Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα «Γήπεδο: τόπος ψυχαγωγίας, όχι βίας» για μαθητές Γυμνασίων

Στο πλαίσιο συμμετοχής του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων βίας σε αθλητικούς χώρους, προκηρύσσεται Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Γήπεδο: τόπος ψυχαγωγίας, όχι βίας», ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές των Γυμνασίων όλης της χώρας. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Στόχος του Διαγωνισμού είναι να επικοινωνήσει στους μαθητές το μήνυμα της συναδέλφωσης και της ειρηνικής συνύπαρξης στους αθλητικούς χώρους.
Συγκεκριμένα για τη διαδικασία συμμετοχής στον διαγωνισμό, ο Σύλλογος Διδασκόντων κάθε σχολείου επιλέγει ένα έργο που θα εκπροσωπήσει το σχολείο και το αποστέλλει στην οικεία Διεύθυνση

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την εθνική γεωχωρική πληροφορία

Την ενιαία, αξιόπιστη και ελεύθερη διάθεση γεωχωρικής πληροφορίας σε ψηφιακή μορφή, τόσο μεταξύ των δημοσίων αρχών, όσο και προς τους πολίτες διασφαλίζει το νομοσχέδιο «Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2007/2/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Μαρτίου 2007 και άλλες διατάξεις. Τροποποίηση του Ν. 1647/1986 «Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ) …κλπ» (Α΄141) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε χθες βράδυ κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής, κατά άρθρο και στο σύνολό του.

«Με το νομοσχέδιο αυτό αλλάζουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο το Δημόσιο παράγει, προμηθεύεται και διαθέτει μια ενιαία και υψηλής ποιότητας ψηφιακή γεωχωρική πληροφορία. Αυτό συνιστά θεμελιώδη παράγοντα εξυπηρέτησης και υλοποίησης περιβαλλοντικών, αναπτυξιακών, οικονομικών και διοικητικών στόχων. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το περιβάλλον, τις προκλήσεις για τη βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη της χώρας, τις πόλεις και τα δάση μας αν δεν κατέχουμε ανά πάσα στιγμή αξιόπιστη πληροφορία για το

Δήλωση υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Δ. Πέτροβιτς


Επί 25 χρόνια τα προβλήματα του νομού μας αποτελούν για μένα την καθημερινότητά μου.
Δυόμιση δεκαετίες παρακολουθώ, μελετώ, συγκρίνω και αναδεικνύω όλα όσα απασχολούν τους Εβρίτες.
Μετά από 25 χρόνια μάχιμης δημοσιογραφίας μέσα από τις εφημερίδες, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, αποφάσισα ότι έχει έρθει η ώρα να δώσω κάτι παραπάνω στον τόπο μου, να παλέψω μαζί με όσους νιώθουν ενεργοί πολίτες για να βγάλουμε τον Έβρο από τα αδιέξοδα και να δημιουργήσουμε τις απαιτούμενες και αναγκαίες προοπτικές ανάπτυξης.
Η αποδοχή της –εξαιρετικά τιμητικής- πρότασης του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης Γιώργου Παυλίδη, αυτό το σκοπό εξυπηρετεί: Να δώσει το δικαίωμα σε όλους εκείνους που θέλουν να αγωνιστούν για ένα διαφορετικό αύριο, που πιστεύουν ότι οι διεκδικήσεις μπορούν να κερδηθούν μόνο από ενεργούς και άφθαρτους πολίτες, να τους δώσει το δικαίωμα να συμμετέχουν.
Ο αγώνας που υποσχέθηκα να δώσω ούτε σταματά ούτε αναστέλλεται. Αλλάζει όμως επίπεδο. 
Το κάλεσμά μας γίνεται τώρα πια πιο δυνατό! Γίνεται κάλεσμα όλων των Εβριτών για να αλλάξουμε μαζί τη μοίρα αυτού του τόπου.

Σε 15 ημέρες η Εισήγηση για την Υπόγεια Αποθήκευση Φυσικού Αερίου Στην Καβάλα

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία εντός 15 ημερών θα καταρτίσει τους άξονες των παραμέτρων για το στρατηγικό σχέδιο μετατροπής του υπό εξάντληση κοιτάσματος Φυσικού Αερίου της Νότιας Καβάλας σε αποθηκευτικό χώρο Φυσικού Αερίου, συγκροτείται με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη.

      Η επένδυση συζητήθηκε αναλυτικά για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο, σε ευρεία σύσκεψη των ενδιαφερόμενων μερών και του Υπουργείου.

    Το έργο αποσκοπεί στην αξιοποίηση των υφιστάμενων φυσικών και τεχνικών υποδομών της περιοχής και της υπάρχουσας τεχνογνωσίας για αποθήκευση εισαγόμενου φυσικού αερίου, με στόχο τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.

    Το επενδυτικό πρόγραμμα, εκτιμώμενου ύψους 400 εκατομμυρίων Ευρώ, διασφαλίζει άμεσα 300 θέσεις εργασίας, ενώ τονώνει συνολικά την τοπική απασχόληση και επιχειρηματικότητα.

