Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Με φυλάκιση θα τιμωρούνται όσοι παρεμποδίζουν την κυκλοφορία και την τροφοδοσία της αγοράς Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία, όσοι αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από επίταξη τους, τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ δίνεται και η δυνατότητα στον υπουργό Μεταφορών, να αφαιρεί από τους μη συμμορφούμενους μεταφορείς, την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

    Τρία σκέλη περιλαμβάνει η ρύθμιση με την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να "εμπλουτίσει" το νομικό της οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση της παρεμπόδισης της κυκλοφορίας και της τροφοδοσίας της αγοράς, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος τόνισε ότι «η πολιτεία δεν μπορεί να είναι ανοχύρωτη» και εκτίμησε ταυτόχρονα ότι «κλείνουμε το θέμα με τον καλύτερο και με οριστικό τρόπο».

    Ειδικότερα, με τη ρύθμιση υπάρχει πλέον ποινικό αδίκημα για όσους, αν και είναι σε επίταξη, οι υπηρεσίες ή τα μέσα τους, δεν λειτουργούν με βάση το δημόσιο συμφέρον και θα προβλέπεται γι’ αυτό φυλάκιση 3 ετών και σε περίπτωση υποτροπής, κάθειρξη 5 ετών.

Εγκαινίασε η Ντόρα Μπακογιάννη το «Φόρουμ για την Ελλάδα»Τα γραφεία του «Φόρουμ για την Ελλάδα» στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε η Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως διευκρίνισε στους δημοσιογράφους το Φόρουμ δεν είναι τίποτα άλλο από το προάγγελο του κόμματός της που «έρχεται σιγά-σιγά».
Τα γραφεία του Φόρουμ βρίσκονται στην παραλία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Νίκης 11.
Στα εγκαίνια του χώρου παρευρέθη αρκετός κόσμος, κυρίως μεσαία αλλά και πρώην στελέχη της ΝΔ, πολλά στελέχη από την επαρχία, αρκετή νεολαία προσκείμενη στο κόμμα, αλλά και τμήμα της ΔΑΠ που όπως φαίνεται αποχωρεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από πρωτοκλασάτα στελέχη παρέστησαν, ο ανεξάρτητος – μετά από τη διαγραφή του από τον Αντώνη Σαμαρά – βουλευτής, Κώστας Κιλτίδης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Δημητρίου και Αντώνης Γυφτόπουλος, ο πρώην υποψήφιος Νομάρχης, Χρήστος Κοσκινάς και ο πρώην υπουργός Αδάμ Ρεγκούζας.
Πριν η κ. Μπακογιάννη φτάσει στο χώρο, στα πηγαδάκια των παρευρισκόμενων, κυριαρχούσε η συζήτηση για λάθος κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά και πολιτική «διαίρει και βασίλευε» από τον πρόεδρο της ΝΔ. 

A. Σαμαράς : Θα σας παρακολουθώ όλους

Σε πανστρατιά ενόψει των δημοτικών εκλογών κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη διευρυμένη Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος - που λειτουργεί ως Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα - παράλληλα δε, προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί εκφράσεις εσωστρέφειας.

    "Σας καλώ όλους σε πανστρατιά. Θα σας παρακολουθώ όλους γιατί σας θέλω όλους δίπλα μου στην πρώτη γραμμή", είπε, απευθυνόμενος στα στελέχη του.

    Πρόσθεσε ότι "μετά την ΔΕΘ το πολιτικό κλίμα αλλάζει. Το μήνυμα της ΝΔ γίνεται κατανοητό. Ο λαός πείθεται, η ΝΔ και οι προτάσεις της αποτελούν το βασικό φορέα ελπίδας".

