Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Η περαίωση των υποθέσεων, θα δώσει ένα οριστικό τέλος στις εκκρεμότητες

Οι αντιπαραθέσεις σχετικά με την υπαγωγή επιχειρήσεων με πολύ μεγάλο τζίρο στην διαδικασία περαίωσης των φορολογικών τους υποθέσεων, καθώς και για την τροπολογία με την οποία οδηγούνται στη φυλακή, όσοι αρνούνται να ανταποκριθούν στα καθήκοντα που τους επιβάλλει η επίταξή τους, ξεχώρισαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Γ’ Θερινού Τμήματος της Βουλής, που υπερψήφισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση αναγνώρισε στην περαίωση, «ομολογία της αποτυχίας της φοροεισπρακτικής πολιτικής της κυβέρνησης» - και στην τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο, μία επίδειξη αυταρχισμού ενάντια στους αυτοκινητιστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, κλιμάκωσε τις επιθέσεις του εναντίον του νομοσχεδίου, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών πως νομοθέτησε «κατόπιν ενός τηλεφωνήματος» των άμεσα ενδιαφερόμενων - και τον Γ. Παπακωνσταντίνου να ανταπαντά πως ο επικεφαλής του Συνασπισμού, «επιδίδεται σε συστηματική διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Παρέμβαση πραγματοποίησε ωστόσο και ο πρόεδρος του 


Αδράνεια και προβληματικά μέτρα βλέπει η Greenpeace στην «πράσινη ανάπτυξη»Την εκτίμησή της ότι η κρίση που πλήττει τη χώρα «δεν αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για προώθηση πολιτικών που μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» εξέφρασε η οργάνωση Greenpeace.
Σε ανακοίνωσή της, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της «δειλά ή προβληματικά μέτρα (νόμος για τις ΑΠΕ), απόλυτη αδράνεια (αλιεία, μεταλλαγμένα) ή ακόμα και προσέλκυση επικίνδυνων επενδύσεων (μονάδα ηλεκτροπαραγωγής LPG στον Αστακό)».
«Οι εξαγγελίες και δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκαν προεκλογικά στο πλαίσιο της Πράσινης Ανάπτυξης, είχαν προκαλέσει αισιοδοξία για τη στροφή της εθνικής πολιτικής προς ένα μοντέλο ανάπτυξης που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως μέρος της λύσης και όχι ως εμπόδιο. Αποδείχθηκε όμως ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η οικονομική κρίση ήταν η δικαιολογία για την απουσία των απαραίτητων τομών σε αυτή την κατεύθυνση, αντί να αποτελέσει αφορμή για θετικές αλλαγές», τόνισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, συντονιστής εκστρατειών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Το «10ο Ειδικό Συνέδριο- 7η Συνάντηση Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων» διοργανώνεται στη Ν. ΟρεστιάδαΤο «10ο Ειδικό Συνέδριο- 7η Συνάντηση Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων», διοργανώνει από σήμερα έως τις 2 Οκτωβρίου, στη Νέα Ορεστιάδα, η Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών και το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. 
Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των πιο πρόσφατων ερευνητικών αποτελεσμάτων στην ανάπτυξη σύγχρονων μεθοδολογιών για τη λήψη αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια και των εφαρμογών τους σε τομείς όπως η διαχείριση φυσικών πόρων και περιβάλλοντος, η αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη, το μάρκετινγκ, η καινοτομία, η ποιότητα υπηρεσιών, οι υπηρεσίες υγείας, η εκπαίδευση, η διαχείριση έργων, οι μεταφορές, ο τουρισμός και τα χρηματοοικονομικά. 
Το συνέδριο διεξάγεται στο αμφιθέατρο του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, της Νέας Ορεστιάδας. 

ερτ

«Γιορτή πουλιών» διοργανώνεται αύριο στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου, στην Τραϊανούπολη

«Γιορτή πουλιών» διοργανώνει αύριο 1-10 -2010 το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου, στην Τραϊανούπολη, στο χώρο όπου λειτουργεί. 
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη «διατήρηση της βιοποικιλότητας» και στο πως τα πουλιά αποτελούν για το Δέλτα του Έβρου τους καλύτερους δείκτες του. 
Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει ενημέρωση για τα πουλιά, δραστηριότητες για παιδιά, προβολή ταινίας με θέμα «τα είδη πουλιών στο “Δέλτα”, διαδρομές και παρατήρηση πουλιών στο Δέλτα του ποταμού. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί έως τη μια το μεσημέρι.

