Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Λαϊκή Συσπείρωση : Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Ν. ΕΒΡΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜ-Θ του ΚΚΕ. Γεωπόνος, διετέλεσε Νομαρχιακος Σύμβουλος Έβρου.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ
ΒΛΙΣΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
Μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜ-Θ του ΚΚΕ. Εκπαιδευτικός, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1. Αντώνογλου Χρήστος Γιατρός Παθολόγος Επίκ. Καθηγητής ΔΠΘ
2. Βλισίδου Εύα Δημόσιος Υπάλληλος
3. Δευτεραίου Ξένια Φοιτήτρια στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο
4. Δραμανίδου Νίκη Εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου
5. Εμμανουήλ-Παλάζη Μαρία Εκπαιδευτικός, πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Αλεξ/πολης
6. Καλαϊτζίδου-Γκατζίδου Μαρία Εκπαιδευτικός Συνταξιούχος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ορεστιάδας.
7. Κουκοράβας Δαμιανός Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΄Εβρου του ΚΚΕ
8. Μακρής Γιάννης Αγρότης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Σουφλίου.
9. Μαμουγιώργης Κυριάκος Ελεύθερος Επαγγελματίας


Το εκλογικό σώμα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Δ΄ αναθεώρησης .Σε 9.809.177 ανέρχεται το εκλογικό σώμα (έναντι 9.827.457 της προηγούμενης αναθεώρησης), σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Δ΄ αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων, οι οποίοι θα ισχύσουν στις επικείμενες εκλογές και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Από τους 9.809.177 εκλογείς, οι 4.746.959 είναι άνδρες και 5.062.218 γυναίκες. Η διαφορά (18.280 εκλογείς) οφείλεται στις διαγραφές θανόντων και διπλοεγγεγραμμένων από τους εκλογικούς καταλόγους.

Οι 18άρηδες

Οι νέοι εκλογείς (18άρηδες), που ενσωματώθηκαν στους καταλόγους έως και την Δ' αναθεώρηση 2010 είναι 112.552 (έναντι 113.100 των όλων των αναθεωρήσεων του 2009). Από αυτούς οι 110.904 έχουν ενσωματωθεί με ένδειξη νέος εκλογέας (18 ετών - γεννηθέντες 1992) και οι υπόλοιποι 1.648 ως νέοι εκλογείς, λόγω άλλης αιτίας.

Επιπλέον, οι ενημερωμένοι εκλογικοί κατάλογοι αυτής της αναθεώρησης περιέχουν:

«Εξοικονομώ Κατ' Οίκον»Μετά την υποβολή προσφορών επτά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο ΤΕΜΠΜΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον», ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε τα ακόλουθα:

     «Επτά τράπεζες εκδήλωσαν εχθές ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», μέσα από το οποίο θα χρηματοδοτήσουμε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια.
 Σε μια περίοδο όπου ο κατασκευαστικός κλάδος δοκιμάζεται και χιλιάδες συνάνθρωποί μας βιώνουν την απειλή της ανεργίας, δίνουμε το σύνθημα για επανεκκίνηση και αναθέρμανση της οικονομίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής του πολίτη.
  Η ελπιδοφόρα αυτή εξέλιξη είναι ένα από τα πρώτα μας βήματα για να βάλουμε και πάλι μπροστά τη μηχανή της οικονομίας. Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και τις ανάγκες της. Είμαστε δίπλα στην αγορά και στα προβλήματά της. Χτίζουμε γέφυρες και συνεργασίες με κάθε φορέα που αντιλαμβάνεται τη συγκυρία.
Η προσπάθεια συνεχίζεται καθημερινά. Μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι από αυτήν την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί».

Υποψήφιοι πιστώστε τιμή στο όνομά σαςΆρθρο του Βαγγέλη Λαμπάκη στην Εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη
 
Είναι αλήθεια πως οι  νεότεροι Έλληνες  μάθαμε  να μετράμε την δύναμη μας   από την αξία  των καταθέσεών μας, των μετοχών μας, των πολυτελών ακινήτων μας,   των πολυτελών αυτοκινήτων μας, των ταξιδιών μας, της εμφάνισης μας, του τρόπου ζωής μας γενικότερα. 
Αν θέλετε  συμπληρώστε στα παραπάνω  και την κοινωνική θέση του καθενός μας π.χ. γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός, πολιτικός και ίσως κάνα–δυο ακόμα περιπτώσεις.  

