γουίλι». Σταθμός στην καριέρα του Γουόλτ 

Οργανισμός Εργατικής Εστίας Η Λ. Κατσέλη έθεσε τις βασικές προτεραιότητες .

Τις τέσσερις βασικές προτεραιότητες, προκειμένου το κοινωνικό έργο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας να «φτάσει» σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη, δηλαδή στους μη προνομιούχους εργαζόμενους, έθεσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, κατά τη διάρκεια ομιλίας της για την εγκατάσταση της νέας προέδρου του Οργανισμού, Βάσως Τσιμπίδα.

Η υπουργός ως πρώτη προτεραιότητα ζήτησε από τους εργαζόμενους του Οργανισμού να αναλογιστούν, αν τα προγράμματα, που προσφέρονται από την Εργατική Εστία, είναι πραγματικά αποτελεσματικά και τους προέτρεψε να καταθέσουν στη νέα διοίκηση τις προτάσεις τους, προκειμένου να επανασχεδιαστούν όλες οι δράσεις.