    Ζήτησε από τα στελέχη του συσπείρωση, ενότητα, εξωστρέφεια, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, την ώρα της πιο ανελέητης λιτότητας, όταν κόβονται συντάξεις και 


«Κραυγή» αγωνίας από τον ιατρικό σύλλογο Έβρου για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης


«Εικοσιένα χρόνια, ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, οι βουλευτές του νομού και οι δήμαρχοι Σαμοθράκης δίνουν αγώνα για τη στήριξη και την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας του νησιού. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών, δυστυχώς, είναι ότι σήμερα το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης βρίσκεται υπό πλήρη διάλυση», τονίζει σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, Δημήτρης Αναστασιάδης, με την οποία ενημερώνει τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα Υγείας.
«Τα συσσωρευμένα προβλήματα ετών, αλλά και η παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας, του κ. Γιάννη Βογιατζή, πριν από λίγες ημέρες, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αναστασιάδης, υπενθυμίζοντας στην ηγεσία του υπουργείου ότι η μονάδα ακόμη δεν έχει ενταχθεί στα “άγονα τύπου Α”, ότι εκκρεμεί η κάλυψη των 12, από τις συνολικά 25,

Προκηρύχτηκε το Leader, στα 8,7 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός για τον ΈβροΣε 8,7 εκ. ευρώ, συνολικά, ανέρχεται ο προϋπολογισμός του “Leader” για τον Έβρο, σύμφωνα με την προκήρυξη του προγράμματος για την περίοδο 2007-2013. Φορέας υλοποίησης είναι η «Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α. Ε.», που σε πρώτη φάση προκηρύσσει τα ¾ του προγράμματος, δηλαδή 5.240.000 ευρώ, σε τέσσερις δράσεις. 
Η πρώτη αφορά στην αύξηση της αξίας των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, η δεύτερη τη διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες, η τρίτη τη στήριξη της δημιουργίας και την ανάπτυξη πολύ μικρών επιχειρήσεων και η τέταρτη την ενθάρρυνση των τουριστικών δραστηριοτήτων. «Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια ανάσα για την περιοχή το επόμενο διάστημα γιατί αυτά τα χρήματα θα δοθούν σε επενδυτές στην περιοχή οι οποίοι με την σειρά τους θα τα δώσουν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προμηθευτές», σχολίασε σε δηλώσεις του στην Ε.ΡΑ. ο διευθυντής της “Δημοσυνεταιριστικής”, Κώστας Κουζούκος. 
Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα κατατίθενται στη «Δημοσυνεταιριστική», που εδρεύει στον Προβατώνα, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. 

http://www.dimossin.gr/show.cfm?id=233&obcatid=86 

«Έκκλησης του Έβρου» στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Την Έκκληση του Έβρου» για την αμοιβαία και ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας - Τουρκίας επιδίδει την Πέμπτη 30/9/2010, ώρα 12:00, αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποτελούμενη από τον Κώστα Ήσυχο, μέλος της Π.Γ και τον Πάνο Τριγάζη, υπεύθυνο του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής, στον Διευθυντή του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα κ. Αργύρη Περουλάκη.

Σχολή Γάμου της Μητρόπολης στην Αλεξανδρούπολη !Σχολή... γάμου αποφάσισε να ανοίξει η μητρόπολη Αλεξανδρούπολης!

Στόχος της σχολής είναι η αποτροπή των διαζυγίων και κυρίως η παροχή συμβουλών για ζητήματα όπως η ανατροφή των παιδιών.


Η σχολή απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 έως 50 ετών.


Τονίζεται, ότι είναι η πρώτη φορά που Μητρόπολη παίρνει τέτοια πρωτοβουλία.

"Αληθινές Ιστορίες" απο τη UnicefΜέσα από μία νέα πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF δίνεται η δυνατότητα στους χιλιάδες φίλους της να ενημερώνονται άμεσα για τις δράσεις της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο.

    Μέσα από τα μάτια απλών ανθρώπων αλλά και ανθρώπων της UNICEF που εργάζονται στο πεδίο, προσφέρονται αληθινές μαρτυρίες για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που δραστηριοποιείται η οργάνωση και το πώς γίνεται πράξη η βοήθεια των δωρητών και υποστηρικτών της UNICEF.