Πρέπει να προσθέσω σ’ αυτά  επίσης την κοινωνική δύναμη του καθενός  από τις  άριστες ή απλώς καλές δημόσιες σχέσεις του, τις διασυνδέσεις του με τους επιφανείς  της  κοινωνίας τα λεγόμενα «κονέ», τις κοινωνικές μαζώξεις!!!!!!!!!!!
Για την παιδεία  όμως του καθενός μας,  που  αυξάνει την δύναμη του ατόμου, ούτε λόγος. Και δεν αναφέρομαι στην επαγγελματική εξειδικευμένη γνώση  που είναι απαραίτητη προϋπόθεση  για να  εξασφαλίσει  στον καθένα μας  την ανάλογη επαγγελματική  επιτυχία.  
Όλα αυτά  λοιπόν  που  περιποιούσαν  τιμή  στον σύγχρονο  Έλληνα,  δυστυχώς αποτέλεσαν την αιτία της καταστροφής του. Γιατί στην πλειονότητά μας οι σύγχρονοι Έλληνες είμαστε απαίδευτοι. Η απαιδευσία  δε,  αναπαράγει απαιδευσία και έτσι αφήσαμε απαίδευτη και με κακά   πρότυπα την  νέα γενιά.
Από νηπιακής  ηλικίας   αναζήτησα  το νόημα της λαϊκής παροιμίας «Η τιμή,  τιμή δεν έχει και  χαρά  σ΄ αυτόν που την έχει»
Ενόψει των επερχόμενων εκλογών  αναρωτιέμαι;  

Μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης υποσχέθηκε από την Αλεξανδρούπολη ο Χ. ΠαπουτσήςΓια τη λήψη μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, δεσμεύτηκε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εσωτερικών-βουλευτή Έβρου Γιώργο Ντόλιο και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου, πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή. Οι τρεις άνδρες συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, με τους βουλευτές του νομού, τον νομάρχη Έβρου και εκπροσώπους της αστυνομίας και του στρατού, στη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για την ένταση του φαινομένου της διέλευσης παράνομων μεταναστών από τον Έβρο και κυρίως από τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, στην περιοχή της Βύσσας, τα οποία επιλέγουν όλο και περισσότεροι λαθρομετανάστες, σε σχέση με τη θαλάσσια δίοδο, για να εισέλθουν σε Ευρωπαϊκό έδαφος. «Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», τόνισε ο κ. 

«Χαιρετισμός της υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργίας Νικολάου»

Θέλω να μιλήσω απλά με ειλικρίνεια όπως έκανα πάντα στη ζωή μου: η συμμετοχή στην αυτοδιοίκηση είναι τιμή, πρόκληση, ευθύνη και αγωνία. Αν και δε γεννήθηκα εδώ, ήταν επιλογή μου να μείνω. Εδώ έκανα οικογένεια, εδώ δουλεύω, εδώ είναι οι φίλοι μου είναι πλέον ο τόπος μου. Τριάντα έξι χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή!
Η ειδοποιός διαφορά του Καλλικράτη από τις προηγούμενες μορφές αυτοδιοίκησης είναι η διευρυμένη συμμετοχή και η αυτονομία. Σε πολύ μεγάλο βαθμό, μόνοι μας πλέον θα αποφασίζουμε σε τι περιβάλλον θέλουμε να ζούμε. Απαραίτητο στοιχείο η συμμετοχή όλων στα κοινά, στην ανάδειξη των προβλημάτων και στην εξεύρεση  λύσεων. Είναι δικαίωμα και υποχρέωση, ευθύνη μας να καλυτερεύσουμε τον τόπο μας Αυτός θα είναι ο κύριος στόχος: να κάνουμε την ζωή μας ευκολότερη, ποιοτική. Να μπορέσει ο τόπος να αναπτυχθεί, να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δουλέψουμε όλοι μας. Προσωπικά δίνω μία υπόσχεση: θα προσπαθήσω να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, με 

Σύσκεψη για την λαθρομετανάστευσηΕυρεία σύσκεψη με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010, υπό την προεδρία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γεώργιος Ντόλιος, ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου. οι Βουλευτές του Νομού, καθώς και όλοι οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας και του 4ου Σώματος Στρατού.

