Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Μάθε πως ψηφίζεις….Κατά τη προσέλευση των εκλογέων στο εκλογικό τμήμα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή των δημοτικών αρχών και ακολουθεί αμέσως μετά η ψηφοφορία για την εκλογή των περιφερειακών αρχών.
Σταυρός προτίμησης
Ο εκλογέας εκφράζεται υπέρ των υποψηφίων με σταυρό προτίμησης, ο οποίος σημειώνεται παραπλεύρως του ονόματος του υποψηφίου. Ο σταυρός σημειώνεται με στυλό  μαύρης ή μπλε απόχρωσης δίπλα στο ονοματεπώνυμο του κάθε υποψηφίου είτε δεξιά είτε αριστερά. Σταυρός προτίμησης που σημειώνεται με διαφορετικό τρόπο θεωρείται ότι δεν είναι εγγεγραμμένος και η εγκυρότητα του ψηφοδελτίου ελέγχεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν. 3852/ 2010.
Στον υποψήφιο Δήμαρχο δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης, εάν όμως τεθεί σταυρός το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται για το λόγο αυτό.
Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία δεν τίθεται σταυρός προτίμησης, αφού αυτή διεξάγεται ανάμεσα μόνο στους υποψήφιους Δημάρχους των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Η ύπαρξη όμως σταυρού προτίμησης σε ψηφοδέλτιο δεν συνεπάγεται την ακυρότητα αυτού.
Σταυροί προτίμησης σε Δήμους που αποτελούν ενιαία  εκλογική περιφέρεια

Με ραμμένα στόματα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δύο Ιρανοί, παράνομοι μετανάστεςΜε ραμμένα τα στόματά τους μεταφέρθηκαν εχθές το πρωί στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, δύο νεαροί Ιρανοί, 25 περίπου ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα. Προκειμένου να αποτρέψουν την απέλασή τους, στη διάρκεια της νύχτας πήραν ίνες από τα κορδόνια των παπουτσιών τους και έραψαν ό ένας το στόμα του άλλου, ενώ αρνήθηκαν να τους αφαιρεθούν τα αυτοσχέδια ράμματα όταν εισήχθησαν στο νοσοκομείο, παρά τις συστάσεις και τις προσπάθειες των γιατρών να τους μεταπείσουν. Όπως δήλωσε στην Ε. ΡΑ. ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Ραπτόπουλος, και οι δύο νεαροί, παρότι ήταν σε άσχημη κατάσταση, αντιδρούσαν βίαια και τελικά επέτρεψαν στους γιατρούς να τους χορηγήσουν μόνο τα απαραίτητα εμβόλια και φάρμακα, ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Ραπτόπουλος, θα πρέπει να 

Άρης Γιαννακίδης : Επισκέψεις στην συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και στο Νοσοκομείο της ΞάνθηςΘέμα: «ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΗΣΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»

 Την συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ επισκέφθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2010 ,ο Νομάρχης Ροδόπης και υπ Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης συνοδευμένος από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη και υπ συμβούλους του συνδυασμού ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ.
Ο κ Γιαννακίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και την Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ και ενημερώθηκε για την κατάσταση ,το επιχειρησιακό της σχέδιο και τις μελλοντικές της κινήσεις σε μία εποχή και περίοδο με τεράστιες δυσκολίες για το αντικείμενο της εταιρείας.’
Στη συνέχεια ο ίδιος επισκέφθηκε όλους τους χώρους δουλειάς ενώ συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τους οποίος διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους ενισχύοντας κάθε προσπάθεια που έχει υγιείς βάσεις και προοπτική για το μέλλον. Μετά από την επίσκεψή του έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επίσκεψή μου μαζί με τον συνεργάτη μου Φώτη Καραλίδη στην ΣΕΚΑΠ ,πρώτο σταθμό 

Απάντηση της Υπουργού Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε αναφορά για τις ΑΠΕ.Απάντηση σε αναφορά που είχε καταθέσει η Βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με αντικείμενο τη καθυστέρηση στην έκδοση ερμηνευτικών υπουργικών αποφάσεων που προβλέπονται από το Ν.3851/2010 (για τις ΑΠΕ), καθώς και ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις αρμόδιες Περιφέρειες , πιο συγκεκριμένα:

Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη αναφέρει: ''Αναμένεται να δημοσιευτεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση (η οποία υπεγράφη στις 15/09/2010) για την επιδιωκόμενη αναλογία εγκατεστημένης ισχύος και την κατανομή της στον χρόνο μεταξύ των διαφόρων τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Με την απόφαση αυτή καθορίζονται όρια για την εγκατεστημένη ισχύ ανά τεχνολογία για το 2014 και το 2020. Στα όρια αυτά δεν περιλαμβάνονται μεγάλες επενδύσεις που εντάσσονται στη διαδικασία του fast track. Η αναλογία της εγκατεστημένης ισχύος και τα όρια εγκατεστημένης ισχύος ανά τεχνολογία 
 

«Αναγκαιότητα άμεσης επισκευής περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος στη Σαμοθράκη».Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ΠΛΣ 614 του Υ/Χ Σαμοθράκης  είναι καθηλωμένο από τις αρχές Αυγούστου. λόγω βλάβης που υπέστη σε μια από τις δύο μηχανές του. Για την επισκευή του πρέπει να οδηγηθεί στον  Πειραιά, όπου όμως, ήδη υπάρχουν αλλά δύο σκάφη προς επισκευή. Κατά συνέπεια η αναμονή επισκευής θα είναι πολύ μεγάλη. Πέραν όμως του μεγάλου χρόνου αναμονής απαιτείται και η διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων προς τούτο.
Το εν λόγω περιπολικό σκάφος προσφέρει της υπηρεσίες του από το 2008 και είναι  εξαιρετικά σημαντικό, αφενός μεν για την διατήρηση του υπέρτατου αγαθού, της  υγείας των πολιτών του ακριτικού νησιού, αφετέρου δε αποτελεί  και ένα σημαντικό μέσο για  την Εθνική Ασφάλεια  της χώρας μας.
Η κρισιμότητα της ύπαρξης του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος στην Σαμοθράκη αποδεικνύεται και από τα εξής:
  • Το νησί της Σαμοθράκης διαθέτει μια ακτοπλοϊκή σύνδεση, όχι επί καθημερινής βάσης , με το καράβι SAOS. Όμως από την 1 Νοεμβρίου η ακτοπλοϊκή γραμμή, δεν θα 
 

Τον δρόμο της μετάταξης έχουν πάρει 50.000 εργαζόμενοι στο ΔημόσιοΑναβρασμός στους ΟΤΑ 
 
Τον δρόμο της μετάταξης έχουν πάρει ή αναμένεται να πάρουν ως τα μέσα του επόμενου έτους περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο με βάση τις σχετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή. Ηδη 17.000 υπάλληλοι των νομαρχιών αναμένουν τα «φύλλα πορείας» για να μετακινηθούν υποχρεωτικά προς τις νεοσύστατες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και τους δήμους. Περισσότεροι από 20.000 υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που θα καταργηθούν με τον «Καλλικράτη» μόλις αναλάβουν οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές, θα υποχρεωθούν να εργαστούν σε διαφορετικές υπηρεσίες. Επίσης, ένας ικανός αριθμός υπαλλήλων (περίπου 5.000) θα κληθεί να στελεχώσει τις επτά υπό σύσταση 
 κρατικές διοικήσεις, ενώ περισσότεροι από 700 υπάλληλοι αναμένουν στο ακουστικό τους μετά την ψήφιση του «νόμου Πάγκαλου» για τη συγχώνευση ή την κατάργηση φορέων του Δημοσίου και περίπου 2.500 υπάλληλοι των ΔΕΚΟ (1.000

Το τσίπουρο μπαίνει στα σαλόνια

Γιορτές σε όλη την Ελλάδα για τους φίλους του πάλαι ποτέ ταπεινού ποτού που ετοιμάζουν τις προμήθειες του χειμώνα
Για τους κατοίκους της πρωτεύουσας ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που συνειδητοποιούν οριστικά ότι το καλοκαίρι τελείωσε. Για τους κατοίκους κυρίως των ορεινών περιοχών της Ελλάδας, Οκτώβριος σημαίνει το πρώτο άναμμα του τζακιού, έναρξη της χειμερινής σεζόν και φυσικά άναμμα της φουφούς και του καζανιού για να ψήσουν κάστανα και να ετοιμάσουν το τσίπουρο όλης της χρονιάς.