    Γίνεται έτσι κατανοητό στο κοινό με τον πιο άμεσο τρόπο το μεγάλο εύρος δράσεων της οργάνωσης, ο σκοπός των παρεμβάσεων αλλά και οι ευεργετικές επιπτώσεις που έχουν στην επιβίωση και την ευημερία των παιδιών, όπου και αν βρίσκονται.

    Οι αληθινές ιστορίες είναι πολύ χρήσιμες επίσης για εκπαιδευτικούς και μαθητές, αφού 

Απλήρωτο το προσωπικού του Προγράμματος ``Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας`` στο Νομό ΈβρουΗ Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης & προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα το απλήρωτο προσωπικό του Προγράμματος ``Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας`` στο Νομό Έβρου, εξαιτίας μη εφαρμογής της ΚΥΑ 60292/2158/27.08.08.

Στην  ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Σκοπός του Προγράμματος Κοινωνικής Μέριμνας, που απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και σε Άτομα με Ειδικές ανάγκες, είναι η παραμονή των ατόμων αυτών στο φυσικό τους περιβάλλον, η αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας όπου αυτό είναι εφικτό, η διατήρηση της συνοχής της οικογένειας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Οι προτεραιότητες του Προγράμματος, το οποίο έχει υποστηρικτικό     χαρακτήρα, εστιάζονται στην πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων απομόνωσης, αίσθησης ανασφάλειας και μείωσης της αυτονομίας των ατόμων, παρέχοντας τα εξής: α)συμβουλευτική και 
 

" Ένα καράβι για τη Γάζα " ... ξεκίνησε απο την Αλεξανδρούπολη !Ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη το καραβάνι που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα. Το κομβόι αποτελείται από 42 οχήματα και 91 άτομα συνολικά που είναι κυρίως Παλαιστίνιοι από την Αγγλία και την Αυστραλία και διαθέτουν ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα.
Κατά την αναχώρηση του από το Δημοτικό Κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης, εκτυλίχτηκαν συγκινητικές στιγμές με την παρουσία των Παλαιστινίων φοιτητών του τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, οι οποίοι κρατώντας τη σημαία της Παλαιστίνης ευχήθηκαν γρήγορα η βοήθεια να φτάσει στον προορισμό της.
θρακη.νετ

Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία

Οι Ετικέτες είναι για τα ρούχα ..όχι για τους Ανθρώπους!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία 

σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε 

την  Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11:30 π.μ 

στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης .

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου - Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής σε συνεργασία με τον Τομέα Ψυχιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Συναυλία στην Πλατεία Αριστοτέλους με τον Θανάση και τον Κώστα ΓκαϊφύλιαΤην Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010 στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην Πλατεία Αριστοτέλους με τον Θανάση και τον Κώστα Γκαϊφύλια, 
τον Γιώργο Καζαντζή και την Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Βαλάντη Καπουρελάκο, τον Δημήτρη Κεχαγιά και τους Science Fiction Rock by Manos & Friends !!!

Η συναυλία θα γίνει στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου κατά των Διακρίσεων και του Στιγματισμού (για μια ψυχιατρική
μεταρρύθμιση προσανατολισμένη στον χρήστη και στο δικαίωμα για εναλλακτικές λύσεις).


Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010 κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο από τη Lyra το διπλό live album του Θανάση Γκαϊφύλλια (ζωντανή ηχογράφηση από το Κύτταρο, το Νοέμβριο του 2009 .

Συνεχίζουν οι μεταφορείςΠαρέμβαση εισαγγελέα για τους πυροβολισμούς

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους – χωρίς όμως να προσδιορίσουν τη μορφή τους - αποφάσισαν αργά το βράδυ της Τρίτης οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης.

Στη διάρκεια της Μαραθώνιας Γενικής Συνέλευσης που κράτησε πάνω από 6 ώρες οι 96 πρόεδροι των Ομοσπονδιών, εκφράζοντας τα μέλη τους, ψήφισαν με 72 ψήφους υπέρ, ενώ μία ψήφος κρίθηκε άκυρη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χερσαίων Εμπορευτικών Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος δήλωσε ότι το συντονισμό των κινητοποιήσεων αναλαμβάνει στο εξής η συντονιστική επιτροπή αγώνα και όχι οι πρόεδροι των ομοσπονδιών.

Ακόμα σημείωσε ότι θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις όταν η κυβέρνηση επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου και όταν αποδοθεί η δικαιοσύνη που ζητά ο κλάδος.

Γ . Παπανδρέου : Ο συναγερμός δεν έχει λήξει ακόμαΘα πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να κατανοήσει και μέσα από το σχέδιο του προϋπολογισμού ότι ο συναγερμός δεν έχει λήξει ακόμα, αλλά και ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του στο Μέγαρο Μαξίμου, για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι οι κόποι δεν πρέπει και δεν θα πάνε χαμένοι.
Στο μεταξύ, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός βασίζεται στο τί έχει κάνει η κυβέρνηση για το 2010 και επισήμανε ότι "αν και το 2011 είναι μια, επίσης, πολύ δύσκολη χρονιά, ξεκινάμε από καλύτερη βάση".
   Επιπλέον, απέκλεισε κατηγορηματικά μαζική μετάταξη προϊόντων από το 11% στο 23% του ΦΠΑ.
 Της σύσκεψης προηγήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Παπακωνσταντίνου για την οικονομία.


ΝΔ: Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης αυτοδιοίκησης


Εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ επέφερε η απόφαση της Ρηγίλλης για τον ορισμό του Παναγιώτη Αγνιάδη σε θέση αντιπεριφερειάρχη. Ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. και σε ανακοίνωσή του επιρρίπτει ευθύνες σε «πιέσεις που ασκήθηκαν από τον επικεφαλής του συνδυασμού για αποκλεισμό ικανών προσώπων της Βοιωτίας» που «οδηγούν σε αποφάσεις που δεν ανταποκρίνονται στον πολίτικο χαρακτήρα αυτών των εκλογών». Εκτός όλων των άλλων, ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει στην ανακοίνωσή του πως αναστέλλει «κάθε πολιτική και κομματική δραστηριότητα».
Με την ίδια δήλωση του κρατά αποστάσεις από τις επιλογές προσώπων αναφέροντας 
 

Υπόμνημα Καραμανλή για το ΒατοπέδιΑπεστάλη από τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, το υπόμνημα που του είχε ζητηθεί από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και τις ενδεχόμενες ευθύνες πέντε υπουργών της Νέας Δημοκρατίας.

    Κατά τον κο Καραμανλή, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε «οριστικοποιημένο» το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βισθωνίδας, οπότε, «δεσμευόμενοι» από τις υπουργικές αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ «και λόγω του κοινωνικού προβλήματος που είχε δημιουργηθεί στους κατοίκους των γειτονικών περιοχών και της αξίωσής τους να αντιμετωπισθεί το πρόβλημά τους, αλλά και λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων πόρων για τυχόν απαλλοτριώσεις, οι υπουργοί της ΝΔ, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, υιοθέτησαν την καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία των ανταλλαγών».

    Ο πρώην Πρωθυπουργός, στο υπόμνημά του προς την Προανακριτική Επιτροπή, εκτιμά επίσης πως «ουδέν το επιλήψιμο προέκυψε» από τις δύο Εξεταστικές Επιτροπές που συγκροτήθηκαν για την υπόθεση, «ούτε καν σκιά υποψίας περί ποινικών ευθυνών για τα πολιτικά πρόσωπα - και αυτό, παρά την εμφανή εμπάθεια και προκατάληψη που επιδείχθηκε από διάφορες πλευρές». Και, αν και δηλώνει πως δεν είναι