Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Συγκρότηση ειδικών εκλογικών συνεργείων, με αποζημίωση .

Απόφαση με θέμα: «Συγκρότηση ειδικών εκλογικών συνεργείων, με αποζημίωση, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των περιφερειακών και δημοτικών αρχών της 7ης Νοεμβρίου και τυχόν επαναληπτικών εκλογών της 14ης Νοεμβρίου 2010», υπέγραψε σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Όπως αναφέρει η απόφαση, συγκροτούνται, για το χρονικό διάστημα από 11/10 έως 19/11/2010, ειδικά συνεργεία προσφοράς έκτακτης εκλογικής εργασίας, πέραν του κανονικού ωραρίου απασχόλησης των εργασίμων ημερών και κατά τις αργίες και τις νυχτερινές ώρες, με ειδική εκλογική αποζημίωση, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, κατά την προπαρασκευή, διεξαγωγή, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.
Στα ανωτέρω ειδικά εκλογικά συνεργεία μετέχουν υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΠΕΣΑΗΔ), 

Δέσμευση των εμπόρων υγρών καυσίμων για πώληση του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,67 ευρώ/λίτροΔέσμευση των εμπόρων υγρών καυσίμων για πώληση του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,67 ευρώ/λίτρο
  Ανακοινώνεται ότι μετά από συνάντηση και συνεργασία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, κ. Στέφανου Κομνηνού με τους εκπροσώπους των Συνδέσμων Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι τελευταίοι δεσμεύθηκαν ότι η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί περίπου στα 0,67 ευρώ το λίτρο.
   Η τιμή διαμορφώνεται με βάση τις σημερινές τιμές διυλιστηρίου (0,46 ευρώ έως 0,47 ευρώ ανά λίτρο). Αντίστοιχα, κατά την έναρξη της περιόδου 2009, η τιμή πώλησης κυμαινόταν σε 0,524 ευρώ το λίτρο, όταν οι τιμές διυλιστηρίου κυμαίνονταν στα 0,36 ευρώ το λίτρο, ο δε ΦΠΑ ανερχόταν σε 19% έναντι 23% εφέτος.

Δίκτυο πρόσβασης οπτικών ινών μέχρι την ΑλεξανδρούποληΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ Ο ΟΤΕ

    · Στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου

    · Αναβαθμισμένες ταχύτητες 30 και 50 Mbps

    · Ορόσημο για την ευρυζωνικότητα του μέλλοντος

       Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι κάνει πραγματικότητα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα νέο Δίκτυο Πρόσβασης Νέας Γενιάς (New Generation Access - NGA), το οποίο θα παρέχει στους τελικούς χρήστες ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

       Το νέο δίκτυο πρόσβασης οπτικών ινών αναπτύσσεται αρχικά σε έναν περιορισμένο αριθμό αστικών κέντρων, καλύπτοντας τους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου. Το νέο δίκτυο θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες περιοχές.

    Πρόκειται για μία νέα μορφή τηλεπικοινωνιακού δικτύου, αφού μέρος του δικτύου 

«Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει απόθεμα υλικών για δύο, τουλάχιστον, εβδομάδες…»Δεν κινδυνεύει, προς το παρόν, από το «εμπάργκο» των προμηθευτών, το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Ε. ΡΑ ο διοικητής του, Δημήτρης Λαζόπουλος, καθώς, όπως διαβεβαίωσε, το νοσηλευτικό ίδρυμα διαθέτει υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό για δύο, τουλάχιστον, ακόμη εβδομάδες.
Εξάλλου, όπως ο ίδιος πρόσθεσε, οι διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν λάβει οδηγία από το υπουργείο να προχωρήσουν σε πληρωμές, από τα ταμειακά διαθέσιμά τους, προς τις εταιρείες που προμηθεύουν τα νοσοκομειακά υλικά, προκειμένου να εκλείψει ο λόγος για τον οποίο αρνούνται να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τα νοσηλευτικά ιδρύματα. «Το επόμενο διάστημα το πρόβλημα θα λυθεί», εκτίμησε ο κ. Λαζόπουλος, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «θα ομαλοποιηθεί, συνολικά στη χώρα, η λειτουργία των νοσοκομείων».

ert

Προβλήματα υγειονομικής κάλυψης στο κεντρικό τμήμα του Νομού Έβρου.Έχουν περάσει 5 σχεδόν μήνες από την στιγμή που υπεβλήθη μια ερώτηση στην πρώην Υπουργό Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου, σε ότι αφορά το θέμα του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Σουφλίου, καθώς και την δημιουργία βάσης Ε.Κ.Α.Β στην περιοχή του Σουφλίου. Ερώτηση επί της οποίας δεν έχει δοθεί απάντηση.
Σειρά τραγικών περιστατικών, και μάλιστα ένα πρόσφατα, επαναφέρει στην επιφάνεια το θέμα της δημιουργίας βάσης Ε.Κ.Α.Β στην ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού Έβρου (περιοχή Δήμου Σουφλίου),  η οποία θα καλύπτει έως  και ένα μέρος της περιοχής των Φερών.
Η ανωτέρω απίστευτη αδράνεια από πλευράς Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνδυασμό με την μη ύπαρξη οδηγών στο Ιατρείο των Φερών έχει τραγικές συνέπειες.
Όπως έχει ήδη επισημανθεί σε προγενέστερη ερώτηση, η ευρύτερη περιοχή Τυχερού – Φερών καλύπτεται υγειονομικά από ένα ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β, που σταθμεύει στην περιοχή του Προβατώνα ,όχι όμως σε 24ωρη βάρδια, αντιθέτως καλύπτει κάποιες βάρδιες την εβδομάδα. Επί καθημερινής βάσεως όπως μπορεί να αποδειχτεί από τις 

Θανάσης Γκαϊφύλλιας Αυτά που ρωτάς


Θανάσης Γκαϊφύλλιας Αυτά που ρωτάς (Ζωντανά στο Κύτταρο)
Το «Αυτά που ρωτάς – Ζωντανά στο Κύτταρο» είναι ένα διπλό άλμπουμ, μια σπάνια και ακριβή ζωντανή ηχογράφηση από τις εμφανίσεις του Θανάση Γκαϊφύλλια στο Κύτταρο τον χειμώνα που πέρασε. Ένα άλμπουμ - σταθμός για τον σημαντικό καλλιτέχνη που γεφυρώνει μια διαδρομή 38 χρόνων, αφού ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας ήταν παρών και στο ξεκίνημα της γνωστής μουσικής σκηνής, το 1971. Σ’ ένα πρόγραμμα γεμάτο ελευθερία και δυναμισμό, ο σπουδαίος τραγουδοποιός κάνει μια αναδρομή, παρουσιάζοντας τραγούδια απ’ όλη την πορεία του, καθώς και καινούργιες δημιουργίες. Τραγούδια σε στίχους δικούς του, του Μάνου Ελευθερίου, του Αντώνη Παπαϊωάννου, του Θανάση Αβραμίδη, αλλά και του μεγάλου ποιητή Μιχάλη Κατσαρού. Δίπλα σε όλα αυτά, παραδοσιακά της Θράκης και της Κάτω Ιταλίας που ερμηνεύουν και διασκευάζουν έξοχα η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, αλλά και τραγούδια του Μάριου Τόκα και του Χρήστου Λεοντή σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, του Γιάννη Γλέζου σε 

Ερώτηση για την ένταξη της ομόζυγης οικογενούς υπερχοληστερολαιμίαςΕρώτηση για  την ένταξη της ομόζυγης οικογενούς υπερχοληστερολαιμίας στην κατηγορία των ΑΜΕΑ που προστατεύονται από τον ν. 2643/ 1998 κατέθεσε προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η βουλευτής Έβρου ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή- Τέντε.
Σύμφωνα με όσα  αναφέρονται στο κείμενο της  ερώτησης η παραπάνω ασθένεια αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στον δυτικό κόσμο καθώς προκαλεί πρώιμη αθηρωματική και καρδιαγγειακή νόσο. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο γεννιούνται 400 παιδιά με τη νόσο, με κίνδυνο να εμφανίσουν πρώιμα καρδιακά και εγκεφαλικά νοσήματα, εάν δεν διαγνωσθεί και αντιμετωπισθεί εγκαίρως.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Χωρέμειου Ερευνητικού Εργαστηρίου, της Α' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία», τα τελευταία 15 χρόνια έχουν παρουσιαστεί 26 κρούσματα σε παιδιά κάτω
των 20 ετών. Τα παιδιά αυτά κρίνονται ως ανάπηρα με ποσοστό άνω του 50% και τα Ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν τη νοσηλεία τους στο εξωτερικό αλλά και την προμήθεια του ειδικού μηχανήματος πλασμαφαίρεσης, το οποίο είναι απαραίτητο για την επιβίωσή τους.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ : Παρουσίαση του Προγράμματος του Συνδυασμού και των Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Πραγματοποιήθηκε χθες, 10 Οκτωβρίου 2010, η παρουσίαση του έργου του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ.Γιώργου Παυλίδη, κατά την 12ετή θητεία του, ως Νομάρχης Ξάνθης, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Ξάνθης. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης το Πρόγραμμα του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού Α.Μ.Θ. "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" καθώς και οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Η κοσμοσυρροή, καθώς και το θερμό χειροκρότημα, που συνόδευσαν το λόγο του κ. Γιώργου Παυλίδη καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, αλλά και κατά την παρουσίαση των Υποψηφίων Συμβούλων, στέλνουν παντού ένα μήνυμα Νίκης.
Οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης είναι:
κ. Αδαμίδης Μάρκος
Ιατρός.
Διετέλεσε Αντινομάρχης, Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Νομαρχιακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ"


Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η αποκάλυψη του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι είχε θέσει το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας σε Έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο δεν κατονόμασε, και αυτός τού απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, «γιατί κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα». Οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής Κώστας Σημίτης νυν υπουργοί όπως ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλοι έσπευσαν οι ίδιοι ή μέσω συνεργατών τους να διαψεύσουν ότι είπαν κάτι τέτοιο στον πρόεδρο του Eurogroup. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ ο οποίος δήλωσε πως εξεπλάγη από το γεγονός ότι ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τον ανέφερε μεταξύ αυτών που προέβλεπαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε σοβαρή δημοσιονομική κρίση. «Είμαι πολύ, πολύ έκπληκτος που το ακούω αυτό, αλλά δεν έχω σχόλιο».
Με θλίβει το γεγονός ότι όλοι, πρώην και νυν, δεν βλέπουν την πραγματικότητα ή οποία είναι πολύ απλή. Το πρόβλημα δεν είναι αν έχει ειπωθεί και από ποιόν η συγκεκριμένη δήλωση, αλλά τι κάναμε και τι σχεδιάζουμε να κάνουμε για να 
 

Ντόρα Μπακογιάννη To Νοέμβριο η δημιουργία κόμματος

Θέμα εβδομάδων κρίνεται η ανακοίνωση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς όπως δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής στον «Βήμα 99,5» αυτό θα γίνει «μέχρι τον προϋπολογισμό». 
Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε, επίσης, ότι επί κυβερνήσεως ΝΔ η ίδια δεν είχε στοιχεία που να προειδοποιούν για τη δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας.
 
