Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν σήμερα : το 1973 έφυγε ο ποιητής Πάμπλο Νερούντα

Αργοπεθαινει...

Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει.

Αργοπεθαίνει όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος προτιμά το μαύρο για το άσπρο και τα διαλυτικά σημεία στο " ι " αντί ενός συνόλου συγκινήσεων που κάνουν να λάμπουν τα μάτια , που μετατρέπουν ένα χασμουρητό σε ένα χαμόγελο, που κάνουν την καρδιά να κτυπά στο λάθος και στα συναισθήματα.

Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές.

Αργοπεθαίνει όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του.

Αργοπεθαίνει όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή.

Αργοπεθαίνει όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει.

Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής.

Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

Pablo Neruda

Συνέχιση κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι βυτιοφορείς

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, τουλάχιστον έως και αύριο (Παρασκευή), αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, που κράτησε πάνω από τρεις ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης διατυπώθηκαν και προτάσεις για αναστολή των κινητοποιήσεων, αλλά οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων δεν θέλησαν να αναλάβουν μεμονωμένα το κόστος μιας απόφασης για αναστολή των κινητοποιήσεων, και έτσι παρέπεμψαν το ζήτημα στην αυριανή κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων, Πανελλαδική συνάντηση των Ομοσπονδιών ιδιοκτητών φορτηγών, βυτιοφόρων και γερανοφόρων οχημάτων από όλη την Ελλάδα, προκειμένου ληφθεί μια συλλογική απόφαση που θα αφορά όλο τον κλάδο.
Οι μεταφορείς, πάντως, σύμφωνα με στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, φέρονται διατεθειμένοι να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, εφόσον η κυβέρνηση και 

«Καταληκτική» ημερομηνία η αυριανή για ενδιαφερόμενους υποψηφίους ΝΔ

Η αυριανή ημέρα θεωρείται «καταληκτική» για τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους δημάρχους, στους δήμους Ορεστιάδας και Σουφλίου, για να λάβουν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. «Η κλεψύδρα αδειάζει», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Ε. ΡΑ, ο πρόεδρος της ΝΟ. Δ. Ε Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Σταυράκογλου, ορίζοντας την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, ως τελευταία ημέρα για την επιλογή και ανακοίνωση στήριξης σε κάποιο υποψήφιο δήμαρχο για τους δύο δήμους, “εφόσον όμως αυτό κριθεί απαραίτητο”, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ανέφερε επίσης πως η Νέα Δημοκρατία δεν αντιμετώπισε, για τους συγκεκριμένους δήμους, δυσκολίες στην επιλογή του υποψηφίου που θα στηρίξει, αλλά επέλεξε να αφήσει τις τοπικές κοινωνίες «ελεύθερες» για να επιλέξουν τον καταλληλότερο.
 Ο κ. Σταυράκογλου διέψευσε την ύπαρξη «ντιρεκτίβας» προς τις ΝΟ. Δ. Ε

Δήμος Σουφλίου: «Απαράδεκτες οι καθυστερήσεις πληρωμών για τη μεταφορά των μαθητών»

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο δήμος Σουφλίου την κατάσταση με τις καθυστερήσεις πληρωμών για τη μεταφορά των μαθητών, καθώς, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, οι οικονομικές εκκρεμότητες αφορούν τους τελευταίους μήνες του 2008, όλο το 2009 και το τρέχον έτος, μέχρι και σήμερα, «με αποτέλεσμα ο δήμος να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να παρακωλύεται η συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των πρατηρίων βενζίνης». 

«Ακόμη πιο απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο δήμος Σουφλίου την υπερβολική μείωση της ημερήσιας αποζημίωσης μεταφοράς μαθητών, που ισχύει από φέτος, η οποία «οδηγεί την κατάσταση σε αδιέξοδο», τονίζεται στην 

«Καλλικράτης» και στον αγροτικό τομέα


Σχέδιο «Καλλικράτης» και στον αγροτικό τομέα εξήγγειλε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ανακοινώνοντας ότι θα είναι έτοιμο ως τις αρχές του 2011 και θα περιλαμβάνει ένα μίνι αγροτικό υπουργείο σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, με αρμοδιότητες τις επιδοτήσεις της περιοχής, την εκπαίδευση των αγροτών, τον έλεγχο και την αγορά του εμπορίου. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προανήγγειλε ακόμη αναδιάρθρωση των συνεταιρισμών και δημιουργία Ψηφιακού Χάρτη της ελληνικής γεωργίας, ενώ για την Αγροτική Τράπεζα είπε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει θα παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο.
Επτά παρεμβάσεις- ανατροπές περιέχει το πρόγραμμα δράσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που παρουσίασε ο υπουργός κ. Κ. Σκανδαλίδης.
Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα τριετίας θα είναι έτοιμο ως τις αρχές Ιανουαρίου 2011 και μεταξύ άλλων προβλέπει:
  • Την μετατροπή του υπουργείου σε επιτελικό φορέα με περιφερειακές ενιαίες διοικήσεις σε στιλ Καλλικράτη. Οι περιφερειακές διοικήσεις θα έχουν τέσσερις λειτουργίες-κλάδους δράσης.

