Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρίσκεται στις 30/09 το περίπτερο του Ε. Κ. Ε. ΠΣτην πλατεία του Φάρου, στην Αλεξανδρούπολη, θα βρίσκεται την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου το κινητό περίπτερο του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.), που υλοποιεί ενημερωτικές δράσεις στην περιοχή της Θράκης με θέμα την Εκπαιδευτική και Επαγγελματική Κινητικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Στο περίπτερο, που θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, θα βρίσκονται στελέχη του Κέντρου που θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό αλλά θα παρέχουν και πληροφορίες σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, σχετικά με τα διαθέσιμα δίκτυα και τα εργαλεία πληροφόρησης για την Εκπαιδευτική και Επαγγελματική Κινητικότητα στην Ε. Ε.

Η θρυλική «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα» επιστρέφει στο 2010.


Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της θρυλικής πλέον ταινίας «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα». Εκείνη η ταινία (και οι βιντεο-συνέχειές της) γαλούχησαν τις γενιές των 80’s, μεγαλούργησαν στη χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας και τροφοδότησαν με μια πλειάδα από αμφιλεγόμενα αστεία την πιτσιρικαρία της εποχής. Ο δημιουργός της «τριλογίας», Όμηρος Ευστρατιάδης, επιστρέφει με μια νέα ταινία που φιλοδοξεί να φέρει το κλασσικό story στη σχολική τάξη του σήμερα με το facebook, τους αλλοδαπούς μαθητές και την οικονομική κρίση. Το πρώτο επίσημο trailer κυκλοφόρησε και δίνει το στίγμα της ταινίαςΚλείδωσε το όνομα της αντιπεριφερειάρχη για τον Έβρο στο ΠΑΣΟΚΚλείδωσε η θέση του αντιπεριφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ για τον Έβρο στο όνομα της κυρίας Γεωργίας Νικολάου .
Ήταν το όνομα που έπεσε τελευταίο στο τραπέζι και έγινε κοινώς αποδεκτό .
Η κυρία Νικολάου είναι διευθύντρια στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης " Δόμνα Βιζβίζη " .

Στο 20% η προκαταβαλή και οι δόσεις από 12 θα αυξηθούν στις 24 στην περαίωσηΗ προσπάθεια της εξυγίανσης της οικονομίας πρέπει να συνεχιστεί χωρίς την παραμικρή χαλάρωση, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
         Οπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, μέχρι τώρα η προσπάθεια αυτή προχωρά με επιτυχία, ωστόσο, όπως παρατήρησε, η επιτυχία αυτή θα σφραγιστεί απο τις μεγάλες αλλαγές, που πρέπει να προωθηθούν σε κάθε τομέα και πρέπει να βελτιώνουν την καθημερινή ζωή του πολίτη, την προοπτική και το μέλλον του.
         Ο Γ. Α. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο θέμα της περαίωσης φορολογικών υποθέσεων, τονίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια το φορολογικό σύστημα λειτουργούσε με εξόφθαλμη πλημμέλεια και ανοχή στη φοροδιαφυγή.
         Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, υπάρχουν 2,5 εκατ.ανέλεγκτες χρήσεις, φαινόμενο για το οποίο απέδωσε την ευθύνη σχεδόν αποκλειστικά στην Πολιτεία.
         Αυτός είναι ο λόγος, τόνισε, για τον οποίο πρέπει να γίνει μια νέα αρχή, να διαμορφωθεί μια νέα φορολογική συνείδηση και να υπάρξει μια νέα φορολογική αντίληψη.
         Αυτή η αλλαγή, όπως είπε, γίνεται για να αλλάξουμε την δυσβάσταχτη κληρονομιά ενός αμαρτωλού παρελθόντος, μέρος του οποίου είναι οι ανέλεγκτες υποθέσεις.

Ξεκινά η λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο ΔιδυμοτείχουΣτην τελική φάση βρίσκεται η έναρξη λειτουργίας του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, που είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Οι θέσεις ιατρικού προσωπικού, για τη λειτουργία του αξονικού, έχουν καλυφθεί, έχουν γίνει οι απαραίτητες προσθήκες παραϊατρικού και ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας των αναγκαίων αναλώσιμων υλικών. 
«Είναι θέμα ημερών η λειτουργία του», δήλωσε στην Ε. ΡΑ ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Λαζόπουλος, υπογραμμίζοντας πως ο αξονικός τομογράφος θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της περιοχής, θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ασθενών με περισσότερο σεβασμό, καθώς δε θα χρειάζεται να μετακινούνται σε εξωτερικά διαγνωστικά κέντρα και να ταλαιπωρούνται, ενώ θα ενισχύσει και οικονομικά το νοσοκομείο.