Από πάλαι ποτέ ποτό της φτωχολογιάς, το τσίπουρο, χύμα ή εμφιαλωμένο, με γλυκάνισο ή χωρίς, τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί στις προτιμήσεις των Ελλήνων. « O βασικός λόγος είναι ότι η εμφιάλωσή του επιτρέπεται από το 1988. Ετσι το ποτό πλέον μεταφέρεται ευκολότερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και μπαίνει στα ράφια των καλών καταστημάτων. Επιπλέον τα τσιπουράδικα, από εκεί όπου ήταν αποκλειστικό προνόμιο της Θεσσαλίας, κατακτούν 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Υποψήφιος Δήμαρχος Ορεστιάδας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΖΑΣΙΔΡΥΤΙΚΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ   Οκτώβριος 2010 Ζούμε σε καιρούς δύσκολους για την οικονομία, την κοινωνία , την Ελλάδα. Η αβεβαιότητα και  η ανησυχία για το άμεσο  μέλλον είναι διάχυτες σε κάθε  γωνιά της χώρας, επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, τη συμπεριφορά μας, τη σκέψη και την πρακτική μας.
   Η κεντρική εξουσία βρίσκεται  αντιμέτωπη με μια κατάσταση  πρωτόγνωρη, που οφείλεται σε  δικά της λάθη κατά τις προηγούμενες  δεκαετίες. Τα πολιτικά κόμματα προσπαθούν να αρθρώσουν λόγο απολογητικό για το παρελθόν, αξιόπιστο για το παρόν και ελπιδοφόρο για το μέλλον.
   Οι πολίτες όμως, σε ολόκληρη  τη χώρα, στέκονται κριτικά και  επιφυλακτικά απέναντί τους. Οι  πολίτες είναι θυμωμένοι και  έχουν δίκιο. Βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται. Βλέπουν την παραγωγή τους να μένει απούλητη. Βλέπουν τα παιδιά τους να μη βρίσκουν δουλειά. Μένουν οι ίδιο

O Αστεριξ και ο Οβελίξ στον Έβρο !!

Ο Αντώνης Σταμπουλίδης ζει στην Αυστρία, είναι Θρακιώτης μετανάστης και σκέφτεται με τον επαναπατρισμό του στην Ελλάδα να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο κι ελκυστικό στον Έβρο, ένα αυθεντικό γαλατικό χωριό που θα μας παραπέμπει σε άλλες εποχές. Εκεί θα ζωντανεύουν όλοι οι ήρωες του κόμικ, ο Αστεριξ και ο Οβελίξ, ενώ από μόνο του στο χώρο που υπάρχει ευθεία σύνδεση με την Βουλγαρία θα είναι προσβάσιμο και από εκεί όπως και από την Τουρκία.

Για το εγχείρημα αυτό που βασίστηκε σε μια ιδέα του νομάρχη Νίκου Ζαμπουνίδη, υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι χρηματοδότες. Το όλο εγχείρημα αποκαλύφθηκε χθες για πρώτη φορά κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στην εκπομπή σε «πρωινό χρόνο» ο κ. Σταμπουλίδης περιγράφοντας την Οδύσσεια που έζησε αλλά και το μέγεθος της προσπάθειας.

Η ιδέα ξεκίνησε το 2002, ήθελα να κάνω μια κατασκήνωση στο Αλεποχώρι, επισκέφτηκα τότε τον δήμαρχο που ήταν πολύ αρνητικός. Θέλαμε να πάρουμε τότε κάποιο στρατιωτικό φυλάκιο, δεν πήγε όμως καλά, μετά επισκέφτηκα τον νομάρχη κ. Ζαμπουνίδη και με κόλλησε το όνειρο του. Στην Ζώνη υπήρχε επίσης ένα στρατιωτικό φυλάκιο το οποίο δημοπρατήθηκε τέλος Αυγούστου, αυτό έχει ανακαινιστεί με έξοδα της νομαρχίας, έχει γίνει ένας πάρα πολύ όμορφος χώρος και γύρω από αυτό το φυλάκιο θα γίνουν όλα τα υπόλοιπα έργα.

Οικονομική ενίσχυση προς του ΟΤΑ για τη μισθοδοσίαΤη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ποσού 3.978.666 ευρώ προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών, από το λογαριασμό που τηρεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Ντόλιου, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι «αποκλειστικά και μόνο, προς κάλυψη δαπανών πληρωμής μισθοδοσίας μόνιμου προσωπικού, που διορίστηκε βάσει των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ και απασχολείται στα ΚΕΠ, στον κλάδο Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών».

http://tvxs.gr/


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ.Κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα, το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ. Στόχος του, όπως αναφέρεται, είναι η αναδιάρθρωση του σιδηροδρομικού τομέα.

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο όμιλος του ΟΣΕ θα διαχωριστεί σε τέσσερις βασικές εταιρίες. Στον ΟΣΕ, στον οποίο θα συγχωνευθεί και η ΕΔΙΣΥ, τη ΓΑΙΑΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παράλληλα, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει ιδιωτικός φορέας, ο οποίος θα μπορεί να έχει και τη διοίκηση. Ο ΟΣΕ μεταβιβάζει χωρίς αντάλλαγμα, όλο το τροχαίο υλικό στο ελληνικό δημόσιο, το οποίο με τη σειρά του το μεταβιβάζει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας που ανήκει στον ΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων της σιδηροδρομικής υποδομής, περιέρχεται αυτοδικαίως κατά κυριότητα στο Δημόσιο. Το ελληνικό δημόσιο αναλαμβάνει όλα τα χρέη του ΟΣΕ και της ΕΔΙΣΥ, ενώ παράλληλα διαγράφονται και όλα τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ και τον ΕΔΙΣΥ. Τα χρέη αυτά ανέρχονται σε περίπου 10,7 δις ευρώ.

Λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων της Κοινωνικής Μέριμνας !Λύση στο μείζων ζήτημα  που έχει προκύψει τους τελευταίους  μήνες στον Νομό Έβρου με τους εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωνικής Μέριμνας δόθηκε τελικά από το αρμόδιο Υπουργείο μετά από συντονισμένες και συνεχείς παρεμβάσεις της βουλευτού Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγας Ρενταρή- Τέντε.
Σύμφωνα με  όσα  δήλωσε η κα Ρενταρή οι εργαζόμενοι  στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Ιανουάριο, θα αρχίσουν σύντομα να λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους αφού η σχετική εγκύκλιος βρίσκεται ήδη στο γραφείου του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοίδη προς υπογραφή.

«Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα ευχάριστη αφού οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα αυτό  εκτελούν λειτούργημα, ειδικά στον Έβρο, όπου είναι έντονος ο μαρασμός της υπαίθρου  και ο πληθυσμός του κυρίως στα χωριά αποτελείται από ηλικιωμένα άτομα που χρήζουν καθημερινής φροντίδας» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Ρενταρή.

http://gkatzios.blogspot.com/ 

Στις 12 Οκτωβρίου ο αγιασμός στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ΑλεξανδρούποληςΤην ερχόμενη Τρίτη, 12 Οκτωβρίου, θα τελεστεί ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Αλεξανδρούπολης, που στεγάζεται στο κτίριο του 4ου γυμνασίου.
Το σχολείο λειτουργεί για 8η συνεχή χρονιά, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες άνω των 18 ετών, που δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο σπουδών ισότιμο με απολυτήριο γυμνασίου. 
Το πρόγραμμα διαρκεί 18 μήνες και η παρακολούθηση των μαθημάτων, που γίνονται απογευματινές ώρες, είναι υποχρεωτική. 
Να σημειωθεί ότι οι εγγραφές στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας συνεχίζονται καθημερινά, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. 

ert