Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα : ....Imagine ..


Imagine : Το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του Τζον Λένον μετά την διάλυση των Beatles. Κυκλοφόρησε στις 9 Σεπτεμβρίου 1971 από την Apple (EMI) και περιέχει 10 τραγούδια, με κορωνίδα το διαχρονικό «Imagine». Είναι το πιο δημοφιλές άλμπουμ του Λένον, με πωλήσεις έως και τις μέρες μας.To «Imagine» ηχογραφήθηκε μέσα σε 12 ημέρες, από τις 23 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 1971, στο προσωπικό στούντιο του Λένον στο Άσκοτ, με παραγωγούς τον ίδιο, τη Γιόκο Όνο και τον σπουδαίο Φιλ Σπέκτορ.Δίοδος Κυπρίνου-Ιβαΐλογκραντ : Φωτογραφίες


Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι των μεθοριακών χωριών και από τις δύο πλευρές των συνόρων που κρατούσαν ελληνοβουλγαρικές σημαίες,
Πιλοτικό πρόγραμμα του Ο. Τ. Ε στη Θράκη με δίκτυα οπτικών ινών, νέας γενιάς, για γρηγορότερο internet

Πιλοτικά από τη Θράκη ξεκινά το πρόγραμμα του ΟΤΕ που αφορά τα δίκτυα νέας γενιάς, με οπτικές ίνες, οι οποίες αναμένεται να προσφέρουν γρήγορο internet. Εχθές το μεσημέρι, κλιμάκιο του ΟΤΕ με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, Παναγιώτη Βουρλούμη, βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη και επιθεώρησε τις εργασίες εγκατάστασης του δικτύου, ενώ είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Αλεξανδρή.
«Το δίκτυο ξεκινάει από τη Θράκη και συγκεκριμένα από Σέρρες, Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, που θα είναι οι πρώτες πόλεις της Ελλάδας που θα διαθέτουν αυτήν την τεχνολογία νέας γενιάς», σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Βουρλούμης, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα έργο που ήταν απαραίτητο να γίνει». Όσον αφορά την πρόοδο των εργασιών εγκατάστασης του δικτύου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ σημείωσε ότι βρίσκεται σε καλή πορεία και τόνισε ότι με τη ολοκλήρωση του έργου, θα παρέχεται ίντερνετ μεγαλύτερης χωρητικότητας και ταχύτητας. 

ert

Την αξία της συνοριακής διόδου αλλά και της σύνδεσης των αρχαιολογικών χώρων επισήμανε ο Νομάρχης κ. Ζαμπουνίδης .

Την αξία που έχει η νέα συνοριακή δίοδος για τους κατοίκους της περιοχής και τη σημασία της στη σύνδεση των δύο αρχαιολογικών χώρων, της Ζώνης Δοξιπάρας από την Ελληνική πλευρά και της Βίλας Αρμύρα από την πλευρά της Βουλγαρίας, επεσήμανε ο νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, μιλώντας λίγο πριν στην τελετή εγκαινίων της συνοριακής διόδου Κυπρίνου-Ιβαΐλοβγκραντ, παρουσία των προέδρων Ελλάδας-Βουλγαρίας, Κάρολου Παπούλια και Γκεόργκι Παρβάνοφ. 
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών της χώρας, Σιμεών Ντιάνκοφ, σημείωσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι πολλή σημαντική, αφού υλοποιείται μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια, από τον τότε υπουργό Εξωτερικών και νυν Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια».
Ο κ. Ντιάνκοφ συμφώνησε και με τον κ. Ζαμπουνίδη, ότι η δίοδος αυτή «θα δώσει την ευκαιρία να γίνει ευρύτερα γνωστή η μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά των δύο περιοχών που συνδέονται με το μεθοριακό σταθμό που δημιουργείται». 
Τη συγκίνησή του για την παρουσία των δύο Προέδρων στην περιοχή, εξέφρασε ο δήμαρχος Κυπρίνου, Μιχάλης Στράντζαλης, τονίζοντας επίσης πως «οι κάτοικοι του Κυπρίνου και του Ιβαΐλοβγκραντ έχουν ήδη ιστορικούς, θρησκευτικούς και οικογενειακούς δεσμούς» και πως «είναι σημαντικό να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των δύο τόπων».

Φωτογραφία : Σάκης Δρατζίδης

130 χρόνια Ελληνοβουλγαρικών διπλωματικών σχέσεων με εγκαίνια της συνοριακής διάβασης Κυπρίνου- Ιβαΐλοβγκραντ

Χαιρετισμός Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια .:

Eίμαι πραγματικά ευτυχής που εγκαινιάζω σήμερα, μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, τον φίλο κ.Παρβάνωφ, τη νέα ελληνο-βουλγαρική διάβαση στον Κυπρίνο. Είμαι και προσωπικά βαθύτατα συγκινημένος, γιατί διατηρώ ζωντανή την ανάμνηση, όταν τον Νοέμβριο του 1988, ως υπουργός Εξωτερικών, εγκαινιάσαμε τη δίοδο Ορμένιο-Ζβίλενγκραντ. Λίγα χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 1995, υπέγραφα στη Σόφια, τη συμφωνία για τη διάνοιξη τριών ελληνο-βουλγαρικών μεθοριακών διαβάσεων. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, τον Δεκέμβριο του 2005, είχα τη χαρά να εγκαινιάσουμε, με τον αγαπητό Πρόεδρο Παρβάνωφ την δίοδο Εξοχής-Κότσε Ντέλτσεφ.
Η διάνοιξη μίας ακόμη συνοριακής διόδου, επιβεβαιώνει την αμοιβαία βούληση για αναβάθμιση της συνεργασίας μας στις κοινές παραμεθόριες περιοχές μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε τις υποδομές, να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία και τον τοπικό τουρισμό, σε μια ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία, όχι μόνο για τις χώρες μας, αλλά για την ευρύτερη περιοχή και για την Ευρώπη ολόκληρη. Θέλουμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, οι οποίοι μαζί με το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τοπίο θα συμβάλουν καθοριστικά στην αξιοποίηση και προβολή της περιοχής. Πρωτίστως, όμως, στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε την επιθυμία και την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας, στις δύο πλευρές των συνόρων, για ευκολότερη και ασφαλέστερη επικοινωνία.
  Κυρίες και Κύριοι,

Συμπλήρωση του Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτηριακές εγκαταστάσεις

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επεκτείνεται το Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτηριακές εγκαταστάσεις. Η εν λόγω απόφαση με τίτλο «Συμπλήρωση του Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτηριακές εγκαταστάσεις», συμπληρώνει το Ειδικό Πρόγραμμα, έτσι ώστε να δοθεί ώθηση για την υλοποίηση μικρών, διεσπαρμένων εφαρμογών ειδικά σε κτήρια, που θα έχουν έντονο επιδεικτικό χαρακτήρα και θα συμβάλλουν στην επίτευξη των εθνικών στόχων.

    Στο πνεύμα αυτό δίνεται το δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, νοσοκομεία κ.α.

    Πλέον τα φωτοβολταϊκά συστήματα που εντάσσονται στο Ειδικό Πρόγραμμα μπορούν να εγκαθίστανται, όχι μόνο στις στέγες, αλλά και στα στέγαστρα βεραντών, προσόψεων, σε σκίαστρα, καθώς και σε βοηθητικούς χώρους κτηρίων, αποθήκες και χώρους στάθμευσης.

Σχεδίαζαν ......στην "άμμο"!!

Στην  παραλιακή ταβέρνα της Μάκρης "άμμο-άμμο" ,κοντά...στην άμμο!!! με πρωτοβουλία της νυν Δημάρχου Σουφλίου Κακαλής  Σούλας συναντήθηκαν φερόμενοι υποψήφιοι Δήμαρχοι και κάποια κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
 
Σκοπός τους να χρίσουν υποψήφιο,δεν ...τα κατάφεραν όμως !!! σχεδίασαν στην "άμμο"!!έγραψαν ...και το όνομα του Δημάρχου Τυχερού!!δεν υπολόγισαν....όμως το κύμα !! που ήρθε και το έσβησε!!!!! 

http://gkatzios.blogspot.com/


H υφ. Εργασίας Άννα Νταλάρα για το μεταναστευτικό


«Πρέπει να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση σε ότι αφορά το μεταναστευτικό. Χρειάζεται νοικοκύρεμα, διαμόρφωση συγκροτημένης πολιτικής ενσωμάτωσης και ένταξης, ταυτόχρονα και διεκδικητική θέση απέναντι στους γείτονες μας, καθώς η χώρα μας δέχεται μεγάλες μεταναστευτικές ροές», σημείωσε η κα Άννα Νταλάρα, Υφυπουργός Εργασίας, Βουλευτής Β΄Περιφέρειας της Αθήνας, στο Ρ/Φ της ΝΕΤ 105,8 και στην εκπομπή των Τ. Σαράντη και Π. Τσούτσια, δίνοντας τους βασικούς άξονες για την πολιτική που θα ακολουθήσει, ως Υφυπουργός αρμόδια για τα μεταναστευτικά ζητήματα.
Τέλος, αναφερομένη στα θέματα λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης τόνισε ότι: «Η γραφειοκρατία δεν είναι μόνο βάσανο των πολιτών αλλά και των υπαλλήλων κάθε Υπουργείου. Στοχεύω, όσο περνά από το χέρι μου, να υπάρξει οριζόντια συνεργασία στο θέμα που αναλαμβάνω, σαφής διαχωρισμός ευθυνών, ώστε να διασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Κερδίζει..έδαφος η πρόταση Πασχάλη Χριστοδούλου!


Γίνεται πλέον αντιληπτό όλο και σε περισσότερους πολίτες του νέου Δήμου Σουφλίου ,η ανάγκη συγκρότησης ενός συναινετικού ψηφοδελτίου,ενός ψηφοδελτίου που θα συσπειρώσει   τις υγιείς δυνάμεις της περιοχής, σε μια κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων του νέου "Καλλικρατικού" Δήμου.
Είναι κατανοητό πλέον στην κοινωνία η ανάγκη της διοίκησης του Δήμου από έντιμους και ηθικούς ανθρώπους,από ανθρώπους που αποδεδειγμένα ,πρωτίστως βάζουν πάνω από όλα  το συμφέρον του τόπου,από ανθρώπους που έχουν τις ικανότητες και  γνώση της κατάστασης που επικρατεί στον νέο Δήμο.
Σε αυτήν την προσπάθεια ,καθημερινά άνθρωποι που έχουν την αγωνία για το μέλλον του τόπου ,ζητούν από το Πασχάλη Χριστοδούλου να ηγηθεί.
Πολίτες από όλους  τους πολιτικούς χώρους, είναι έτοιμοι να ενταχθούν σε μια τέτοια κίνηση, που θα δώσει ελπίδα, και μια νέα αντίληψη για τον ρόλο της αυτοδιοίκησης. 


http://gkatzios.blogspot.com

Η “Κοσμοσώτειρα” γίνεται μόνιμη έδρα των τελετών αφής της Φλόγας Special Olympics που θα διεξάγονται σε Ευρώπη & Ασία