Έλλειψη ιατρών του ΟΑΕΕ στην ΟρεστιάδαΟ Βουλευτής Ν.Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος ,κατέθεσε  ερώτηση  προς την κ. Υπουργό Εργασίας &Κοινωνικής Ασφάλισης  κ.Λούκα Κατσέλη, σχετικά με την έλλειψη ιατρών  του ΟΑΕΕ στην Ορεστιάδα και εξυπηρέτηση ασφαλισμένων.

Με έγγραφο της η «Ένωση Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ορεστιάδας & Περιφέρειας» επισημαίνει:
  1. την έλλειψη και την ανάγκη κάλυψης της θέσης ενός ιατρού με την Ειδικότητα του Χειρούργου
  2. την επιτακτική ανάγκη ένταξης στον ΟΑΕΕ Ορεστιάδας ενός ακόμη παιδιάτρου
  3. την ανάγκη διεύρυνσης του ωραρίου επισκέψεων των ιατρών κατά τις απογευματινές ώρες, λόγω του ότι οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες κατά κύριο λόγο αδυνατούν να επισκεφτούν τους ιατρούς τις πρωινές ώρες.
Ενόψει όλων αυτών
Ερωτάται η κ. Υπουργός
Αν προτίθεται να επιλύσει, με τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, τα προβλήματα που προαναφέρονται. 

Ο Γιώργος Ούστογλου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου;


Ώδινεν Όρος ....Έτεκεν Μυν!!!!! 

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι το ΠΑΣΟΚ καταλήγει στην υποψηφιότητα για την θέση του αντιπεριφερειάρχη,στον Δήμαρχο Φερών Γιώργο Ούστογλου.
Η υποψηφιότητες των αντιεπριφερειαρχών του Άρη Γιαννακίδη τείνουν να γίνουν.....σήριαλ,διαρρέουν ονόματα συσκέψεις επι συσκέψεων που δείχνουν ότι υπάρχει αρκετό παρασκήνιο. Αν επαληθευτεί η τελευταία πληροφορία για Ούστογλου,πολλοί στις Φέρες και στο Τυχερό θα θεωρήσουν ότι επιβεβαιώνονται για αυτά που έλεγαν ,ότι υπήρξε συναλλαγή του Δημάρχου με τον Υφυπουργό Γ.Ντόλιο στο ζήτημα των συνενώσεων.
Την τετάρτη πάντως αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του κινήματος που θα δώσει τέλος;στα σενάρια!!! 

http://gkatzios.blogspot.com

Αναγνώστης : Η Ελληνική εκδοχή του breathless!!!!

Διόνυσος : Νέα θεατρική περίοδος 2010-2011Από το 1988, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας συνεχίζει αδιάκοπα την έντονη δραστηριότητά του .

Είκοσι δύο χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας, είκοσι δύο χρόνια θεατρικής - και όχι μόνο - δραστηριότητας. Μπαίνοντας στον 23ο χρόνο λειτουργίας του, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας συνεχίζει και φέτος τα Τμήματα Θεάτρου για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ενώ οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιούνται καθημερινά.
Παράλληλα, έχουν ήδη αρχίσει οι πρόβες για τις καινούριες παραστάσεις που ετοιμάζουν οι πενήντα σχεδόν ερασιτέχνες ηθοποιοί του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, με έξι έργα που θα κάνουν πρεμιέρα στο νέο θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στις αρχές του νέου έτους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολλά νέα μέλη πλαισίωσαν φέτος την Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου, δίνοντας νέες προοπτικές στα καινούρια έργα που ετοιμάζονται.

