Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Οι special olympics, η φλόγα, η συγκίνηση, μια ωραία τελετή, μια βαριά προσβολή, η ανεπάρκεια, η υποστολή της σημαίας και η οργή

 Απο :  ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ: στη γη της ουτοπίας

Ήταν όμορφα, ήταν συγκινητικά και ήταν κατανυκτικά...
...είναι τιμή, είναι ευλογία και είναι καμάρι να ξεκινά η φλόγα της πίστης της αγάπης και της ελπίδας από μια μικρή και ξεχασμένη πόλη σαν τις Φέρες.
Η φλόγα, που μαζί με  το ολυμπιακό πνεύμα, φωτίζει την δύναμη της ψυχής και της θέλησης των αθλητών των special olympics και θα ταξιδέψει σ' όλη την Ευρώπη το μήνυμα της ανθρωπιάς, ξεκίνησε από τ' άσβεστο καντήλι της δικής μας Κοσμοσώτειρας!
Ήταν μιά μεγάλη μέρα και ήταν μιά ωραία και συγκινητική τελετή... 

Κι ενώ στις Φέρες όλα πήγαιναν καλά, η τελετή προχωρούσε όπως είχε σχεδιαστεί, οι επίσημοι χαμογελούσαν, οι πολίτες χειροκροτούσαν, οι κάμερες κατέγραφαν, την ίδια στιγμή, στο Δέλτα του Έβρου ξεκίναγε ένας πρωτόγνωρος και εντελώς απρόσμενος καυγάς... 
Το χρονικό της ξεφτίλας έχει ως εξής:
Στο πρόσφατα, πάρα πολύ όμορφα, εξωραϊσμένο λιμανάκι, μπροστά στο αναψυκτήριο, γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες για την υποδοχή και περιήγηση της φλόγας..
Υδροφόρες του Δήμου καταβρέχουν τον μόλις προ διημέρου ξυμένο και ισιωμένο δρόμο ώστε να μη σηκώνεται σκόνη από τη διέλευση των οχημάτων...

Εκλογές για την ανάδειξη των 5μελών των τοπικών οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ στο Ν. Έβρου

ΟΝΝΕΔ
Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΣΤΟΝ Ν.ΕΒΡΟΥ

Η προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναδιάταξης της ΟΝΝΕΔ γίνεται πιο ουσιαστική, με νέες πρωτοβουλίες και φυσικά με δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες. Η αρχή έγινε με τις δυο εκλογικές διαδικασίες που διεξήχθησαν από τη βάση, για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος, του Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, του  Ανδρέα Παπαμιμίκου. Λίγο αργότερα ακολούθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρων ΟΝΝΕΔ των νομαρχιακών επιτροπών οι οποίες είχαν επίσης δημοκρατικό χαρακτήρα.

Ένα παράδειγμα κυβερνητικής ανοησίας;

Σήμερα παρακολούθησα από κοντά μια ιστορία σχεδόν τραγελαφική. Βουλευτής του Έβρου, η Ελένη Τσιαούση, επισκέπτεται την νέα Υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ώστε να ολοκληρωθεί η υπογραφή μιας τροπολογίας για την πληρωμή μέσω ενός προγράμματος ΕΣΠΑ, των 118 περίπου απολυμένων της αλλαντοβιομηχανίας ΘΡΑΚΗ Α.Ε.. Τροπολογία που εκκρεμούσε εδώ και καιρό και που μετά από συντονισμένη προσπάθεια της Ελένης είχε υπογραφεί από τον Λοβέρδο, χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία, λόγω ανασχηματισμού.
Στο Υπουργείο Εργασίας λοιπόν αφού είδε Γενικό Γραμματέα, οικονομικό διευθυντή του προγράμματος και τελικά μετά από κόπο και αφού μας έκανε την χάρη τον διευθυντή της κυρίας Κατσέλη, κύριο Σπανό, έμεινε με την υπόσχεση της άμεσης υπογραφής από την υπουργό και τον υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, ώστε να κατατεθεί η τροπολογία εντός του νομοσχεδίου για την Δια Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας που συζητείται σήμερα και αύριο.

Εθελοντική Αιμοδοσία : Ποσφορά Ζωής


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ  Ν. ΕΒΡΟΥ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ:  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΖΩΗΣ

 Στα πλαίσια της 24ης Αμφικτιονίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, που θα πραγματοποιηθεί στα Σέρβια Κοζάνης, διεξάγεται η 8η  Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στον Έβρο η Λαμπαδηδρομία θα διεξαχθεί 
την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 
από την Ένωση Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. 
Τη φλόγα θα μεταφέρουν μέλη των Λεσχών Μοτοσικλετιστών Έβρου και της Λέσχης 4 χ 4 Σουφλίου.

 Το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας είναι:

 -Αναχώρηση από το Σουφλί στις 18.00΄ με προορισμό τις Φέρες.

-Στο κόμβο του Αρδανίου συνάντηση με τους μοτοσικλετιστές της Λέσχης Φερών.

-Άφιξη στις Φέρες 19.00΄ στο χώρο της αγροτικής έκθεσης.

-Αναχώρηση από Φέρες 19.30΄ με μοτοσικλετιστές της Λέσχης Αλεξ/πολης,  άφιξη στην Αλεξανδρούπολη στην Πλατεία του Φάρου περίπου στις 20.30΄.

 Το Δ.Σ. της Ένωσης

Το τρένο της κλιματικής αλλαγής ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ 2010 στην Αλεξανδρούπολη και στο ΣουφλίΤο British Council σε συνεργασία με τη Νομαρχία Έβρου σας προσκαλούν σε μια σειρά δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί, αλλά και τη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη, με θέμα την Κλιματική Αλλαγή.

Από τον Ιούλιο του 2005, μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης λειτουργεί η σιδηροδρομική σύνδεση Φιλία - Dostluk Express. Στο πλαίσιο του προγράμματος Challenge Europe του British Council, μια ομάδα νέων Ελλήνων 'Συνηγόρων του Κλίματος' θα ταξιδέψουν με το τρένο στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους Τούρκους 'Συνηγόρους του Κλίματος', σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι η κλιματική αλλαγή περνά τα σύνορα των κρατών και πως για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειές της, οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεργαστούν.

Εγκαίνια του νέου Μεθοριακού Σταθμού Ελλάδας (Ζώνης-Κυπρίνου) και Βουλγαρίας (Ιβαΐλοβγκραντ)

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του νέου Μεθοριακού Σταθμού Ελλάδας (Ζώνης-Κυπρίνου) και Βουλγαρίας (Ιβαΐλοβγκραντ), που θα πραγματοποιηθούν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Γκεόργκι Παρβάνοφ


την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2010 και ώρα 11:30.


 
 Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σπυρίδωνας Κουβέλης, θα εκπροσωπήσουν την Κυβέρνηση


Ο
Νομάρχης Έβρου
Νικόλαος Ζαμπουνίδης

Ντόρα Μπακογιάννη Oι επόμενες κινήσεις της μετά τις εκλογές

«Ραντεβού» μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για τις επόμενες κινήσεις της, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».  Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως στη δική της λογική δεν χωρά η πρακτική του χρίσματος, ενώ κατηγόρησε εκ νέου την ηγεσία της ΝΔ για λαϊκισμό σε σχέση με την οικονομική πολιτική και για συρρίκνωση της παράταξης.

 Η Ντόρα Μπακογιάννη ερωτηθείσα για τις επόμενες κινήσεις της, σημείωσε ότι «ο τόπος χρειάζεται διαφορετικές παρουσίες, πιο ρεαλιστικές».
Σχετικά με τη στήριξη σε πρόσωπα εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως «η λογική του χρίσματος είναι ξεπερασμένη» και επέκρινε τις πολιτικές ηγεσίες που μπήκαν στη διαδικασία «δίνω χρίσμα, το παίρνω πίσω, το ξαναδίνω..», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χορήγηση δελτίων για αγορά βιβλίων- ΟΕΕ

Αρχίζει την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, πανελλαδικά, η χορήγηση δελτίων αγοράς βιβλίων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας σε δικαιούχους των παροχών του που φέτος κάνουν χρήση του μικτού προγράμματος παροχών (δηλαδή δεν συμμετείχαν στις κρουαζιέρες και το θερινό εκδρομικό πρόγραμμα έτους 2010, δεν απεγράφησαν, ή απεγράφησαν αλλά εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2010 λόγω εισοδηματικών κριτηρίων).

    Συνολικά θα διατεθούν 140.000 δελτία αγοράς βιβλίων δαπάνης 2.240.000,00€.

    Τα δελτία θα διατίθενται καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και μέχρις ότου εξαντληθούν από τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού.Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι, μπορούν να τα παραλαμβάνουν τις ώρες 8:00 - 14:00, από τα γραφεία διανομής του Ο.Ε.Ε:

προσκομίζοντας τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά (απόσπασμα ατομικού λογαριασμού με

Μέλημά μας είναι να εξασφαλίσουμε τα έσοδα

 Την ικανοποίησή του για την τυπική έγκριση από το Συμβούλιο ECOFIN της αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία και την απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων των χωρών του ευρώ προς τη χώρα μας, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Ειδικότερα, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου ECOFIN ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η σχετική απόφαση ελήφθη τυπικά χωρίς συζήτηση καθώς δεν υπήρχαν ανοιχτά ζητήματα. Αναφερόμενος εξάλλου στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου καλωσόρισε το νέο υφυπουργό Δημήτρη Κουσελά ο οποίος θα αναλάβει τα έσοδα. <<Δίνουμε μια μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και για τη βελτίωση των εσόδων του κράτους, την αντιμετώπιση της υστέρησης που υπάρχει σήμερα και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει πολύ σε αυτή την κατεύθυνση>>, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός οικονομικών.

Απέφυγε την απειλή της απένταξης το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων της περιφέρειας Α. Μ.-Θ.»


Απέφυγε την απειλή της απένταξης, λόγω μεγάλων καθυστερήσεων, το έργο του «Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. Το έργο, προϋπολογισμού 22,3 εκ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010, δύο χρόνια, δηλαδή, αργότερα από τον αρχικό προβλεπόμενο χρόνο υλοποίησής του. Μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί συμβάσεις που ξεπερνούν τα 21 εκ. ευρώ περίπου, ενώ έχει ήδη δαπανηθεί το 63,79% του ποσού που διατίθεται για το έργο, δηλαδή 14.225.000 ευρώ. Το Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων θα περιλαμβάνει 14 σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), 4 Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και προμήθεια κινητού μηχανολογικού εξοπλισμού. Από αυτά, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των 5 Σ. Μ. Α. και εκτελούνται ομαλά οι εργασίες στους υπόλοιπους, ενώ ομαλά εξελίσσονται και οι εργασίες ολοκλήρωσης των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

ερτ

Δεκαέξι ομογενείς και μετανάστες που ζουν στον Έβρο εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους τριών δήμων του νομού

Δεκαέξι ομογενείς και μετανάστες που ζουν νόμιμα και μακρόχρονα στον Έβρο, έκαναν χρήση του δικαιώματος που τους έδινε ο νόμος περί εγγραφής αλλοδαπών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των δήμων της χώρας, εν όψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Πρόκειται για 11 αλλοδαπούς που ενεγράφησαν στους καταλόγους τους δήμου Αλεξανδρούπολης, 2 σε αυτούς της Βύσσας και 3 στους εκλογικούς καταλόγους των Φερών. «Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται στις τοπικές κοινωνίες των νέων δήμων, μία διαδικασία δραστικής ένταξης των νόμιμων μεταναστών, που ενισχύει και θωρακίζει τη συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών-Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. 
Με την ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι συνολικά, στους δήμους όλης της χώρας, ενεγράφησαν 12.762 ομογενείς. 

ερτ

Α. Δερμεντζόπουλος: «Το νέο σχήμα δε θα λειτουργήσει…»

«Τα μεσάνυχτα που ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός δείχνουν και τα “μαύρα μεσάνυχτα” που έχει η κυβέρνηση», σχολίασε  ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, τονίζοντας πως «ο Γιώργος Παπανδρέου απέχει πολύ από τις εξαγγελίες περί μικρών και ευέλικτων σχημάτων, καθώς το νέο κυβερνητικό σχήμα αποτελείται από 48 άτομα».

Ο βουλευτής υποστήριξε επίσης πως ο πρωθυπουργός «ικανοποίησε τους βουλευτές του και τις περιφέρειες, ενώ, παράλληλα, ακολουθεί και στρατιά συμβούλων», όπως είπε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «το νέο σχήμα δε θα λειτουργήσει».

Γ. Ντόλιος: «Το νέο κυβερνητικό σχήμα πρέπει να πετύχει καλύτερο συντονισμό και μεγαλύτερες ταχύτητες…»

«Καλύτερο συντονισμό και μεγαλύτερες ταχύτητες», προσδοκά από το νέο κυβερνητικό σχήμα, όπως αυτό διαμορφώνεται μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε, ο υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Γιώργος Ντόλιος, που παραμένει στη θέση του. Σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ. παραδέχτηκε ότι «υπήρξαν προβλήματα συνεννόησης και συντονισμού μεταξύ μελών του προηγούμενου σχήματος», ωστόσο σημείωσε ότι και με τη νέα σύνθεση, η κυβέρνηση «δεν αλλάζει κατεύθυνση, ούτε σχεδιασμό, αλλά διατηρεί τους ίδιους βασικούς στόχους, που είναι να αλλάξει το κράτος, να επιτευχθούν οι στόχοι της οικονομίας και της εξυγίανσης και να περάσουμε στο στάδιο της Ανάπτυξης», όπως είπε. Ο υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε, τέλος, ότι η επιτυχία της προσπάθειας «θα κριθεί από τα πρόσωπα, τις νοοτροπίες και τον τρόπο δουλειάς» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο τόπος χρειάζεται μία κυβέρνηση εργασίας που δεν θα σκέφτεται το πολιτικό κόστος».

Α. Γιαννακίδης: «Η απόκτηση περιφερειακής συνείδησης αποτελεί κύριο στόχο…»

«To διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι να αναδείξουμε και να συμπαρασύρουμε την κεντρική εξουσία να δει τις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές της περιφέρειάς μας, που ξεπερνούν τα όρια του εθνικού κράτους, και να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε όλο το ντόπιο και παραγωγικό δυναμικό σε μια κοινή διαδρομή ζωής», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., Άρης Γιαννακίδης, υπογραμμίζοντας ότι «η απόκτηση περιφερειακής συνείδησης αποτελεί κύριο στόχο». Σχολιάζοντας την επιλογή του από το ΠΑ. ΣΟ. Κ. να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., ο κ. Γιαννακίδης σημείωσε ότι «αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή» και υποστήριξε ότι μαζί με τους συνεργάτες του θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί σε αυτήν την επιλογή.