Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Θέλουν συνήγορο πολιτικής αγωγής του Δήμου κατά του Δημάρχου!

Δημοτικοί σύμβουλοι του Τυχερού ,ζητούν από το Δημοτικό συμβούλιο να  πάρει απόφαση ,για πρόσληψη συνηγόρου πολιτικής αγωγής κατά του Δημάρχου Τυχερού.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Δημούτσης θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου σε δίκη που θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή.
Ο Δήμαρχος κατηγορείται ότι προχώρησε σε εκτέλεση έργου ενώ η απόφαση  είχε ακυρωθεί από την Περιφέρεια ΑΜ&Θ,επίσης και για άλλες σχετικές παραλήψεις..
Για τον λόγο αυτό και για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου ζητείται να παρίσταται πολιτική αγωγή!
Δηλαδή με λίγα λόγια να στραφεί ο Δήμος κατά του Δημάρχου του !!
 
http://gkatzios.blogspot.com/

Ο " Ανεξάρτητος " κύριος Παυλίδης .

Από την προ ολίγων ημερών ομιλία του κ. Παυλίδη στη Δράμα , χαρακτηριστικά διακρίνεται πίσω του το έμβλημα / λογότυπο  του ανεξάρτητου συνδυασμού του  ...


http://piazzadelpopolo.blogspot.com

Γ. Παπανδρέου : "Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία"

"Εμείς εδώ ήρθαμε να κάνουμε δουλειά και όποιος δεν το καταλαβαίνει, δεν καταλαβαίνει την εργώδη προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.
   Όπως είπε, επέλεξε να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, αντί μιας τυπικής παρουσίας στη Διεθνή Έκθεση, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.
   Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είπε, ότι η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια στις πιο δύσκολες στιγμές και αυτό, χάρη στην πλάτη που έβαλαν οι Έλληνες πολίτες σε αυτή την πατριωτική προσπάθεια.
   Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, είπε ότι κανένας ανασχηματισμός δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε μπορεί από μόνος του να δώσει λύσεις. Η νέα δομή της κυβέρνησης έρχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα και εμπόδια, από την ανεπαρκή διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και να δώσει λύσεις, σε θέματα που χρειάζονται διϋπουργική αντιμετώπιση.
   Απευθυνόμενος στους υπουργούς, ο κ. Παπανδρέου τους είπε η διάρκεια της παραμονής στη Θεσσαλονίκη να 'ρθουν σε επαφή με τους τοπικούς φορείς και να δώσουν λύσεις. 

Πρόγραμμα ομιλιών σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος

Το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου (Δ/νση Δημόσιας Υγείας) 
έπειτα από την απαγόρευση του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ από 1-9-2010 σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν.3868/2010, οργανώνει ενημερωτικές ομιλίες για τους επαγγελματίες και κάθε ενδιαφερόμενο όπως παρακάτω:

ΣΟΥΦΛΙ
 
Τετάρτη 15-9-2010 Δημοτικό θέατρο, ώρα προσέλευσης 1830

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Παρασκευή 17-9-2010 Πολύκεντρο Ορ/δας, ώρα προσέλευσης 1830

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Δευτέρα 20-9-2010 Πνευματικό Κέντρο Χώρας, ώρα προσέλευσης 1830

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Τετάρτη 22-9-2010 Δημοτικό θέατρο, ώρα προσέλευσης 1830


NΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΒΡΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
Τηλ. επικοινωνίας 2551021058

O Δεκάλογος της τρόικα .

 Η τρόικα ξανάρχεται με 10 εντολές   .Ζητεί περιορισμό της σπατάλης στον χώρο της Υγείας, εξυγίανση σε ΟΣΕ και λεωφορεία και έλεγχο των κοινωνικών δαπανών

Το βήμα

ΟΑΕΔ : Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος .

Ξεκινά τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου.
Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) , εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.

     Η Διοίκηση του Οργανισμού θα καταβάλει προσπάθεια ούτως ώστε η πίστωση του επιδόματος στους δικαιούχους, να ολοκληρώνεται μετά την πάροδο 15 εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης.
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί

15η Πανέβρια αγροτική έκθεση Φερών 10 – 13 Σεπτέμβρη 2010

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα,θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 15ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης  στο Κλειστό Γυμναστήριο Φερών.
Η Έκθεση  θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου και  φιλοξενεί εκθέτες εκπροσώπους του πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικού τομέα από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.


ΗΜΕΡΙΔΕΣ
Κλειστό  Γυμναστήριο  Φερών  –  εξωτερικός  στεγασμένος  χώρος .

Παρασκευή  10/9/2010 

1.   11:00- 13:00:
Θέμα:  «Ο νέος  ΕΛ.Γ.Α.».
Εισηγητής:  κ. Χατζηαντωνίου Χρήστος, Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α.

2.  17:00- 19:00.

Θέμα:  «Πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής": Δυνατότητες επενδύσεων στον αγροτικό τομέα (Σχέδια Βελτίωσης)».
Εισηγητής: κ. Διβάρης Ευάγγελος, Ειδικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Οικονομική πολιτική για τις δημόσιες επιχειρήσεις : Σκοποί και στόχοι

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ορίζεται το πλαίσιο της πολιτικής για τις δημόσιες επιχειρήσεις και ζητείται η κατάρτιση και αποστολή των σχεδίων οικονομικών προϋπολογισμών του έτους 2011, καθώς και των στρατηγικών και επιχειρησιακών σχεδίων 2011 - 2013 των Δ.Ε.Κ.Ο.

    Όλες οι Δημόσιες Επιχειρήσεις θα πρέπει να καταρτίσουν και να στείλουν στη Διεύθυνση Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών:

    -Έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2010, τα οικονομικά τους στοιχεία. Δηλαδή, ο οικονομικός απολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις του 2009, η έκθεση πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και η έκθεση ή το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή, ο οικονομικός απολογισμός του πρώτου εξαμήνου του 2010, η πιθανή εκτέλεση του οικονομικού προϋπολογισμού του 2010, το σχέδιο του οικονομικού προϋπολογισμού του 2011 καθώς και η εισηγητική έκθεση τεκμηρίωσής του.

Δέσμευση των αρτοποιών για «πάγωμα» της τιμής του ψωμιού

Στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για αντιμετώπιση της ακρίβειας, τιθάσευση των τιμών και προστασία του εισοδήματος των πολιτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου των αρτοποιών.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στον κλάδο και τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τα άλευρα και έδωσαν το «παρών» το προεδρείο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και των Συνδέσμων Αρτοποιών Αθήνας και Πειραιά.

    Η συνάντηση κατέληξε σε δέσμευση του Προέδρου της Ομοσπονδίας, ότι, παρά τις πιέσεις που δέχεται ο κλάδος των αρτοποιών εξαιτίας των αυξήσεων στα σιτηρά, η τιμή του ψωμιού θα παραμείνει σταθερή και δεν θα προκύψουν αυξήσεις.

Να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα ατμομηχανή της ανάπτυξης

Είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα ατμομηχανή της ανάπτυξης, ένα αναπτυξιακός πόλος για όλη την επικράτεια, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στη σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης, παρουσία υπουργών.

    Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη γύρω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: τί θα πάρει η Θεσσαλονίκη, τί θα δώσει η Αθήνα, μια μιζέρια γύρω από την νομή κρατικής πίτας, μια διαλυτική συζήτηση, είπε.

    Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι περνάμε δύσκολες στιγμές, καθώς υπάρχει ύφεση, ανεργία, κλείνουν καταστήματα, αλλά, όμως, υπάρχουν και χρονίζοντα προβλήματα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της φοροδιαφυγής, που πρέπει να αντιμετωπιστούν μακριά από πελατειακές αντιλήψεις.

    Εκτός από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, είπε ότι είναι ανάγκη η αναμόρφωση της χώρας με συντονισμένη δράση.

Άννα Διαμαντοπούλου : Στη δυσκολότερη χρονιά, κάνουμε το καλύτερο ξεκίνημα.

Βρισκόμαστε μπροστά στο ξεκίνημα μιας νέας σχολικής χρονιάς για την οποία ευχόμαστε, αλλά και προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατόν πιο γόνιμη και παραγωγική για τα παιδιά μας. Είπα πρόσφατα ότι φέτος θα είναι η δυσκολότερη χρονιά στην Παιδεία.
Έσπευσαν ορισμένοι να παραστήσουν τις «Κασσάνδρες» μιλώντας για το απόλυτο χάος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 
Είμαστε εδώ σήμερα για να πούμε υπεύθυνα στην κοινωνία, στα 15.500 σχολεία της χώρας στους 1.400.000 μαθητές και στους γονείς τους, καθώς και στους 160.000 εκπαιδευτικούς μας όλων των ειδικοτήτων, πως οι «Κασσάνδρες» διαψεύστηκαν.
Όσοι θέλησαν να επενδύσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες στα κενά, βλέπουν την προσπάθειά τους να πέφτει στο κενό. Στη δυσκολότερη χρονιά, κάνουμε το καλύτερο ξεκίνημα.

   
Ήταν πολλοί αυτοί που μίλησαν για 20.000 κενά για τα οποία προέβλεπαν με βεβαιότητα πως θα ήταν αδύνατον να καλυφθούν. Πράγματι, εφέτος είχαμε:

  7.100 περισσότερες συνταξιοδοτήσεις ( αυξημένες κατά 165% σε σχέση με πέρυσι)

    - 2.825 προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών (δηλαδή το 50% των προσλήψεων του 2009)