Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Μ. Καρχιμάκης νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ


Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι από το βράδυ της Τρίτης ο νέος Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Στην εκλογική διαδικασία που διεξήχθη στη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος την Τρίτη, ο πρώην υφυπουργός εξελέγη με ποσοστό 82%.

Συγκεκριμένα, εξελέγη με 282 ψήφους, επί συνόλου 342 ψήφων. Τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν 12 και τα λευκά 42.

Προτείνοντας τον Μιχάλη Καρχιμάκη για τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι πρόκειται για στέλεχος που «έχει δώσει σκληρές μάχες με το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες μέρες».

Προανήγγειλε, δε, ότι σε επόμενη συνεδρίαση, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα φέρει την πρότασή του για τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, στο οποίο δεν θα μετέχουν κυβερνητικά στελέχη.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στον απερχόμενο Γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος -όπως είπε- ανέλαβε τη θέση σε μια περίοδο πρωτοφανούς δυσκολίας για τη χώρα αλλά και το ΠΑΣΟΚ, λόγω της μετάβασης στη διακυβέρνηση της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα οργανωτικά ζητήματα. Τον ευχαρίστησε δε ειλικρινά γιατί πέτυχε να γίνει ομαλά αυτή η μετάβαση και γιατί ξεκίνησε και πάλι σε μερικούς μήνες να παράγει έργο.

in.gr-ape

"Διαμάχη" των δανειοληπτών με τις τράπεζες

Εκατοντάδες παράπονα και καταγγελίες που αφορούν κυρίως τις τράπεζες δέχονται καθημερινά οι καταναλωτικές οργανώσεις από καταναλωτές -μέλη τους οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

    Ωστόσο, από την πλευρά τους οι τράπεζες επισημαίνουν ότι οι πολίτες εξυπηρετούνται κανονικά, ενώ διευκρινίζουν ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του νόμου καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η ενημέρωση όλου του προσωπικού που εργάζεται στις τράπεζες.

    Εξάλλου, αύριο Τετάρτη 15/09 ο προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (ΓΓΚ) Δημ. Σπυράκος θα συναντηθεί με εκπροσώπους τραπεζών και καταναλωτικών οργανώσεων προκειμένου να συζητηθεί η σωστή εφαρμογή του νόμου και να πάψουν οι αντιδικίες μεταξύ των δανειοληπτών και των τραπεζών.

Φίλοι της Αμπέλου και του Οίνου " Ο Στάφυλος " Εγκαινιασμός του εξωκκλησίου του Αγίου Τρύφωνα

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ
          - Ο ΣΤΑΦΥΛΟΣ  - ΣΟΥΦΛΙ 2004
        Πληροφορίες: Πασχάλης Χριστοδούλου
          Τηλ. 2554023200 begin_of_the_skype_highlighting              2554023200      end_of_the_skype_highlighting κιν. 6977573859 begin_of_the_skype_highlighting              6977573859      end_of_the_skype_highlighting
                   e-mail pashalsf@otenet.gr

Τα θυρανοίξια  του εξωκκλησίου του Αγίου Τρύφωνα θα πραγματοποιηθούν  
 το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010 
 και ώρα 18.30΄
 
Παρουσία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου 
Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. κ. Δαμασκηνού.
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα και θα προσφερθούν κρασί, τσίπουρο 
και σουφλιώτικοι μεζέδες.

Νέα Πολιτική Βιβλιοθηκών και Αρχείων

Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 14/9/2010, σε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών, Γενικών Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης. Η Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη σχεδιασμού μιας Νέας Πολιτικής Βιβλιοθηκών και Αρχείων.
 Συγκεκριμένα έθεσε τρεις κεντρικούς στόχους:
  " Το Εθνικό Δίκτυο. Δημιουργία εθνικής υποδομής Βιβλιοθηκών και Αρχείων με ενιαίο δίκτυο κάλυψης όλης της χώρας, μετά και τη δημιουργία καλλικράτειων δήμων. Θα είναι το κεντρικό πλέγμα της κοινωνίας της πληροφορίας με κόμβους ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ενώ θα εξασφαλίζεται η διαλειτουργικότητά του, δηλαδή η ενοποιημένη δράση Βιβλιοθηκών-Αρχείων-Μουσείων. Εκπόνηση Λευκής Βίβλου που θα περιγράφει τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες, ιδιαίτερα μετά τη διαδικασία της ψηφιοποίηση. 
" Την Αναπτυξιακή Διάσταση. Διαμόρφωση του χαρακτήρα των Βιβλιοθηκών-Αρχείων σε αναπτυξιακό εργαλείο, οργανικά ενταγμένο στην παραγωγική βάση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη της διάστασης του πολιτισμικού και επιστημονικού τουρισμού.
 " Την Υπερεθνική Πολιτισμική Δράση. Πρωτοβουλίες κοινής πολιτισμικής δράσης με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου (Αίγυπτος, Τουρκία, Ισραήλ, όμορες βαλκανικές χώρες) σχετικά με τη διαμόρφωση δικτύων βιβλιοθηκών-αρχείων και προβολής κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς.

Εγκύκλιος εκλογών

ΘΕΜΑ: Δικαιολογητικά εκλογέων που δεν θα ασκήσουν δικαιολογημένα το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς διπλές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών και τις επαναληπτικές της 14ης Νοεμβρίου 2010.

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 σας υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 11 παρ. 2 και 116 παρ 1 του Ν 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄), σε συνδυασμό με αυτές της παρ. 2 του άρθρου 6 της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών (Π.Δ/γμα 96/2007 ΦΕΚ 116 Α΄).
Συνεπώς όλοι οι
εκλογείς υποχρεούνται την 7η Νοεμβρίου 2010 να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν. Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010, όπου διενεργηθούν.
Η αδικαιολόγητη παράλειψη της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος τιμωρείται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 117 της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών (Π.Δ/γμα 96/2007 ΦΕΚ 116 Α΄). 

Η Νέα αρχή του Λευτέρη Χαμαλίδη

Συμπολίτισσες και συμπολίτες.
Βρίσκομαι στην τιμητική θέση να σας ανακοινώσω τη δημιουργία του Δημοτικού μας Συνδυασμού, στον οποίο εσείς αποφασίσατε με την παρουσία και ψήφο σας στις προκριματικές εκλογές της 22ας Αυγούστου να ηγηθώ.
Ο Δημοτικός μας Συνδυασμός ονομάζεται «νέα αρχή».
Με αυτές τις δύο απλές μα τόσο σημαντικές λέξεις, εκφράζουμε αρχικά την ισχυρή μας βούληση να κάνουμε όλες και όλοι μαζί, ένα νέο ξεκίνημα, μια επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα. Προσδοκούμε διεξάγοντας έναν δημοκρατικό, μαχητικό, ειλικρινή και έντιμο αγώνα, να είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική προσφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα μας κι όχι την κατάληψη της τοπικής εξουσίας. Πρόθεσή μας είναι με τον αγώνα μας να αναδείξουμε ένα νέο ήθος στα τοπικά πράγματα, ένα νέο σύνολο αξιών και αρχών που θα εκφράσει τη δημοκρατία, την ισότητα και τη διαφάνεια, παντού.
Ορεστιαδίτισσες και Ορεστιαδίτες, πολίτες του νέου Καλλικρατικού Δήμου μας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΓΩ.
ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ – ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Αυτά τα δύο κεντρικά μας συνθήματα, δεν αποτελούν απλά δύο εύηχες φράσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για προεκλογική κατανάλωση, αλλά περικλείουν το σύνολο του δικού μας τρόπου σκέψης και λειτουργίας.
Πιστεύουμε στη συλλογική προσπάθεια και στην ομαδική εργασία. Μακριά από εγωισμούς, ιδιοτέλεια, προσωπικά πάθη, κομματικές αγκυλώσεις, αλλά με γνώση, εμπειρία, μεράκι, φαντασία και πάθος, μπορούμε να πετύχουμε.