Επίσκεψη Αρχιεπίσκοπου κ.κ Ιερώνυμου στον ΈβροΘράκη-νετ Ζητείται....οικόπεδο στο Σουφλί....για υποψήφιο Δήμαρχο!!


http://gkatzios.blogspot.com/

Ο ΣΥΝ και το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ODP) για τη μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας-Τουρκίας.

 Ο ΣΥΝ και το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ODP) της Τουρκίας, πραγματοποιούνκοινές εκδηλώσεις, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2010, στην Ερντίνε (Αδριανούπολη) και στις Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή, με κύριο θέμα τη μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας-Τουρκίας. 

   Στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος και οι Πρόεδροι των δυο κομμάτων, Αλέξης Τσίπρας και Αλπέρ Τας, οι οποίοι θα υπογράψουν κοινή έκκληση την Παρασκευή, 24/09 και ώρα 11πμ, στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο (Κήποι). Την ίδια μέρα, θα ακολουθήσουν κοινές εκδηλώσεις στην Αδριανούπολη.
Το Σάββατο, 24/09 και ώρα 11πμ, οχταμελής αντιπροσωπεία του ODP θα πάρει μέρος σε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και στην Κομοτηνή όπου το βράδυ θα παραστεί στο φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού.  

Στις εκδηλώσεις αυτές, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ θα είναι ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρης Βίτσας.

     Τις εκδηλώσεις στηρίζει το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς. O Πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Λόταρ Μπίσκι απέστειλε το ακόλουθο χαιρετιστήριο

Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς 2010. Μάγοι, ξόρκια και φυλαχτά. Η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο.

Για δέκατη έκτη συνεχή χρονιά η Ελλάδα γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το τριήμερο 24-26 Σεπτεμβρίου η Μαγεία έχει την τιμητική της. Μάγοι, ξόρκια και φυλακτά - Η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο είναι ο τίτλος μιας μεγάλης γιορτής που προσκαλεί όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, να επισκεφθούν μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε 53 σημεία της Ελλάδας.
Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελούν κορυφαία ευρωπαϊκή πολιτιστική εκδήλωση και υποστηρίζονται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, να ενισχύσουν την κοινή ευρωπαϊκή συνείδηση και να συνδράμουν στη δημιουργία ενός πρόσφορου κλίματος για τη διεξαγωγή ενός διαπολιτισμικού διαλόγου.
   Κάθε χρόνο, ένα Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου σ' ολόκληρη την Ευρώπη ανοίγουν τις πόρτες τους μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι και με συναυλίες, γιορτές, εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά με τρόπους πιο άμεσους, ευχάριστους και διασκεδαστικούς.
Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία είναι ελεύθερη το Σαββατοκύριακο (25-26 Σεπτεμβρίου) του εορτασμού για τη διευκόλυνση των επισκεπτών. Η Παρασκευή είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία.

Σουφλί, Μουσείο Μετάξης
 

24-26 Σεπτεμβρίου 2010

  "Μάγισσα-μάγισσα, τι μαγειρεύεις;" Δημιουργικά εργαστήρια για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Ενέκρινε η ΚΠΕ του ΣΥΝ τις υποψηφιότητες για τις εκλογές

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ ενέκρινε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, τις υποψηφιότητες του κόμματος στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι για τις περιφέρειες, τους οποίους παρουσίασε ο Γραμματέας κ. Δ. Βίτσας είναι οι:

- Αττικής: Α. Μητρόπουλος
- Β. Αιγαίου: Βασίλης Τεντόμας
- Ν. Αιγαίου: Νίκος Συρμαλένιος
- Κρήτης: Γιώργος Σταθάκης
- Πελοποννήσου: Θανάση Πετράκος
- Δ. Ελλάδας: Βασίλης Χατζηλάμπρου
- Ιονίων Νήσων: Θόδωρος Γαλιατσάτος
- Ηπείρου: Γιάννης Παπαδημητρίου
- Θεσσαλίας: Κώστας Πουλάκης
- Δυτικής Μακεδονίας: Αντώνη Κύρηνας
- Κεντρικής Μακεδονίας: Τάσος Κουράκης
- Στερεάς Ελλάδας: Νίκος Σκουπής

Σήμερα  θα ανακοινωθεί ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αγώνες Special Olympics της Βαρσοβίας : Η ελληνική παρουσία έχει κατακτήσει έως τώρα εννέα μετάλλια

Απόλυτα επιτυχημένη είναι σε όλους τους τομείς η ελληνική παρουσία, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics της Βαρσοβίας. Η οργανωτική επιτροπή των Παγκόσμιων Αγώνων της Αθήνας (25/6-4/7/2011) πραγματοποίησε σημαντικές επαφές, ενώ οι Ελληνες αθλητές έλαμψαν με την παρουσία τους, τόσο στην τελετή έναρξης όσο και στους αγωνιστικούς χώρους, έχοντας κατακτήσει έως τώρα εννέα μετάλλια.
  Μία από τις πιο σημαντικές συναντήσεις, πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην πρόεδρο της Ο.Ε. ΑΘΗΝΑ 2011, Γιάννα Δεσποτοπούλου και τον πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ.
Ο Ελβετός «ισχυρός άνδρας» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου εξέφρασε τη στήριξή του στο κίνημα των Special Olympics, ενώ αποδέχθηκε την πρόσκληση της κας Δεσποτοπούλου και θα παρευρεθεί το προσεχές καλοκαίρι στους Αγώνες της Αθήνας.

Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, διακινητής παράνομων μεταναστών

- Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (22-09-2010), από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Μεταξάδων, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, 40 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος.
- Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο προαναφερόμενος στην παρέβρια περιοχή Θουρίου Διδυμοτείχου, διότι με πλαστική βάρκα μετέφερε παράνομα από την Τουρκία 

στη Χώρα μας τρείς (3) παράνομους μετανάστες.

Μία στις 4 επιχειρήσεις έχει κλείσει το 2010

Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις έβαλε λουκέτο από τις αρχές του χρόνου και 50.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου με αφορμή την ημέρα εορτασμού του ελληνικού εμπορίου.
Για γερασμένο πιστωτικό σύστημα έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος ανέφερε πως το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να συνάψει ένα σύμφωνο ρευστότητας με τις τράπεζες, ώστε να αποκτήσουν και πάλι ρευστότητα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει τον αναπτυξιακό νόμο αλλά και τον τρόπο πρόσβασης των μικρομεσαίων στα κονδύλια της ΕΕ.

Το ελληνικό εμπόριο 

Αναφερόμενος στον ελληνικό εμπόριο και στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδη τόνισε ότι «το ελληνικό εμπόριο μπορεί να γίνει το 

Παναγιώτης Καλακίκος ο εκλεκτός της Ν. Δ για το Δήμο Σουφλίου ;

Όπως όλα δείχνουν μετά από την τελευταία συγκέντρωση που είχαν στελέχη της τοπικής  Ν.Δ  

Σουφλίου , χθες το βράδυ το χρίσμα αναμένεται να πάρει ο κ.Παναγιώτης Καλακίκος .

Μετά από μια πολύωρη συζήτηση , με διαπραγματεύσεις , ανταλλαγή απόψεων και θέσεων , 

κατέληξαν   αν όχι όλοι , οι περισσότεροι 
παρευρισκόμενοι και συμφώνησαν στο πρόσωπο του 

κ Καλακίκου να ηγηθεί τελικά συνδυασμού για τη διεκδίκηση του διευρυμένου Δήμου Σουφλίου .

souflievros

Ημερίδα διοργανώνει η Ενωση Πολιτών - Πολιτεία Θράκης την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού


Ο Έβρος. Ο τόπος μας.
Τι έχει να δείξει, τι πρέπει να κάνει, τι θέλει να πετύχει για να μπορεί να γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού κάθε χρόνο.

Ποιες υποδομές αξιοποιούνται αποτελεσματικά
και ποιες προσπάθειες πραγματικά απέδωσαν καρπούς έως τώρα.
Πως φαινόμαστε και πως ήμαστε τελικά,
ως τουριστικός προορισμός.

Μια πρωτοβουλία της ένωσης πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ για ένα νέο σχεδιασμό και μια άλλη προοπτική για τον τουρισμό στον τόπο μας.

Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010, 

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται 

ανοιχτός διάλογος με θέμα «Οι θησαυροί του Έβρου. 

Μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του τουρισμού.» στο Ξενοδοχείο Alexander Beach Hotel στην Αλεξανδρούπολη.

Η «βαριά βιομηχανία της χώρας», ο τουρισμός, αποτελεί χαρακτηριστικό πολλών συζητήσεων και πρωτοβουλιών για την περιοχή μας. Σχεδόν όλοι οι φορείς, οι επαγγελματίες του τουρισμού, οι εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις κάτι κάνουν για να βελτιώσουν τις συνθήκες και να ανταποκριθούν στη νέα εποχή.
Είναι όμως αρκετό; ¸χει αποτέλεσμα;