Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ομιλία του Πρωθυπουργού για την τριτοβάθμια εκπαίδευσηΚυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, τους τελευταίους μήνες, πολλά έχουν ειπωθεί για την κρίση που περνάει η χώρα μας, ενώ πολλά περισσότερα έχουν συμβεί, με άμεσα και ορατά αποτελέσματα στη ζωή μας, την καθημερινότητά μας, στον τρόπο με τον οποίο ζούμε, αλλά και σκεφτόμαστε.
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και των Ελληνίδων, όχι απλώς αντιλαμβάνονται την ανάγκη για αλλαγή, αλλά απαιτούν την αλλαγή. Την αλλαγή, για να μεταβούμε σε μία χώρα καλύτερη, δικαιότερη, που πατά γερά στα πόδια της, χωρίς «δάνειες» δυνάμεις, που εξασφαλίζει στους πολίτες της δικαιώματα, ευκαιρίες, τη ζωή που αξίζουν.
Γι' αυτό βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, διότι η παιδεία είναι ο πυρήνας - πιστεύω - αυτών των αλλαγών, όχι μόνο για το αύριο, αλλά και για το σήμερα. Είναι βασικό ζητούμενο για την επιβίωση της χώρας. Και είμαι αποφασισμένος, είμαστε αποφασισμένοι, όπως μας προκάλεσε και ο Υπουργός, κ. Gago, να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό.
                        Για τη νέα γενιά, είναι ένα στοίχημα ζωής. Διότι σήμερα, η νέα γενιά - και με πολλά δημοσιεύματα, δυστυχώς, που ωθούν αυτή τη σκέψη - έχει μία επιλογή: ή να φύγει ή να αλλάξει τη χώρα. Ή τη φυγή ή την αλλαγή. Αυτό αισθάνεται σήμερα ο νέος μπροστά στα μεγάλα διλήμματα και στα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα.
                        Γι' αυτό, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τη χώρα, αλλά θέλουμε και τη συμμετοχή του νέου σε αυτή την αλλαγή. Δεν θέλουμε τη φυγή, αλλά τη συμμετοχή του, για να βοηθήσει και ο νέος σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε.

«Ολοι διορίσαμε»Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", δίνει τη δική του απάντηση για το "ποιος έφαγε τα λεφτά", ενώ επιτίθεται με σφοδρότητα στη ΝΔ.

    "Υπάρχει κανείς στο ΠΑΣΟΚ που δεν διόρισε για κάποιους λόγους; Αν υπάρχει το σέβομαι και θα ήμουν ευτυχής αν κάποιος μου το αποδείκνυε. Αν του έθετα δηλαδή υπόψη παραδείγματα φαύλων υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι διορίσανε - και διορίσανε με το παραπάνω - ας μου αποδείκνυε ότι δεν είναι έτσι", σημείωσε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε:

    "Βεβαίως, πρέπει να επισημάνει κανείς την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ΝΔ έχει στο DNA της τη φαυλότητα, το ΠΑΣΟΚ την πολέμησε, έκανε το ΑΣΕΠ, αλλά αντιστάθηκε με δύναμη κατ' αρχήν η κοινωνία. Δηλαδή οι άνθρωποι που ζητούσαν διορισμούς. Υπό την πίεσή τους υποχώρησαν πολλοί βουλευτές, για να μην πω σχεδόν όλοι, και πολλοί υπουργοί".

    "Είχαμε διορισμούς από το παράθυρο. Το γνωστό σύστημα των συμβάσεων έργου που γίνονται συμβάσεις αορίστου χρόνου", είπε ο κ. Πάγκαλος και αναρωτήθηκε: "Δεν είναι επανάσταση του αυτονόητου να πάψεις να λες ότι απολύεται κάποιος του οποίου η σύμβαση λήγει;"

Αφιερωμένο ....... σε όλους τους πολίτες του νέου Δήμου Σουφλίου

Λίγη....υπομονή ! μόνο...λίγη!

Το απόγευμα στο ΕΣΥ αλλά με συμμετοχή!

