Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

Στην τελική φάση οι προετοιμασίες για τα εγκαίνια της νέας συνοριακής διόδου Κυπρίνου-Ιβαϊλοβγκραντ

Στην τελική φάση βρίσκονται οι προετοιμασίες για τα εγκαίνια της νέας συνοριακής διόδου Κυπρίνου-Ιβαϊλοβγκραντ, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, παρουσία των προέδρων Ελλάδας-Βουλγαρίας, Κάρολου Παπούλια και Γκεόργκι Παρβάνοφ, με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης 130 χρόνων διπλωματικών σχέσεων των δύο κρατών.
Η δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ, έγινε τα Χριστούγεννα, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο. Ο συγκεκριμένος μεθοριακός σταθμός αναμένεται να ενισχύσει, μεταξύ άλλων, και την προσπάθεια ενοποίησης των δύο σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται στις περιοχές της Ζώνης-Δοξιπάρας και της Βίλας Αρμύρας στην πλευρά της Βουλγαρίας, οι οποίοι απέχουν μεταξύ τους, μόλις 5 χιλιόμετρα.

Πεταλωτής : «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: Ένα μεγάλο βήμα για την αναμόρφωση των περιφερειών

Χθες, όπως γνωρίζετε, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των προσώπων που θα κληθούν να υπηρετήσουν τις τοπικές διευρυμένες κοινωνίες, υπό το νέο θεσμό του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και στη μεγάλη τους πλειοψηφία προέρχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν προσφέρει έργο και έχουν αφήσει το στίγμα τους στις κοινωνίες όπου υπηρέτησαν. Οι αναβαθμισμένες, πλέον, περιφέρειες και μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν κινητήριους μοχλούς της ανάπτυξης της χώρας μας.

Καλούμε, λοιπόν, και τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων να αντιληφθούν και να ενστερνιστούν τις μεγάλες αλλαγές του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και να ταχθούν στον κοινό σκοπό, τις ανάγκες και τη δίψα των πολιτών για κάτι, επιτέλους, διαφορετικό που γεννιέται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ευρύτερα.
Γιατί αυτό είναι ο , την ενεργό συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δημοσίου, στην ανάταξή του και την επαναφορά του πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής. Δυστυχώς, αυτό κάποιοι αρνούνται να το αντιληφθούν λειτουργώντας με όρους παρελθόντος, πελατειακούς και παλαιοκομματικούς, προσπαθώντας να μεταφέρουν τις έριδες της κεντρικής πολιτικής σκηνής στις σημαντικές, για το μέλλον της περιφέρειας, εκλογές επιδιώκοντας πανικόβλητοι μία δήθεν αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής.
Έτσι αντιλαμβάνονται το μέλλον: με πολιτική βγαλμένη από το παρελθόν. Το μόνο που καταφέρνουν με αυτό τον τρόπο, είναι να αψηφούν τη βούληση των πολιτών για αλλαγή στο επιτελικό κράτος, την αυτοδιοίκηση και τη διοίκηση γενικότερα, για αλλαγή στους θεσμούς και τις δομές της κοινωνίας και εν τέλει για αλλαγή νοοτροπίας όλων μας.

Σχεδόν έκλεισε ο Γιώργος Παυλίδης τους αντιπεριφερειάρχες .

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη ΝΔ, Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με στελέχη του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν έχει κλείσει το θέμα των αντιπεριφερειαρχών για τον συνδυασμό του και στους πέντε νομούς της περιφέρειας.
Για τη Ροδόπη επικρατέστερος είναι ο Κυριάκος Κρόκος Για την Δράμα επικρατέστερος είναι ο γνωστός σε όλους μας στο Σουφλί πρώην διοικητής της 50 ΤΑΞ Π.Ζ και  αντινομάρχης Κώστας Καραβάς (απόστρατος στρατιωτικός), για την Ξάνθη ο Κώστας Ζαγναφέρης (πολιτικός μηχανικός), στον Έβρο ακούγεται το όνομα του επίσης δικού μας από τη Δαδιά Μιχάλη Πιτιακούδη (γιατρός) και για το νομό Ροδόπης αυτό του Κυριάκου Κρόκου (αγροτοσυνδικαλιστής).Ίσως για τον Έβρο να είναι και ο κύριος Πέτροβιτς .

Οι κύριοι Καραβάς , Κρόκος και Πιτιακούδης

Οι κύριοι Μπαλίκας και Ζαγναφέρης
πληροφοριες : Χρονος - souflievros

Πραγματοποιήθηκε η τελετής αφής της φλόγας Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας για τους Special Olympics


Σε μια συγκινητική και λιτή τελετή στα πρότυπα του Ολυμπιακού τελετουργικού, παρουσία προσωπικοτήτων απ΄ όλη την Ευρώπη, άναψε στις 12 το μεσημέρι στην κρύπτη του Καθολικού της Μονής της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, στις Φέρες του νομού Έβρου, η φλόγα της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics, που θα φιλοξενηθούν στη Βαρσοβία της Πολωνίας από 18 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου.
Τηνκυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Γιάννης Πανάρετος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει και προωθεί ανάλογες πρωτοβουλίες. Άλλωστε, η χώρα μας φιλοξενεί και τους Special Olympics του 2011
Πρωθιέρεια της αφής ήταν η Μαρία Κώττη, ενώ το ρόλο των Ιερειών υποδύθηκαν αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Ελλάς.
Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, μέλη του Ελληνικού και Πολωνικού Κοινοβουλίου και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics 2010, πρέσβεις, εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, αθλητικού και επιχειρηματικού χώρου, καθώς και αθλητές των Special Olympics Ελλάς από τη Βόρειο Ελλάδα. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Πολωνίας, Γέρζι Μίλερ, o υφυπουργός Αθλητισμού της Πολωνίας, Γέρσι Σταχούρσκι, η Γενική Διευθύντρια των Special Olympics Ευρώπης και Ευρασίας, Μέρι Ντέιβις, η οποία πρότεινε να ανάβει κάθε φορά για τους αγώνες η φλόγα στην Παναγία Κοσμοσώτειρα, η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics-Αθήνα 2011, Γιάννα Δεσποτοπούλου, και οι τοπικοί φορείς και αρχές του Έβρου.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο Νομό Έβρου το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Η Βουλευτής Έβρου Όλγα Ρενταρή - Τέντε κατέθεσε ερώτηση στον κ. Χρυσοχοϊδη για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης . 


Το πρόβλημα της  λαθρομετανάστευσης έχει λάβει το τελευταίο  διάστημα ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο  Νομό Έβρου.
Οι κάτοικοι της  παραμεθορίου ζώνης ζούνε καθημερινά με τον τρόμο της εισβολής στις περιουσίες τους των παράνομων λαθρομεταναστών οι οποίοι εισέρχονται στο εσωτερικό της χώρας προερχόμενοι από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου.
Ειδικά στο Βόρειο τμήμα του νομού και κυρίως στο δήμο Βύσσας η κατάσταση έχει λάβει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι από την παρουσία των λαθρομεταναστών που πλέον περνούν από την περιοχή ακόμα και μέρα μεσημέρι.
Ο δήμαρχος Βύσσας Παναγιώτης Σιανκούρης πριν από λίγο καιρό σας απέστειλε επιστολή, με την οποία ζητά να λάβετε μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων.

Μαζική και διαρκώς αυξανόμενη είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα

Ο Βουλευτής Ν.Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος ,κατέθεσε  ερώτηση  προς τον κ. Υπουργό  Εσωτερικών,Δημόσιας Διοίκησης &Αποκέντρωσης , και τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη μαζική και διαρκώς αυξανόμενη είσοδο  λαθρομεταναστών στη χώρα.

Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκε μεγάλο κύμα εισόδου λαθρομεταναστών στον Έβρο από τα σύνορα με την Τουρκία. Ειδικότερα «δασκαλεμένοι» από τα κυκλώματα, οι λαθρομετανάστες γνωρίζουν ότι θα παραμείνουν στον Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, στο Κέντρο Υποδοχής που βρίσκεται στο Δ.Δ Φυλάκιο του Δήμου Κυπρίνου, μόλις για δύο μέρες και από εκεί θα επιβιβαστούν στα λεωφορεία για την Αθήνα, όπου τους περιμένουν συγγενείς και συμπατριώτες. Καθημερινά αστυνομικοί και συνοριοφύλακες εντοπίζουν και συλλαμβάνουν 180 με 200 λαθρομετανάστες μόνο στα χερσαία σύνορα της Βύσσας και σε τμήμα του ποταμού Έβρου. Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες, 17.000 λαθρομετανάστες, κυρίως Αφροασιάτες, έχουν μπει στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου μόνο μέσω των συγκεκριμένων περιοχών.

Ξέρετε τι λένε για τον ψεύτη και τον κλέφτη ;

Ο ψεύτης και ο κλέφτης λοιπόν  τον πρώτο χρόνο χαίρεται λέει ένα παλιό γνωμικό .. 
Σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ψεύτης σε άλλες κλέφτης και σε άλλες και τα δυο . Όπως και να έχει πάντως και για όσο χρονικό διάστημα και να χαρεί .... κάποια στιγμή θα φανεί , ότι είναι ψεύτης ή κλέφτης ! 
Ο κλέφτης , θα προσπαθήσει να πλουτίσει εις βάρος κάποιου άλλου , να αποκτήσει κάτι που δεν του ανήκει , να στερήσει κάτι πιθανότατα πολύτιμο η αναγκαίο από κάποιον που πραγματικά το χρειάζεται . Αργά η γρήγορα ο κλέφτης θα φανερωθεί , θα κάνει το λάθος ή θα τον ανακαλύψουν .. και τότε θα πρέπει ή να δώσει πίσω τα κλεμμένα "πράγμα δύσκολο σε αυτή τη χώρα " ή να τιμωρηθεί . Σαφώς και με κάποιο τρόπο θα τιμωρηθεί ... και θα είναι "ο κλέφτης ".
Ο ψεύτης είναι μια περίεργη κατηγορία ανθρώπου , γιατί δεν ξέρεις πάντα τι τον υποκινεί να γίνει ψεύτης . Να σπείρει φήμες , να διαδίδει ανύπαρκτες καταστάσεις , να προσπαθεί να μορφώσει τα πράγματα και να στρεβλώνει την αλήθεια  . Αν και ένα ψέμα δεν ξέρω σε ποια αλήθεια μπορεί να βασιστεί ; Στην αλήθεια του ψεύτη , που δεν κατάφερε να πραγματώσει και μετά στρεβλώνει τα γεγονότα ή τα υποκρύπτει επειδή δεν ήταν αρεστή ; Ή στην αλήθεια του ψεύτικου γεγονότος / φήμης που ο ίδιος θέλει να περάσει στον κόσμο , στην κοινωνία ως κάτι πραγματικό που συμβαίνει και έχει υπόσταση  ;

Διόνυσος - Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας : Τα βραβεία..

Η Θεατρική Ομάδα Σάμου με το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Καλιφόρνια Ντρίμιν», αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του 11ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας. Η παράσταση απέσπασε συνολικά πέντε βραβεία: 1ο Καλύτερης Παράστασης από την Κριτική Επιτροπή, 1ο Καλύτερης Παράστασης από την Επιτροπή Κοινού και βραβεία σκηνοθεσίας (Γιάννης Μανδουραράκης), μουσικής επιμέλειας (Γιάννης Μανδουραράκης, Νίκος Καρβούνης) και Α΄ ανδρικού ρόλου (Γιώργος Τριπόδης).
Το 2ο βραβείο Καλύτερης Παράστασης απονεμήθηκε στη θεατρική ομάδα «Εξ Αμάξης» από τη Θ

Σεπτεμβριανά 1955

" Τι να θυμηθείς , τι να ξεχάσεις  "

Διαβάστε παρακάτω το χρονικό :

Είναι η διαφοροποίηση δημοκρατικό δικαίωμα;

Ένα  κείμενο του φίλου/συνάδελφου blog gatzios .

Η διαφοροποίηση και η σύγκρουση που προέρχονται  από ιδεολογικές ,πολιτικές διαφωνίες όχι μόνο είναι δημοκρατικό δικαίωμα ,αλλά είναι και ανάγκη.
Όταν ο ο πολιτικός φορέας τον όποιο στηρίζεις, ή εκπροσωπείς σε τοπικό επίπεδο,με τις πολιτικές του επιλογές έρχεται σε σύγκρουση με τα πιστεύω σου, τότε πρέπει να εκφράσεις την διαφωνία σου ,και να μην μείνεις απαθής.
Έτσι  λοιπόν η με οποιονδήποτε τρόπο έκφραση διαφωνίας, καθοδηγούμενης από ιδέες και πολιτικές, δεν μπορεί να κακοχαρακτηρίζεται, και σε καμιά περίπτωση  να αποκαλείται και προδοσία.
Σε άλλες όμως περιπτώσεις, όπου η σύγκρουση  δημιουργείται από
μεθοδεύσεις ,είναι δηλαδή κατά κάποιο τρόπο σκηνοθετημένη, και δεν έχει κανένα ιδεολογικό  υπόβαθρο ούτε πολιτικές διαφορές αλλά είναι ενδεχομένως προϊόν συναλλαγής..ε! τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για προδοσία!
Όταν μία επιλογή στήριξης ενός υποψηφίου δημάρχου που είναι σε διαφορετική από την δική σου ιδεολογία και πολιτικό χώρο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί τι είναι;
Οι φιλικές σχέσεις δεν μπορούν να αποτελέσουν σε καμιά περίπτωση δικαιολογία γιατί απλά δεν είναι πολιτική έκφραση-πράξη, είναι προσωπική υπόθεση και δεν αφορά την κοινωνία.http://gkatzios.blogspot.com

Μεταφορά μουσουλμάνων μαθητών προς τα δημόσια δημοτικά σχολεία του Νομού Έβρου.

Η Βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με θέμα την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε με την μεταφορά των μουσουλμάνων μαθητών προς τα δημόσια δημοτικά σχολεία του Νομού Έβρου.
Στην αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του αριθμού των μειονοτικών μαθητών που φοιτούν σε ελληνικά δημόσια δημοτικά σχολεία. Διαμορφώνοντας μια νέα πραγματικότητα για τη μειονότητα στο επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με την ένταξη των μειονοτικών μαθητών στα δημόσια ελληνικά σχολεία εξασφαλίζεται μία καλύτερη προετοιμασία για το γυμνάσιο, καθώς και μία καλύτερη εκπαιδευτική σταδιοδρομία. Οι οικογένειες των μαθητών/τριων δηλώνουν πάντα πρόθυμοι να στερηθούν κάποια αγαθά προκειμένου να στείλουν τα παιδιά τους στα ελληνόγλωσσα σχολεία και να μορφωθούν. 

Σύλλογος Οικογενειών & Φίλων Ψυχικής Υγείας Ν. Έβρου

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για την έναρξη της λειτουργίας του Συλλόγου Οικογενειών & Φίλων Ψυχικής Υγείας Ν. Έβρου την
Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 6:00μ.μ. στο χωρο του ΚΕΠΑΚΥ του Δημου Αλεξ/πολης.

Στην εκδήλωση θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Η ενεργή συμμετοχή όλων για την εκλογή των εκπροσώπων του Συλλόγου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το ξεκίνημά του.

Στην εκδηλωση θα συμμετεχουν πολλοί φίλοι, εθελοντες, πρόσωπα κύρους & φορείς του τόπου.

Πληροφορίες στο τηλ: 6948048564, 2551038178 & στο email: sofsi.evrou@gmail.com

Απάντηση Πεταλωτή στη Νέα Δημοκρατία

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ, Πάνου Παναγιωτόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση. 

" Η ΝΔ έφερε την καταστροφή ως κυβέρνηση. Συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, αμετανόητοι, να επενδύουν στην καταστροφή. Προσκολλημένοι στον στενό παλαιοκομματισμό, δεν μπορούν να αντιληφθούν την διοικητική επανάσταση και την αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών που επιφέρει ο "Καλλικράτης".
Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, με σοβαρότητα και αίσθηση της ευθύνης, προχώρησαν σε επιλογές που θα υπηρετήσουν τους νέους θεσμούς, τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο."

Σήμερα θα ανάψει η Φλόγα της Πίστεως, Αγάπης, και Ελπίδας

Τα μάτια θα είναι στραμμένα στις Φέρες, του Νομού Έβρου. Εκεί που σήμερα  Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010, στις 11 το πρωί, θα ανάψει η Φλόγα της Πίστεως, Αγάπης, και Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics, που θα φιλοξενηθούν στη Βαρσοβία της Πολωνίας, από 18 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου 2010. Από τη Θράκη αυτή τη φορά, θα αρχίσει την Ευρωπαϊκή του πορεία το αιώνιο σύμβολο της συναδέλφωσης των λαών. Περιλαμβάνει σταθμούς σε διάφορες πόλης της Γηραιάς Ηπείρου(Κωνσταντινούπολη, Λουμπλιάνα, Λισσαβώνα, Λουξεμβούργο, Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες), μέχρι να περάσει τα σύνορα της Πολωνίας.


Σε όλο αυτό το διάβα, «φρουροί» της Φλόγας, θα είναι αθλητές των Special Olympics και αξιωματικοί της Αστυνομίας από όλη την Ευρώπη. Από το ξεκίνημα της, μέχρι την τελετή Έναρξης, στο στάδιο της Λέγκια. Το ρόλο των Ιερειών, θα υποδυθούν αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Ελλάς (άτομα με διανοητική αναπηρία). H Mαρία Κώττη, θα είναι η πρωθιέρεια της Αφής που θα γίνει από την Κρύπτη του Καθολικού της Μονής της Παναγίας Κοσμοσώτειρας. Ένα σύμβολο τέχνης και Πολιτισμού της Βυζαντινής Θράκης. Η παράδοση της Φλόγας στην αθλήτρια θα γίνει από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραιανουπόλεως, και Σαμοθράκης κ. Άνθιμο. Δείγμα και αυτό της σημασίας που αποδίδει σύσσωμη η τοπική κοινωνία στην όλη εκδήλωση, την οποία έχουν αγκαλιάσει όλες οι αρχές του Έβρου, αλλά και οι κάτοικοι. Η 6η Σεπτεμβρίου θα είναι μια ημερομηνία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη όλων.


Κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής ζωής της χώρας, της Πολωνίας και οι τοπικοί «άρχοντες» του νομού Έβρου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της προέδρου των Special Olympics Ελλάς κ. Γιάννας Δεσποτοπούλου, θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους την λιτή μα τόσο συμβολική τελετή, στη διάρκεια της οποίας θα απευθύνουν χαιρετισμό, κατά σειρά:


. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Άνθιμος
. Ο Δήμαρχος Φερών, κος Γεώργιος Ούστογλου
. Ο Νομάρχης Έβρου, κος Νικόλαος Ζαμπουνίδης

Μπομπ Κακλαμάνης !http://www.e-cannibals.gr/blog/