Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος Ντόλιος : για ανασχηματισμό , Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, λειτουργία του κράτους .

Στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό maximum και στον κ. Κολιό μίλησε ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος για τον ανασχηματισμό , τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές αλλά και για την οικονομία της Χώρας .

Για τον ανασχηματισμό και για το πολυμελές κυβερνητικό σχήμα δήλωσε ότι : από τη στιγμή που το προηγούμενο σχήμα δεν έφερε τα γρηγορότερα και καλύτερα αποτελέσματα που αναμέναμε τότε ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να αλλάξει το σχήμα . Και αυτό έγινε τονίζει ο κ .Ντόλιος επειδή προφανώς για να μπορέσει να λειτουργήσει το κράτος χρειάζονται περισσότερα πολιτικά πρόσωπα ως επικεφαλής στη δημόσια διοίκηση και αυτό θα σταματήσει όταν κάνουμε αποτελεσματικότερο και καλύτερο τον δημόσιο τομέα .
Έχουμε δώσει αρκετά νομοσχέδια για ένα καλύτερο δημόσιο τομέα , εισηγηθήκαμε συγχωνεύσεις πολλών υπηρεσιών για την καλύτερη λειτουργία της καθημερινότητας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη .  Έχει αποκρυσταλλωθεί πλέον μετά από 11 μήνες διακυβέρνησης η άποψη πως θα διανεμηθούν  οι αρμοδιότητες σε κάθε υπουργείο και έτσι ετοιμάζονται τα ανάλογα προεδρικά διατάγματα .

Για τις θέσεις που έχουν πλέον πρόσωπα στην Κυβέρνηση από την ΑΜ&Θ είπε :
Δεν έχουμε δικαιολογία να λέμε ότι το Αθηναϊκό κράτος δεν δίνει σημασία στην περιφέρεια  επειδή έχουμε εκπροσώπηση από όλους τους νομούς πλέον, Έβρου , Δράμας και Καβάλας , γιαυτό εμείς πρέπει να δώσουμε δείγματα επιτυχημένης γραφής για να συνεχιστεί αυτό  και να αποδυναμωθεί το Αθηναϊκό κράτος .

Για τον Καλλικράτη και τους πόρους των Δήμων  είπε ότι είναι καθορισμένοι από τον προϋπολογισμό του κράτους με συγκεκριμένα ποσοστά  και η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και η

Ανακοίνωση υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών Συνδυασμού "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" του Γιώργου Παυλίδη

Ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Συνδυασμός Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”, με υποψήφιο Περιφερειάρχη, τον Γιώργο Παυλίδη, για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών για τις αντίστοιχες περιφερειακές ενότητες (νομούς).
Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:
  •  ΔΡΑΜΑΣ: Καραβάς Κωνσταντίνος. Γεννήθηκε το 1949. Έγγαμος με δύο παιδιά. Αντιστράτηγος εν αποστρατεία. Επίτιμος Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού. Νομαρχιακός Σύμβουλος από 2007 – 2010. Διετέλεσε Αντινομάρχης Δράμας το έτος 2008 και διατελεί το τρέχον έτος 2010. Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. (2007).
  • ΈΒΡΟΥ: Πέτροβιτς Δημήτρης. Γεννήθηκε το 1962 στην Αλεξανδρούπολη. Έγγαμος με δύο παιδιά. Δημοσιογράφος – Αρχισυντάκτης εφημερίδας και Ανταποκριτής του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ –ΜΠΕ) και Αθηναϊκών εφημερίδων για την περιοχή της Θράκης. Τιμήθηκε με το βραβείο Δημοσιογραφίας από το Ίδρυμα Μπότση.

Δεν προσήλθαν στον αγιασμό οι μαθητές του σχολικού κέντρου Δικαίων

Δεν προσήλθαν σήμερα στο σχολείο τους, για τον καθιερωμένο αγιασμό, οι μαθητές του σχολικού κέντρου Δικαίων, εξαιτίας της διαμαρτυρίας παιδιών και γονέων για την υποβάθμιση του σχολικού κέντρου από 6/θέσιο σε 5/θέσιο, αλλά και για το πρόβλημα που αφορά τη μεταφορά των μικρών μαθητών από τα χωριά της περιοχής στα Δίκαια. Τα παιδιά δεν θα πάνε στο σχολείο τους ούτε αύριο, ενώ συναντήσεις έχουν προγραμματίσει οι γονείς τους με εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. 

«Δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με μια “λογιστική λογική” τα προβλήματα στα μικρά σχολεία», σχολίασε τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο σχολικό κέντρο των Δικαίων, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Τριγώνου, Μιχάλης Βουλτσίδης, υποστηρίζοντας πως «κάθε χρόνο, αντί να κάνουμε βήματα μπροστά κάνουμε ένα βήμα πίσω». Εκτίμησε επίσης πως η μετακίνηση των μικρών μαθητών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα καθώς δε συμπίπτουν οι ώρες, τόσο κατά αναχώρηση των παιδιών για το σχολείο όσο και κατά την αποχώρησή τους από αυτό. Σημείωσε επίσης πως «μπορεί το ΚΤΕΛ να υπογράφει συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών, αλλά παράλληλα επιβιβάζει και άλλους επιβάτες στα ίδια δρομολόγια». 

ert

Δέκα κενά εκπαιδευτικών, στο σύνολο των γυμνασίων και λυκείων του Έβρου


Δέκα κενά εκπαιδευτικών, στο σύνολο των γυμνασίων και λυκείων του Έβρου, καταγράφηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το σύνολό τους αφορά σχολεία στην περιοχή του β. Έβρου και η πλειοψηφία τους την ειδικότητα των φιλολόγων. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, Παναγιώτη Ζιαγάκη, με εξαίρεση την πρώτη τάξη των γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης, ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα των τάξεων δεν θα υπερβαίνει τα 25 παιδιά και θα είναι αισθητά μειωμένος στα μαθήματα κατεύθυνσης. Όσο αφορά το κτιριακό πρόβλημα, αυτό παρατηρείται έντονο στην Αλεξανδρούπολη και ειδικότερα στα γυμνάσια της πόλης. Τέλος, σε ό, τι αφορά τα βιβλία, διανεμήθηκαν ήδη από σήμερα στους μαθητές, με εξαίρεση αυτά που δεν έχουν παραλειφθεί ακόμη. 

ert

"Επιβολή Ανώτατης Τιμής Καταναλωτή (Α.Τ.Κ.) σε ορισμένα πετρελαιοειδή προϊόντα"

Οι Υπουργού Οικονομικών , Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , 
Αποφάσισαν : 
Η ανώτατη τιμή πώλησης στους καταναλωτές (Α.Τ.Κ.) ορίζεται για τα πετρελαιοειδή προϊόντα Αμόλυβδη, Super Αμόλυβδη, Super και Πετρέλαιο Κίνησης ως εξής:

 1) ΖΩΝΗ Αττικής (πλην Αργοσαρωνικού) και Θεσσαλονίκης

      ΖΩΝΗ 95 100 LRP diesel

    ΑΤΤΙΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1,473 1,701 1,561 1,282

    Α' 1,496 1,706 1,566 1,290

    Β' 1,545 1,745 1,605 1,326

    Γ' 1,561 1,764 1,624 1,322
 
  2) Α΄ ΖΩΝΗ που περιλαμβάνει τους Νομούς και περιοχές

   Ν. Βοιωτίας Ν. Αρκαδίας Ν. Λάρισας Ν. Πέλλας

Οικονομική καταστροφή των πεπονοπαραγωγών Τυχερού και Πέπλου.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα την οικονομική καταστροφή που έχουν υποστεί οι πεπονοπαραγωγοί στις περιοχές Τυχερού και  Πέπλου.
«Στις περιοχές του Τυχερού και Πέπλου του Νομού Έβρου καλλιεργείται η ποικιλία πεπονιού "χρυσή κεφαλή", η οποία είναι εγγεγραμμένη στον εθνικό κατάλογο ποικιλιών. Πιο συγκεκριμένα η ποικιλία προήλθε από την περιοχή της Μ.Ασίας και στην περιοχή Τυχερού πρωτοεμφανίστηκε κατά το 1950 περίπου και αντικατέστησε όλες τις άλλες ποικιλίες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ ανθεκτική στη μεταφορά και τη συντήρηση, έχει εντυπωσιακή εμφάνιση, και βέβαια,ο κυριότερος λόγος, είναι τα άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που έχει (γεύση, άρωμα κλπ). Σε αυτό βέβαια συμβάλλουν οι εδαφοκλιματικές συνθήκες τις περιοχής. Το όνομά της προήλθε από το χρώμα της που είναι χρυσαφί και το μέγεθος κεφαλιού.

Πανίσχυρος ....και πανέτοιμος ο Χαράλαμπος για την περιφέρεια!!

Με το που έγινε  γνωστό ότι ενδιαφέρεται για περιφερειακός σύμβουλος ο Χαράλαμπος Αλατζιάς 

,φίλοι και γνωστοί από όλο τον Νομό τον ενθαρρύνουν και τάσσονται στο πλευρό του!


Πανίσχυρος και δυνατός στην διεκδίκηση της εκλογής του λοιπόν ο Μπάμπης....σούπερμπαμπ!!
 
http://gkatzios.blogspot.com/

Ποινική δίωξη Δημάρχου Τυχερού για ψευδή κατάθεση;


Αληθεύει ότι ο υπεύθυνος  της ΕΔΕ που έγινε σε βάρος του Δημάρχου μας, βάσει της οποίας του επιβλήθηκε ποινή της εξάμηνης αργίας από τη Περιφέρεια ΑΜΘ, έστειλε έγγραφο στον εισαγγελέα και ζητά την ποινική δίωξη του Δημάρχου, για ψευδή κατάθεση;

http://dedoglou.blogspot.com/

Καλή Σχολική Χρονιά

Καλή Σχολική Χρονιά .. σε μικρούς και μεγάλους μαθητές , σε δάσκαλους και καθηγητές ... 
και για τα μικρούλια τα πρωτάκια ....Καλή Σχολική Αρχή ... !!!! 


Φίλοι της Αμπέλου και του Οίνου " Ο Στάφυλος " Εγκαινιασμός του εξωκκλησίου του Αγίου Τρύφωνα   ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ
          - Ο ΣΤΑΦΥΛΟΣ  - ΣΟΥΦΛΙ 2004
        Πληροφορίες: Πασχάλης Χριστοδούλου
          Τηλ. 2554023200 κιν. 6977573859
                   e-mail pashalsf@otenet.grΤα θυρανοίξια  του εξωκκλησίου του Αγίου Τρύφωνα θα πραγματοποιηθούν  

 το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010 
                                  και ώρα 18.30΄

Παρουσία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου 
Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. κ. Δαμασκηνού.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα και θα προσφερθούν κρασί, τσίπουρο 
και σουφλιώτικοι μεζέδες.

Σαν σήμερα :

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, ένας από τους σημαντικότερους μαθηματικούς παγκοσμίως.

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (Βερολίνο, 13 Σεπτεμβρίου 1873 – Μόναχο, 2 Φεβρουαρίου 1950) ήταν κορυφαίος σύγχρονος Έλληνας μαθηματικός που διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Καραθεοδωρή ήταν γνωστός εκτός Ελλάδας ως Constantin Carathéodory και συχνά αναφέρεται (λανθασμένα) ως Καραθεοδωρής. Το επιστημονικό έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή επεκτείνεται σε πολλούς τομείς των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Αρχαιολογίας. Είχε σημαντικότατη συνεισφορά ιδιαίτερα στους τομέις της πραγματικής ανάλυσης, συναρτησιακής ανάλυσης και θεωρίας μέτρου και ολοκλήρωσης.
Η παιδική του ηλικία

Ο πατέρας του Καραθεοδωρή, Στέφανος Καραθεοδωρή, ήταν νομικός από την Κωνσταντινούπολη με καταγωγή από το Μποσνοχώρι ή Βύσσα (σήμερα μεταφέρθηκε στη Νέα Βύσσα του Νομού Έβρου) της Ανατολικής Θράκης. Εργάστηκε ως διπλωμάτης για την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αρχικά ως γραμματέας και κατόπιν ως πρέσβης του Σουλτάνου στις Βρυξέλλες, την Αγία Πετρούπολη και το Βερολίνο. Η μητέρα του Καραθεοδωρή, Δέσποινα το γένος Πετροκοκκίνου, κατάγονταν από τη Χίο.

Επικείμενη κοινή υπουργική απόφαση για ανώτατη τιμή πώλησης καυσίμων


Με κοινή απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, θα επιβληθεί ανώτατη τιμή πώλησης (πλαφόν) στα καύσιμα.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστούν και να αποφευχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν σήμερα Κυριακή στα πρατήρια πώλησης καυσίμων.

    Οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σε συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις εμπορίου των Νομαρχιών θα είναι εντατικοί, σε καθημερινή βάση και σε όλη τη χώρα. Στους παραβάτες θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.