Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Γραμματέας της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ έδωσε απαντήσεις .. " ; "

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του  ΠΑΣΟΚ μίλησε πριν λίγο στη Δέλτα τηλεόραση και ερωτήθηκε  για τις γκρίνιες μέσα στο ΠΑΣΟΚ τοπικά. Δεν πέρασε σε ονοματολογία ούτε σε λεπτομέρειες για τυχόν εσωτερικά προβλήματα που τα χαρακτήρισε "οικογενειακά " .

Συγκεκριμένα ο κύριος Ράσιος είπε :
Το θέμα για τους  αντιπεριφερειάρχες είναι  θέμα που θα αποφασισθεί από τα κεντρικά του κόμματος  αλλά και από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κύριο Γιαννακίδη που θα προτείνει και θα αποφασίσει τους συνεργάτες του . Τα υπόλοιπα  περί γκρίνιας , είναι οικογενειακά θέματα και δεν συζητιούνται δημόσια . Έγιναν αλλαγές στο κόμμα , έχουμε νέο γραμματέα τον κύριο Καρχιμάκη και έπιασε δουλειά ο άνθρωπος αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος .
Ο Μ. Καρχιμάκης θα λειτουργήσει στη βάση της σύνθεσης , με διάλογο και θα αμβλυνθούν σιγά, σιγά οι καταστάσεις συνολικά.
Όσο για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση ονομάτων και για τους Δήμους , ο κ.Ράσιος απάντησε :

Αναστελλέται η απόφαση πλαφόν στα Πετρελαιοειδή

 Αναστέλλεται από απόψε τα μεσάνυχτα η επιβολή του μέτρου της ανώτατης τιμής καταναλωτή (πλαφόν) πετρελαιοειδών που ισχύει από 13 Σεπτεμβρίου διότι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ''μετά τους εντατικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν και διενεργούνται, διαπιστώνεται ότι πλέον η αγορά λειτουργεί κανονικά και ως προς την τροφοδοσία των πρατηρίων και ως προς τη διαμόρφωση των τιμών. Συνεπώς, εκλείπει η ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής του μέτρου''.
   Το μέτρο υπενθυμίζεται ότι λήφθηκε για να αποτρέψει τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές πώλησης των καυσίμων που εκδηλώθηκαν με πρόσχημα τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων και το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επισημαίνει ότι ''όπως αυτές τις ημέρες, έτσι και στο μέλλον, δεν θα γίνουν δεκτές ούτε στα καύσιμα ούτε σε άλλο κλάδο της αγοράς αδικαιολόγητες αυξήσεις και κερδοσκοπικά φαινόμενα. Το εισόδημα του πολίτη θα προστατευθεί και όσοι κερδοσκοπούν θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου''.

Υπερψηφίστηκε, χθες, επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις


Στην ενημέρωση των συντακτών ανακοίνωσε ο Γιώργος Παταλωτής ότι υπερψηφίστηκε, χθες, επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις Πρόκειται για ακόμη μία τομή της κυβέρνησης που λύνει πολλά χρόνια προβλήματα, τόσο στους τομείς της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, όσο και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και τον εκσυγχρονισμό του στρατεύματος. Θεμέλιος λίθος είναι η πραγματική 35ετία που πλέον ισχύει και για τους στρατιωτικούς, όπως και για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους , τόνισε ο Γ. Πεταλωτής . Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, η βούληση της κυβέρνησης να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές σε όλο το φάσμα του δημόσιου βίου. Αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη, που καθιερώνουν μία νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών και αναδεικνύουν μία νέα νοοτροπία, μακριά από παθογένειες και τακτικές του παρελθόντος.
Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για τον τόπο, φορέα προοδευτικών ιδεών και αποδεικνύει ότι προχωρά σε αποφάσεις για την εξυγίανση της οικονομίας, του κράτους και της κοινωνίας, εκφράζοντας συγχρόνως την αγωνία των πολιτών.

Εγκαινιάζεται συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου για την προώθηση της φιλαναγνωσίας

Στο πλαίσιο της λειτουργίας των 800 Δημοτικών Σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα, που τέθηκε σε εφαρμογή τη Δευτέρα, 13/09/2010, εισάγονται στοχευμένα προγράμματα φιλαναγνωσίας, σε πρώτη φάση για τις Α΄ και Β΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Για την υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων αυξάνεται κατά μία ώρα το γλωσσικό μάθημα στις τάξεις αυτές.

    Τα προγράμματα φιλαναγνωσίας διαμορφώθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και συνοδεύονται από αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή τους, οι οποίες εστάλησαν στα σχολεία την περασμένη εβδομάδα.