Το απόγευμα στο ΕΣΥ αλλά με συμμετοχή! Το 20% έως και 30% του κόστους των εξετάσεων και των επισκέψεων που θα πραγματοποιούν οι ασθενείς κατά τις απογευματινές ώρες στα δημόσια νοσοκομεία θα καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους, σύμφωνα με το σχέδιο για την ολοήμερη λειτουργία του ΕΣΥ που προωθεί το υπουργείο Υγείας και παρουσιάζει σήμερα η «Κ.Ε.».
Οι εμπνευστές του εγχειρήματος υπόσχονται ωστόσο καλύτερη ξενοδοχειακή υποδομή, καθώς θα εξασφαλιστεί εντός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ειδικός χώρος υποδοχής και νοσηλείας, ενώ οι ώρες λειτουργίας μπορεί να επεκτείνονται έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Η σχετική υπουργική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες έχει ήδη συνταχθεί και βρίσκεται στα χέρια του Ανδ. Λοβέρδου, ο οποίος αναμένεται να την υπογράψει εντός των ημερών.
Και... εκπτώσεις
Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, το ποσοστό συμμετοχής θα εξαρτάται από το εύρος των εξετάσεων που θα πραγματοποιούν οι ασθενείς και ευνοημένοι θα είναι όσοι λαμβάνουν «πακέτο» υπηρεσιών. Οσοι δηλαδή επισκέπτονται ένα νοσοκομείο το απόγευμα και απασχολούν τις υπηρεσίες για μία και μόνο εξέταση πρέπει να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους. Αντίθετα, όσοι θα λαμβάνουν πολλές υπηρεσίες μαζί θα έχουν την... έκπτωσή τους και η συμμετοχή τους στα έξοδα θα περιορίζεται.
Μελέτη που βρίσκεται στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δείχνει ότι στη χώρα μας η συμμετοχή των ασθενών στο κόστος των υπηρεσιών υγείας βρίσκεται στο κατώτατο σημείο της Ε.Ε. και αγγίζει μόλις το 9%, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να βρίσκεται στο 32%. 

Πότε και πόσο θα μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο τομέα

Τρία σενάρια για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και όλες οι ενδιάμεσες παραλλαγές εξετάζονται από την κυβέρνηση ενόψει της επόμενης επίσκεψης των ελεγκτών της τρόικας, τον Νοέμβριο, για το νέο προϋπολογισμό. Εχουν κοινό παρονομαστή τη συγχώνευση των επιδομάτων και στόχο την περαιτέρω μείωση της δημόσιας δαπάνης στα όρια που θέτει το μνημόνιο.
* Το πρώτο σενάριο θέλει τη διατήρηση των σημερινών εισαγωγικών μισθών για το διάστημα των επόμενων τριών ετών, τη διατήρηση του οικογενειακού επιδόματος και του επιδόματος ευθύνης και την ενσωμάτωση όλων των άλλων σε ένα γενικό που θα ξεκινάει από 140-150 ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται σύντμηση των κλιμακίων και διαμόρφωση της σχέσης εισαγωγικού και καταληκτικού μισθού στο ένα προς τρία. Ο εισαγωγικός μισθός για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης είναι 711 ευρώ, δευτεροβάθμιας 830, τεχνικής 936 και πανεπιστημιακής 989 ευρώ. Με το σενάριο αυτό ο καταληκτικός μισθός θα διαμορφωθεί γύρω στις 3.000 ευρώ και η δημόσια δαπάνη δεν θα έχει μεταβολή.
* Το δεύτερο σενάριο, είναι πιο αυστηρό και θέλει τη σύγκλιση των εισαγωγικών μισθών του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα για τους νεοεισερχόμενους και αντίστοιχο μηχανισμό 

Σπύρος Δανέλλης: "Τα κράνη των μοτοσικλετιστών δεν μπορεί να φορολογούνται ως είδη πολυτελείας"


Παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκοπό τη μετάταξη του κράνους μοτοσικλετιστή στον κατώτατο συντελεστή ΦΠΑ ζητά με γραπτή ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σπύρος Δανέλλης
Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει πως η μη-ένταξη των κρανών σε σχετικό παράρτημα μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ της κοινοτικής οδηγίας 2006/112 δένει τα χέρια πολλών κρατών μελών σε ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τόσο την οδική ασφάλεια, όσο και την προστασία του περιβάλλοντος.
  Επιπλέον, σημειώνει πως "η γενικότερη τάση δημοσιονομικής προσαρμογής φέρνει αυξήσεις ΦΠΑ σε αρκετά κράτη-μέλη, καθιστώντας τα κράνη ασφαλείας ακόμη ακριβότερα".
Υπογραμμίζοντας τη σημασία του κράνους, ο Σπύρος Δανέλλης αναφέρει στοιχεία που δείχνουν πως η χρήση του μειώνει κατά 50% τις θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, στις οποίες άλλωστε

Χαράλαμπος.....Βοναπάρτης !!!


http://gkatzios.blogspot.com/

Όσοι στέκονται ψηλά…γερνάνε γρηγορότερα! (σύμφωνα με τον Αϊνστάιν)


Επιβεβαιώθηκε η θεωρία του Αϊνστάιν για τη σχετικότητα του χρόνου στη Γη: Όσοι στέκονται πάνω σε σκάλα, γερνάνε γρηγορότερα!
Ο χρόνος σε ένα ρολόι στο πάτωμα κυλάει πιο αργά -αν και με ανεπαίσθητο τρόπο- σε σχέση με ένα ίδιο ρολόι που βρίσκεται πάνω σε μια σκάλα, επειδή το χαμηλότερο ρολόι επηρεάζεται (οριακά) περισσότερο από την βαρύτητα, αφού βρίσκεται πιο κοντά στην επιφάνειά της, με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλάει πιο γρήγορα για όποιον βρίσκεται πιο ψηλά. Αυτό υποστήριζε πάντα η θεωρία του Αϊνστάιν για τη σχετικότητα του χρόνου και αυτό ακριβώς αποδείχτηκε τώρα στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά, χάρη στην χρήση δύο υπερσύγχρονων ατομικών οπτικών (λέιζερ) ρολογιών ύψιστης ακρίβειας που είχαν τοποθετηθεί σε υψομετρική διαφορά μόλις 33 εκατοστών.
Τα ρολόγια έδειξαν ότι αν κάποιος ζήσει επί 79 χρόνια σε υψόμετρο 33 εκατοστών (ένα «πόδι» ) ψηλότερο από κάποιον άλλο, θα γεράσει περίπου 90 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου (νανοδευτερόλεπτα) περισσότερο. Τα απίστευτα αυτά ρολόγια (που λέγονται και «ρολόγια κβαντικής λογικής» ), τα οποία βασίζονται σε ανεπαίσθητες δονήσεις ενός ιόντος αλουμινίου που είναι παγιδευμένο σε ένα ηλεκτρικό πεδίο, «χάνουν» μόλις ένα δευτερόλεπτο ανά 3,7 δισεκατομμύρια χρόνια, δηλαδή όσο περίπου υπάρχει η ζωή η Γη. Οι δονήσεις αυτές έχουν την ίδια γκάμα συχνοτήτων με το υπεριώδες φως, συνεπώς μπορούν να ανιχνευτούν από λέιζερ, γι' αυτό τα συγκεκριμένα ατομικά ρολόγια στην ουσία είναι οπτικά.

Στις 11 Οκτωβρίου η ετυμηγορία για το θάνατο ΓρηγορόπουλουΤη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, αναμένεται η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας για την υπόθεση του 15χρονου, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια.
Χθες  έκλεισε ο κύκλος των αγορεύσεων συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης με την ολοκλήρωση της αγόρευσης του συνηγόρου του κατηγορουμένου Κορκονέα. 
Έχουν προηγηθεί οι αγορεύσεις των συνηγόρων της οικογένειας του θύματος, καθώς και των υπερασπιστών του δεύτερου κατηγορούμενου, ειδικού φρουρού Βασίλη Σαραλιώτη.
Ο Εισαγγελέας Έδρας, Χαρ.Λακαφώσης, έχει ζητήσει από το δικαστήριο να κηρύξει ενόχους τους δύο κατηγορούμενους ειδικούς φρουρούς, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, πρόταση που, αν γίνει δεκτή, μεταφράζεται σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον Κορκονέα.

κathimerini.gr