Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ημερολόγιο ενός ανέργου – Ημέρα 60ή: Strangers on a train


/http://thestranger.wordpress.com/

Αγαπητό ημερολόγιο,
ξέρω ότι περιμένεις με αγωνία να πληροφορηθείς το αποτέλεσμα του χθεσινού interview, ελπίζοντας ότι πήρα τη δουλειά, κι έτσι θα βρεις επιτέλους την ησυχία σου από μένα. Και επειδή ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι είναι να κρατάω τους άλλους σε αγωνία, θα σε αφήσω να αναρωτιέσαι για την ώρα.
Που λες, σήμερα το πρωί πήρα το μετρό, για να κατέβω στο κέντρο μια βόλτα, που είχα καιρό να πάω. Χάρη σε κάποιο παράξενο και εξαιρετικά σπάνιο παιχνίδι της τύχης, κατάφερα να βρω θέση. Όπως πάντα σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις, δίπλα μου κάθησε μια γιαγιά – όπως λέει και ο φίλος μου ο Κ., υπάρχει μια ελάχιστα γνωστή εφαρμογή του Νόμου του Μέρφυ, σύμφωνα με την οποία στο βαγόνι που θα μπεις θα είναι μαζεμένοι όλοι οι τρόφιμοι του πλησιέστερου ΚΑΠΗ, ενώ στα παραδίπλα βαγόνια θα παρελαύνουν οι τελευταίες φουρνιές των Καλλιστείων.
Η γιαγιά, με το που έκλεισαν οι πόρτες, έπιασε κουβέντα με έναν νεαρό που καθόταν απέναντί μας, που κρατούσε στα χέρια του ένα από αυτά τα ποδήλατα που διπλώνουν και χωράνε να μπουν και στην τσέπη (που λέει ο λόγος). 
Εντυπωσιάστηκε με την ιδέα ενός ποδηλάτου που μπορείς να το κουβαλάς παντού (όπως και εγώ, άλλωστε), και κάπως έτσι άρχισε μια κουβέντα μεταξύ τους για το πόσο χρήσιμο είναι ένα τέτοιο ποδήλατο στην πόλη.
Σύντομα, στην κουβέντα μπήκε και ένας άλλος νεαρός, από τα απέναντι καθίσματα, ο οποίος συμφώνησε με τους προλαλήσαντες για τη χρησιμότητα του αναδιπλούμενου ποδηλάτου και πρόσθεσε πως θα ήθελε κι αυτός να αγοράσει ένα, για να μπορεί κι αυτός να το μεταφέρει με το μετρό όπου θέλει. Όταν η συζήτηση έφτασε αναπόφευκτα σε τέλμα (αφού όλοι συμφωνούσαν μεταξύ τους και δεν υπήρχε αντίλογος), ο νεαρός από απέναντι ρώτησε τον πρώτο νεαρό αν έχει παίξει σε κάποιο επεισόδιο της “10ης Εντολής”, γιατί κάτι του θύμιζε. Όντως, είχε παίξει.

Εξέλιξη τρύγου στο Βιολογικό Αμπελώνα Ράπτη

Άρχισε και συνεχίζεται ο τρύγος στον Βιολογικό Αμπελώνα Ράπτη.
Στο τέλος Αυγούστου τα Syrah με Be 12.7
Στη συνέχεια το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη οι ποικιλίες Cabernet sauvignon και Merlot με ποσοστά σακχάρων σε Brix από 22 έως μια 24 κατά περίπτωση ή 12 έως και 13,5 Be και με άριστες οξύτητες.
Όλα προμηνύουν μια άριστη οινική χρονιά.
Φυσικά έπεται και το Μαυρούδι Θράκης που αναμένεται να φτάσει στην άριστη τεχνολογική του ωρίμανση στα μέσα του επόμενου μήνα.