    Σκοπός της φιλαναγνωσίας είναι η εξοικείωση του μικρού μαθητή με το βιβλίο και την ανάγνωση και η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο. Στόχος είναι ο μαθητής να αναπτύξει την κριτική και δημιουργική του σκέψη, να δραστηριοποιήσει τη φαντασία και την εφευρετικότητά του, να εμπλουτίσει την αισθητική του καλλιέργεια, να δοκιμάσει τα συναισθήματά του αναπτύσσοντας τη συναισθηματική του νοημοσύνη, να καλλιεργήσει τη γλωσσική του έκφραση με έμμεσο και βιωματικό τρόπο και εν κατακλείδι να συγκροτήσει ολόπλευρα την προσωπικότητά του.
Μέσα όμως από τη διαδικασία της φιλαναγνωσίας επιτυγχάνονται και επιμέρους στόχοι, όπως:
• καλλιέργεια αναγνωστικής απόλαυσης


• άσκηση της δεξιότητας της προσεκτικής ακρόασης και ως εκ τούτου πρόληψη φαινομένων διάσπασης προσοχής, όταν δεν οφείλεται σε παθογόνα αίτια, που είναι πολύ συχνή στις μικρές τάξεις του δημοτικού σχολείου

Δημούτσης - Δέδογλου , Διασταύρωσαν τα ξίφη τους !

Διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους σήμερα στον Ελληνικό 88,9 και στην εκπομπή της Έλενας Σώκου και του Δημήτρη Σταματάκη, ο Δήμαρχος Τυχερού Γιώργος Δημούτσης και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βαγγέλης Δέδογλου. 
Αφορμή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυχερού για τον ορισμό δικηγόρου ο οποίος και θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Δήμου απέναντι στον Δήμαρχο, σε δικαστήριο που θα γίνει σχετικά με σύμβαση που υπογράφηκε με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.
Ο κύριος Δέδογλου χαρακτήρισε πισωγύρισμα για το Τυχερό τη θητεία του Δημάρχου, ενώ ανταπαντώντας ο κύριος Δημούτσης αναφέρθηκε με βαρύς χαρακτηρισμούς στην πολιτική υπόσταση και στο πρόσωπο του Βαγγέλη Δέδογλου.

Αλέξης Τσίπρας : Μετά την επίσκεψή του στο ΤΕΒΕ Θεσ/νικης .


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το ΤΕΒΕ και αμέσως μετά έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

    "Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, τα ασφαλιστικά Ταμεία βουλιάζουν, η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση και ο Πρωθυπουργός φαντασιώνεται ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι δημοψήφισμα για τον Καλλικράτη. Αυτή η κυβέρνηση φάνηκε ιδιαίτερα απλόχερη και ανοιχτοχέρα στους έχοντες και κατέχοντες, σε όσους κέρδιζαν και συνεχίζουν να κερδίζουν και τους μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές στο 20%. Φάνηκε όμως ιδιαίτερα τσιγκούνα σε όσους από το υστέρημά τους καταναλώνουν το εισόδημά τους για να έχουν τρόφιμα, φάρμακα και πετρέλαιο θέρμανσης.

    Δυστυχώς, αυτή η πολιτική βουλιάζει την κοινωνία. Είναι όμως γελασμένη αν πιστεύει ότι η επόμενη κάλπη θα είναι κάλπη που θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν αυτό το μακάβριο έργο για τους Έλληνες πολίτες. Η ερχόμενη κάλπη θα είναι κάλπη που θα αναδείξει την οργή και τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κοινωνίας. Θα αναδείξει ότι οι Έλληνες πολίτες δεν αντέχουν άλλο και αυτό που θα δώσουν από το μήνυμα τους θα είναι ένα μεγάλο "φτάνει πια". Αυτό είναι το μόνο που φοβάται η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και το κατεστημένο που τη στηρίζει."

Την Παρασκευή, στη Ν. Ορεστιάδα, το 36ο Φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. – Οδηγητή

Το 36ο Φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. - Οδηγητή διοργανώνει την 
Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας, το Τομεακό Συμβούλιο Βορείου ΄Εβρου της Κομμουνιστικής Νεολαίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις μαρξιστικού βιβλίου, αφίσας και ζωγραφικής και συναυλία αφιερωμένη στους μαθητές που δικάζονται στις 29 Οκτώβρη για τις καταλήψεις που πραγματοποίησαν τον Οκτώβριο του 2009. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης και ο υποψήφιος δήμαρχος ¨Ορεστιάδας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Χρήστος Τρέλλης και Σταμάτης Γκατζίδης.

Ένας επαγγελματίας οδηγός νταλίκας διηγείται μια περιπέτεια με τη νταλίκα του

Σαν σήμερα .... Η Θεία Αγκάθα


  Με το νόμο των πιθανοτήτων δεν περνά ημέρα, που να μην διαβάζεται από κάποιον άνθρωπο σε κάποια γωνιά του πλανήτη. Το κοινό της αριθμεί δισεκατομμύρια οπαδούς, που ανανεώνονται μ΄ έναν μοναδικό τρόπο από παππού σε γιο κι από γιο σε εγγονό, όσο τα δημιουργήματά της τυπώνονται και ξανατυπώνονται στα πιεστήρια του κόσμου. Σχεδόν γονιδιακά μεταδίδεται η φήμη της, ακόμη κι αν εκείνη έχει περάσει από καιρό στη σφαίρα της αιωνιότητας. Τι σημασία έχει; Τα βιβλία της είναι εδώ και συντηρούν τον μύθο της.

