Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Έκατι-Έκατι, Υπουψήφιους Δήμαρχους στου Σουφλί!Στου Σουφλί μας του τρανό, στου Σουφλί μας του πινημένου γένκη θαύμα τρανό!
Κι στην Καρκατσλιά κι στην Καμπιά, κι αντίκρα στου μησουχώρ’, και σια’ κει στς μπουγάδις, κι σι ούλ’ τσ’ καφηνέδις κατ στου παζάρ’, κι παππαίοι κι μούτσκ’,  ουλ’ καρλάτσαν μέχρι να διούν κάναν μουλντουβάν’ να βγεν’ μπρουστά για να τουν κάμουμη δήμαρχου.
Ούλ’ τ’ αστόησαν του Σουφλί μας κι καλά απ’ δουκίθκη κι ήρθι υπουψήφιους μας Δήμαρχους κι θα τς βαν’ ούλνους τσ’ μασκαραίοι τα δυο τα πουδάρια ση ένα παπούτσ’. Μερ’ τα τώρα τούτους
υποψήφιους δεν λουγίζουνταν για να φτουράει, αλλά κόσμους κίνση πάλι κι τουν αγαπάει γιατί θα μας του  καμ’ του Σουφλί μας αγνώρστου. Θα νάρθουντι Κατσβέλ’ απ του Διμότ’κου, Γκαγκαβουζαίοι που τν Ουρηστιάδα κι Πουμάκ’ απ’ του Μπαμπαλάρ’, θα γλέπουν τν Γιλαδαρά κι τν Καμπιά απ’ θα γένουν θαν παλάτια κι θα ντιουσιοντίζουντι.
Αμα θα τουν βοηθήσουν λέει κόσμους κι πασουκτσίδης κι νιουδημουκράτ’ κι απ’ ούλα τα κόμματα. Μπαρμπαγιάνς κι Μπαρμπαχρήστους θα τσακώνουν τα μπόσ’κα κι θα βγαίνουν τα βράδια να λιγιουρνούν στς στράτις για να μοιράζουν τσ’ μπάμπις κι τσ’ παππαίοι ψηφουδέλτια. Θείους Μάτιους θα παέν’ κι θα μοιράζ’ ψηφουδέλτια απού πίσου απού τσ’ αστριχιές για να μην τουν γλεπ’ κόσμους κι απκάζ’.   Θάματ’ είν’ να τσ’ φέρουν  νουματαίοι απού τν Αθήνα κι τ’ Σαλουνήκ’ μη τα ληουφουρία κι τ’ αηρόπλανα για να τσ’ ψφίσουν, για μη τα γκατζιόλια αμα δεν δωσ’ παράδις τρόϊκα. Μπαρπα-Πουτιόλς παπτσάς κι Μπαρμπα-Γιάνς Τσιουμπάνς μας θα βάνουν τα πουτούρια κι τσ’ γαλότσις κι θα παν να 

Πρόταση : Βιβλίο

Η Βαβέλ του (μη) καπνίσματος
Φρίντχελμ Μόζερ,
Κλάους Πουτ

Εκδόσεις Καστανιώτης

Η ΒΑΒΕΛ περιέχει ένα υγιεινό χαρμάνι από ιστορίες γεμάτες χιούμορ, από αστεία και σκίτσα της καλύτερης ποιότητας.

Φωτογραφία


                                    Walker Evans

Δηλώσεις ΚΚΕ και ΣΥΝ για τις υποψηφιότητες των κομμάτων

 ΚΚΕ :
Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, σχολίασε: «Αυτά που συμβαίνουν με τις υποψηφιότητες σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ είναι για καλοκαιρινές επιθεωρήσεις και για τα πανηγύρια».

«Είναι ευτύχημα για το λαό που μπορεί να στηριχθεί στο ΚΚΕ. Σε συμπόρευση μαζί του μπορεί να αποκρούσει τα χειρότερα που του φέρνουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να αλλάξει τα πράγματα προς όφελός του» προσθέτει ο κ. Σοφιανός.


ΣΥΝ:

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε: «Η συνάντηση της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς με δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου, που εναντιώνονται στην πολιτική του μνημονίου και επιδιώκουν την απεμπλοκή της χώρας απ’ αυτό, αποτελεί μια προοπτική ελπίδας που συσπειρώνει ένα μεγάλο μέρος των πολιτών σήμερα. Αυτό θα επιδιώξουμε να αποτυπωθεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές».

Ν. Δ : Οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ τους γύρισαν τις πλάτες

«Οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ γύρισαν τις πλάτες στον πρωθυπουργό, αρνούμενοι να μπουν στα ψηφοδέλτια» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Προφανώς, συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «προβλέπουν ήδη ποιο αποτέλεσμα θα έρθει, ως απάντηση στην καταστροφική πολιτική του Μνημονίου και αποφεύγουν όπως-όπως να εκτεθούν στη  λαϊκή ψήφο».


Με διαφάνεια, χρηστή διοίκηση, ευνομία, και εξάλειψη της διαφθοράς θα κερδίσουμε, θα κερδίσει ο Ελληνικός λαός

Η ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ   στο κλείσιμο των εργασιών της Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος  .


