Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

«Διαρκή Ηλεκτρονική Διαβούλευση με τους πολίτες καθιερώνει ο Γιώργος Παυλίδης»

Μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημειώνει αυτό το διάστημα η προσωπική ιστοσελίδα του υποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ.Γιώργου Παυλίδη, (www.giorgospavlidis.com) και η ιστοσελίδα του Συνδυασμού του, «Περιφερειακή Αναγέννηση», (www.periferiaki-anagennisi.com), καθιερώνεται ανοιχτή διαβούλευση κατάθεσης ερωτημάτων και απάντησης από τον ίδιο τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, για όσους πολίτες της Περιφέρειας, ειδικά νέους, θα συμμετέχουν μέσω του συνδέσμου ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
Σχετικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ.Γιώργος Παυλίδης, έχει δηλώσει ότι « Η διαβούλευση για εμάς γίνεται, εδώ και ένα μήνα, ξεχωριστά με τον κάθε φορέα της Περιφέρειας, για συγκεκριμένα ζητήματα και όχι με ομαδικές συναντήσεις επιλεκτικού τύπου με όλως επιφανειακή προσέγγιση των προβλημάτων. Οι πολίτες μας εμπιστεύονται και μας οδηγούν στη Νίκη.»

Παράδοση τμήματος στον Κάθετο Άξονα «Αρδάνιο- Ορμένιο» της Εγνατίας Οδού

Ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος Μουρατίδης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ. , σας προσκαλούν στα εγκαίνια του τμήματος  «Παράκαμψη Θουρίου-Χειμωνίου», της οδού Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας, του Κάθετου Άξονα «Αρδάνιο – Ορμένιο - Σύνορα», τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στις 13:00.
Από τα 124 χλμ του Κάθετου Άξονα  80 της Εγνατίας Οδού,  «Αρδάνιο - Ορμένιο – Σύνορα» και με την παράδοση του τμήματος «Παράκαμψη Θουρίου-Χειμωνίου», ολοκληρώνεται το τελευταίο οδικό τμήμα από το Διδυμότειχο έως τα σύνορα, συνολικού μήκους 72 χλμ. που έχει κατασκευάσει και αποδώσει σε κυκλοφορία σταδιακά η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
Τα εγκαίνια θα τελεστούν στην έξοδο Χειμωνίου, κατεύθυνση προς Ορεστιάδα.

Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Δικτύωση των Γυναικείων Παραγωγικών Συνεταιρισμών


Μια γόνιμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στα Κοκκινόγεια του Ν. Δράμας, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεοδώρας Κόκλα, ανάμεσα σε μέλη γυναικείων παραγωγικών συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στους Νομούς Έβρου, Ξάνθης και Δράμας, με στόχο τη μεταξύ τους δικτύωση. «Οι γυναίκες των συνεταιρισμών έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τρόπους παραγωγής, ν’ ανταλλάξουν εμπειρίες με τις γυναίκες από τον Συνεταιρισμό των Κοκκινογείων αλλά και να διαπιστώσουν δια ζώσης ότι αυτές οι γυναίκες μέσα από τον Συνεταιρισμό έχουν αξιοποιήσει τρεις φορές τον Αναπτυξιακό Νόμο, τόλμησαν να δανειστούν χρήματα για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και επιπλέον μέσα από την πώληση παραδοσιακών προϊόντων έχουν αποπληρώσει το δάνειο» σχολίασε η κ. Κόκλα.
Οι 40 γυναίκες από τους Παραγωγικούς Συνεταιρισμούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που επισκέφθηκαν τον Συνεταιρισμό Κοκκινογείων Δράμας είχαν την  ευκαιρία να δουν από κοντά μια εξαιρετικά καλή πρακτική επιχειρηματικότητας καθώς ο συγκεκριμένος Συνεταιρισμός δημιούργησε ένα εργαστήρι παραγωγής 