Εκατό στρέμματα δασικής έκτασης αποτέφρωσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Λευκίμης Σουφλίου


Εκατό περίπου στρέμματα δασικής έκτασης, εκ των οποίων τα 50 στρέμματα ήταν πευκόφυτα, κατέκαψε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 προχθές το απόγευμα στην περιοχή της Λευκίμης. 
Η πυρκαγιά εξελίχθηκε στην καρδιά του δάσους και προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρχών. 
Στο σημείο για την επιχείρηση κατάσβεσης έφτασαν 48 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 24 οχήματα, το πεζοπόρο τμήμα με ακόμη 24 άτομα και από αέρος επιχείρησε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. 

ερτ

Φίλοι της Αμπέλου και του Οίνου " Ο Στάφυλος " Εγκαινιασμός του εξωκκλησίου του Αγίου Τρύφωνα


ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ

     - Ο ΣΤΑΦΥΛΟΣ  - ΣΟΥΦΛΙ 2004
  Πληροφορίες: Πασχάλης Χριστοδούλου
  Τηλ. 2554023200  κιν. 6977573859
         e-mail pashalsf@otenet.grΤα θυρανοίξια  του εξωκκλησίου του Αγίου Τρύφωνα θα πραγματοποιηθούν  
 το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010 
 και ώρα 18.30΄
Παρουσία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου 
Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. κ. Δαμασκηνού.
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα και θα προσφερθούν κρασί, τσίπουρο 
και σουφλιώτικοι μεζέδες.

Επιτρεπτές παροχές και διευκολύνσεις προς τους υποψηφίους των εκλογών

Κοινή Υπουργική Απόφαση, σχετικά με τον καθορισμό κατηγοριών των παροχών και διευκολύνσεων, που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι παροχές και διευκολύνσεις, που αποτιμώνται σε χρήμα και συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αποτελούν η διάθεση ή παραχώρηση δωρεάν ή με μειωμένο αντάλλαγμα αγαθών και υπηρεσιών.Αυτές οι παροχές αφορούν τη χρήση από τους συνδυασμούς ακινήτων ως εκλογικών κέντρων για όσο χρόνο χρησιμοποιηθούν, τη χρήση από τους συνδυασμούς αιθουσών ή άλλων κλειστών χώρων χωρητικότητας άνω των 500 ατόμων για διοργάνωση εκδηλώσεων, την έκδοση εντύπων προεκλογικού περιεχομένου και τα ταχυδρομικά τέλη για την αποστολή τους, την καταχώρηση και προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων στον Τύπο κλπ, καθώς και τη χρησιμοποίηση υπηρεσιών που παρέχονται από επιχειρήσεις διαφημίσεων και δημοσίων σχέσεων.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, η αξία των υπηρεσιών αποτιμάται ως εξής:

Κάρτα του Πολίτη αντί αστυνομικής ταυτότητας

Eντός του 2011 θα ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με την Κάρτα του Πολίτη. Η κάρτα αυτή θα δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί και θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Οπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, «...δικαίωμα στη σύνταξη, δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα στην επανακατάρτιση, στο επίδομα αναπηρίας,στο βιβλιάριο υγείας. Όλα  θα αποτυπώνονται στην Κάρτα του Πολίτη.Σπάζοντας τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία,αξιοποιώντας ορθολογικά τα χρήματα αυτά, που υπάρχουν- και ναι,όταν κάνει κανείς ορθολογική διαχείριση χρημάτων,βρίσκει χρήματα και γι΄ αυτούς τους πολύ σημαντικούς στόχους- προχωράμε στην Κάρτα του Πολίτη». Και πρόσθεσε ότι ως το τέλος του 2011 «οι πολίτες θα είναι σε θέση να 

“Η κυβέρνηση προωθεί Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια”

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, φαίνεται να είμαστε πολύ κοντά στην θέσπιση του Συμφώνου Συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Ο Χάρης Καστανίδης ανέφερε ότι το υπουργείο  Δικαιοσύνης έχει δημιουργήσει  νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα καταθέσει προτάσεις για το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας.
Υπενθυμίζεται ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, το Νοέμβριο του 2008 και από τότε ισχύει μόνο για ετερόφυλα ζευγάρια. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκης είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τη μη επέκτασή του και στα ομόφυλα ζευγάρια, επειδή “η κοινωνία δεν ήταν ώριμη, ακόμα”..