www.tovima.gr

Ένοχος επί το δυσμενέστερο ο ΚορκονέαςΈνοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008, στα Εξάρχεια. 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικά. Ο Κορκονέας πλέον αντιμετωπίζει τα ισόβια δεσμά, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα για μετατροπή της κατηγορίας της πρόθεσης από ενδεχόμενο σε άμεσο δόλο.
Στην απόφαση μειοψήφησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, ένας δικαστής κι ένας ένορκος. Εξάλλου ένοχο για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, έκρινε το δικαστήριο κατά πλειοψηφία το δεύτερο ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη, ενώ αυτή την ώρα το Σώμα συνεδριάζει για το αν του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. 
Στην απόφαση μειοψήφησε ένας ένορκος που έκρινε ότι θα έπρεπε να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

ΝΕΤ 105,8

Ενημερωτικές συναντήσεις για το πρόγραμμα Leader απο τη Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε
Στα πλαίσια της  1ης προκήρυξης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013(ΠΑΑ) Άξονας 4 ‘ Εφαρμογή της προσέγγισης Leader’ η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε διοργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις για τους εν δυνάμει επενδυτές στους Δήμους του Νομού Έβρου που αποτελούν περιοχές παρέμβασης.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-          Δευτέρα 11 Οκτωβρίου  18.00 μ.μ Σουφλί- Αιθουσα Συλλόγου Εμπόρων και Βιοτεχνών Σουφλίου
-          Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 18.00 μ.μ Αλεξανδρούπολη- Αίθουσα Εμπορικού Επιμελητηρίου

Eποπτεία και φύλαξη των φυσικών συνόρωνΑπάντηση σε αναφορά που είχε καταθέσει η Βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αντικείμενο την επίλυση του ζητήματος των παράνομων/παράτυπων μεταναστών στο Νομό Έβρου, πιο συγκεκριμένα:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Παπουτσής Χρήστος αναφέρει: ''Στο Νομό Έβρου η εποπτεία και φύλαξη των φυσικών συνόρων της χώρας μας με την Τουρκία πραγματοποιείται τόσο από το Στρατό όσο και τα τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, καθώς και από τις λοιπές αστυνομικές Υπηρεσίες του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας που αστυνομεύουν τμήματα παρέβριου ζώνης με την πραγματοποίηση πεζών και εποχούμενων  περιπολιών και ενεδρών.
Ωστόσο, λόγω της ενίσχυσης της αστυνόμευσης των θαλασσίων συνόρων της 

Παγκόσμια "επιδημία" ψυχικών διαταραχώνΓια μια παγκόσμια "επιδημία" ψυχικών διαταραχών, μιλούν οι ειδικοί επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι πάσχοντες από σχιζοφρένεια είναι 25 εκατομμύρια, ενώ 95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ.

    Όσον αφορά την χώρα μας και σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, μόλις το 80% όσων πάσχουν από κατάθλιψη αναζητούν βοήθεια και λιγότερο από το 50% προσφεύγει στη στήριξη του γιατρού. Ένα 10 με 12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών πάσχει από ψυχικές ασθένειες.

    Οι πιο συνηθισμένες ψυχικές διαταραχές στην ΕΕ είναι οι φοβίες και η κατάθλιψη, η αντιμετώπιση των οποίων παρουσιάζει σημαντικές διαφορές τόσο μεταξύ των κρατών μελών, όσο και στο εσωτερικό της κάθε χώρας, ενώ οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται είναι συχνά μεμονωμένες.

''Όλοι μαζί πάμε την Ελλάδα μπροστά''  Όλοι μαζί πάμε την Ελλάδα μπροστά και τώρα πρέπει να κάνουμε τα επόμενα βήματα, ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου σε ομιλία του στην Κέρκυρα την οποία επισκέπτεται, επικεφαλής κλιμακίου υπουργών οι οποίοι συμμετείχαν σε δύο εργαστήρια διαλόγου με φορείς και πολίτες του νησιού το οποίο αποτελεί και την έδρα της Περιφέρειας Ιονίου.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι γνωρίζει πως υποφέρουν πολλοί, όπως και την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, τονίζοντας, από την άλλη, ότι «προτιμώ την κριτική αυτή από το να αφήναμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Οι δυσκολίες δεν είναι τίποτα μπροστά στις συνέπειες μιας χρεοκοπίας, ειδικότερα για τους ασθενέστερους και την μεσαία τάξη».