Αποσύρει το ενδιαφέρον για την ATEbank η ΠειραιώςΝέα δεδομένα στην αναδιαμόρφωση του τραπεζικού χάρτη της χώρας δημιουργεί η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να αποσύρει την πρότασή της για την εξαγορά του ποσοστού του Δημοσίου σε Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Με δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος και αναπληρωτής CEO του ομίλου, Σταύρος Λεκκάκος τόνισε ότι «διαπιστώθηκε ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος».
Η απόσυρση του ενδιαφέροντος της Πειραιώς πιθανότατα συνδέεται και ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση της πρότασης Πανταλάκη που προβλέπει την δημιουργία ενός ισχυρού κρατικού τραπεζικού πυλώνα μέσω της συγχώνευσης ΑΤΕ - ΤΤ-Τρ. Αττικής και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Πρόταση που το τελευταίο διάστημα κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές στο πρωθυπουργικό και οικονομικό επιτελείο.
Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς είχε υποβάλει την πρότασή της προς την κυβέρνηση το

Έφυγε απο τη ζωή η αγαπημένη τραγουδίστρια ΔούκισσαΠάλευε χρόνια με τον καρκίνο και τελικά δεν τα κατάφερε η μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού, Δούκισσα, η οποία πέθανε σε ηλικία 69 ετών, στις 03:15 τα ξημερώματα σε γνωστό νοσοκομείο της Αθήνας.
Γεννημένη στις 8 Φεβρουαρίου του 1941 στο Πασαλιμάνι του Πειραιά και έχοντας ξεκινήσει την καριέρα της στην ηλικία των 12 σαν χορεύτρια, η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια πρωταγωνίστησε σε 10 ταινίες την περίοδο 1966 – 1970.

Το τελευταίο διάστημα είχε απομονωθεί από τον κόσμο και έχοντας δίπλα της τα παιδιά της έδινε την δική της μάχη με τον καρκίνο.

Άρης Γιαννακίδης : υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχεςΑπό τον συνδυασμό του υποψηφίου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κυρίου Άρη Γιαννακίδη ανακοινώνονται οι παρακάτω υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες:

Έβρου Γεωργία Νικολάου Εκπαιδευτικός
Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης Χημικός
Ξάνθης Φώτης Καραλίδης Εκπαιδευτικός
Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς Ιατρός
Δράμας Ιωάννης Ξανθόπουλος Πολιτικός Μηχανικός

Συνεδρίαση του Σ.Ν.Ο. για τις πλημμύρες ενόψει της χειμερινής περιόδου 2010-2011Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (Σ.Ν.Ο.) του τοπικού σχεδίου "Ξενοκράτης - Πλημμύρες" ενόψει της χειμερινής περιόδου 2010-2011 υπό την προεδρία του Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη. Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις των εμπλεκόμενων φορέων, παρά τις σημαντικές απουσίες εκπροσώπων Δήμων του νομού - μόνο οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Φερών και Ορεστιάδας συμμετείχαν -, του Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης κα, βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα για το χειμώνα που έρχεται.
Ανησυχία προκαλεί ωστόσο το θέμα της αποκατάστασης των αναχωμάτων. Όπως δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου "τα αναχώματα δεν έχουν ολοκληρωθεί, γίνονται αυτή τη στιγμή 9 εργολαβίες ύψους 800.000 ευρώ. Υπάρχει θέμα, όμως, με το ρήγμα που έγινε στην περιοχή του Πόρου Φερών. Η αρχική μελέτη προέβλεπε για την αποκατάστασή του 1.000.000 ευρώ, αλλά βρέθηκαν 500.000 ευρώ, οι εργολάβοι δεν συμμετείχαν προχτές στο 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Περιφέρεια ΑΜΘΠαρουσίαση του συνδυασμού στην Αλεξανδρούπολη

Οι επικεφαλής του συνδυασμού «Αριστερή Οικολογική Συνεργασία», συνδυασμός που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις περιφερειακές εκλογές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα, τέθηκαν οι βασικές αρχές και στόχοι του, ενώ όπως ανακοινώθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα δοθεί σε δημόσιο διάλογο και θα κατατεθεί στην κοινωνία, το πλαίσιο των επεξεργασμένων θέσεων και προτάσεων για την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Τάκης Χαρίτος, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα αλλά και στα μεγάλα ελλείμματα της περιφέρειάς μας ,σημειώνοντας ότι η κρίση επιδεινώνει με μεγαλύτερους ρυθμούς την αποσύνθεση και τη συρρίκνωση τροφοδοτώντας την ανεργία στον τόπο μας, μίλησε για τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται το φυσικό περιβάλλον, ενώ έκανε αναφορά στα δημοκρατικά ελλείμματα που συνδέονται με τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των μεταναστών.
«Θεωρούμε βασικές προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση μιας νέας αναπτυξιακής πνοής και

Μουσείο οι ταφικές άμαξες στον Εβρο


Επιτόπιο μουσείο και ζώνες προστασίας δημιουργούνται γύρω από το μοναδικό στον ελληνικό χώρο εύρημα της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης στον Εβρο όπου έχουν αποκαλυφθεί αρχαίες άμαξες με τα άλογά τους, που ετάφησαν μαζί με τους υψηλού κύρους κατόχους τους. Στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ. χρονολογούνται οι πέντε άμαξες με τα τέσσερα μέλη μιας οικογένειας πλούσιων γαιοκτημόνων που εντοπίστηκαν το 2002 από τον αρχαιολόγο κ. Διαμαντή Τριαντάφυλλο. Την απόφαση πήρε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προκειμένου να διατηρηθεί αλώβητη η περιοχή γύρω από αυτό το εντυπωσιακό εύρημα και να αναδειχθεί φυσικά, όπως απαιτείται. 
Ηδη άλλωστε έχει εξασφαλισθεί η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ με 5 εκατ. ευρώ. 
Οι άμαξες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ρηχούς λάκκους, ανοιγμένους στο έδαφος, και παρ΄ ότι έχουν κάποιες διαφορές στη διακόσμηση και στα τεχνικά χαρακτηριστικά, εν 
 

Μετεγκατάσταση και εκσυγχρονισμός των ελαιοτριβείων του Δ.Δ. Μάκρης του Δήμου ΑλεξανδρούποληςΤο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετεγκατάσταση των ελαιοτριβείων του Δ.Δ. Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, εφόσον δεν θίγεται το δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με την απάντηση του κου Μωραϊτη Θάνου Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε αναφορά που είχε καταθέσει η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση, με θέμα την τροποποίηση του άρθρου 13 του ν 1734/1987 για την παραχώρηση δημόσιων δασικών εκτάσεων, για την μετεγκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των ελαιοτριβείων του Δ.Δ. Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Στην απάντησή του ο κος Μωραϊτης Θάνος Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Υφυπουργός επισημαίνει ότι: «Αν και δεν προβλέπεται από τις διατάξεις περί επιτρεπτών επεμβάσεων της δασικής νομοθεσίας η έγκριση επέμβασης ή παραχώρηση δημόσιας δασικού χαρακτήρα έκτασης ή δημόσιας χορτολιβαδικής για την εγκατάσταση ελαιοτριβείων, ωστόσο το ζήτημα της δυνατότητας εγκατάστασης ελαιοτριβείου σε δημόσια δασική έκταση στο πλαίσιο της διάταξης της παραγράφου 2 άρθρου 1 του Νόμου 1734/87, πρόκειται να εξετασθεί σοβαρά από το Υπουργείο με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, καθώς θα υπάρξει και σχετική εισήγηση».

WWF : It all comes back to you

Σε διαβούλευση η Κάρτα ΠολίτηΣε δημόσια διαβούλευση θα τεθούν τις επόμενες μέρες οι βασικοί άξονες για την "κάρτα του πολίτη", θέμα το οποίο συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάρτα θα χρησιμοποιείται για όλες τις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος και ειδικότερα για τις κοινωνικές υπηρεσίες.

    Σε αυτή θα περιέχονται, μεταξύ αλλων, οι αριθμοί της αστυνομικής ταυτότητας, του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ, καθώς επίσης και το δημοτολόγιο.

    Ο αριθμός της κάρτας ενδέχεται να είναι ίδιος με εκείνον του ΑΜΚΑ, ωστόσο, όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές, αυτά τα ζητήματα θα τεθούν προς διαβούλευση.

Υπόμνημα Ρουσόπουλου


Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Ρουσόπουλος, 
"οι μέχρι τώρα κοινοβουλευτικές διαδικασίες διερεύνησης της επίμαχης υπόθεσης εμφανίζουν όλα τα χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης, με αναπόδραστη συνέπεια την ισχύ του αξιώματος «ου με πείσεις, καν με πείσεις», όπερ καθιστά άνευ νοήματος, ουσίας και σημασίας, ήτοι εντελώς περιττή, 
την προβολή οποιουδήποτε υπερασπιστικού επιχειρήματος στην παρούσα φάση: η υποταγή της έννομης τάξης στις πολιτικές, μάλλον μικροκομματικές, σκοπιμότητες δεν επιτρέπει επί του παρόντος, αντικειμενικά, 
την προβολή σχετικών υπερασπιστικών ισχυρισμών, πέραν όσων έχουν ήδη προεκτεθεί, όχι μόνον με το παρόν. 
Όταν η όλη υπόθεση περιέλθει, όπως αναμένω, στην αρμοδιότητα μη κομματικών οργάνων, ήτοι των αμερόληπτων και ανεξάρτητων δικαστών, θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και θα αποδοθεί δικαιοσύνη".

 


Διαβάστε το υπόμνημα