Π. Μπιτσαξής: " τα χρήματα που οφείλονται στα αθλητικά σωματεία θα δοθούν μέχρι το πρώτο 6μηνο του 2011 "

«Σοβαρή, ουσιαστική και δημιουργική» χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους αθλητικών σωματείων της περιοχής, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, που επισκέφθηκε την πόλη της Νέας Ορεστιάδας με αφορμή την τελετή έναρξης των εφηβικών Βαλκανικών αγώνων Μπάντμιντον που διεξήχθησαν στο νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Κατά τη συζήτηση κυριάρχησαν τα θέματα των κρατικών επιχορηγήσεων και των αθλητικών υποδομών, για τις οποίες ο κ. Μπιτσαξής δήλωσε πως «μέχρι και πριν από ένα χρόνο η γενική γραμματεία δεν είχε ακριβή εικόνα ούτε για τις υποδομές αθλητισμού στην Ελληνική επικράτεια, ούτε για τα οικονομικές της εκκρεμότητες».  Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού τόνισε πως στόχος είναι «η ομαλοποίηση της κατάστασης» και ανακοίνωσε πως σε όσα Σωματεία οφείλονται χρήματα, η εξόφληση θα γίνει σταδιακά μέχρι και το 1ο εξάμηνο του 2011. Όσον αφορά το κολυμβητήριο της Νέας Ορεστιάδας, σημείωσε ότι «πρέπει να ανοίξει και να λειτουργήσει» και πως «σε αυτό θα βοηθήσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, και η γενική γραμματεία».

ερτ

Συνέντευξη τύπου Γ. Ντόλιου και βουλευτών του νομού για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τη στήριξη των επιλογών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές εξέφρασαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στην Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Έβρου του κόμματος, Γιώργος Ντόλιος, οι δύο βουλευτίνες του κινήματος, Όλγα Ρενταρή-Τέντε και Ελένη Τσιαούση και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Θανάσης Ράσιος, υπογραμμίζοντας ότι τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί στους δήμους του νομού, ενσαρκώνουν τον ίδιο το θεσμό του “Καλλικράτη”. 
«Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να στηρίξει συνδυασμούς και πρόσωπα τα οποία, κατά την γνώμη μας, έχουν εμπεδώσει τις αρχές και τις αξίες του “Καλλικράτη”, εμπνέονται από αυτές και μπορούν να εμπνεύσουν και τα δημοτικά συμβούλια και τους πολίτες στη νέα περίοδο στην οποία εισέρχεται η χώρα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ντόλιος. 
Σχολιάζοντας τις επιλογές στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που συμμετέχουν σε άλλα ψηφοδέλτια, σημείωσε ότι θέση για το θέμα θα πάρει ο νέος γραμματέας του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Διδυμότειχο από τη ΛΕ.ΦΙ.Τ.Ο.

Σεμινάριο εκπαίδευσης στις  Πρώτες Βοήθειες διοργανώνει στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου η Λέσχη Φίλων Τετρακίνησης Ορεστιάδας (ΛΕ.ΦΙ.Τ.Ο.) σε συνεργασία με το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου (496 ΓΣΝ). 
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από ειδικευμένους ιατρούς στην έδρα του Στρατιωτικού Νοσοκομείου στο Διδυμότειχο και περιλαμβάνουν περισσότερες από 15 ενότητες, όπως την τεχνητή αναπνοή και την αντιμετώπιση εγκαυμάτων ή δηγμάτων φιδιών.  
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν για τα μέλη της Λέσχης και τους φίλους της. Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον  κ. Γιάννη Φιλιππίδη, Πρόεδρο της Λέσχης.

Μια λεμονιά να ανθίσει στη γειτονιά ....

Υπομονή ... ακόμα λίγη υπομονή και θα καταλήξουν όλοι  , θα ανακοινώσουν όποιοι τελικά είναι να ανακοινώσουν και κατάφεραν να συγκεντρώσουν , δυνάμεις , πρόσωπα και κυρίως όσοι κατάφεραν να συνθέσουν  θέσεις , απόψεις ιδέες , εργατικότητα και γενικότερα το καλύτερο δυναμικό που αυτοί έχουν αξιολογήσει για την κάθε περίπτωση . Μην εκπλαγείτε κι αν ακόμα ανακοινώσουν πρόσωπα , που δεν έχουν ακουστεί ως τώρα ή σωστότερα που δήλωναν  ότι δεν ενδιαφερόταν  κι ότι δεν θα ασχοληθούν ξανά με την Τ. Α . Όπως και να έχει κάποιοι θα ανακοινώσουν . Το ζήτημα είναι ότι δεν είναι για πλάκα , δεν είναι αστεία η κατάσταση στον νέο διευρυμένο δήμο . Δεν θα είναι η επόμενη μέρα , μια μέρα απλής διαχείρισης των προβλημάτων , κανονικά ποτέ δεν έπρεπε να είναι έτσι , άσχετα με το πως κατέληγε . Πόσο μάλλον δεν θα έπρεπε να είναι ανταλλαγή και συνεννόηση καρέκλας , θέσεων , τίτλων . Γιατί έτσι στήνουν κάποιοι το παιχνίδι . Η κατάσταση θα είναι δύσκολη , τα προβλήματα πολλά και σύνθετα , και η γειτονιά πολλή μεγαλύτερη και ποικιλόμορφη .
Επειδή όλοι μας έχουμε ένα άγχος , μια αγωνία να μάθουμε ποιους τελικά θα καλεστούμε να ψηφίσουμε , με ποιους θα ταυτιστούμε , με ποιους θα έχουμε καλύτερες και πιο στέρεες βάσεις σε

Οδηγίες προς υποψηφίους τοπικούς άρχοντες για τη «Διαφάνεια»

Εγκύκλιο με την οποία υπενθυμίζει στους υποψηφίους των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ότι είναι υποχρεωμένοι να αναρτήσουν τις εκλογικές τους δαπάνες στην ιστοσελίδα «Διαφάνεια», έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Η διαδικασία εγγραφής περιγράφεται στην ιστοσελίδα της «Διαφάνειας» (ekloges.ypes.gr), η οποία βρίσκεται ήδη σε λειτουργία. Η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Στο διαδίκτυο θα αναρτώνται:
• Οι πλήρεις λίστες των υποψηφίων κάθε συνδυασμού
• Τα έσοδα (από εισφορές και διάθεση εισιτηρίων)
• Οι δαπάνες
• Οι πληρωμές των δαπανών
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη "Διαφάνεια" και για την προβολή τους, καθώς δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης συνδέσμου που θα παραπέμπει στην προσωπική ιστοσελίδα του κάθε υποψηφίου

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΒΑΤΕΡ "Ο εθνικισμός αποβλακώνει"

Ο μεγαλύτερος εν ζωή φιλόσοφος της Ισπανίας δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα» πολέμιος των απαγορεύσεων, ιδίως όσων γίνονται για το καλό μας

ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ «Ζαν-Πολ Σαρτρ της Ισπανίας» και τον παρομοιάζουν με τον συγγραφέα Σάλμαν Ρούσντι. Για το πρώτο «ευθύνεται» το ότι
θεωρείται ο μεγαλύτερος εν ζωή φιλόσοφος της Ισπανίας- αν και ο ίδιος προτιμά τον τίτλο του καθηγητή πανεπιστημίου-, ενώ για το δεύτερο ευθύνεται η ΕΤΑ. Βάσκος την καταγωγή, ο Φερνάντο Σαβατέρ είναι σταρ των μέσων ενημέρωσης
και ορκισμένος πολέμιος όλων των εθνικισμών, μαζί και του βασκικού. «Ο εθνικισμός αποβλακώνει» μας λέει χωρίς περιστροφές. Δηλώνει επίσης κατά των απαγορεύσεων, ιδίως όσων γίνονται για το καλό μας.
Το τίμημά του να καταδικάζει απερίφραστα την ΕΤΑ (την αποκαλεί «τρομοκρατική οργάνωση με μια επίφαση αγώνα υπέρ της ανεξαρτησίας» ) είναι ότι κυκλοφορεί με σωματοφύλακες. Στην τηλεφωνική μας συνομιλία από τη Μαδρίτη προσπάθησε να το

Άρειος Πάγος: Δεν μεταφέρεται η θερινή άδεια το επόμενο έτος

Η θερινή άδεια που δεν χορηγείται με υπαιτιότητα του εργοδότη δεν μεταφέρεται στο επόμενο έτος έκρινε ο Άρειος Πάγος, με την υπ’ αριθμ. 455/2010 απόφασή του.

Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο θα πρέπει να προσαυξάνονται οι αποδοχές αδείας. Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία αφορούσε στη διαφορά εργαζόμενου στη ΔΕΗ με την επιχείρηση, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να χορηγήσει την άδεια στον εργαζόμενο πριν από τη λήξη κάθε ημερολογιακού έτους, ακόμη και αν ο τελευταίος δεν υπέβαλε αίτηση.
"Δεν επιτρέπεται, ούτε με συμφωνία μεταξύ του εργαζομένου και του εργοδότη, η μεταφορά των ημερών της ετήσιας άδειας του τελευταίου, που δεν του χορηγήθηκαν από τον εργοδότη στο επόμενο ή στα μεθεπόμενα έτη, με συνέπεια να είναι ανίσχυρη τέτοια συμφωνία και ο εργοδότης ο οποίος δεν χορήγησε πλήρη την κανονική άδεια στο μισθωτό του, κατά τη διάρκεια του έτους που αυτή αφορά, να είναι υποχρεωμένος, από το τέλος του αντίστοιχου έτους να καταβάλει σε αυτόν τις αντίστοιχες προς τις ημέρες αυτές αποδοχές αδείας με προσαύξηση κατά 100%", υπογραμμίζει ο Άρειος Πάγος.

ε-νετ