    Σαν σήμερα, εκατόν είκοσι χρόνια πίσω, στο Ντέβον της Αγγλίας γεννήθηκε το κορίτσι, που έμελλε να γίνει η δημοφιλέστερη συγγραφέας του πλανήτη. Εκείνη που "κυοφόρησε" και έφερε πανηγυρικά στον κόσμο τον Ηρακλή Πουαρώ και τη Μις Μαρπλ. Η Μαίρη Κλαρίσα Αγκάθα Μίλερ, ή απλώς Αγκάθα Κρίστι.

    Η "μαστόρισσα" του αστυνομικού μυθιστορήματος, που φώτισε τον δρόμο κατοπινών δημιουργών του είδους, ποτέ δεν θα πεθάνει. Είναι αυτό το κάτι στο συναρπαστικό συγγραφικό της στιλ, που καθηλώνει, που κάνει φανατικό οπαδό της, από τη μελέτη του πρώτου κιόλας βιβλίου της, κάθε νέο αναγνώστη της.

Πρωτόγνωρη Απόφαση Δημοτικού συμβουλίου κατά του Δημάρχου!!

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του Δημάρχου!

Δημοτικοί Σύμβουλοι Τυχερού ζήτησαν την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την παράσταση πολιτικής αγωγής για τη δίκη του Δημάρχου στο εφετείο Θράκης για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, επειδή ο δήμαρχος με περισσότερες από μια πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, παρέβη από πρόθεση
 τα καθήκοντά της υπηρεσίας του με σκοπό
να προσπορίσει σε άλλον παράνομο κέρδος, το οποίο ο άλλος αποκόμισε.


Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις
13/09/2010 και με διάφορα άλλα θέματα που αφορούν το Δήμο μας .

Η συνεδρίαση κυλούσε σε πολύ καλό κλίμα , κάτι σπάνιο για το δήμο μας, ώσπου φθάσαμε στο τελευταίο θέμα.

Κατά τη συζήτηση αυτού του θέματος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σήμανε τη λήξη της συνεδρίασης !! και αποχώρησαν σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης ακολουθώντας τον Δήμαρχο!

Νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα έχουμε μετά το 2013

Νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα έχουμε μετά το 2013, ανέφερε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΚΑ. Θα προηγηθούν όμως, όπως τόνισε, αλλαγές στα λύκεια.

    Συγκεκριμένα η υπουργός τόνισε: "Από του χρόνου η πρώτη λυκείου, θα έχει καινούργιο πρόγραμμα. Τα παιδιά που θα πάνε του χρόνου στην πρώτη λυκείου, θα φοιτήσουν σε μια δευτέρα και τρίτη λυκείου, τελείως διαφορετική. Με πολύ λίγα μαθήματα. Θα έχουν τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα στα οποία θα κάνουν διπλάσιο αριθμό ωρών στο σχολείο. Θα έχουν λίγα μαθήματα επιλογής, στα οποία θα δουλεύουν με εργασίες, όπως και στα βασικά μαθήματα. Θα αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών. Θα υπάρχουν εξετάσεις εσωτερικές στο σχολείο και ο βαθμός θα συνδέεται με τα πανεπιστήμια, τα οποία θα ορίζουν τα μαθήματα που απαιτούνται για την εισαγωγή και τη στάθμιση της βαθμολογίας. Αυτό όμως σημαίνει αλλαγή και στα Πανεπιστήμια. Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που συζητάμε για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας".

Δεν έχει τέλος η ομηρία που ζουν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη κλωστοϋφαντουργία.

Δεν έχει τέλος το καθεστώς που ζουν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη κλωστοϋφαντουργία, καθώς το επι πλέον έγγραφο-εγγύηση που ζητεί η Εμπορική, προκειμένου να μην χαθεί το κεφάλαιο που πρόκειται να δαπανήσει, εμποδίζει την τράπεζα το να συναινέσει για το τελικό ΟΚ της χρηματοδότησης.
Σχεδόν σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι κάνουν κινητοποιήσεις κρατώντας το θέμα ζεστό και στον αφρό της επικαιρότητας. Μιλώντας στο σταθμό μας η πρόεδρος των Κλωστηρίων Μαρώνειας- Κομοτηνής, Φιλιώ Αθανασίου, έκανε λόγο για κούραση από πλευράς εργαζομένων και για εμπαιγμό νεύρων, καθώς δεν ξεκαθαρίζει η κατάσταση για να γνωρίζουν αν είναι άνεργοι, για να πάρουν την κάρτα ανεργίας, ή αν είναι εργαζόμενοι για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.
«Ας μας πουν ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ για την χρηματοδότηση για να ξέρουμε και εμείς και να καθορίσουμε την πορεία μας», σημείωσε καταλήγοντας η κ. Αθανασίου.