Επίσκεψη Γεωργίας Νικολάου σε οικισμούς του Διδυμοτείχου

Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Γεωργία Νικολάου με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Βαγγέλη Δέδογλου και Βούλη Μπιλιάκη
Περιοδεία στα χωριά του Διδυμοτείχου πραγματοποίησαν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, με τον συνδυασμό ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ του υποψήφιου Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού. Επισκέφθηκαν τα χωριά Σοφικό, Ασημένιο, Πύθιο, Πετράδες, Πραγγί και Ισαάκιο.
Η κ. Νικολάου συνομίλησε με κατοίκους των οικισμών και άκουσε τα προβλήματα και την αγωνία

Τα ραντεβού της περαίωσης ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

Από τις 20 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων την αποστολή περίπου ενός εκατομμυρίου ειδοποιητηρίων για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Οι φορολογούμενοι με ανέλεγκτες έχουν προθεσμία μέχρι τις 18 Νοεμβρίου για να αποδεχτούν το εκκαθαριστικό που θα τους αποσταλεί.
Στην περίπτωση που θα υπάρχουν λάθη στο εκκαθαριστικό σημείωμα, θα πρέπει να γίνει σχετική δήλωση στην εφορία από τον φορολογούμενο και αφού εκτυπωθεί καινούργιο εκκαθαριστικό, θα υπάρχει χρόνος έως τις 29 Νοέμβρη για την αποδοχή της ρύθμισης.
Αναλυτικά τα ραντεβού των φορολογούμενων για την περαίωση έχουν ως εξής:
 

ΑΝΕΛΕΓΚΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ  
Έναρξη έκδοσης εκκαθαριστικών ΓΓΠΣ 20/10/10
Προθεσμία αποδοχής εκκαθαριστικού δηλ. καταβολής του 20% για υπαγωγή στην περαίωση στις ανέλεγκτες 18/11/10
Προθεσμία δήλωσης για εικονικά 26/11/10
Προθεσμία αποδοχής τροποποιημένου από τη Δ.Ο.Υ. εκκαθαριστικού για ανέλεγκτα 29/11/10
ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ/ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ  
Προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στην περαίωση στις ελεγμένες υποθέσεις 15/11/10
Προθεσμία συμβιβασμού στις ελεγμένες 25/11/10
Προθεσμία αποδοχής τροποποιημένου από τη Δ.Ο.Υ. εκκαθαριστικού ειδικά για προσωρινά φύλλα ελέγχου, εκκρεμείς προσωρινές καταλογιστικές πράξεις ή εκκρεμή πρόστιμα 10/12/10
e-net

Ένας αριθμός "μιλά" με την καρδιά παιδιών και εφήβων

 «Μη σηκώνεις μόνος σου το βάρος. Σήκωσε το ακουστικό σου. Η κλήση είναι δωρεάν από σταθερό, ή κινητό». Το μήνυμα είναι σαφές και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και τους εφήβους μέχρι 18 ετών που νοιώθουν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο και αναζητούν κάποιον, που θα μπορούσε να τους ακούσει και να τους βοηθήσει. Ο τηλεφωνικός αριθμός είναι εύκολος, το 116111, και από την άλλη μεριά του τηλεφώνου, απαντά ένας από τους δέκα ειδικούς της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ).

    Είναι η «Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων», που απαντά με τον ίδιο αριθμό σε 14 χώρες της ΕΕ με στόχο να προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στους νέους. Εδώ και εννέα μήνες λειτουργεί και στην Ελλάδα μέσω της ΕΨΥΠΕ.

    Το 116111 λειτουργεί από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις 14:30 έως τις 20:30 και το Σάββατο από τις 9:30 έως τις 14:00. Στους εννέα μήνες της λειτουργίες του απαντήθηκαν συνολικά 1.608 κλήσεις σε σύνολο περίπου διπλάσιων, που αποθαρρύνθηκαν από την αναμονή. 


απε

Τα ονόματα των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση» στον Έβρο.

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση» στον Έβρο.
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς έκανε την παρακάτω δήλωση, για την ανακοίνωση των ονομάτων του συνδυασμού στον Έβρο:
«Το μέλλον του τόπου μας πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Δημιούργημα σκληρής δουλειάς και πολλών ανθρώπων. Πρέπει να είναι επίτευγμα της σύνθεσης ιδεών και της συνεργασίας των δημιουργικών δυνάμεων του ακριτικού νομού μας.

Σήμερα, ο ανεξάρτητος συνδυασμός μας, «Περιφερειακή Αναγέννηση», με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Παυλίδη, παρουσιάζει στις Εβρίτισσες και στους Εβρίτες, αυτή ακριβώς τη δημιουργική σύνθεση, ένα ψηφοδέλτιο δουλειάς και όχι εντυπώσεων. Δεκαοχτώ συμπατριώτες μας που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα του τόπου μας και αγωνιούν για το μέλλον του, άνθρωποι που νοιάζονται και επιθυμούν να συμβάλλουν δημιουργικά με τις γνώσεις και τη διάθεσή τους στο νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης...»

«Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ.Γιώργου Παυλίδη σε οικισμούς Ροδόπης.»

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κατοίκους όλης της  Περιφέρειας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ.Γιώργος Παυλίδης, συνοδευόμενος από υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, επισκέφτηκε, χτες Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, τους οικισμούς Μεσούνη, Αίγειρος, Πόρπη, Μέση και Φανάρι του Ν.Ροδόπης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, συζήτησε θέματα της περιοχής, ενημέρωσε για τις περιφερειακές εκλογές και για την απόφαση του Συνδυασμού του να δημιουργήσει για τον τόπο. Χαρακτηριστικά στον οικισμό Πόρπη ανέφερε: «Τα προβλήματα δεν έχουν κόμματα. Ο Συνδυασμός «Περιφερειακή Αναγέννηση» είναι ανεξάρτητος και βάζει  πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου».
 

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ το Σαββατοκύριακο

Παράνομη κήρυξε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει για το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εν όψει της προετοιμασίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διαμαρτύρονται για την περικοπή του εκλογικού επιδόματος.


Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή των υπαλλήλων από την εργασία τους.


ape 

Επιχείρηση διάσωσης 42 παράνομων μεταναστών που εγκλωβίστηκαν σε νησίδα του ποταμού Έβρου

Σαράντα δύο παράνομους μετανάστες (είκοσι οκτώ άνδρες, έντεκα γυναίκες και τρία παιδιά), που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου, διέσωσαν εχθές το πρωί αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, μετά από τηλεφωνική ειδοποίησή που είχαν από αγνώστους, οι οποίοι δήλωσαν ότι συγγενείς τους, κατά την προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω του ποταμού, κινδύνευαν να παρασυρθούν από τα νερά του Έβρου και να πνιγούν.
Όπως δήλωσαν μετά τη διάσωσή τους στους αστυνομικούς, στη νησίδα τους είχαν μεταφέρει Τούρκοι διακινητές, οι οποίοι τους εγκατέλειψαν εκεί παρότι η στάθμη των υδάτων ανέβαινε επικίνδυνα. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, ένας από την ομάδα που επιχείρησε να προσεγγίσει την Ελληνική όχθη κολυμπώντας, παρασύρθηκε από τα νερά και αγνοείται. 
Οι παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν τελικά με ποτάμια λέμβο στην Ελληνική πλευρά, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

ert

Το Facebook και το Skype ενοποιούν τις υπηρεσίες τους

skypefacebookΗ ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και η υπηρεσία κλήσεων μέσω διαδικτύου Skype ανακοίνωσαν σήμερα την ενοποίηση των υπηρεσιών τους, επιτρέποντας την επικοινωνία μεταξύ των "φίλων" του δικτύου μέσω του Skype.
Συγκεκριμένα, η ενοποίηση αυτή θα επιτρέπει την επικοινωνία των "φίλων" του Facebook στο κοινωνικό δίκτυο των 500 εκατομμυρίων χρηστών, με τηλεφωνικές κλήσεις ή με την αποστολή μηνυμάτων κειμένου.
Επιπλέον, για πρώτη φορά από τη δημιουργία του λογισμικού, οι χρήστες του Skype μπορούν να ενημερώσουν το προφίλ τους στο Facebook και να επικοινωνούν απευθείας μέσω της σελίδας του Skype, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας κλήσεων.
"Συνεργαζόμαστε με εταιρίες όπως το Skype για να διευκολύνουμε τη σύνδεση σας με τους φίλους σας όποτε θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί τους", δήλωσε ένας υπάλληλος του Facebook.
  AΠΕ