Tα site των υποψηφίων περιφερειαρχών

 Για όσους θέλουν να ενημερώνονται άμεσα για τις κινήσεις , τις ανακοινώσεις , τους υποψηφίους των συνδυασμών και των υποψηφίων περιφερειαρχών .http://www.koinonikisymmaxia.gr/


http://www.giorgospavlidis.com/

1.500 - 3.000 ευρώ σε όσους «συλλαμβάνονται» να καπνίζουν στο αυτοκίνητό τουςΤο ενδεχόμενο επιβολής προστίμων από 1.500 - 3.000 ευρώ, ή ακόμη και αφαίρεσης του διπλώματος, μελετούν στελέχη του Υπουργείου Υγείας, για τους οδηγούς που στο εξής θα «συλλαμβάνονται» να καπνίζουν στο αυτοκίνητό τους, όταν σε αυτό επιβαίνουν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Οι σκέψεις αυτές αναμένεται να πάρουν μορφή και να κατατεθούν την Τετάρτη στην Βουλή, ως τροπολογία, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αντικαπνιστικός νόμος και με άλλες, πιο αυστηρές, διατάξεις.

    Η εφαρμογή του νόμου, άλλωστε, αποτελεί εκπεφρασμένη πρόθεση του υπουργού, Αν. Λοβέρδου. Είναι ενδεικτικό ότι πέραν των διενεργούμενων ελέγχων και τα προστίμων που επιβάλλονται από την 1η του τρέχοντος μηνός, με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, ειδικοί σύμβουλοι έκαναν επισκέψεις όλο το Σαββατοκύριακο σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

    Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία οι άτυποι ελεγχτές ανέφεραν ότι το μέτρο εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό. Υπήρξαν, ωστόσο, απογοητευτικές αναφορές για περιπτώσεις μπαρ σε ιδιαίτερα πολυσύχναστες περιοχές, όπως το Γκάζι, όπου σε ποσοστό 70% υπήρχαν σταχτοδοχεία και οι θαμώνες κάπνιζαν.

Μοναδικός στόχος είναι η ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας υπό το τρίπτυχο Ταυτότητα-Ποιότητα-Αειφορία

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Τρίπολη, μίλησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Κουτσούκος, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υφυπουργός, "μοναδικός στόχος είναι η ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας και η ολοκληρωμένη συμβολή της στην Πράσινη Ανάπτυξη υπό το τρίπτυχο Ταυτότητα-Ποιότητα-Αειφορία".
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανασυγκρότηση της υπαίθρου στο πλαίσιο της Ελλάδας των Περιφερειών που θεμελιώνεται παραγωγικά στον πρωτογενή τομέα η οποία οδηγεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του αγροτικού κόσμου και αποκατάσταση της χαμένης αξιοπρέπειας του έλληνα αγρότη. Παράλληλα η αύξηση της συμβολής του αγροτικού τομέα στο εθνικό προϊόν με την υποκατάσταση των εισαγωγών και τον εξωστρεφή προσανατολισμό της παραγωγής, μπορούν και πρέπει να έχουν θετικές επιπτώσεις στο γεωργικό εισόδημα το οποίο ήταν και το πρώτο που επλήγη από την κρίση.
Βήμα πρώτο, ο Καλλικράτης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αποκέντρωση των υπηρεσιών, ουσιαστικές αρμοδιότητες στις νέες αιρετές περιφέρειες, γραφεία αγροτικής ανάπτυξης στους

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρίσκεται σήμερα Τρίτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιώργος ΠαυλίδηςΣτην Αλεξανδρούπολη θα βρίσκεται σήμερα Τρίτη 5 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης   του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού“ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ κ. Γιώργος Παυλίδης, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
09.30 Εργατικό Κέντρο Έβρου
10.10 Επίσκεψη στον Ο.Α.Ε.Δ.
11.00 Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης
11.40 Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Έβρου
12.45 Συνάντηση με το Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης (Ξενοδοχείο Αλεξάντερ)
18.00 Επίσκεψη στο Φορέα Δέλτα Έβρου