Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Χαράλαμπος Τσακαλδίμης : To μεγαλύτερο μέλος του ΚΑΠΗ Σουφλίου

Το μυστικό του είναι τα... καρύδια
100 χρόνια ζωής στον Έβρο μετρά ο Χαράλαμπος Τσακαρδίμης από την Κορνοφωλιά Σουφλίου. Θυμάται και διηγείται στην κάμερα του ΘΡΑΚΗΝΕΤ, τις κακουχίες και τους πολέμους που έζησε από μικρό παιδί ακόμη. Τώρα συνταξιούχος εδώ και χρόνια απολαμβάνει την κάθε στιγμή της ζωής του μαζί με τα τρισέγγονα του και μας αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας του που είναι, όπως λέει τα καρύδια.

 


http://www.thrakinet.tv/

Πρόγραμμα εξετάσεων πτυχίου ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Κατηγορίας 1 και 2 για την 2η περίοδο του 2010

Από την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Αλεξ/πολης ανακοινώνεται ότι με σχετική Απόφαση της Υπηρεσίας καθορίστηκε το πρόγραμμα Εξετάσεων για απόκτηση πτυχίου ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Κατηγορίας 1 και 2 για την 2η περίοδο του 2010.

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στην Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Αλεξ/πολης στις 14 Oκτωβρίου 2010 ημέρα Πέμπτη και συγκεκριμένα :

Α΄ ΓΡΑΠΤΑ
Στις 14 Οκτωβρίου 2010 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.00 σε
ΚΕΦ. Α. ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (Ηλεκτρισμός - Ηλεκτρομαγνητισμός -
Ραδιο-θεωρία).
ΚΕΦ. Β. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

Β΄ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η ψήφιση του ν/σ για την απελευθέρωση των μεταφορών

Ολοκληρώθηκε χωρίς αλλαγές η συζήτηση και ψήφιση του ν/σ για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών. Υλοποιούν την απειλή τους για αιφνιδιαστικές κινήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.
Χωρίς αλλαγές ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του ν/σ του υπουργείου Υποδομών για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.

Κατά τη σημερινή συζήτηση επί των άρθρων του ν/σ ο αρμόδιος Υπουργός Δημήτρης Ρέππας κάλεσε εκ νέου τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων να συνταχθούν με την Πολιτεία για την ομαλή, όπως είπε, μετάβαση σε ένα νέο εκσυγχρονισμένο ευρωπαϊκό καθεστώς, αντί να δίνουν μάχη με το βλέμμα στο παρελθόν.
«Η πολιτεία έχει τα μέσα να προστατεύσει την κοινωνία και να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς προς όφελος της οικονομίας και της ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε:
«Κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρηθεί το σημερινό αναχρονιστικό καθεστώς, όταν σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οι αλλαγές έχουν προχωρήσει πολύ νωρίτερα. Δεν υπάρχουν τα περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις και θα πρέπει όλοι να το κατανοήσουν αυτό» .

Ανακοίνωσε σήμερα ο . Γιώργος Αλεξανδρής το συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Ενωτική Κίνηση

Τη συμμετοχή 89 υποψηφίων στο
Πρόκειται για μια ομάδα διακεκριμένων και δραστήριων μελών της τοπικής κοινωνίας, με κοινό χαρακτηριστικό τη διάθεση να εργαστούν και να συμβάλουν στην πρόοδο του τόπου. Με αφορμή την παρουσίαση των νέων μελών του Συνδυασμού, ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε:

«Η συμμετοχή των νέων υποψηφίων στην παράταξη αποτελεί μεγάλο βήμα ενίσχυσης. Συνεχίζουμε δυναμικά προς τις εκλογές,
με μια ομάδα που συνδυάζει την εμπειρία και τη βαθιά γνώση για κάθε ζήτημα που απασχολεί τον τόπο, την ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες, αλλά και ένα σαφές και συγκροτημένο σχέδιο για το μέλλον του τόπου. Για όλους αυτούς τους λόγους, είχαμε, έχουμε και θα έχουμε τη στήριξη των συμπολιτών μας»

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για κλήτευση του Κ. Καραμανλή

Στην επόμενη συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής για το Βατοπέδιο θα αποφασιστεί η κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού, έπειτα από τις δηλώσεις της συμβολαιογράφου κ. Πελέκη. 
 
Την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί, μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις, αν θα κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Ύστερα από τη χθεσινή κατάθεση της συζύγου του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, Κατερίνας Πελέκη και τις ευθείες βολές κατά του πρώην πρωθυπουργού και στελεχών του τότε πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης επανέφερε το αίτημα να κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο κ. Καραμανλής.
Το ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκε να αποφασίσει, με δεδομένο ότι έλειπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.
Πάντως ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Αμοιρίδης είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «ορατό το ενδεχόμενο να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά καλό θα ήταν η απόφαση να ληφθεί μετά την κλήση των υπό κατηγορία υπουργών», ενώ αντιθέτως ο κ. Πλεύρης αντέτεινε ότι ακριβώς για να μην ταυτισθεί με τους ελεγχομένους θα πρέπει να προηγηθεί.

Έγγραφα και στοιχεία χρειάζονται οι εκλογείς που δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα


Με έγγραφα και στοιχεία, με τα οποία θα δικαιολογείται η παράλειψη άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, θα πρέπει να εφοδιαστούν οι εκλογείς της κατηγορίας «εξαιρετικών περιπτώσεων», που δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αλλά και στις επαναληπτικές της 14ης Νοεμβρίου, όπου αυτές θα διενεργηθούν. Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε προς τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με την οποία δίνονται διευκρινίσεις για τις περιπτώσεις παράλειψης άσκησης του εκλογικού δικαιώματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες εκλογέων. Στις «εξαιρετικές περιπτώσεις» εκλογέων που δικαιολογούνται να μην ψηφίσουν, περιλαμβάνονται οι δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι και στρατιωτικοί που δεν θα μπορούν να απουσιάσουν από σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες, οι

Ενιαία Αρχή Πληρωμών των δημοσίων υπηρεσιών, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ

Σε υπέρτατη αρχή ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων 768.009 υπαλλήλων αναδεικνύεται η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η οποία, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, ανέλαβε και τυπικά τη μισθοδοσία του προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ. Η Αρχή μέσω της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που έχει συσταθεί δεν θα καταβάλλει από τον προσεχή Οκτώβριο μόνο τους μισθούς, αλλά θα περνάει και από κόσκινο όλες τις αμοιβές του Δημοσίου, γεγονός που καθιστά δυσχερή την απόκρυψη εισοδημάτων και τη διακίνηση «μαύρου χρήματος». Ταυτόχρονα, τίθεται σε ισχύ κανόνας που προβλέπει ότι το σύνολο των πρόσθετων αμοιβών σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει τον βασικό μισθό. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει ακόμη και σε μείωση των συνολικών αποδοχών υπαλλήλων, όταν τα έσοδά τους προέρχονται από πλασματικές υπερωρίες, έξοδα κίνησης-«μαϊμού», συμμετοχές σε ανύπαρκτες επιτροπές, κρυφά επιδόματα και από αδήλωτες πηγές.

Η Ενιαία Αρχή έχει αρχίσει ταυτόχρονα τη διασταύρωση στοιχείων για την περιουσιακή κατάσταση των υπαλλήλων με το Τaxis, τις ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία, μια

Μ. Καρχιμάκης Ετοιμάζει διαγραφές ο νέος Γραμματέας

Oι διαγραφές στελεχών φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα του νέου Γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Μ. Καρχιμάκη, ο οποίος καλείται από τη μία πλευρά να διατηρήσει ισορροπίες και από την άλλη να διαχειριστεί το μεγάλο αγκάθι εν όψει των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δεν είναι άλλο από τις υποψηφιότητες ανταρτών. Ο χειρισμός τους προβληματίζει ιδιαιτέρως την Ιπποκράτους και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς το ενδεχόμενο μαζικών διαγραφών απειλεί να προκαλέσει ρήγματα στη βάση του κόμματος, όπου ούτως ή άλλως παρατηρείται αποσυσπείρωση.

Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα κληθεί να ασχοληθεί ο κ. Καρχιμάκης είναι η εκκρεμότητα με την κομματική ιδιότητα του κ. Αλ. Μητρόπουλου, ο οποίος δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την απόφασή του για το αν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως διαμηνύουν κομματικά στελέχη στην Ιπποκράτους, από την απόφαση του κ. Μητρόπουλου θα κριθεί και το αν θα διαγραφεί ή όχι από το κόμμα.

Στροφή στο υγραέριο

Σαν... από μηχανής θεό για την τσέπη τους βλέπουν οι Έλληνες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων την αντικατάσταση της «τσουχτερής» πλέον βενζίνης από το υγραέριο. Τι κι αν επιβλήθηκε πλαφόν στο κόστος της βενζίνης; Η τιμή της εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά επίπεδα, διαρκούσης μάλιστα της οικονομικής κρίσης, που οδηγεί τους καταναλωτές σε περικοπές, όχι πλέον στα πολυτελή, αλλά στα απαιραίτητα...

