Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Απαγόρευση προσλήψεων στους ΟΤΑ


Απαγορεύονται από αύριο Πέμπτη, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, οι διορισμοί και οι προσλήψεις κάθε κατηγορίας προσωπικού των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των φορέων που εποπτεύονται από αυτούς, σύμφωνα με το σχετικό νόμο (30 ημέρες πριν τη διενέργεια των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων) και την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΣΕΠ.

Η ανεξάρτητη αρχή προσθέτει ότι αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού των ως άνω φορέων. Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ή ενστάσεων που είχαν ανακοινωθεί διακόπτονται και συνεχίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής και μέχρι τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση εναπομείναντος χρονικού διαστήματος για την ολοκλήρωσή τους.

Πρόγραμμα “Δι@ύγεια”Από την 1η Οκτωβρίου όλα τα Υπουργεία και οι Περιφέρειες υποχρεούνται να αναρτούν στο Διαδίκτυο νόμους και πράξεις που εκδίδουν. Είναι η αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας της χώρας για ουσιαστική διαφάνεια, μέσω του προγράμματος “Δι@ύγεια”.

    Το πρόγραμμα “Δι@ύγεια” συντονίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων τον Ιούλιο του 2010 με το Νόμο 3861/10. Σημειώνεται ότι εφεξής πράξεις και αποφάσεις των φορέων που αναφέρονται στο ν. 3861/10 δεν θα εκτελούνται, αν πρώτα δεν έχουν λάβει Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης από το πρόγραμμα “Δι@ύγεια”.

    Η χρήση των νέων μέσων διαδικτυακής επικοινωνίας εξασφαλίζει ευρεία δημοσιότητα και πρόσβαση στην πληροφορία και προοδευτικά θα συντελέσει σε συνολική αλλαγή κουλτούρας σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση σε θέματα διαφάνειας. Η εφαρμογή του προγράμματος “Δι@ύγεια” θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου στη σχέση του Πολίτη με το Κράτος. Ο πολίτης πλέον έχει ενισχυμένες δυνατότητες να απολαύσει συνταγματικά του δικαιώματα, όπως είναι η πληροφόρηση και η συμμετοχή στη


«Επίσκεψη του κ. Γιώργου Παυλίδη στο Σταυρίδειο Ίδρυμα Αλεξανδρούπολης»
«Να διαφυλάξουμε τον κάθε συνάνθρωπό μας και την αξιοπρέπεια του σ’ όλες τις ηλικίες»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Γιώργος Παυλίδης, Νομάρχης Ξάνθης, επισκέφθηκε χθες 5 Οκτωβρίου 2010 το Σταυρίδειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων Αλεξανδρούπολης. Ξεναγήθηκε από τους υπεύθυνους του ιδρύματος, χαιρέτησε τους περιθαλπόμενους και συζήτησε με τους διευθύνοντες και  τα μέλη του.
Σχετικά ο κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε:
«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου και τον θαυμασμό μου για το επίπεδο, την ποιότητα και την επάρκεια του συγκεκριμένου ιδρύματος, που ιδρύθηκε από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως (νυν Θεσσαλονίκης) κ.κ. Άνθιμο. Επίσης, θα ήθελα να επαινέσω τον σημερινό Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο Β’ για την επάρκεια και τον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος. Η ύπαρξη κοινωνικών υποδομών για την κάλυψη των κοινωνικών ελλειμμάτων είναι άκρως απαραίτητη. Η κάθε μας ενέργεια, η κάθε μας κίνηση, η κάθε μας στόχευση δεν πρέπει να παραβλέπει ούτε μια στιγμή ότι επίκεντρό της είναι ο άνθρωπος. Η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική πρόνοια είναι για μας κορυφαία ζητήματα που αποτελούν οδηγό μας. Ένας σταθερός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και στην Περιφέρεια, όπως ήδη κάναμε και στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης κατά την διάρκεια της θητείας μου, την Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έτσι ώστε να λειτουργεί συμπληρωματικά στις κοινωνικές υποδομές για την κάλυψη διαφόρων ελλειμμάτων στην υποστήριξη κοινωνικών επιλογών και δομών. Να διαφυλάξουμε τον κάθε συνάνθρωπό μας και την αξιοπρέπεια του σ’ όλες τις ηλικίες».
Συνέντευξη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιώργου Παυλίδη, Νομάρχη Ξάνθης στην Εφημερίδα Ημερησία

Παπανδρέου: Εργαλείο διαφάνειας το πρόγραμμα «Διαύγεια»«Εάν το πρόγραμμα ‘Διαύγεια’ είχε εφαρμοστεί νωρίτερα, πολλά από τα γνωστά σκάνδαλα θα είχαν σταματήσει τουλάχιστον νωρίτερα».

Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Εθνικό Τυπογραφείο, όπου μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ενημερώθηκε για το πρόγραμμα «Διαύγεια».


Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η διαφάνεια αποτελεί χρέος μας προς τον πολίτη και ότι μέσω του προγράμματος θα αναδειχθούν και οι αδυναμίες της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίες δεν οφείλονται κατ' ανάγκη στη διαφθορά, αλλά ενδεχομένως στην κακή οργανωτική δομή, την πολυνομία και την επικάλυψη νόμων.


Τέλος, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει και εργαλείο ανάπτυξης, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι ο πήχυς στην κυβέρνηση θα μπει ψηλά, έτσι ώστε να εντοπιστεί ποια προβλήματα της Δημόσιας διοίκησης μπορούν να λυθούν εύκολα, σε ποια απαιτούνται τομές, και τελικά η δημόσια διοίκηση να γίνει απλή και λειτουργική για τον κάθε πολίτη, αλλά και για τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους. 


απε 

«Νεκρώνει» αύριο ο δημόσιος τομέας


«Παραλύει» αύριο ο δημόσιος τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Λόγω της κινητοποίησης ματαιώνονται ή τροποποιούνται δεκάδες αεροπορικά δρομολόγια.

Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων αντιδρά στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου που προωθείται και ζητεί την ακύρωση των «αντιλαϊκών πολιτικών που επιβάλλει το μνημόνιο».

Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ, στις 11:00 στην πλατεία Ομονοίας και στις 10:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. (νομαρχίες και δήμοι), καθώς επίσης οι καθηγητές και δάσκαλοι.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, λόγω της συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών στην κινητοποίηση.

Επισκέψεις υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη στην Αλεξανδρούπολη

«Δεν κατανοώ γιατί το λιμάνι δεν έχει επαρκή οδική σύνδεση ως σήμερα.»
Χθές 5 Οκτωβρίου 2010 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Γιώργος Παυλίδης, Νομάρχης Ξάνθης, παρουσία του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Πέτροβιτς επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), όπου συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Σκεύα, ο οποίος τον ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση στον Λιμένα. Διαπιστώθηκε, ότι ο Λιμένας της Αλεξανδρούπολης, από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας, έχει σημαντικότατες ελλείψεις:
Την έλλειψη οδικής σύνδεσης, που το καθιστά σχεδόν "τυφλό".
Την έλλειψη σιδηροδρομικής σύνδεσης για την διευκόλυνση εμπορευματικών και λοιπών μεταφορών.
Την απαίτηση συνεχούς εκβάθυνσης και προς τούτο απαιτείται η προμήθεια αντίστοιχου μηχανήματος.
Την δημιουργία μιας μαρίνας σκαφών αναψυχής, που κρίνεται απαραίτητη για την τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής.
Σχετικά ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε:
«Ένα Λιμάνι τέτοιας σημασίας, μια πύλη ανάπτυξης για την χώρα, που διασυνδέει

Υποστήριξη της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβωνΤη συνδρομή της πολιτείας, μέσω συγκεκριμένου σχεδίου, αλλά και της κοινωνίας, μέσω της ευαισθητοποίησης, στο δύσκολο έργο της στήριξης παιδιών και εφήβων στα σύνθετα ψυχολογικά προβλήματα, που οδηγούν σε αδιέξοδα απομόνωσης και ψυχολογιών δυσλειτουργιών, ζήτησε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ).