    «Δεν θ' αφήσω την Ελλάδα να λυγίσει, είναι πατριωτικό μου καθήκον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Εγγυώνται έξοδο από μια ενδεχόμενη οικολογική κρίση

Είναι τράπεζα, αλλά από εκείνες, που δεν δανείζουν αντί αδρού επιτοκίου και δεν κερδοφορούν, δεν εγγυάται κονδύλια για έξοδο από την οικονομική κρίση. Μπορεί, όμως, να εγγυηθεί «πακέτα στήριξης» για την αντιμετώπιση κάποιας μελλοντικής οικολογικής κρίσης.

    Είναι μία από τις τράπεζες γενετικού υλικού φυτών, που έχουν δημιουργηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και συλλέγουν σπόρους από όλα τα είδη φυτών του πλανήτη. Με άλλα λόγια, εκεί βρίσκεται, συντηρείται και φυλάσσεται όλος ο γενετικός πλούτος της γήινης χλωρίδας.

    Οι τράπεζες γενετικού υλικού έχουν στόχο τη διατήρηση και προστασία καλλιεργούμενων ή άγριων φυτών μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον. Οι σπόροι που φυλάσσονται στις ειδικές συνθήκες των τραπεζών αυτών μπορούν να παραμείνουν ζωντανοί και για περισσότερα από 100 χρόνια σε ορισμένες περιπτώσεις. Λίγα γραμμάρια σπόρων μπορούν να δώσουν χιλιάδες φυτά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την έρευνα, κυρίως όμως για την αποκατάσταση, ή εμπλουτισμό των πληθυσμών τους στη φύση ύστερα από κάποια καταστροφή, πυρκαγιές, κατολισθήσεις, πλημμύρες κ.λπ.

«Τα ψηφοδέλτια της Κοινωνικής Συμμαχίας για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη»

Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια νίκης για την Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Οι υποψήφιοι σύμβουλοι, όλοι τους εκλεκτές επιλογές των τοπικών κοινωνιών συνθέτουν μία εξαιρετική ομάδα περιφερειακής συνειδητοποίησης για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ υπερβαίνει διαχωριστικές γραμμές και προτάσσει την πίστη σε μία ενιαία αδιαίρετη περιφερειακή αναπτυξιακή ενότητα στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι ενεργοί πολίτες.
Οι πολίτες εκείνοι που δεν μπορούν να ανεχθούν μοιρολατρικά μία προδιαγεγραμμένη πορεία αλλά που την συνδιαμορφώνουν δυναμικά απαντώντας στην επαναστατική πρόκληση της περιφερειακής αποκέντρωσης της χώρας.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες των περιφερειακών ενοτήτων καλούν τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να αξιολογήσουν και να επιλέξουν με αξιοκρατικά κριτήρια εκείνους που θα συνδημιουργήσουν την νέα Περιφέρεια, την νέα πρόταση για το μέλλον.
Τα ελάχιστα ονόματα υποψηφίων που απομένουν θα δοθούν πολύ σύντομα στη δημοσιότητα.

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Περιφερειακής Ενότητας Έβρου
1.      Απότα Γιούλη, Κτηνίατρος-ΕΒΖ Ορεστιάδας
2.      Βαβίας Σταύρος, Γεωπόνος, Διδάκτωρ ΔΠΘ
3.      Γκουγκουσίδου Μαρία, Δικηγόρος
4.      Δέδογλου Βαγγέλης, Γεωπόνος, Δημοτικός Σύμβουλος Τυχερού