Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Ώρα της κρίσεως για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Εκδίδεται αύριο από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας η απόφαση για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου και είχε ολοκληρωθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, ύστερα από 84 συνεδριάσεις.
Ο εισαγγελέας της Έδρας, Χαράλαμπος Λακαφώσης, έχει εισηγηθεί την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και χωρίς ελαφρυντικά.
Αν η πρόταση του εισαγγελέα γίνει δεκτή, ο Επαμ. Κορκονέας, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ο συγκατηγορούμενός του, που κατηγορείται για απλή συνέργεια, αντιμετωπίζει κάθειρξη από δέκα έως είκοσι χρόνια.

e-net

Γιώργος Παυλίδης : «Υποστηρίζουμε τις αθλητικές διοργανώσεις. Έχουν πολλαπλή ωφελιμότητα».Στη τελετή έναρξης  των διεθνών αγώνων ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στην Ξάνθη, με συμμετοχή αθλητών από 10 χώρες, παραβρέθηκε ο Γιώργος Παυλίδης, νομάρχης Ξάνθης, που τιμήθηκε για την υποστήριξη που παρείχε. Παρακολούθησε αγώνες και σχετικά ανέφερε:
«Περά από  το εύ αγωνίζεσθαι οι διοργανώσεις προσφέρουν πολλαπλά στην οικονομική και λοιπή ζωή του τόπου. Στέλνουν μηνύματα αναγκαία στην εποχή μας. Σφυρηλατούν χαρακτήρες. Πιστεύουμε και υποστηρίζουμε τις αθλητικές διοργανώσεις. Έχουν πολλαπλή ωφελιμότητα».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»


«Εδώ και τώρα άσυλο στους Ιρανούς του  ΠΓΝΑ»

Δίπλα στους δυο Ιρανούς πρόσφυγες οι οποίοι νοσηλεύονται κρατούμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου αντιπροσωπεία της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας». Ο
υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Τάκης Χαρίτου και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γιώργος Καΐσας, επισκέφθηκαν το
ΠΓΝΑ με σκοπό να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τους νεαρούς ανθρώπους οι οποίοι σε κρατητήριο του Έβρου έραψαν τα στόματά τους, ως απέλπιδα κίνηση για να αποτρέψουν την επιστροφή τους στην πατρίδα τους.
Οι επικεφαλής της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας» σοκαρισμένοι από το δράμα αυτών των ανθρώπων, εξέφρασαν την συμπαράσταση και την στήριξη τους στο αίτημά τους να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, ενώ άμεσα θα στείλουν σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας του να επιληφθεί του θέματος. 

Στην αγορά της Αλεξανδρούπολης ο Άρης Γιαννακίδης και η Γεωργία Νικολάου
Το εμπορικό κέντρο της Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκαν  το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από  την υποψήφια  Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου.
Ο δυο τους, συνομίλησαν με πολίτες και επαγγελματίες της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος των επαφών και των συναντήσεων που έχουν αρχίσει σε όλο το Νομό. Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται επίσκεψη στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του Έβρου.

Ενεργή συμμετοχή των χρηστών του διαδικτύου

Κοινοτικά προγράμματα ύψους 660 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας παραμένουν στα αζήτητα

Oρατός είναι ο κίνδυνος να μην πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας τους τελευταίους μήνες του 2010, καθώς ο ΟΑΕΔ μετά βίας διασφαλίζει τις παροχές του Οκτωβρίου, ενώ το ΙΚΑ, που οφείλει σημαντικά ποσά από εισφορές προς τον Οργανισμό, βρίσκεται επίσης σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ο ΟΑΕΔ χρειάζεται 500 εκατ. ευρώ ως το τέλος του 2010, ώστε να συνεχίσει να καταβάλλει απρόσκοπτα τα επιδόματα ανεργίας και τις υπόλοιπες παροχές (οικογενειακά επιδόματα, κτλ.), ενώ αυτή τη στιγμή «το ταμείο του δεν έχει σάλιο», όπως έλεγε πριν από λίγους μήνες ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν Υγείας κ. Α. Λοβέρδος . Η αναστολή πληρωμής των επιδομάτων ανεργίας αποτελεί εφιαλτικό για την κυβέρνηση σενάριο, με σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις, σε μια χρονική περίοδο που αναμένεται περαιτέρω έξαρση των απολύσεων.

Την ίδια ώρα, 660 εκατ. ευρώ από κοινοτικά προγράμματα και «λιμνάζοντα αποθεματικά» του υπουργείου Ανάπτυξης παραμένουν στα αζήτητα, ενώ ο ΟΑΕΔ έχει επανειλημμένως υποβάλει προγράμματα και προτάσεις «για την αξιοποίησή τους στην αντιμετώπιση της ανεργίας την κρίσιμηπερίοδο που διέρχεται η χώρα». Συγκεκριμένα, 11 


Περιστολή της εκλογικής δαπάνης σε πολλούς υπαλλήλουςΣτη μείωση κατά 20% της εκλογικής αποζημίωσης (2.100 ευρώ μικτά) και τον περιορισμό κατά 40% των μέχρι χθες δικαιούχων (αγγίζουν τους 160.000 εργαζόμενους), προκειμένου το εκλογικό κόστος προηγούμενων χρόνων (149 εκ. ευρώ) να περιοριστεί σημαντικά, προσανατολίζεται, σύμφωνα με πηγές, το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η περιστολή της εκλογικής δαπάνης κρίνεται απαραίτητη καθώς εσχάτως έγινε αντιληπτό ότι πολλοί είναι οι υπάλληλοι που λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση χωρίς να εμπλέκονται καθόλου στην εκλογική διαδικασία. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές, οι άνθρωποι του Υπουργείου έχουν επιδοθεί σε πραγματικό κυνήγι, προκειμένου να εντοπίσουν ποιοί είναι εκείνοι οι 1.000 υπάλληλοι του δημοσίου, που λαμβάνουν την εκλογική αποζημίωση, χωρίς να εμπλέκονται στις διαδικασίες των εκλογών.
Από την ερχόμενη Δευτέρα οι περίπου 70 .000 εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας, όπως 

Προβλήματα στη διανομή πετρελαίου θέρμανσηςΔεν συναινούν στην προκαταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης οι βενζινοπώλες. Προβλήματα αναμένονται στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας βενζινοπωλών αποφάσισε απόψε ότι ο κλάδος δεν είναι διατεθειμένος να συναινέσει στην προκαταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου μέσω του συστήματος «Ήφαιστος».
«Στην παρούσα συγκυρία με τον τζίρο και τα κέρδη μας σε κάθετη πτώση είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να δανείζουμε το κράτος με ποσά που πλέον δεν διαθέτουμε», αναφέρεται στην απόφαση της ομοσπονδίας.