Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

Τελικά ένας " φίλος " ήρθε απόψε απ'τα παλιά ....

Στο Σουφλί και στον Δημοτικό Ξενώνα το Κουκούλι πριν λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κεντρικό πρόσωπο και καλεσμένο τον κ. Χρήστο Χατζόπουλο . Είχαμε γράψει πολύ καιρό πριν για την παρουσία του Χ. Χατζόπουλου στο Σουφλί , αλλά δεν γνωρίζαμε αν ο ρόλος του ήταν συμβουλευτικός ή ήθελε να ηγηθεί κάποιας πρωτοβουλίας . Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν κάποιοι να ηγηθεί συνδυασμού .

Δείτε εδώ τι γράψαμε στις 22 Ιουνίου 
Το... Πάμε ... Μπροστά του Μιχάλη Κογιομτζή

Με αφορμή την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική στήριξη που έδωσε στο πρόσωπο του κ. Μιχάλη Κογιομτζή, ο κ. Αντινομάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση ως λαός, μέσα σ’ ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο ανατρέπει δραματικά αξίες και αρχές. Σ’ αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται με υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία, ν’ αναχθεί σε βασικό πυλώνα ενίσχυσης του πολίτη, σε αξιακή αρχή αντιμετώπισης της νέας κατάστασης.
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, όλοι όσοι ζούμε και αγαπούμε αυτόν τον τόπο, είμαστε μπροστά σε μια μοναδική ευκαιρία, να δώσουμε στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Αλεξανδρούπολης την πραγματική του αξία. Να ανοίξουμε την αυλαία σε ένα δημιουργικό μέλλον και μια καλύτερη ζωή.
Αυτή είναι η κατεύθυνσή μας! Αυτή είναι η ευθύνη μας! Αυτή είναι η δέσμευσή μας! Στεκόμαστε όλοι εμείς, ενωμένοι, απέναντι σε μια αναποτελεσματική διοίκηση. Σύμμαχοι ενός νέου Δήμου ικανού να πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητα του σήμερα και του αύριο. Που δίνει στον πολίτη λόγο, έλεγχο και απόφαση για τη ζωή του και την καθημερινότητά του.

Βιβλιοπαρουσίαση: ΒΗΡΑ - ΦΕΡΕΤΖΙΚ - ΦΕΡΕ έρως πόλεως αυτής

ΒΗΡΑ - ΦΕΡΕΤΖΙΚ - ΦΕΡΕ 
έρως πόλεως αυτής

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 το βράδυ στο Θέατρο Γκοτζιά στις Φέρες  θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Λευκώματος του Νίκου Γκότση . 
 Το λεύκωμα φιλοξενεί στις σελίδες του , την ιστορία της πόλης των Φερών.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος κ. Ελένη Μπρίτσου  . 
Χαιρετισμό Θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως 
κ.κ Άνθιμος  .


Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ . Σταύρος Παπαθανάκης .Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με την ΟΛΜΕ

Το Υπουργείο έχει σε πλήρη εφαρμογή το σχεδιασμό μηνών για τη λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβριο. Ενημερώσαμε λεπτομερώς την ΟΛΜΕ και θεωρώ ότι η συνδρομή των εκπαιδευτικών μας, με τις θετικές προτάσεις τους αλλά και με την ενεργή παρουσία τους, είναι καταλυτική για φέτος. Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά για όλους, εκπαιδευτικοί, γονείς και βεβαίως πάνω από όλα το Υπουργείο, έχουν μεγάλο καθήκον να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία.
- Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εργασιακές σχέσεις εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχει κανένα θέμα εργασιακών σχέσεων. Είναι πολύ σαφές και καθαρό το πλαίσιο. Για όλα τα δεδομένα της φετινής χρονιάς θα δοθούν στοιχεία στη συνέντευξη της Πέμπτης.

- Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον ανασχηματισμό

    Το Υπουργείο Παιδείας, μετά τον ανασχηματισμό, έχει περισσότερες δυνάμεις για τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά του.
 
απε

Δηλώσεις κομμάτων και Ντ. Μπακογιάννη για τον ανασχηματισμό .

Δημοκρατική Αριστερά : 
 Είμαστε για άλλη μια φορά μπροστά σε μια συνηθισμένη πρακτική που δεν πείθει τους πολίτες. Μετατάξεις προσώπων σε μία κυβέρνηση, και όχι αλλαγή πολιτικής.

ΚΚΕ :
Ο πρωθυπουργός αναζητά υπουργούς ικανούς να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και ταυτόχρονα να έχουν τη ικανότητα να ξεγελούν το λαό. Η πολιτική που οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία δεν είναι αποτέλεσμα λαθών ή κακού συντονισμού της κυβέρνησης ούτε αριθμού υπουργείων ή ονομασίας τους. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Όσο ο συσχετισμός δύναμης θα είναι υπέρ τους είτε αλλάζουν πρόσωπα είτε αλλάζουν ακόμα και κόμματα στην κυβέρνηση το αποτέλεσμα για το λαό θα είναι διαρκώς χειρότερο. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να αλλάξει το συσχετισμό δύναμης προς όφελός του. Αντί να εμπιστεύεται και να ανέχεται αυτούς που τον καταδικάζουν στη φτώχεια, να εμπιστευτεί τη δύναμή του, να φτιάξει τη συμμαχία του και να τα αλλάξει όλα.

ΣΥΝ :  
Το όλο παρασκήνιο της διαμόρφωσης και η δυστοκία ανακοίνωσης του ανασχηματισμού αναδύει ένα άρωμα κρίσης. Πρόκειται για έναν ανασχηματισμό άνευ ουσίας, που αφήνει αδιάφορους τους πολίτες,

Τώρα θα έπρεπε να ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός

Λάθος του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να υποκύψει στις πιέσεις των καναλιών , των δημοσιογράφων και ίσως στων πιθανών βουλευτών που υπουργοποιήθηκαν και έβγαζαν φήμες. Η κίνηση αυτή να ανακοινωθεί ξημερώματα Τρίτης έδειξε σύγχυση , έδειξε απροετοιμασία   και σίγουρα αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης των αποφάσεων του όταν λαμβάνονται κάτω από τέτοιες συνθήκες .Επίσης έδωσε απλόχερα στον τύπο , αυτό που ακριβώς ήθελαν να δείξουν για τον ίδιο .
Χθες τα κανάλια από την αγωνία τους να μάθουν , είχαν νεύρα με την κυρία Κατσέλη που ταξίδευε και καθυστερούσε η ανακοίνωση που πραγματικά αν μπορούσαν  , θα την πετούσαν από το αεροπλάνο για να προλάβουν την είδηση και να τελειώνουν με αυτό μια ώρα αρχύτερα .
Σήμερα , με το δίκιο τους όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματα να σχολιάζουν την τραγελαφική αυτή κατάσταση και την αντίδραση του Γιώργου .

Να τον πιεις στο ποτήρι

Τίποτα δεν αγγίζει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη γιατί παρ' όλα αυτά εκείνος πιστεύει ότι  είναι
 να   ..... " τον πιεις στο ποτήρι " ...

souflievros

Ποινική δίωξη σε βάρος του Π. Ψωμιάδη .

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία στην υπηρεσία άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Πρόκειται για την υπόθεση των απευθείας αναθέσεων που υπογράφονταν από τον κ. Ψωμιάδη για τη μεταφορά των μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης.

 ΣKAΪ

Ολόκληρώθηκε η ορκωμοσία της Νέας Κυβέρνησης

Στις 12:15 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης μετά  τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα τα ξημερώματα . Η παράδοση - παραλαβή των υπουργείων δεν θα γίνει παρουσία  των τηλεοπτικών καναλιών  και δημοσιογράφων , αλλά με απλές τελετές . Το νέο υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει πρώτη φορά την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη .

Bέτο έθεσε η ΝΟΔΕ Έβρου για την υποψηφιότητα Πιτιακούδη ;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αντίθετοι με την υποψηφιότητα του Μιχάλη Πιτιακούδη στη θέση του αντιπεριφερειάρχη,  είναι τα μέλη της ΝΟΔΕ Έβρου, και ασκούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση! 
Λέγεται μάλιστα, ότι έχουν θέσει βέτο στον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, και στην κεντρική ηγεσία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Οι πιέσεις αυτές φαίνεται να αποδίδουν,και είναι αμφίβολο πλέον να επιλεγεί ο Μιχάλης Πιτιακούδης,στον οποίο η τοπική Ν.Δ του χρεώνει την παρουσία του στο Νομαρχιακό συμβούλιο, με την παράταξη του Νομάρχη Νίκου  Ζαμπουνίδη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ .

http://gkatzios.blogspot.com

Εμείς θα συμπληρώσουμε στις πληροφορίες του gatzios , ότι ο κύριος Πιτιακούδης αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε από τη Ν.Δ και τον κύριο Παυλίδη .

Έρχεται και η δεύτερη δόση ..

Συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες, τα συμβούλια των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) και της ευρωζώνης (Eurogroup), στα οποία την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Επισήμως, σύμφωνα με το πρόγραμμα των δύο συμβουλίων, οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν κυρίως θέματα που άπτονται του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως είναι η επιβολή εισφοράς στις τράπεζες και η φορολόγηση στις συναλλαγές του χρηματοπιστωτικού τομέα.

    Βέβαιο, όμως, σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, είναι ότι οι υπουργοί της ευρωζώνης θα ενημερωθούν παράλληλα από τον κ. Παπακωνσταντίνου για την πρόοδο στην υλοποίηση του μνημονίου και στη συνέχεια θα εγκρίνουν την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου (συνολικού ύψους 9 δισ. ευρώ), που αναλογεί στους ευρωπαίους εταίρους. Επίσης, στο Ecofin αναμένεται να συζητηθεί και η άρνηση της Σλοβακίας να συνεισφέρει στον μηχανισμό οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.

    Μαζί με την έγκριση της δεύτερης δόσης του δανείου, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να υιοθετήσουν και τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιτάχυνση στην

Δήλωση της Ν.Δ για τον ανασχηματισμό : Κυβέρνηση για τα μαύρα μεσάνυχτα

«Δεν χρειάστηκαν παρά 11 μήνες και μία μακρά νύχτα, με ένα πρωτοφανές κωμικοτραγικό παρασκήνιο, για να αναγνωρίσει ο Πρωθυπουργός την αποτυχία της κυβέρνησής του.
Με τον ανασχηματισμό, που είναι προϊόν πιέσεων και συμβιβασμών, την πληρώνουν βέβαια ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης.
Όμως, με τη διατήρηση της ίδιας πολιτικής θα συνεχίσουν να την πληρώνουν ο τόπος μας και ο λαός μας.
Τελικά, είναι μια κυβέρνηση για τα “μαύρα μεσάνυχτα”, που αυτοδιασύρεται από το ξεκίνημά της, εξαιτίας των χειρισμών του Πρωθυπουργού».

Ανακοινώθηκε ο Ανασχηματισμός της Κυβέρνησης

Μετά από 11 ώρες συσκέψεων ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης με πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και σχηματισμούς  Υπουργείων .


Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Πάγκαλος Θόδωρος

 Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Υπ.: Ραγκούσης Γιάννης
    Υφ: Ντόλιος Γιώργος
    Υφ.: Τζάγκρη Θεοδώρα

 Το υπουργείο Εσωτερικών θα μετεξελιχθεί ώστε να συγκροτήσει κεντρική επιτελική δομή, η οποία στο πλαίσιο των εντολών και κατευθύνσεων του Πρωθυπουργού θα συμβάλλει στην εκπόνηση ενός συνεκτικού στρατηγικού, πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού προώθησης του κυβερνητικού έργου. Οι αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών που έχουν σχέση με την αναπτυξιακή διάσταση της πολιτικής της αποκέντρωσης θα μεταφερθούν στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ώστε να συνδεθούν με την γενικότερη αναπτυξιακή πολιτική.

2o 36ωρο ΜΟΤΟ-TROSS ( εως 72ωρο) Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών

 Η Λέσχη μοτοσικλετιστών Ορεστιάδας διοργανώνει ένα τριήμερο "Αγώνα "  Moto-tross 
στις Όχθες του ποταμού Άρδα , στις Καστανιές του Έβρου . 


2o 36ωρο ΜΟΤΟ-TROSS ( εως 72ωρο) Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσiκλετιστών .

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλά μουσικά hapening με DJ's πολλά Live και πολλά άλλα αγωνιστικά όπως ( Σουβλακομαχίες , Κεφτεδομαχίες , Πανσετομαχίες , Λουκανικομαχίες ,Τσιπουρορετσινομπιρόμαχίες  κ.α )Ενημέρωση στο Σουφλί απο τον ΕΛΓΑ και την ΕΑΣ Έβρου

Την πέμπτη στις 7 το απόγευμα,θα βρίσκεται στο δημοτικό θέατρο Σουφλίου, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Χρήστος Χατζηαντωνίου, μετά από πρόσκληση της ΕΑΣ Έβρου.
Ο κ.Χατζηαντωνίου θα μιλήσει στους αγρότες του Έβρου για τον νέο  κανονισμό του ΕΛΓΑ και για τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες.