Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Άρης Γιαννακίδης: Ο «Καλλικράτης» δίνει νέα ταυτότητα στην Ελλάδα

Τις θέσεις του για την ανάπτυξη της περιφέρειας παρουσίασε σε συνέντευξη που φιλοξενεί η εφημερίδα Έθνος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης.
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης:

Τι θα αλλάξει στη Θράκη με τον «Καλλικράτη»;
Ως πολιτική επιλογή αποτελεί μια επανάσταση, χρόνιο αίτημα όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης, που έπρεπε να έχει δρομολογηθεί εδώ και πολλά χρόνια, αφού η στρεβλή αθηνοκεντρική αναπτυξιακή πορεία της χώρας, με τους θεσμικούς αναχρονισμούς και την υπηρεσιακή γραφειοκρατία, δημιούργησε όλα εκείνα τα προβλήματα που συν τοις άλλοις οδήγησαν τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.
Ο «Καλλικράτης» επιχειρεί να διαμορφώσει μια νέα ταυτότητα για την Ελλάδα αποκεντρωμένων αρμοδιοτήτων και περιφερειακού αναπτυξιακού προγραμματισμού. Με την επαναστατικότητα που εισάγει, έστω και υπό τις δυσμενείς οικονομικά συνθήκες, είναι μία πρόκληση. Είναι ίσως μία τελευταία ευκαιρία.

Οι βιομηχανίες εδώ και χρόνια κλείνουν η μία μετά την άλλη και ιδιαίτερα η Θράκη έχει γεμίσει με «κουφάρια». Πώς θα αντιμετωπίσετε την αποβιομηχάνιση-ανεργία;
Τα τελευταία χρόνια η ακμάζουσα και δυναμική αναπτυξιακή πορεία της περιοχής οδηγήθηκε στο τέλμα, με μια σειρά επιλογών που στη βάση τους είχαν την εγκατάλειψη.
Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση θα εργαστεί συστηματικά με εργαλείο ένα καινοτόμο 

Εγκύκλιος για τον αριθμό των σταυρών

Τους σταυρούς προτίμησης που μπορούν να θέσουν οι ψηφοφόροι σε δήμους και περιφέρειες υπενθυμίζει με εγκύκλιό του που απέστειλε σε όλους τους προέδρους Πρωτοδικών και του γενικούς γραμματείς περιφερειών ο γενικός γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ. Δημήτρης Στεφάνου.

Συγκεκριμένα:

ΔΗΜΟΙ - Για όσους δε υπήρξε μεταβολή 3 σταυροί
- Για όσους συνενώθηκαν: Σε όσους είναι άνω των 100.000 κατοίκων που διαιρούνται σε δημοτικές κοινότητες (πρώην δημοτικά διαμερίσματα) ο εκλογέας μπορεί να θέσει:

1.α. Έναν σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, όταν η εκλογική του
περιφέρεια, εκλέγει μέχρι τρεις (3) δημοτικούς συμβούλους
ή
β. Μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους
όταν η εκλογική του περιφέρεια εκλέγει περισσότερους από τρεις (3) δημοτικούς
συμβούλους
ή/και
2. Έναν (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο όλων των άλλων
εκλογικών περιφερειών του δήμου.

Για Συμβούλιο Τοπικής/ Δημοτικής Κοινότητας

Ο εκλογέας μπορεί να θέσει μέχρι δύο (2) σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους του
συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας και έναν (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο
σύμβουλο ή εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ 

«Ο Δημοσθένης Εχιάδης 17ος υποψήφιος του συνδυασμού στον Έβρο»


Ο κ. Δημοσθένης Εχιάδης, ασφαλιστής, αποτελεί τον δέκατο έβδομο (17ο) υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» περιφερειακή ενότητα Έβρου.

Ο Γιώργος Παυλίδης επισκέφθηκε τα αναχώματα του ποταμού Έβρου

«Συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ.Γιώργου Παυλίδη με τον Νομάρχη Έβρου κ.Νίκο Ζαμπουνίδη, στα πλαίσια της από μηνός επιτόπιας επαφής με τα προβλήματα και της διαβούλευσης με φορείς όλης της Περιφέρειας.»

Χθες, 11 Οκτωβρίου 2010, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης μετέβη στον Έβρο, όπου, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, στα πλαίσια της από μηνός επιτόπιας επαφής  με τα προβλήματα και της διαβούλευσης με φορείς όλης της Περιφέρειας, συναντήθηκε με τον Νομάρχη Έβρου κ. Νίκο  Ζαμπουνίδη, με τον οποίο, από ετών, έχει συνεργασία.
Προηγουμένως, επισκέφθηκε τα αναχώματα του ποταμού  Έβρου, στον Πόρο Φερών του Ν.Έβρου, όπου ενημερώθηκε από ανήσυχους  κατοίκους της περιοχής, για τα σημεία που είναι κατεστραμμένα και χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Αντώνης Σαμαράς: «Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη» (!!)

Χτες ήταν τέτοιος ο καταιγισμός πολιτικών ειδήσεων, που δεν ξέρω από που να το πιάσω και που να το αφήσω! Ας τα πάρουμε από μία «σχετική» αρχή, η οποία είναι η συνέντευξη του Επιτίμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις ειδήσεις του Mega, χτες το βράδυ. Τι είπε; Όλα αυτά που κάνουν την Ελλάδα να μην έχει κανέναν άνθρωπο στα σύννεφα, γιατί έχουμε συνηθίσει να πέφτουμε από εκεί!
Είπε πως η Ελλάδα καταστράφηκε από την πολιτική των ελλειμμάτων. Είπε πως ο λαϊκισμός δεν θα ευοδωθεί και πως κουράστηκε ο κόσμος από ψεύτες και λαοπλάνους πολιτικούς. Είπε πως ο Αντώνης Σαμαράς είναι λαϊκιστής και πως έτσι δεν θα γίνει πρωθυπουργός ποτέ.

Αν σκεφτούμε και τις παλιότερες δηλώσεις του Στέφανου Μάνου σχετικά με την ηλιθιότητα όποιου πιστεύει πως υπήρχε εκτός μνημονίου λύση για την Ελλάδα, αλλά και το σχέδιο της νέας Νέας Δημοκρατίας για αφανισμό του κυκλικού ελλείμματος σε ενάμιση χρόνο, η μόνη μου απορία είναι πως δεν έχει πάρει Νόμπελ Οικονομίας, ή έστω δίπλωμα μαγείας από το Χόγκουαρτς ο Σαμαράς.
Τέλος πάντων, εγώ δεν έπεσα από τα σύννεφα, δεν άκουσα να λέει κάτι παράξενο, αλλά τι να κάνουμε, η αλήθεια πονάει αρκετά συνήθως, συνεπώς μάλλον «τους έτσουξε» λίγο στη νέα Νέα Δημοκρατία και αποφάσισαν να απαντήσουν από σκληρά ως και προσβλητικά σε έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλω, είναι over 90 years old… Τι είπε η νΝΔ;
«Τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, ενεργώντας σαν ναυαγοσώστης του κ. Παπανδρέου, επιτέθηκε απόψε εναντίον της Παράταξης, που τον ανέδειξε στα ύψιστα αξιώματα της χώρας, σε μια στιγμή που είναι ορατή η ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ και η ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας.
Αλλά ο λαός μας έχει μνήμη, γνώση και κρίση.
Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη…».
Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μία έρευνα, για να δω τι σημαίνει «μνήμη, γνώση και κρίση». Θέλετε να δείτε;

Προβλήματα υγειονομικής κάλυψης στο κεντρικό τμήμα του Νομού Έβρου. Δείτε το Βίντεο .

Προβλήματα υγειονομικής κάλυψης στο κεντρικό τμήμα του Νομού Έβρου.

ΠΡΟΣ 
τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο 

ΘΕΜΑ: Προβλήματα υγειονομικής κάλυψης στο κεντρικό τμήμα του Νομού Έβρου.


Έχουν περάσει 5 σχεδόν μήνες από την στιγμή που υπεβλήθη μια ερώτηση στην πρώην Υπουργό Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου, σε ότι αφορά το θέμα του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Σουφλίου, καθώς και την δημιουργία βάσης Ε.Κ.Α.Β στην περιοχή του Σουφλίου. Ερώτηση επί της οποίας δεν έχει δοθεί απάντηση. 
Σειρά τραγικών περιστατικών, και μάλιστα ένα πρόσφατα, επαναφέρει στην επιφάνεια το θέμα της δημιουργίας βάσης Ε.Κ.Α.Β στην ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού Έβρου (περιοχή Δήμου Σουφλίου), η οποία θα καλύπτει έως και ένα μέρος της περιοχής των Φερών.
Η ανωτέρω απίστευτη αδράνεια από πλευράς Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνδυασμό με την μη ύπαρξη οδηγών στο Ιατρείο των Φερών έχει τραγικές συνέπειες.
Όπως έχει ήδη επισημανθεί σε προγενέστερη ερώτηση, η ευρύτερη περιοχή Τυχερού – Φερών καλύπτεται 

υγειονομικά από ένα ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β, που σταθμεύει στην περιοχή του Προβατώνα ,όχι όμως σε 24ωρη βάρδια, αντιθέτως καλύπτει κάποιες βάρδιες την εβδομάδα. Επί καθημερινής βάσεως όπως μπορεί να αποδειχτεί από τις κλήσεις προς το Ε.Κ.Α.Β, υπάρχουν περιστατικά από την εν λόγω περιοχή. Επιπροσθέτως ο υποσταθμός του Προβατώνα καλύπτει την Εγνατία Οδό (ρεύμα

Σκληρή απάντηση από τη Ρηγίλλης στον Κ. Μητσοτάκη


rigillisΆμεση και σκληρή ήταν η απάντηση της ΝΔ, στους «κεραυνούς» που εξαπέλυσε τη Δευτέρα κατά του Αντώνη Σαμαρά, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o Kωνσταντίνος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά, λαϊκιστή, όταν υποστηρίζει ότι το έλλειμμα μπορεί να μηδενιστεί μέσα στο 2011 και εμμέσως εκτίμησε ότι αν συνεχίσει σε αυτή τη λογική, δεν θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός.

ΝΔ: « Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη...»

«Όσο δίκιο είχε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν προεκλογικά έλεγε το υπάρχουν λεφτά, άλλο τόσο δίκιο έχει και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος λέει ότι μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα μέσα στο 2011. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Σαμαράς είναι λαϊκιστής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι για τη σημερινή κατάσταση φταίνει και τα δυο κόμματα.
Στον επίτιμο Πρόεδρο, απάντησε με σκληρή γλώσσα η ΝΔ, χαρακτηρίζοντας τον ναυαγοσώστη του Γ. Παπανδρέου επιρρίπτοντας του μάλιστα, δόλο να πλήξει την παράταξη.
«Τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, ενεργώντας σαν ναυαγοσώστης του κ. 

«Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Πράσινο Ταμείο και την κύρωση δασικών χαρτών»Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από τη χθεσινή ολομέλεια της Βουλής και στο σύνολό του το νομοσχέδιο «Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ η ψήφισή του επί της αρχής και κατά άρθρο είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο νέος νόμος διασφαλίζει τη σύσταση ενός ταμείου που θα διαχειρίζεται τους πόρους που εισρέουν από περιβαλλοντικές εισφορές. Επίσης, θεσπίζει απλουστευμένες διαδικασίες κατάρτισης και κύρωσης δασικών χαρτών. Θα αποτελέσει ένα οργανωμένο εργαλείο άσκησης περιβαλλοντικής πολιτικής, καθώς και προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας από τον Πολιτιστικό Συλλόγο ΜαΐστρουΤην Κυριακή 10-10-2010, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο χώρο έξω από το Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης τις πρωινές ώρες 11.00-13.00 κατά τις οποίες εκτέθηκαν έργα των μελών του Κέντρου Ημέρας του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης και 19.00-23.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης κατά τις οποίες παραγματοποιήθηκε ομιλία-συζήτηση γύρω από το στίγμα για την ψυχική ασθένεια και παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου "Βγάλ' τον ΔΙΟΝΥΣΟΣ σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη.
Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Ιωάννης Ναϊτίδης ως εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου και ο Γεώργιος Παντσίδης ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής. Για τις κοινωνικές προεκτάσεις του στίγματος μίλησε η ιατρός Ιωσηφίνα Παπαγεωργίου και για το στίγμα της ψυχικής ασθένειας ο λέκτορας της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Θεοφάνης Βορβολάκος.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντινομάρχης Έβρου κ. Κωνσταντίνος Ιωαννάκης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Λασκαράκης.

«Συνάντηση του κ. Γιώργου Παυλίδη με την συνέλευση των Ελλήνων Ρομά»


«Σε "ομηρία" για το πρόγραμμα  του ΟΑΕΔ οι Ρομά. Επί μήνες απαξιώνουν, όχι να τους επιλύσουν το πρόβλημα, αλλά και να απαντήσουν.»

Σε συνάντηση που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, με την Ομοσπονδία και τις διοικήσεις των Συλλόγων Ρομά από όλους τους νομούς ΑΜΘ, με την ευκαιρία της πραγματοποιούμενης συνέλευσής τους, ενημερώθηκε για την συνέχιση της "ομηρίας" όσων εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους  Ρομά στην ευρύτερη περιοχή. Πάγωσαν από την κυβέρνηση και τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα προ 8 μηνών και έκτοτε ούτε καν απαντούν, εάν συνεχισθεί ή διακοπεί αυτό και για ποιους. Κρατούν τους ενταχθέντες σε ιδιότυπη "ομηρία", που στο μεταξύ πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, μισθώματα, λοιπές δαπάνες. Αντί για πρόγραμμα στήριξης εχόντων ανάγκη επαγγελματιών καταλήγει να γίνει πρόγραμμα κοινωνικής επιδείνωσης της θέσης των.

Η πρώτη αποχώρηση από το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παυλίδη στη Δράμα!

Αποχώρησε από το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Σαμαράς, προϊστάμενος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στο Νομό Καβάλας! 
Οι λόγοι που επικαλέστηκε είναι προσωπικοί, αλλά οι «κακές γλώσσες» στην Δράμα αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά οργανωτικά προβλήματα στον συνδυασμό του Γιώργου Παυλίδη, τα οποία δεν μπορεί να επιλύσει μέχρι στιγμής ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Κωνσταντίνος Καραβάς! 
Οι πληροφορίες μας όμως λένε ότι έρχονται κι άλλες αποχωρήσεις!!! Και φανταστείτε ότι αυτά γίνονται στο νομό Δράμας, όπου η ΝΔ θεωρεί κάστρο της…
 
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Έβρος Σουφλίου: Κοιτούν μπροστά.

Το νικηφόρο σερί του Έβρου Σουφλίου έλαβε τέλος την Κυριακή στην έδρα του Νέστου Χρυσούπολης.
Ωστόσο η ομάδα του Χρήστου Χρηστούδη διατήρησε το αήττητο και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την οποία μοιράζεται πλέον με τον Ορφέα Ξάνθης. 
Απαντες στις τάξεις του συλλόγου, αφήνουν πίσω την εκτός έδρας ισοπαλία της Κυριακής αφού την Τετάρτη έχουν το ντέρμπι με την ΑΕ Πιερέων στο οποίο στόχος είναι η επιστροφή στις νίκες.

http://www.periferiako.com

Κοινωνική Συμμαχία «Διαβούλευση με φορείς της Καβάλας»
«Διάχυση των αναπτυξιακών κινήτρων 
σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη»

Από την Καβάλα ξεκίνησε την ανοιχτή διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης. συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους. Ο κ. Γιαννακίδης αφουγκράστηκε τα προβλήματα αλλά ταυτόχρονα και κατέγραψε και τις προτάσεις που είχαν οι παραγωγικοί φορείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Μετά το πέρας της ανοιχτής διαδικασίας ο νομάρχης Ροδόπης και υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε «θεωρώ ότι σήμερα έγινε η απαρχή της έκφρασης του Δημοκρατικού Προγραμματισμού ο οποίος θα διαχυθεί και θα εμπεδωθεί σε όλη τη διαδρομή εφόσον αξιωθώ από το λαό ότι μπορώ να επωμιστώ το ρόλο του Περιφερειάρχη. Αυτό έχω 

Yπάρχει Ελπίδα για την Ελλάδα. Υπάρχει Ελπίδα για τον τόπο  Η ομιλία Σαμαρά στην Κέρκυρα :
Σήμερα βρίσκομαι εδώ, μπροστά σας, για να σας μεταφέρω δύο μηνύματα. Απλά και σαφή:

    * Πρώτον, ότι τα ψέματα, πια, τελείωσαν για την κυβέρνηση Παπανδρέου!

    * Και δεύτερον, ότι υπάρχει Ελπίδα για την Ελλάδα. Υπάρχει Ελπίδα για τον τόπο.

    Κι αυτό το μήνυμα της Ελπίδας, το φέρνει η Νέα Δημοκρατία σε όλο τον Ελληνικό λαό. Πέρα από κομματικά στεγανά. Το φέρνει σε όλους τους Έλληνες…

    Και τώρα πλέον το αγκαλιάζουν όλοι οι Έλληνες.

    * Υποστηρίξαμε από την αρχή, ότι η προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης και το Μνημόνιο δεν ήταν «μονόδρομος», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Και μπορούσε να αποφευχθεί. Και τώρα έρχεται η δικαίωση. Διπλή δικαίωση, μάλιστα:

    -- Πρώτον, άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, με προβλήματα ίδια με τα δικά μας δεν κατέφυγαν στο Μηχανισμό Στήριξης. Δεν υπέγραψαν Μνημόνιο. Βγήκαν και δανείστηκαν ακριβά από τις αγορές. Αλλά δεν «έδεσαν» τις χώρες τους χειροπόδαρα, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Συνάτηση Όλγας Ρενταρή- Τέντε με τα μέλη του Επιμελητηρίου ΈβρουΈνα πρόγραμμα προσαρμοσμένο  στις ανάγκες του Έβρου κατά το πρότυπο του αντίστοιχου προγράμματος που εφαρμόστηκε στο νομό Καστοριάς, αναμένεται να εφαρμοστεί σύντομα και στον Έβρο.
Μετά από προτροπή της βουλευτού Έβρου του ΠΑΣΟΚ  Όλγας Ρενταρή- Τέντε, γνωρίζοντας  ότι τα τοπικά σύμφωνα θα αργήσουν να τεθούν σε εφαρμογή, πρότεινε στην  αρμόδια υπουργό Λούκα Κατσέλη στην κατάρτιση του και έλαβε τη σύμφωνη γνώμη της.
Για το σκοπό αυτό η κα Ρενταρή το απόγευμα της Δευτέρας  11 Οκτωβρίου 2010  πραγματοποίησε συνάντηση  με τα μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου  προκειμένου να οριστούν οι παράμετροι εκείνες ώστε το πρόγραμμα να εφαρμοστεί στα δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες του Έβρου.
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Δράσης Ι.   Σκοπός του προγράμματος της Δράσης Ι  είναι η

δημιουργία τριακοσίων (300) νέων θέσεων εργασίας, για τους ανέργους του Νομού Καστοριάς ηλικίας 18−64
ετών, κόστος: 3.360.000 ευρώ
Σκοπός: για πλήρη  ή μερική απασχόληση, με την επιχορήγηση  του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, που αντιστοιχεί στο  ύψος των ασφαλιστικών εισφορών.