    Το σύνθημα είναι «Μίλα, μη φοβάσαι» και η ΕΨΥΠΕ θέτει στη διάθεση μικρών και μεγάλων δύο τηλεφωνικές γραμμές, που παρέχουν συμβουλευτική στήριξη, όπως εξήγησαν ο αν. καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Ι. Τσιάντης, η ψυχοθεραπεύτρια και υπεύθυνη των τηλεφωνικών γραμμών, Ε. Αθανασιάδου και ο ψυχοθεραπευτής Κ.Φύσσας.

    Η πρώτη ανοιχτή γραμμή την τελευταία 5ετία είναι η «Γραμμή- Σύνδεσμος begin_of_the_skype_highlighting              8018011177      end_of_the_skype_highlighting» και απευθύνεται σε ενήλικες, γονείς και εκπαιδευτικούς, που χρειάζονται συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων έως 18 ετών.

Στην αντεπίθεση η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου με μήνυση και αγωγή κατά του δημάρχου Ορφέα Βαγγέλη Πουλιλιού

Για όσα συκοφαντικά και ψευδή είπε στην εκπομπή «αθέατος κόσμος» που ήταν διαστρεβλωτικά της εικόνας της και δεν απέδιδαν κατ’ ελάχιστον την πραγματικότητα
Μάρτυρας προτείνεται να κληθεί να καταθέσει και ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας ΧαρδαβέλαςΜήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγή αξιώνοντας ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, κατέθεσε κατά του δημάρχου Ορφέα Βαγγέλη Πουλιλιού, η γνωστή ως δασκάλα του Μεγάλου Δερείου, που υπηρετεί τώρα στην Θεσσαλονίκη, η Χαρά Νικοπούλου.

Υπενθυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν από τον ίδιο τον δήμαρχο Ορφέα Έβρου, Βαγγέλη Πουλιλιό που θέλησε να κάνει παρέμβαση στο ALTER κατά την μετάδοση της σχετικής εκπομπής «Αθέατος Κόσμος» που ήταν αφιερωμένη στην Χαρά Νικοπούλου.
Υπενθυμίζουμε τα στοιχεία της εκπομπής, όπως ταξίδεψαν σε πολλές ιστοσελίδες...»

«Στην εκπομπή μίλησε ο σύζυγος της Χαράς Νικοπούλου που δήλωσε ότι αν και ξεκίνησαν με όνειρα να μείνουν για πάντα στο Δέρειο, αναγκάστηκαν να φύγουν. Μίλησε για το καθεστώς τρομοκρατίας που βίωσαν, για τα μαύρα κονδύλια που πέφτουν στην περιοχή (προφανώς από το τουρκικό προξενείο), μίλησε για τις απειλές στους Πομάκους που δεν δέχονται να ταυτιστούν με την τουρκική πολιτική.

Προβλήθηκε βίντεο που ο δήμαρχος Ορφέα κ. Πουλιλιός είχε κάνει έξωση στην Χαρά Νικοπούλου από τη μικρή ξύλινη μονοκατοικία, που της παραχωρήθηκε ως «σπίτι του δασκάλου», καθώς επίσης και βίντεο που ο κ. Ελευθεριάδης έδειχνε ιδιόχειρο σημείωμα του Δημάρχου που ζητούσε χάρη από τη Χαρά Νικοπούλου (ο πατέρας της ήταν πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου). Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Ελευθεριάδη, η μη προώθηση της "χάρης" έφερε το μένος του Δημάρχου. Στο βίντεο ο Δήμαρχος έλεγε ότι την επόμενη ημέρα θα έκανε μήνυση στον κ. Ελευθεριάδη, όμως όπως αποδείχθηκε στην εκπομπή ουδέποτε έκανε τέτοια μήνυση.

Επισκέψεις του Γιώργου Παπανδρέου στις μισές ή και περισσότερες περιφέρειεςΑπό την ερχόμενη Κυριακή αρχίζει, ουσιαστικά, την προεκλογική του εκστρατεία το ΠΑΣΟΚ, με επίσκεψη και ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Κέρκυρα.
Στόχος είναι, όπως είπε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους πολιτικούς συντάκτες, ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί προεκλογικά τις μισές ή και περισσότερες περιφέρειες.
Η έναρξη των επισκέψεων του κ. Παπανδρέου από την Κέρκυρα, την έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπου το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα, καθώς ο επίσημος υποψήφιος Ηλίας Μπεριάτος έχει απέναντί του τον "αντάρτη" και, μέχρι πρότινος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Γιώργο Καλούδη.
Στη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ο κ. Καρχιμάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του Νοεμβρίου, θα κερδίσει οκτώ Περιφέρειες, χωρίς να αποκλείει - στα «κέρδη»

του Κινήματος - να προστεθούν δύο ακόμα Περιφέρειες.
Αισιοδοξία εξέφρασε επίσης σχετικά με την έκβαση της εκλογικής μάχης τόσο για το δήμο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκη,με το Γιάννη Μπουτάρη να είναι πιο κοντά στο στόχο.
Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στις εκλογές και γι' αυτό, πέραν του Πρωθυπουργού, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης αναλαμβάνουν υπό την ευθύνη τους διάφορες Περιφέρειες: Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος αναλαμβάνει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,θα μιλήσει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Προβλήματα στην αποκατάσταση των αναχωμάτων του ποταμού ΈβρουΗ Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών με θέμα τα σοβαρά προβλήματα στην αποκατάσταση των αναχωμάτων του ποταμού Έβρου από τις πλημμύρες του χειμώνα, καθώς και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των ιδιωτών που εργάστηκαν στην άντληση των υδάτων.

Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2010 στο Νομό Έβρου, η Περιφέρεια ΑΜ- Θ δεσμεύτηκε ότι διασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους για τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης των αναχωμάτων μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προχώρησε στην ομαλή διεξαγωγή των διαγωνισμών, για να αποκατασταθούν τα ρήγματα πριν από τον χειμώνα. Ωστόσο ακόμη και σήμερα υπάρχει πρόβλημα με το ρήγμα του αναχώματος στην περιοχή του Πόρου Φερών. Η αρχική μελέτη προέβλεπε για την 
 

Οι ευθύνες μπροστά μας !

Ένας μόνο μήνας έμεινε όπου θα καλεστούμε όλοι μας να τελέσουμε το χρέος μας στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές .  Το χρέος μας με την ψήφο μας ,με την επιλογή μας, με τη δύναμή μας . Η δύναμη της κάθε ψήφου είναι μεγάλη όσο και η αξία της .
Δεν είναι απλή διαδικασία , είναι συμμετοχή , είναι πράγμα σημαντικό γιατί συμμετέχω για να δηλώσω άποψη , πιστεύω , ορίζω και καθορίζω την τύχη μου αλλά παράλληλα και την τύχη των συμπολιτών μου , όπως κι εκείνοι  τη δική μου . Ορίζω και καθορίζω τον ικανότερο και τους καλύτερους που πιστεύω ότι θα κάνουν το καλύτερο για εμένα και για την πόλη μου , για τον τόπο μου .
Οι ευθύνες λοιπόν της απόφασης  του κάθε ένα από μας , είναι τεράστιες και φυσικά πάρα πολύ σοβαρές . Θα πρέπει η κάθε ψήφος να είναι κι ένα επιχείρημα , να είναι μια άποψη , να είναι μια πολιτική πράξη ώριμων και υπεύθυνων πολιτών . Δεν θα έπρεπε σε καμιά ρεαλιστική πραγματικότητα να είναι κάτι διαφορετικό , να είναι ελαφρά την καρδία , να είναι συμφέρον σκοτεινό , να είναι εξαγορασμένη συνείδηση , να είναι συναλλαγή , να είναι χρέος σε υποχρέωση οικονομική .
Το μόνο που θα έπρεπε να είναι η κάθε ψήφος , είναι ευθύνη !