Την ικανοποίησή του για την άψογη διοργάνωση της τελετής αφής της φλόγας των Special Olympics, που πραγματοποιήθηκε στην “Κοσμοσώτειρα” των Φερών, εξέφρασε εχθές, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης. 
«Ένα γεγονός που φάνταζε ασήμαντο, με την βοήθεια των εθελοντών καταφέραμε να το αναδείξουμε σε παγκόσμιο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε πως από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου του 2011, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων Special Olympics στην Αθήνα, η Αλεξανδρούπολη θα φιλοξενήσει τη Ρωσική αποστολή, η οποία θα αποτελείται από 400 άτομα, και την Βουλγαρική, αποτελούμενη από 60 ακόμη άτομα. 
Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερης βαρύτητας χαρακτηρίζεται η δέσμευση της γενικής διευθύντριας των Special Olympics Ευρώπης και Ευρασίας, Mary Davis, ότι η “Κοσμοσώτειρα” θα αποτελεί στο εξής μόνιμη έδρα των τελετών αφής της Φλόγας των Special Olympics, για τις διοργανώσεις που θα διεξάγονται σε Ευρωπαϊκό ή Ασιατικό έδαφος.

Σε «ξεσηκωμό για να σταματήσουν οι διώξεις των μαθητών», καλεί το Π. Α. ΜΕ. Εκπαιδευτικών Έβρου

«Ο αυταρχικός τους κατήφορος δεν έχει πάτο», τονίζει το Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Έβρου, σχολιάζοντας τις διώξεις 105 μαθητών των περιοχών Ορεστιάδας και Βύσσας για τις καταλήψεις που πραγματοποίησαν το φθινόπωρο του 2009. Η συνδικαλιστική παράταξη καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής «να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν να σταματήσει τώρα η προσαγωγή των μαθητών στα δικαστήρια, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους μαθητές «να συντονιστούν και να δυναμώσουν τον αγώνα για μια δημόσια εκπαίδευση αντάξια των λαϊκών αναγκών». Καταλήγοντας, το Π. Α. ΜΕ. ζητά «να καταργηθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», δηλαδή το “ιδιώνυμο” εναντίον των μαθητών.

Έπεσαν… «καμπάνες» σε αιρετούς δήμου του Έβρου για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, χρηματικό πρόστιμο χιλίων ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και αξιωμάτων, με αναστολή, επέβαλε εχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας στο  δήμαρχο Βύσσας Π. Σιανκούρη  και στη δημοτική σύμβουλο της μειοψηφίας Φ. Μπαχαρίδου  του ιδίου δημοτικού συμβουλίου, που ήταν επικεφαλής συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές του 2006, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της «παράβασης της εκλογικής νομοθεσίας κατά τις δημοτικές εκλογές του 2006». 
Η δίωξη είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα από την εισαγγελία της Νέας Ορεστιάδας, μετά από διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε, με αφορμή τα όσα κατατέθηκαν στο αστικό δικαστήριο, που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2009, στη διάρκεια του οποίου ο δήμαρχος είχε παραδεχτεί δημόσια πως είχε υπάρξει «συναλλαγή» μεταξύ του ιδίου και της, τότε επικεφαλής συνδυασμού, που είχε αποκλειστεί από το δεύτερο γύρο των εκλογών, προκειμένου να τον «στηρίξει» στην επαναληπτική εκλογική διαδικασία. 
Ως «αντάλλαγμα» είχε συμφωνηθεί να τοποθετηθεί η τότε επικεφαλής και νυν δημοτική σύμβουλος σε διοικητικές θέσεις επιχειρήσεων του δήμου, όπως και έγινε, ενώ είχαν εκδοθεί και 4 συναλλαγματικές, συνολικού ύψους 150 χιλιάδων ευρώ, ως «εγγύηση» για τη συμφωνία, κάτι που αποτελεί παράβαση του εκλογικού νόμου, ο οποίος απαγορεύει τη συνεργασία υποψηφίων, με ή χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα ή θέσεις. Σε ένα τρίτο άτομο, που φέρεται να αποτελούσε το «συνδετικό κρίκο», επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, χρηματική ποινή 600 ευρώ. Η ακροαματική διαδικασία κράτησε περισσότερες από πέντε ώρες και ολοκληρώθηκε μετά τις 7 το απόγευμα ενώ και οι τρεις άσκησαν έφεση κατά της απόφασης.