Αναστέλλεται, λόγω περικοπών, η έναρξη λειτουργίας δύο νέων τμημάτων του Δ. Π. Θ…

Έντονο προβληματισμό εκφράζει η διοίκηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για τις περικοπές χρηματοδότησης που Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, καθώς το ποσό των 2.661.000 ευρώ, που ενέκρινε και κατέβαλε το υπουργείο Παιδείας ως τρίτη δόση για τις λειτουργικές δαπάνες, κρίνεται ανεπαρκές, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η επ’ αόριστο αναστολή της έναρξης λειτουργίας δύο νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου, στην Κομοτηνή. 
«Το σημαντικό πρόβλημα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είναι πως τα δύο τμήματα, (Πολιτικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων) δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς δεν υπάρχουν μέλη Διδακτικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού, ούτε το ειδικό επιστημονικό προσωπικό που απαιτείται», σχολίασε σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Κώστας Ρέμελης, τονίζοντας πως τα χρήματα που εγκρίθηκαν δεν κάλυπταν το επιπλέον κόστος που θα επιβάρυνε το “Δημοκρίτειο” από τη λειτουργία των δύο νέων σχολών. 
Ο κ. Ρέμελης υπογράμμισε επίσης τις καταγεγραμμένες, «σημαντικές», όπως τις χαρακτήρισε, ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, εκτιμώντας πως μετά και τις περικοπές, «το μείγμα που δημιουργείται είναι εκρηκτικό.»

Συναντήσεις του Γιώργου Παυλίδη με πολίτες και φορείς της Θάσου.

"Η Θάσος γίνεται η Ναυαρχίδα στην Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας."

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης επισκέφθηκε για δεύτερη φορά τη νήσο Θάσο με τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Μπαλίκα και τους Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Θάσου.
 Είχε συνάντηση με το Δήμαρχο της Θάσου, με εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών και με πολίτες, ενώ επισκέφτηκε καταστήματα διαφόρων υπηρεσιών. Συζητήθηκαν τα προβλήματα της νήσου, μεταξύ των οποίων, η ανάγκη ολοκλήρωσης του λιμένα Θάσου, του αλιευτικού καταφυγίου-μαρίνας Λιμεναρίων, η προστασία της τοπικής οικονομίας και η περαιτέρω ανάδειξη και διασύνδεση με τον τουρισμό των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Γιώργος Παυλίδης για το θέμα της δασοπυροπροστασίας και προς τούτο επισκέφτηκε τον οικείο Δασάρχη, ενώ ταυτόχρονα κατέγραψε την ανησυχία των κατοίκων για την ασθενή δασοπροστασία, μετά τις καταστροφικές εμπειρίες του πρόσφατου παρελθόντος.
Κατά την επίσκεψη του στην αγορά συζήτησε με πολλούς πολίτες και επαγγελματίες διάφορα ζητήματα της νήσου.

Βασικές οδηγίες για τους καταναλωτές ενόψει έναρξης της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης

Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τις παρακάτω βασικές
οδηγίες:
• Να συγκρίνουν, μετά από έρευνα ή ενημέρωση, τις αναγραφόμενες στα
πρατήρια της περιοχής τους τιμές (τα πρατήρια καυσίμων
υποχρεούνται να αναγράφουν τις τιμές των καυσίμων σε φωτεινές
πινακίδες εμφανείς στους καταναλωτές). Έτσι αξιοποιώντας την
εμπειρία τους να επιλέγουν την οικονομικότερη τιμή, συμβάλλοντας με
τη συμπεριφορά τους αυτή και στην ενίσχυση του ανταγωνισμού.
• Να υπολογίζουν επακριβώς πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε
κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Να αναθέτουν την παραλαβή του
πετρελαίου θέρμανσης μόνο σε άτομα που γνωρίζουν πως πρέπει να το
παραλάβουν.
• Να τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας κατά την
παραλαβή του πετρελαίου, προς αποφυγή ατυχημάτων. Να προσέχουν
το χρώμα του πετρελαίου να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό. Το