Σχετικά με τα Εργαστήρια που λειτουργούν και φέτος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα εξής τμήματα:
Τμήματα για παιδιά από 4 ετών και άνω
Περιλαμβάνουν θεατρικά παιχνίδια, μαθήματα θεάτρου και προετοιμασία θεατρικής παράστασης, με σκοπό την καλλιέργεια της προσωπικότητας του παιδιού, την ενίσχυση του αυθορμητισμού και της κοινωνικοποίησής του, μέσα από την ομαδική δημιουργία και 

Tαυτότητα, ποιότητα, αειφορία: Τα νέα χαρακτηριστικά της Ελληνικής ΓεωργίαςTαυτότητα, ποιότητα, αειφορία είναι το πλαίσιο της νέας Ελληνικής γεωργικής οικονομίας, διεμήνυσε από την Κομοτηνή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος, σε σχετική ημερίδα που παραβρέθηκε.
Επι πλέον πρόσθεσε το αγροτοκτηνοτροφικό μοντέλο και τα εγγυημένα και υψηλής ποιότητας προϊόντα, μέτρα που θα κάνουν ελκυστικό και προσοδοφόρο το αγροτικό-κτηνοτροφικό επάγγελμα. Παράλληλα δε το συγκεκριμένο μοντέλο θα αυξήσει την παραγωγή,  σε οπωροκηπευτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, προκειμένου να μειωθεί το ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο.
Επίσης υποστήριξε την εξυπηρέτηση των αγροτών από τα ΚΕΠ, για τα θέματα που τους αφορούν-ειδικά τώρα με τον Καλλικράτη- ύπαρξη ψηφιακού χάρτη της Ελληνικής Γεωργίας και τη λειτουργία θαλάμου επιχειρήσεων για την διαχείριση των κρίσεων που προκύπτουν, με κατάλληλες πολιτικές.
 
ert

Μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης των αδιάθετων οικοπέδων του πρώην Ε.Ι.Υ.Α.Α.Π.Ο.Ε. , στο Νομό Έβρου.Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα την μεγάλη καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης των αδιάθετων οικοπέδων του πρώην Ε.Ι.Υ.Α.Α.Π.Ο.Ε. , στο Νομό Έβρου.
Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Σύμφωνα με την με αριθμό 265/2004 (ΦΕΚ 68/Β/20-01-2004) απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εξωτερικών, «Καθορισμός του τρόπου διοίκησης και διαχείρισης των ακινήτων του πρώην Εθνικού Ιδρύματος Υποδοχής Αποκατάστασης Αποδήμων και Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων (Ε.Ι.Υ.Α.Α.Π.Ο.Ε.), των όρων και των προϋποθέσεων παραχώρησης των ακινήτων αυτών για την αποκατάσταση παλιννοστούντων ομογενών, καθώς και κάθε άλλου σχετικού θέματος ή διαδικασίας που αφορά στον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης της περιουσίας ή στην παραχώρηση των ακινήτων του», έχει πραγματοποιηθεί Αλεξανδρούπολη στις 7 Ιουλίου του 2006 δημόσια ανοικτή κλήρωση για την παραχώρηση αδιάθετων οικοπέδων του πρώην Ε.Ι.Υ.Α.Α.Π.Ο.Ε.
Οι νόμιμοι δικαιούχοι αν και έχουν λάβει την απαραίτητη έγγραφη βεβαίωση από την Γενική Διεύθυνση

Επικράτησε ο Έβρος Σουφλίου της Δόξας ΠετρούσαςΣημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Εβρος Σουφλίου ο οποίος επικράτησε με 2-1 της Δόξας Πετρούσας. 
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με πλασέ του Παγωνίδη στο 23. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι με τον Τσιρακίδη έκαναν το 1-1. Το 1-2 έκανε στο 38 λεπτό ο Σκερλετίδης. 
Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Σ. Κουμπαράκης (Θράκης).

ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ: Καψιμάνης, Γ. Κώτσιος, Ξενίδης (50 Γεωργιάδης), Δ. Κώτσιος, Καρυπίδης, Παυλίδης, Τριανταφυλλίδης, Παπαθεοδώρου, Δροσίδης (62 Κύρτσιος), Τσιρακίδης (72 Γραμμέντσαλης), Παπαδόπουλος
ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: Πέτκαρης, Δουμπουλάκης, Μπάμνιος, Τσαπάνης, Σουλτανίδης, Παπαναστασίου (57 Αρβανιτοζήσης), Φατσής, Σκερλετίδης (90 Μαυρομάτης), Παγωνίδης, Ρουσίδης (45 Χαλιμακούδης), Αραμπατζής


περιφερειακο