Με τα υφιστάμενα, λοιπόν, δεδομένα οι Έλληνες καταναλωτές συρρέουν στα εξειδικευμένα συνεργεία τοποθέτησης συσκευής υγραερίου (LPG) στα ΙΧ τους και ζητούν να μπουν σε σειρά προτεραιότητας, προκειμένου να κάνουν την μετατροπή, που θα τους συρρικνώσει το κόστος μετακίνησης.

    Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της «Auto Gas Υγραεριοκίνηση», Κωνσταντίνος Μπίρμπος, η ζήτηση για την τοποθέτηση υγραερίου έχει αυξηθεί κατά 500% και η αναμονή για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου συστήματος φτάνει και τους πέντε μήνες. Ενδεικτικό της διείσδυσης του υγραερίου στην αυτοκίνηση είναι το γεγονός ότι οι πολλοί εκ των καταναλωτών δεν ενδιαφέρονται για το κόστος της μετατροπής.

    «Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι το... τετράτροχό τους όνειρο να τους κοστίζει λιγότερο. Και μάλιστα, υπάρχουν και καταναλωτές πανάκριβων οχημάτων, που έχουν σπεύσει να κάνουν χρήση του LPG», δηλώνει ο κ. Μπίρμπος. Το κόστος της μετατροπής κυμαίνεται μεταξύ 1.200 και 3.000 ευρώ, ανάλογα με τους κυλίνδρους και την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου. Σχολιάζοντας τις εικασίες ότι το υγραέριο μειώνει την ιπποδύναμη αυτοκινήτου, ο κ. Μπίρμπος σημειώνει ότι με την τοποθέτηση συστήματος 5ης γενιάς η ιπποδύναμη αυξάνεται.

  Εγκατάσταση

ΚΕ.Π.ΚΑ.: Να μειωθεί στο μισό ο ΦΠΑ για τα υγιεινά τρόφιμα και να αυξηθεί ο φόρος για τα ανθυγιεινά

Τον προβληματισμό του για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά βασικών καταναλωτικών ειδών, όπως τα τρόφιμα, στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, εκφράζει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), υπενθυμίζοντας τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν ήδη οι πολίτες χαμηλότερων εισοδημάτων, λόγω ακρίβειας. "Το ΚΕ.Π.ΚΑ. δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του σε μια συνολική αύξηση Φ.Π.Α", υπογραμμίζεται σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Γεώργιο Παπακωνσταντίνου και προτείνει να μειωθεί στο μισό ο ισχύων ΦΠΑ για τα υγιεινά τρόφιμα και, ταυτόχρονα, να ενταχθούν στον υψηλότερο συντελεστή, ακόμη και άνω του 23%, τα θεωρούμενα ως ανθυγιεινά.
Στην πρώτη κατηγορία, με τον χαμηλό ΦΠΑ, προτείνεται να ενταχθούν τρόφιμα όπως γάλα, ψωμί, γιαούρτι, νωπά φρούτα και λαχανικά. Στον ίδιο συντελεστή μπορούν να "μπουν" είδη καθημερινής ανάγκης (πχ. προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού σπιτιού), που έχουν πιστοποίηση ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ανακοινώνει ο Σκανδαλίδης το πρόγραμμά του για την αγροτική οικονομία

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, εκτός απροόπτου, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης, αναμένεται να ανακοινώσει το πρόγραμμά του με τις προτεραιότητες για την ελληνική αγροτική οικονομία. Όπως ανέφερε σήμερα το μεσημέρι, σε συνάντηση γνωριμίας με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του, υπάρχει σαφής εντολή του πρωθυπουργού για μεγάλες ανατροπές στον αγροτικό τομέα.
Εντωμεταξύ, νωρίτερα σήμερα το πρωί ο κ. Σκανδαλίδης συναντήθηκε με την υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη, όπου συζήτησαν για όλα τα θέματα που απαιτείται η συνέργεια των δύο υπουργείων, όπως καταπολέμηση κλιματικών αλλαγών, η μετακόμιση της υπηρεσίας δασών από το ΥΠΑΑΤ στο ΥΠΕΚΑ, το αρδευτικό νερό και τα φωτοβολταϊκά των αγροτών.

ΠΑΣΕΓΕΣ