Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Μουσική :

Κοινωνική Συμμαχία : Ανακοινώθηκε ο 18ος υποψήφιος για τον Έβρο .

Ο κ. Γιάννης Κανελλάκης, οικονομολόγος, αποτελεί τον δέκατο όγδοο (18ο) υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» περιφερειακή ενότητα Έβρου .

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο τραγουδιστής και ηθοποιός Κώστας Καφάσης.

Ο τραγουδιστής και ηθοποιός Κώστας Καφάσης άφησε την τελευταία του πνοή χθες στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκοµείο Πειραιά σε ηλικία 70 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Γεννημένος σε χωριό της Καρδίτσας, κατέβηκε στην Αθήνα µε το όνειρο του ηθοποιού και σπούδασε σε δραματική σχολή ενώ συμμετείχε στην «Οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι. Το 1965 έκανε το ντεµπούτο του ως ηθοποιός στο «Ακροπόλ», στην επιθεώρηση «Αυλή και πεζοδρόμιο». Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του τη δεκαετία του 1970 και του 80, με γνωστότερη επιτυχία του το σουξέ «Γέλα κυρία µου» (που αρχικά δεν ήθελε να ερμηνεύσει) του Κώστα Ψυχογιού.
Με θητεία σε θέατρο και µε συμμετοχή σε δεκαπέντε ταινίες, μεταξύ των οποίων οι «Μαριχουάνα stop», «Καλώς ήρθε το δολάριο», «Φίφης ο αχτύπητος», «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια», «Το πιο λαμπρό αστέρι» και «Μοντέρνα Σταχτοπούτα». Ο Κώστας Καφάσης άφησε εποχή το 1971 στο σίριαλ «Γειτονιά µας» του Κώστα Πρετεντέρη στον ρόλο του σερβιτόρου Ιωνάθαν, ενώ την ίδια περίοδο ξεκίνησε και την πορεία του στο τραγούδι µε εμφανίσεις στην μπουάτ «Κατακόμβη» της Πλάκας.
Άλλες μεγάλες επιτυχίες του ήταν το «Ευτυχώς που τρελάθηκα», «Σε παρακαλώ κατάλαβέ 

«Ο Άρης Γιαννακίδης απαντά στους χρήστες του διαδικτύου και στους bloggers»Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης εγκαινιάζοντας νέους τρόπους επικοινωνίας με τους χρήστες του διαδικτύου και τους bloggers της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, θα απαντήσει ζωντανά στο διαδίκτυο στα ερωτήματα τους!
Στείλτε το ερώτημα σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κοινωνικής Συμμαχίας (koinonikisymmaxia@gmail.com).
Η ομάδα διαδικτυακής υποστήριξης του συνδυασμού θα τις ομαδοποιήσει και με την σειρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης θα τις απαντήσει σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Ο χρόνος που τίθεται στην διάθεση σας για ερωτήματα είναι μέχρι την επόμενη Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.

Γιώργος Παυλίδης : Επισκέψεις σε ΣΕΚΑΠ Α.Ε και "ΠΑΝΤΕΛΟΣ-ΤΕΧΝΗ"

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης επισκέφτηκε χθές τη βιομηχανία αλουμινοκατασκευών "ΠΑΝΤΕΛΟΣ-ΤΕΧΝΗ" όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της εταιρείας.
Σε σύντομο χαιρετισμό του προς τους εργαζόμενους ανέφερε ότι:
"Χρειαζόμαστε ανάπτυξη για να προχωρήσουμε, χρειαζόμαστε υγιείς επιχειρήσεις όπως αυτή που εργάζεστε για να προσφέρουν εργασία."

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης επισκέφτηκε χθές 13-10-2010 την Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ Α.Ε. όπου χαιρέτησε το σύνολο των εργαζομένων. Τη συγκεκριμένη ώρα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του είχε συζητήσεις με τους εργαζόμενους για διάφορα θέματα.

Μετά το πέρας της επίσκεψης του σχετικά δήλωσε:

Ο Πέτροβιτς στα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου

Στο Σουφλί και τα χωριά του ορεινού όγκου της περιοχής (Μικρό και Μεγάλο Δέρειο) θα βρεθεί το πρωί της Παρασκευής (15.10.2010) ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Δημήτρης ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ, μαζί με τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του Νομού Έβρου.

Στην πόλη του Σουφλίου, ο Δημήτρης ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ θα επισκεφθεί το Δήμο, το ΚΑΠΗ, την Λαϊκή αγορά και τα καταστήματα της πόλης, όπου θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους εμπόρους, τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής και να τους ενημερώσει για το πρόγραμμα και τις προτάσεις του Συνδυασμού.

Απάντηση Μπεγλίτη για μετεγκατάσταση της Σχολής Πυροβολικού σε περιοχή του Έβρου.

Απάντηση στο έγγραφο  της βουλευτού Έβρου ΠΑΣΟΚ  Όλγας Ρενταρή-Τέντε απέστειλε  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πανος Μπεγλίτης, σχετικά με τη δυνατότητα μετεγκατάστασης της Σχολής Πυροβολικού σε περιοχή του Έβρου.
Όπως αναφέρει στο  κείμενο  του ο κ. Μπέγλιτης  η δημοσιονομική κατάσταση της  χώρας δεν συνηγορεί στην υλοποίηση  της μεταστάθμευσής της, αφού το κόστος κατασκευής ή κατάλληλης διαμόρφωσης των προτεινόμενων χώρων ή εγκαταστάσεων είναι ιδιαίτερα υψηλό.
Ο κ. Μπεγλίτης αναφέρει επίσης ότι οι Σχολές σύμφωνα με το γενικότερο οργανωτικό πλαίσιο του  Στρατού Ξηράς αλλά και βάσει επιχειρησιακών κριτηρίων σταθμεύουν μακριά από τις περιοχές επιχειρήσεων.
Η συγκεκριμένη δε Σχολή  προάγει τη συνεργασία της με τις  λοιπές στρατιωτικές Σχολές και Πανεπιστήμια που εδρεύουν εντός του λεκανοπεδίου Αττικής καθώς και με το  Γενικό Επιτελείο Στρατού στο οποίο υπάγεται διοικητικά.

Κατηγορίες επαγγελματιών που απο προαιρετική περιοχή υπάγονται πλέον στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ

Με βάση την εγκύκλιο 80/10 του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ καθορίζεται η υπαγωγή όσων ασκούσαν επάγγελμα σε προαιρετικές περιοχές σε υποχρεωτική ασφάλιση . 

Η εγκύκλιος περιλαμβάνει τα παρακάτω επαγγέλματα : 

Οι παρέχοντες κάθε είδους υπηρεσία μέσω ίντερνετ .
Οι προγραμματιστές 
Οι κατέχοντες άδεια ραδιοφωνικού σταθμού 
Οι κατέχοντες άδεια τηλεοπτικού σταθμού 
Οι παραγωγοί ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών .
Οι δημοσιογράφοι 
Οι εμπειρογνώμονες - πραγματογνώμονες ,σύμβουλοι επιχειρήσεων 
Οι διαφημιστές , τα διαφημιστικά γραφεία 
Οι εκτελούντες μεταφορές 
Οι μικροπωλητές λαϊκών αγορών ( υπάρχει σχετική διευκρίνηση ) 
Οι ασφαλισμένοι του πρώην ΤΣΑ 
Οι ξενοδόχοι 
Οι κατέχοντες φωτοβολταϊκά ισχύος 20,01 kw και άνω . 
Οι ιδιοκτήτες εταιριών ταχυμεταφορών (courier ) 
Τροφοδοσία πλοίων .
Ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής . 

κ.α  επαγγέλματα . 
Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν σχετικές διευκρινήσεις που θα τις αναρτήσουμε με τη δημοσίευση της εγκυκλίου .

πρώτη ανάρτηση souflievros

«Προβλήματα Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης».

Η Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Δ.Π.Θ. ιδρύθηκε στην Αλεξανδρούπολη την 8-12-1987, με σκοπό την νευροχειρουργική κάλυψη των νοσηλευτικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής της Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας. Παράλληλα, αποσκοπούσε στην εξυπηρέτηση των διδακτικών και ερευνητικών αναγκών της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο επιστημονικό αντικείμενο της Νευροχειρουργικής.
Έκτοτε και για διάστημα 17 ετών, η Κλινική υπολειτουργούσε λόγω των γνωστών προβλημάτων μόνιμης στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό καθώς και έλλειψης υποδομών. Από την 01-10-2004, η Κλινική στελεχώνεται για πρώτη φορά μόνιμα με 2 ειδικούς νευροχειρουργούς. ‘Έτσι ξεκινάει ουσιαστικά η λειτουργία της. Τα πρώτα βήματα της Κλινικής ήταν πάρα πολύ δύσκολα λόγω της παντελούς έλλειψης προϋπάρχουσας υλικοτεχνικής και οργανωτικής υποδομής. Με την αμέριστη βοήθεια φίλων και Ελλήνων μεταναστών του εξωτερικού, η κλινική σταδιακά εξοπλίσθηκε με χειρουργικά εργαλεία για όλες τις επεμβάσεις της νευροχειρουργικής.
Κάθε χρόνο περίπου 800 εξωτερικοί ασθενείς εξετάζονται στα εξωτερικά ιατρεία της Κλινικής, περίπου 270 νοσηλεύονται σε αυτή, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί στα 6 χρόνια συνεχούς  λειτουργίας της Κλινικής περισσότερες από 1000 επεμβάσεις όλου του νευροχειρουργικού φάσματος και βαρύτητας.

Μέχρι την Παρασκευή οι υποψήφιοι των εκλογών θα πρέπει να προμηθευτούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους

Θα απέχουν από την εργασία τους το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Οκτωβρίου, οι δημοτικοί υπάλληλοι, όπως αποφάσισε η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α., διαμαρτυρόμενη για τη μη καταβολή του εκλογικού επιδόματος, που αφορά στις έκτακτες, λόγω εκλογών, υπηρεσίες που θα παρέχουν.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. επέλεξε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες για την κινητοποίησή της, καθώς, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, τα Δημαρχεία και τα Κοινοτικά καταστήματα θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά το Σαββατοκύριακο προκειμένου να χορηγούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προς τους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών. 


http://alexpolisonline.blogspot.com/
 

Απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών σε αναφορά για τις δανειακές οφειλές των επιχειρήσεων του Νομού Έβρου.

 Απάντηση  σε αναφορά που είχε  καταθέσει η Βουλευτής Νομού  Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση  προς το Υπουργείο Οικονομικών,  με αντικείμενο την ένταξη του Νομού Έβρου στις ευνοϊκές ρυθμίσεις της Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. 2/20087/0025 ΦΕΚ 974 30/06/2010, πιο συγκεκριμένα:
   Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κος Σαχινίδης  Φίλιππος αναφέρει: ''Με την αριθμ. 2/31728/0025/30.06.2010 (ΦΕΚ Β' 986/30.06.2010) απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών τροποποιήθηκαν οι όροι αποπληρωμής των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων βιοτεχνικών, βιομηχανικών, μεταλλευτικών, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων βιοτεχνικού και βιομηχανικού τύπου, που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν, μεταξύ άλλων, στους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, δυνάμει των αριθμ. 2/19605/0025/19.4.2006 (ΦΕΚ Β' 579/9.4.2006) και 2/56146/0025/29.9.2006 (ΦΕΚ Β' 131/5.2.2007) αποφάσεων του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, όπως ισχύουν.

Δημοτική παράταξη « Μαζί…. για τον τόπο του Ορφέα».

Ανακοίνωση
Η δημοτική παράταξη « Μαζί…. για τον τόπο του Ορφέα»,  του δήμου ΄Ορφέα  αποφάσισε  να ενταχθεί  στην  δημοτική παράταξη «Συνεργασία-ανάπτυξη-συνοχή» του δήμου Σουφλίου  με υποψήφιο δήμαρχο τον Πασχάλη Χριστοδούλου.
Πεποίθησή μας είναι, ότι η προσωπικότητα  και η συνολική συγκρότηση του πολιτικού όντος  Πασχάλης Χριστοδούλου  αποτελεί  προϋπόθεση και εγγύηση  για την πραγμάτωση ή τουλάχιστον την δρομολόγηση υλοποίησης όλων αυτών για τα οποία  αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια.
Στο  πλαίσιο της προγραμματικής  σύγκλισης των  δύο παρατάξεων  καταγράφεται  η ανάγκη  να οριστούν μια σειρά  χρονίζοντα προβλήματα του δήμου Ορφέα ως άμεσης προτεραιότητας  στην ατζέντα της νέας δημοτικής  Αρχής του δήμου Σουφλίου.
1.Αναπτυξιακά έργα στον κάμπο των Λαβάρων Κισαρίου.
2.Διαχείριση απορριμμάτων  και οριστικό κλείσιμο  του ΧΑΔΑ  Λαβάρων  που βρίσκεται  μέσα στη χειμέρια κοίτη του ποταμού ΄Εβρου.
3.Αναδασμοί στις ημιορεινές γεωργικές εκτάσεις.
4.Αντιμετώπιση του μέγιστου προβλήματος των πλημμυρών.
5. ΄Υδρευση  και οδικό δίκτυο  στο ορεινό τμήμα του δήμου.
6. Οριστική απομάκρυνση του πεδίου βολής (ψηλός στάλος) σύμφωνα και με την  από  07-01-2008 ομόφωνη απόφαση του  Νομαρχιακού Συμβουλίου ΄Εβρου

                                                                  Για την παράταξη
                                                              Χρήστος Π. Τοκαμάνης
                                                               Δημοτικός Σύμβουλος

«Επίσκεψη Γιαννακίδη στον Έβρο»

Επίσκεψη στο Διδυμότειχο θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Πέμπτης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από  την υποψήφια Αντιπεριφεριάρχη Γεωργία Νικολάου, και τους  υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Νομού Έβρου.
Στο Διδυμότειχο, θα επισκεφθούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου (Ισαάκιο), και στη συνέχεια θα επισκεφθούν τα χωριά, Πραγγί, Πετράδες, Πύθιο, Ρήγιο Σοφικό. Σκοπός της επίσκεψης, είναι να ενημερώσουν τους κατοίκους  για  τις θέσεις της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και να συζητήσουν για τα προβλήματα της περιοχής.

Στην τελική ευθεία το Αγρο-ΤΕΜΠΜΕ

Στο τελικό στάδιο, πριν την ίδρυσή του βρίσκεται το Αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ. Το Ταμείο θα συσταθεί ως ανεξάρτητη χρηματοοικονομική μονάδα με ειδικό κωδικό εντός της ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε., με σκοπό την παροχή εγγυήσεων καθώς και την υπό ορισμένες προϋποθέσεις, εφόσον αυτό είναι εφικτό από το σχετικό νομοθετικό κανονιστικό πλαίσιο επιδότηση επιτοκίου.
Όπως αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, με βάση το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΤΕΜΠΜΕ, δεν μπορεί να χορηγεί εγγυήσεις στον πρωτογενή τομέα. «Γι' αυτό το λόγο έχουμε αποφασίσει δυο ταμεία εγγυήσεων αγροτικής ανάπτυξης, ένα για τον αγροτικό χώρο και ένα για το χώρο της αλιείας για να μπορούμε να κάνουμε παρόμοιες πράξεις».
Σημειώνεται ότι το ΤΕΜΠΜΕ σε αυτήν την περίπτωση που θα ιδρυθούν τα ταμεία μπορεί να λειτουργήσει ως κεντρικός οργανισμός διαχείρισης χρηματοοικονομικών εργαλείων εξασφαλίζοντας υποψήφιους επενδυτές του αγροτικού και του κτηνοτροφικού τομέα, την αύξηση του βαθμού πρόσβασης σε αυτή τη διαδικασία, στις πηγές χρηματοδότησης, στη μείωση του επιτοκίου δανεισμού, στην παροχή εγγύησης σε δάνεια.

Online από χθες οι παραδόσεις σύσπορου βάμβακος

Στα πλαίσια της διαφάνειας, της ενημέρωσης των δικαιούχων και της αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων διαδικτυακών υπηρεσιών από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr), από χθες  δίνεται η δυνατότητα σε κάθε παραγωγό εισάγοντας τον ΑΦΜ να πληροφορείται σε καθημερινή βάση για τις παραδόσεις του σύσπορου βάμβακος που πραγματοποίησε.
Επίσης, την στρεμματική απόδοση (ηρτημένη) με βάση τις παραδόσεις και  την απόδοση του εκκοκκιστηρίου σε εκκοκκισμένο βαμβάκι όταν ολοκληρωθεί η εκκόκκιση.

Στον Έβρο κλιμάκιο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τους πρόσφυγες στον νομό Έβρου, θα ζητήσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, μετά την διήμερη επίσκεψη κλιμακίου της στην περιοχή.
Κατά την παραμονή τους στον Έβρο, τα μέλη της Ύπατης Αρμοστείας είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί και να επισκεφθούν τα σημεία όπου φιλοξενούνται οι λαθρομετανάστες αλλά και τα σημεία από τα οποία επιλέγουν να περάσουν στη χώρα μας μέσω του ποταμού Έβρου.
Στη Βύσσα συνάντησαν μια ομάδα 42 λαθρομεταναστών που είχε εγκλωβιστεί σε νησίδα για περισσότερες από 15 ώρες χωρίς φαΐ και νερό. Ανάμεσα τους υπήρχαν και 12 γυναίκες και παιδιά, τρία από τα οποία ήταν ασυνόδευτα. Οι πρόσφυγες προέρχονται από Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Ινδία, Σρι Λάνκα κ.α.
Στην απελπισία του ένας Ινδός βούτηξε στα νερά του ποταμού Έβρου προκειμένου να κολυμπήσει και να βρει μια βάρκα για να φύγουν από τη νησίδα, ωστόσο τα ορμητικά νερά τον παρέσυραν με αποτέλεσμα να αγνοείται.
 

ΠΑΣΟΚ : Ποιους στηρίζουμε

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2010
 
Ποιους στηρίζουμε :

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δεν είναι μια συνήθης εκλογική αναμέτρηση είναι μια πολιτική μάχη που αφορά τη νέα σχέση μεταξύ του κράτους και του πολίτη. 
Με το σχέδιο «Καλλικράτης», το «Πρώτα ο Πολίτης» γίνεται πραγματικότητα. 
Πρόκειται για μια επανάσταση υπέρ του πολίτη, υπέρ της περιφέρειας - αποκέντρωσης, υπέρ της διαφάνειας, υπέρ της συμμετοχής.
Οι υποψήφιοι που στηρίζουμε, οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, 
είναι άνθρωποι που και μπορούν, θέλουν και αξίζει να σηκώσουν στις πλάτες τους αυτή τη μεγάλη αλλαγή.

Βροχή τα λουκέτα στον Βόρειο Έβρο

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες του Βορείου Έβρου καθώς από τις αρχές του έτους έως σήμερα, έχουν βάλει λουκέτο 380 επιχειρήσεις, αφήνοντας στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας, Πολυχρόνης Αλεξούδης στην διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε στην Ορεστιάδα η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, με θέμα την οικονομική κρίση το παραεμπόριο και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι επαγγελματίες της περιοχής εξέφρασαν τον προβληματισμό τους καθώς το εισόδημα του αγροτικού κόσμου της περιοχής έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια,ενώ σε συνδυασμό και με το παραεμπόριο που «ανθεί» στην περιοχή με πλανόδιους από Βουλγαρία και Τουρκία, αλλά και οι ολοένα αυξητικές τάσεις των ντόπιων που επισκέπτονται τις δύο γειτονικές χώρες για να κάνουν τα ψώνια τους, έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αγορά. 

http://alexpolisonline.blogspot.com/