Διαβεβαιώσεις του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης για ομαλή λειτουργία των σχολείων

«Σε καμία περίπτωση και σε κανένα σχολείο δεν λειτουργεί τμήμα που ξεπερνά τον προβλεπόμενο από τις ισχύουσες υπουργικές αποφάσεις αριθμό μαθητών», διαβεβαιώνει σε μήνυμά του με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Κελεσίδης. Στο μήνυμά του, το κ. Κελεσίδης σημειώνει επίσης πως «σε κάθε τάξη και τμήμα έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί καθώς και ειδικοί εκπαιδευτικοί στα τμήματα υποστήριξης μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και στα τμήματα ενισχυτικής αγωγής για τους αλλόγλωσσους μαθητές». Για το μάθημα της πληροφορικής αναφέρεται, τέλος, πως βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια 10 φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών ανά σχολική μονάδα, ενώ επαρκής χαρακτηρίζεται ο αριθμός όλων των βιβλίων, τα οποία έχουν διανεμηθεί στις αντίστοιχες σχολικές μονάδες. 

ert

Από 20 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου η κατάθεση αιτήσεων για συμμετοχή στις κρατικές εξετάσεις γλωσσομάθειας

Από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Οκτωβρίου θα έχουν το χρονικό περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου Β1, Β2 και Γ1 για την αγγλική, γαλλική, γερμανική και ιταλική γλώσσα. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 20 και 21 Νοεμβρίου στο 2ο Γενικό Λύκειο της Αλεξανδρούπολης και οι αιτήσεις θα κατατίθενται στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αλεξανδρούπολη και στο Γραφείο της Δευτεροβάθμιας στη Νέα Ορεστιάδα.

Διαμαρτυρία βενζινοπωλών βορείου Έβρου για το ύψος του πλαφόν που επιβλήθηκε στις τιμές πώλησης καυσίμων

Ψήφισμα διαμαρτυρίας, για το ύψος του πλαφόν που τους έχει επιβληθεί στην τιμή πώλησης καυσίμων, αναμένεται να επιδώσουν σήμερα στο νομάρχη Έβρου, Νίκο Ζαμπουνίδη, οι βενζινοπώλες του Βορείου Έβρου. «Θα καταθέσουμε ακόμα και τα τιμολόγια αγοράς. Δεν μπορεί να βάζουν πλαφόν στην πώληση και όχι στην αγορά από εταιρείες και διυλιστήρια», σχολίασε σε δηλώσεις της στην Ε. ΡΑ η πρόεδρος βενζινοπωλών Βορείου Έβρου, Βάσω Καλαϊτζή. Πρόσθεσε επίσης πως «από σήμερα ήδη κάποια πρατήρια είναι κλειστά αφού δεν συμφέρει να πουλήσουν», ενώ προέβλεψε ότι από αύριο ο αριθμός τους θα αυξηθεί. 
«Είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε ακόμα και τα κλειδιά από τα μαγαζιά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα. Καλαϊτζή. Να σημειώσουμε ότι το πλαφόν που ορίστηκε στην τιμή πώλησης των καυσίμων για το νομό Έβρου είναι 1,545 για τη βενζίνη των 95 οκτανίων, 1,745 για τη βενζίνη των 100 οκτανίων και 1,282 για το πετρέλαιο κίνησης.

Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Ζαμπουνίδης


. Στη Δέλτα τηλεόραση βγήκε χθες βράδυ και μίλησε ο Νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης . Αφού ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά ότι δεν πρόκειται να ανακατευτεί  στις προσεχείς εκλογές και ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει καμία θέση και κανένα δήμο ή περιφέρεια πέρασε και σε ένα θέμα , μια κατηγορία που του καταλογίζουν τελευταία .
Αναλυτικότερα ο κύριος Ζαμπουνίδης αρχικά είπε ότι : σαφώς και έχει άποψη για τα πράγματα , έχει αγωνία για τη χώρα , και εύχεται να πάει καλά η Κυβέρνηση για να τα πάμε καλά όλοι μας όπως είπε χαρακτηριστικά , μόνο όσοι παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια εύχονται να χρεοκοπήσει η χώρα .


Για την πολιτική σήμερα είπε :  δεν υπάρχει χειρότερη περίοδος  , κανείς δεν μιλάει πολιτικά πλέον και μόνο λάσπη υπάρχει γιαυτό κι εγώ έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό δεν θέλω να είμαι πλέον σε αυτό το  ταμπλό .
Πράγματι κάποιοι έχουν πλουτίσει μέσα από την πολιτική , κάποιοι έχουν ακίνητα και περιουσίες αλλά όλα αυτά μπορούν να αποδειχθούν . Όσο για τη λάσπη που δέχομαι από ανώνυμους που πάνε να μετατρέψουν μια προσπάθεια χρόνων και συνεχούς μάχης για να ανοίξουν τα σύνορα είναι ντροπή .

Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό 102FM της Θεσσαλονίκης


Δ. ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Πως σας φαινόμαστε; Εδώ στη Βόρεια Ελλάδα βλέπετε αισιοδοξία; Χαμόγελο; Γιατί είναι λίγο βαρύ γενικότερα το κλίμα εδώ. Φαντάζομαι ότι ανάλογο είναι και στην Αθήνα.

    Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Σαφέστατα είναι βαρύ το κλίμα, διότι είμαστε στη μέση μιας ύφεσης, η οικονομική δραστηριότητα πέφτει, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βλέπουν και βιώνουν τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης με χαμηλούς τζίρους και, επομένως, το ζήτημα είναι τι κάνουμε. Το μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη είναι ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, ότι όλοι μαζί υλοποιούμε πολιτικές, που από τα μέσα του 2011 και μετά θα βάλουν την Ελλάδα σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό είναι το μήνυμα.

    Δ. ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Κυρία Κατσέλη, σας φοβίζει το τεράστιο κοινωνικό κόστος, το οποίο σημαίνει η ύφεση έτσι κι αλλιώς, και από ό,τι φαίνεται ο χειμώνας θα είναι εξίσου, αν όχι, δυσκολότερος. Σας φοβίζει το κοινωνικό κόστος;

    Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Δεν φοβίζει με την έννοια του φόβου του πολιτικού. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι, όταν η οικογένεια δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, αισθάνεται την πίεση, αισθάνεται το άγχος και αισθάνεται την ανασφάλεια. Αυτό που πρέπει ο κόσμος να καταλάβει είναι ότι, δυστυχώς, αυτό είναι το αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών εδώ και μια πενταετία, που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 8η Πανελλήνια λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών Ελλάδος


Η φλόγα της αγάπης ζέστανε όλους τους Εβρίτες .  
Η 8η Πανελλήνια λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών Ελλάδος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και η  προσέλευση ήταν  μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.
Η φλόγα ξεκίνησε το ζεστό της ταξίδι από Σουφλί με συνοδεία της λέσχη μοτοσικλετιστών Σουφλίου και την λέσχη 4X4 Σουφλίου. Η ανταλλαγή της φλόγας έγινε στο Αρδάνιο όπου την παρέλαβε  η λέσχη μοτοσικλετιστών Φερών, και με συνοδεία και των τριών λεσχών, πραγματοποίησε την πρώτη στάση στην πόλη των Φερών. Για την τελευταία στάση της φλόγας στον νομό Έβρου πραγματοποίησε η λέσχη μοτοσικλετιστών Αλεξανδρούπολης που την παρέλαβε από την λαμπρή τελετή που την επιφύλασσαν οι εθελοντές των Φερών, και κατέληξε ανάβοντας τον βωμός της αγάπης στον φάρο της Αλεξανδρούπολης.
Οι λέσχες θέλουν ευχαριστήσουν την τροχαία Αλεξανδρούπολης και Φερών για την βοήθεια που πρόσφεραν ώστε να  πραγματοποιηθεί με ασφάλεια η λαμπαδηδρομία.


e-evros

“Η συντροφιά των δαχτυλιδιών…”

Οι ομάδες των εθελοντών του EVS ήταν έτοιμες, κάθε μέρα, πριν την ανατολή του ηλίου… 
Στις 6:00 βρίσκονταν ήδη στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου… Δίχτυ, δαχτυλίδια και λοιπός απαραίτητος εξοπλισμός ανά χείρας και το μικρό ταξίδι προς το σημείο δακτυλίωσης ξεκινούσε και φέτος!
WWF Ελλάς - Javier Cordon
Έλεγχος στις φωλιές, συγκέντρωση των πουλιών, φροντίδα κατά τη διάρκεια της «παγίδευσής» τους… Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα καθήκοντα που οι εθελοντές έφεραν εις πέρας με αίσθημα ευθύνης και αποτελεσματικότητα, μαθαίνοντας παράλληλα και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με την αναγνώριση των ειδών των πουλιών, τις δακτυλιώσεις και τις μετρήσεις. Η συνεργασία με τους ανθρώπους του Φορέα Διαχείρισης υπήρξε απλά άψογη.
Για άλλη μια χρονιά, οι εθελοντές του EVS προσέφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους στη