Υποβλήθηκαν οι περιβαλλοντικές μελέτες για τον αγωγό Μπουργκάς-ΑλεξανδρούποληΚατατέθηκαν στα αρμόδια υπουργεία Ελλάδας και Βουλγαρίας οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη από την διαχειρίστρια Trans-Balkan Pipeline, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη.

Η κατάθεση έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας και το υπουργείο Οικολογίας και Υδάτινων Πόρων της Βουλγαρίας και η έκθεση αναφέρεται στις επιπτώσεις στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον κατά την περίοδο τόσο της κατασκευής, όσο και της εκμετάλλευσης του αγωγού.


Η αποτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων έγινε από τις εταιρείες συμβούλους για την κατασκευή του αγωγού ILF Consulting Engineers και Environmental Resources Management (ERM). Όπως έχει ανακοινωθεί και παλαιότερα οι μέτοχοι της Trans-Balkan Pipeline B.V (TBP) σχεδιάζουν να συνεδριάσουν εντός του Οκτωβρίου στο Άμστερνταμ, ταυτόχρονα με τη συνεδρίαση της διοίκησης της εταιρείας.

Επένδυση 20 εκ. ευρώ στην περιοχή ΦερώνΤου  Παναγιώτη Τσοχλιά 

 Στην Αλεξανδρούπολη και στο ξενοδοχείο ΘΡΑΚΗ ΠΑΛΛΑΣ από τις 29 Σεπτεμβρίου και μέχρι την 1 Οκτωβρίου διοργανώθηκε το ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ. Διοργανωτής αυτού του Συνεδρίου ήταν η Εταιρεία ΖΟΥΡΑΣ ΦΑΡΜ Α.Ε. και συμμετείχαν όλες οι Ευρωπαϊκές Εταιρείες οι οποίες αντιπροσωπεύουν γενετικό υλικό του οίκου  Institut de Selection Animale SAS (ISA). Σημειώνετε ότι η Εταιρεία ISAείναι η μία από τις 2 εταιρείες παγκόσμια, που παράγουν και εμπορεύονται γενετικό υλικό για κότες αυγοπαραγωγής.

Συμμετείχαν όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της  Εταιρείας ISA, με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη της κο Thijs Hendrix, εκπρόσωποι από την Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Τσεχία και όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη που απασχολούνται στην παραγωγική διαδικασία της Εταιρείας ΖΟΥΡΑΣ ΦΑΡΜ Α.Ε., με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής κο Ιωάννη Ζούρα.

Χαιρετισμός του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη»


Κυρίες και κύριοι.
Η σημερινή μέρα είναι ιστορική γιατί τοποθετεί πλέον και τυπικά την Ανατολική Μακεδονία Θράκη σε μία νέα εποχή. Σηματοδοτεί την νέα εποχή που επιβάλλεται να πορευθούμε. Όπως ενδεχομένως πολλοί ξέρατε ο συνδυασμός μας φέρει τον γόνιμο τίτλο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
Το λογότυπο του συνδυασμού μας ένα δέντρο με κορμό και κλαδιά αποτελεούμενα από ανθρώπους παραπέμπει ευθέως στην πράσινη ανάπτυξη με ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά. Επίκεντρο της πολιτικής μας ήταν και θα είναι πάντα ο Άνθρωπος και οι ανάγκες του.
Το πρωτοφανές αυτό δομικό εγχείρημα της βαθιάς και ανατρεπτικής για την αυτοδιοίκηση αποτελεί για όλους μία τεράστια πρόκληση.
Σε αυτήν την προσπάθεια σύμμαχοί μας, συνεργάτες μας θα είναι οι πολίτες και κυρίως οι νέοι πολίτες του τόπου. Με αυτούς τους ενεργούς πολίτες που μπορούν να απαντήσουν στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς αποκλεισμούς και παρωπίδες οποιασδήποτε μορφής θα γυρίσουμε σελίδα και θα κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός.