Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ερντογάν: «Γιορτή της Δημοκρατίας» το δημοψήφισμα

Ο τουρκικός λαός είπε «ναι» σε πακέτο συνταγματικών μεταρρυθμίσεων. Ως γιορτή της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη σημερινή μέρα, με δεδομένη την υπεροχή του «ναι» με ποσοστό 58% στο σημερινό δημοψήφισμα. Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ήταν 77,5%, πράγμα που υπογράμμισε ιδιαίτερα ο Ερντογάν σχολιάζοντας το αποτέλεσμα.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι «απόψε ηττήθηκε η αντίληψη που τάσσεται υπέρ των στρατιωτικών πραξικοπημάτων. Ηττήθηκε η αντίληψη που αντιστέκεται στην αλλαγή και σε αυτά που θα επιφέρει η αλλαγή. Η ισχύς της εθνικής βούλησης θα εμποδίσει κάθε είδους βρώμικα σχέδια» είπε ο Ερντογάν και σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για νίκη του κόμματός μας, αλλά για νίκη της Δημοκρατίας. Δεν παρέλειψε όμως να τονίσει το εξής: «Ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα, ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαι περίεργος πώς θα χαρακτηρίσει τη διαδικασία από εδώ και πέρα».
Εκτός από την έγκριση της πρόσφατης τροποποίησης του συντάγματος, το αποτέλεσμα σημαίνει σημαντική νίκη για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Δημήτρης Καμπερίδης

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Δημήτρης Καμπερίδης, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.
Ο Δημήτρης Καμπερίδης γεννήθηκε στη Δράμα, σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Ελεύθερου Θεάτρου».

Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή με το Λαϊκό θέατρο του Μάνου Κατράκη, ενώ είχε δεκάδες συμμετοχές στις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης , του Αμφιθεάτρου του Σπύρου Ευαγγελάτου και της ομάδας "Χορικό" της Ζουζούς Νικολούδη.
Την τριετία 2003-2006 συμμετείχε σε σειρά παραγωγών του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, ενώ είχε πολλές συμμετοχές σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

 

Δημοψήφισμα στην Τουρκία

Από τις επτά το πρωί διεξάγεται στην Τουρκία το δημοψήφισμα, που θα κρίνει την τύχη της πρόσφατης τροποποίησης του Συντάγματος, αλλά και θα επηρεάσει τις άμεσες πολιτικές εξελίξεις.
  Έως τις εννιά το βράδυ απαγορεύεται η μετάδοση αποτελεσμάτων, ωστόσο η άρση της απαγόρευσης μπορεί να γίνει και νωρίτερα με απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής.
Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 07:00-04:00 τοπική ώρα στην ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας και στις δυτικές από τις 08:00 ώς τις 05:00.  

Τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα θα έχουν διαμορφωθεί λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.
 Μετά την άρση της απαγόρευσης μετάδοσης αποτελεσμάτων, εκτός από τα αποτελέσματα θα ανακοινωθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο Kanal D το "exit poll" της τουρκικής εταιρείας A&G.
  Στο δημοψήφισμα έχουν δικαίωμα ψήφου 49.446.369 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.
   Η Κωνσταντινούπολη είναι ο νομός με τους περισσότερους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους (8.829.393) και ακολουθούν η Άγκυρα με 3.237.436 και η Σμύρνη με 2.794.729 ψηφοφόρους.
  Το δημοψήφισμα θεωρείται από πολλούς ως ψήφος εμπιστοσύνης προς το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης πριν από τις γενικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο χρόνο.

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στην Κοινωνική Μέριμνα Φερών .

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στην Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Φερών .
Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες γιαυτό και καταγγέλλουν την  Κυβέρνηση αλλά και τα χαλαρά κοινωνικά ανακλαστικά  του Δήμου  Φερών και πιο συγκεκριμένα της Κ.Δ.Ε.Τ.Α .
Όπως  καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι όλοι οι παραπάνω είναι και οι μόνοι υπεύθυνοι γιατί στερούν την Κοινωνική Φροντίδα από 150 ωφελούμενους .

http://vira-feres.blogspot.com/

Δημοψήφισμα για τον «Καλλικράτη»


Περιγράφοντας το δίλημμα στο οποίο καλούνται να τοποθετηθούν, οι Έλληνες πολίτες υποστηρίζουν ότι θα δώσουν την ψήφο τους αναλόγως του αν συμφωνούν ή όχι με τις ρυθμίσεις του σχεδίου «Καλλικράτης» (46,7%), ενώ το 25,5% τονίζει ότι θα ψηφίσει αναλόγως του αν αποδέχεται ή απορρίπτει το μνημόνιο. Το 13,3% υποστηρίζει ότι θα σταθμίσει την ψήφο του λαμβάνοντας υπόψη και τα δύο αυτά ζητήματα.

Οταν καλούνται να απαντήσουν αν θα επιλέξουν κάποιον υποψήφιο με βάση τα προσωπικά του χαρακτηριστικά ή με βάση τη στάση του απέναντι στο μνημόνιο, το 71,7% δηλώνει ότι θα επιλέξει με βάση την ικανότητα του υποψηφίου.

Οσον αφορά λοιπόν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, χωρίς να προεξοφλείται η επίδραση των δύο μηνών που προηγούνται, φαίνεται να επικρατούν τα παραδοσιακά κριτήρια ψήφου στις τοπικές εκλογές.

tovima.gr

Η συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στο Βελλίδειο

«Η επανάσταση του αυτονόητου έχει αρχίσει»

«Η επανάσταση του αυτονόητου έχει αρχίσει», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του δήλωση.
Όπως είπε, η κρίση παραμένει, αλλά το δίλημμα έχει μετεξελιχθεί σε «ή αλλάζουμε ή καταδικάζουμε την Ελλάδα, ή αποφασίζουμε τα αυτονόητα, αυτά που δεν αποφασίσαμε εδώ και χρόνια, ή την καταδικάζουμε να παλεύει για τη σωτηρία της δέσμια ξένων δυνάμεων».
Ή αλλάζουμε όλοι μαζί ή βουλιάζουμε όλοι μαζί . Αν δεν είμαστε όλοι μαζί κι αν δεν πετύχουμε τους στόχους , δεν θα χάσει η Κυβέρνηση , δεν θα χάσει ο Πρωθυπουργός θα χάσει η χώρα , τόνισε επίσης ο Πρωθυπουργός .

 Όσο όλα πηγαίνουν καλά, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση για την οικονομία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στο πλαίσιο της ΔΕΘ

«Μετριάστε τη μετρολογία»
Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να μετριάσουν τη «μετρολογία», καθώς αυτή προκαλεί έντονες ανησυχίες στους πολίτες και αρνητικό αντίκτυπο στο εξωτερικό.

Ανασχηματισμός
«Η κυβέρνηση έκανε έργο που δεν είχε γίνει τα 20 τελευταία χρόνια. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βελτιωθούμε. Κάθε μέρα θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Οι επιλογές μας είναι στοχευμένες για να είναι η πολιτική μας πιο αποτελεσματική. Έχουμε λιγότερα υπουργεία απ’ ό, τι παλιότερες κυβερνήσεις. Αλλάζουμε τα πάντα σε όλους τους τομείς και γι’ αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη στελέχωση. Εξάλλου το αποτέλεσμα μετράει».

Δεν αλλάζουν οι στόχοι
Δεν αλλάζουν οι στόχοι μας, θέλουμε καλύτερες συντάξεις και μισθούς.
Καταφέραμε με τη μείωση δαπανών να είμαστε μπροστά από τους στόχους μας. Στο τέλος του έτους θα έχουμε μειώσει το 40% του ελλείμματος. Όσο πηγαίνουμε καλά δε χρειάζεται κανένα νέο μέτρο, Γι' αυτό είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε αυτά που λέμε.

«Καταστροφική επιλογή η αναδιάρθρωση του χρέους
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ακόμη καταστροφική για το μέλλον τη λογική της αναδιάρθρωσης του χρέους.
«Η λογική της αναδιάρθρωσης του χρέους θα ήταν καταστροφική για την οικονομία και το μέλλον μας. Τότε θα μιλάγαμε για περαιτέρω περικοπές των μισθών για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και αυτό το αποφύγαμε. Κάναμε ό,τι κάναμε για να μην καταλήξουμε στη χρεοκοπία. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Στο 1,5 δισ. η υστέρηση, με τα μέτρα που που έχουμε πάρει θα φτάσουμε στο στόχο μας στο τέλος του 2010. Είναι άθλος για την ελληνική κυβέρνηση. Δεν έχω ακούσει τίποτα για νέες περικοπές μισθών».

67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας : Χρυσό Λιοντάρι στη Σ.Κόπολα


Η Αμερικανίδα σκηνοθέτης Σοφία Κόπολα, 39 ετών, τιμήθηκε με το Χρυσό Λιοντάρι για την ταινία της "Somewhere" κατά την τελετή λήξης του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

    Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Mostra, ο Αμερικανός σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο - ένας στενός φίλος της Σοφίας Κόπολα, της οποίας υπήρξε και σύντροφος, εκθείασε τις "καλλιτεχνικές αξίες" της ταινίας που "μας μάγεψε από την πρώτη σκηνή: κάθε φορά που ξεκινάμε να συζητήσουμε, επιστρέφουμε σε αυτή την ταινία", είπε ανακοινώνοντας το βραβείο.

    Επιπλέον, ένα ειδικό Χρυσό Λιοντάρι απονεμήθηκε στον Αμερικανό παραγωγό και σκηνοθέτη Μόντε Χέλμαν, 78 ετών, προσωπικότητα του ανεξάρτητου σινεμά των δεκαετιών του '70 και του '80, "για το σύνολο της καριέρας του".

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Β.ΕΒΡΟΥ ''Ρήσος'' ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ «Ποδηλατικός Γύρος Ξάνθης 2010»

Σήμερα  Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 διεξάγεται ο Ποδηλατικός Γύρος της Ξάνθης στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Ο φετινός ποδηλατικός γύρος παρουσιάζεται πλήρως αναμορφωμένος προκειμένου να ανταποκριθεί στο μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για το ποδήλατο. Δεν αποτελεί μια εκδήλωση διαγωνιστικού χαρακτήρα αλλά μια κυριακάτικη βόλτα για μεγάλους και μικρούς ξανθιώτες στους δρόμους της πόλης.
Κεντρικό μήνυμα του φετινού ποδηλατικού γύρου είναι «το ποδήλατο στην πόλη» ως καθημερινό μέσο μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας, ως λύσης για την κίνηση στην πόλη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, φιλικής προς το περιβάλλον.
Στο φετινό Ποδηλατικό Γύρο αλλάζει ριζικά η διαδρομή. Αφετηρία και τερματισμός θα είναι το πάρκο μπροστά στο γήπεδο του ΑΟΞ. Οι ποδηλάτες αφού περάσουν τη γέφυρα του Κοσύνθου στην οδό Έβρου θα διασχίσουν όλο το μήκος των οδών Λ. Στρατού και 

Ξεκίνησε την εκστρατεία του....για περιφερειακός σύμβουλος!


http://gkatzios.blogspot.com/

Αλεξανδρούπολη - Φως στην ιστορίαΑποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ παραγωγής του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης για το Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Προτάσεις ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας προστατεύοντας την βιοποικιλότητα


Πώς μπορούν οι τοπικές αρχές να εξοικονομήσουν χρήματα και, ταυτόχρονα, να τονώσουν την οικονομία, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας; Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, αυτό μπορεί να γίνει με τη συνεκτίμηση των οικοσυστημικών υπηρεσιών στη χάραξη πολιτικής.
Η έκθεση σχετικά με τις οικονομικές παραμέτρους των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας (TEEB - The Economics of Ecosystems and Biodiversity) για τοπικούς και περιφερειακούς πολιτικούς ιθύνοντες υποδεικνύει στους ιθύνοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιληφθούν πληρέστερα την αξία και τις υπηρεσίες του φυσικού κεφαλαίου, όπως είναι οι δασικές εκτάσεις, τα πάρκα και οι πλωτές οδοί, και να αποκομίσουν οφέλη σε πεδία άσκησης τοπικής πολιτικής, όπως η διαχείριση των πόλεων, η χωροταξία και η διαχείριση προστατευόμενων περιοχών.
Ο αρμόδιος για το περιβάλλον Ευρωπαίος Επίτροπος Janez Potočnik δήλωσε: «Οι αρμόδιες για τον σχεδιασμό και προγραμματισμό τοπικές και περιφερειακές αρχές ασκούν τεράστια εξουσία και μπορούν να αποτελέσουν ισχυρότατο πόλο θετικών εξελίξεων. Η έκθεση προβάλλει πληθώρα παραδειγμάτων επιτυχημένης ενσωμάτωσης φιλικών προς τη βιοποικιλότητα ιδεών στις αποφάσεις σχεδιασμού και προγραμματισμού που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο, ανά την υφήλιο, αναλύοντας τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί οδηγό περιβαλλοντικής επιτυχίας.»

Ο ΕΛΓΑ αναζητεί τα έσοδά του και οι αγρότες φοβούνται για τις αποζημιώσεις τους!


Σοβαρά ερωτηματικά τίθενται για το κατά πόσον ο ΕΛΓΑ θα καταφέρει να φανεί αποτελεσματικός και να καλύψει ασφαλιστικά αγρότες και κτηνοτρόφους, με βάση και τη γενική αρχή πλέον του Οργανισμού, όπως περιέχεται στο νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή, για ισοσκελισμό εσόδων – δαπανών. Κι αυτό, γιατί εξαιρετικά «ομιχλώδες» παραμένει το τοπίο σχετικά με τα ακριβή έσοδα του ΕΛΓΑ ανά έτος με βάση και τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Σοβαρό παραμένει το  ενδεχόμενο να μείνουν στα λόγια τα περί ισοσκελισμού των εσόδων του ΕΛΓΑ και των δαπανών, βάσει του οποίου θα καλύπτονται ασφαλιστικά πλέον αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι υποχρεούνται ν' ασφαλίσουν την σοδειά τους, για να μπορούν -σε περίπτωση ζημίας- ν' αποζημιωθούν.

Πρόταση Βιβλίο «Έλλη Παππά - Μαρτυρίες μιας διαδρομής»

«Οι νέοι των τελευταίων δεκαετιών του 20ού αιώνα, δεν μπορούν να καταλάβουν τη σχέση ενός κομμουνιστή του ‘40 με το Κόμμα. Ήταν μια σχέση καθαρά μεταφυσική», γράφει η Έλλη Παππά στην πνευματική της διαθήκη, που μόλις κυκλοφόρησε, αυτούσια και υπό τον τίτλο «Έλλη Παππά - Μαρτυρίες μιας διαδρομής», από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη (σελίδες 349).
«Η προσωπική μου αντίληψη», συνεχίζει η ίδια, «ήταν ότι το να ξεκόψεις από το Κόμμα ή να σε απορρίψει το Κόμμα ήταν σαν να σε απόδιωχνε το γένος σου στην κοινωνία των γενών: Ήταν ποινή χειρότερη από την καταδίκη σε θάνατο», λέει η γενναία αγωνίστρια της Αριστεράς, η οποία 16 χρόνια πριν πεθάνει είχε καταθέσει σε δύο φάσεις, το 1993 και το 1995, στα Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη, δύο κείμενά της για τη βιωματική της μαρτυρία και την πολιτική της εμπειρία από τη μακρόχρονη θητεία της στο κομμουνιστικό κίνημα, με τον όρο να ανοιχτούν μετά τον θάνατό της.
Η Έλλη Παππά, σημαντικό στέλεχος του ΚΚΕ από τα κατοχικά χρόνια, κρίκος στην αλυσίδα του παράνομου μηχανισμού του κομμουνιστικού κόμματος στη διάρκεια του εμφυλίου έως τη σύλληψή της, τον Δεκέμβριο του 1950, παρέμεινε μέχρι το τέλος της (πέθανε στις 27 Οκτωβρίου 2009), μαχητική, διανοούμενη, ασυμβίβαστη.
Καταθέτει τα πράγματα όπως τα αντιλήφθηκε, τα πίστεψε και τα ερμήνευσε. Παρέδωσε τεκμήρια που εναπόκειται στους ιστορικούς να τα εκτιμήσουν.