Αποδείξαμε ότι για άλλη μία φορά υπηρετούμε αξίες, μας καθοδηγούν οι αρχές μας και φωτίζουν το δρόμο, ακόμα κι όταν βρισκόμαστε στις πιο σκοτεινές συνθήκες, όπως αυτές που πέρασε η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.
Και οι συνθήκες, στις οποίες το Κίνημά μας κλήθηκε να υπηρετήσει τη χώρα από την κυβερνητική θέση, είναι πράγματι οι πιο δύσκολες που γνωρίσαμε από τη μεταπολίτευση. Είναι οι πιο δύσκολες από τότε που, στις 3 του Σεπτέμβρη του '74, ιδρύσαμε το Κίνημά μας. Απ' την απύθμενη ανευθυνότητα της προηγούμενης κυβέρνησης, φτάσαμε ως χώρα στο σημείο μηδέν.
Ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας δεν είχε βρεθεί σε τόσο μεγάλο κίνδυνο. Ποτέ άλλοτε η απειλή δεν ήταν τόσο μεγάλη. Μην το ξεχνάμε αυτό. Μην το ξεχνάμε ποτέ. Όχι μόνο γιατί ποτέ δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας η ιστορικότητα της στιγμής που ζούμε, όχι μόνο γιατί πρέπει να νιώθουμε περήφανοι γιατί κάναμε και κάνουμε το καθήκον μας, αποτρέποντας μια βέβαιη καταστροφή, αλλά γιατί αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζουμε και αυτή την κατάσταση αλλάζουμε.

Άρης Γιαννακίδης : Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ & Θ

Υποψήφιος Περιφερειάρχης στηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ είναι και επίσημα ο Άρης Γιαννακίδης , Νομάρχης Ροδόπης . 


Ο Άρης Γιαννακίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1959.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης 
του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε ενεργή φοιτητική συνδικαλιστική 
δράση και συμμετοχή. Ασχολήθηκε από νωρίς με τα κοινά ενώ συνδέεται 
άρρηκτα με τον αγροτικό συνεταιριστικό χώρο ως υπάλληλος της Ένωσης Αγροτικών 
Συνεταιρισμών Νομού Ροδόπης. 
Διατέλεσε δε μέλος του ΔΣ της ΟΣΕΓΟ (Ομοσπονδία Συνεταιριστικών Εργαζομένων). 
Εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος στις εκλογές του 1994 και του 1998,
την δεύτερη φορά μάλιστα πρώτος σε ψήφους προτίμησης. 
Επί 8 χρόνια διατέλεσε αναπληρωτής Νομάρχη Ροδόπης έχοντας πρωταγωνιστικό 
ρόλο στην υποβολή πρότασης αλλά και της υλοποίησης του Β' και Γ' ΚΠΣ για το Νομό Ροδόπης. 
Από το 1999 έως το 2002 διατέλεσε διοικητικός σύμβουλος της εταιρείας DIAXON. 
Το 2002 εξελέγη Νομάρχης Ροδόπης με τον συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. 
Το 2006 επανεξελέγη Νομάρχης Ροδόπης. 
Μιλά καλά αγγλικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας μίας κόρης.Ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ

Για την ΑΜ&Θ τελικά υποψήφιος Περιφερειάρχης είναι: Άρης Γιαννακίδης

Στο Δήμο Πειραιά ο Γιώργος Μίχας
Στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης και
Στην Αθήνα ο Γ.  Καμίνης


Ο Θανάσης Τσούρας στην ομιλία του είπε ότι φέτος είχαμε τελείως διαφορετικές περιφέρειες και σχήματα δήμων με πολλά νέα προβλήματα και νέα δεδομένα σε δομές και πρόσωπα . Επίσης είχαμε πρωτόγνωρο αριθμό υποψηφιοτήτων . Είχαμε 6000 αιτήσεις από παλαιούς δημάρχους από νέα πρόσωπα , αλλά αυτό είχε δυσκολία μέχρι να τα εξετάσουμε όλα και να καταλήξουμε . Θα έχουμε καλές, σοβαρές  και εναλλακτικές προτάσεις  . Σε 130 δήμους έχουμε αποφασίσει να μη υπάρχει κεντρική στήριξη , επειδή το κάθε τοπικό ΠΑΣΟΚ ξέρει τι και ποιον θα στηρίξει αλλά δεν θέλει την κεντρική στήριξη και το χρίσμα . Σε δέκα μέρες θα ολοκληρώσουμε σε όλους τους δήμους και θα ανακοινωθούν και εκεί όπου ακόμα δηλαδή γίνονται ζυμώσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα .


Οι περιφέρειες που ανακοινώθηκαν σήμερα :

Εκλεισαν τα "Ελληνικά Γράμματα"

Το πρώτο λουκέτο στον εκδοτικό χώρο και μάλιστα με άμεσο αντίκτυπο στον χώρο των ΜΜΕ, μπήκε χθες επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο βιβλίο. Ο γνωστός εκδοτικός οίκος "Ελληνικά Γράμματα" που από το 2006 ανήκει στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη έκλεισε χθες μετά από μισόν και πλέον αιώνα διαδρομής στη βιβλιοπαραγωγή. 
Η είδηση πάντως δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία αφού από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού είχε ανακοινωθεί στους 96 εργαζομένους ότι αναστέλλεται η φθινοπωρινή παραγωγή και παράλληλα θα γίνουν όλες οι προσπάθειες προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. Χθες ωστόσο ανακοινώθηκε επίσημα στους εργαζόμενους ότι μετά τις 15 του μηνός διακόπτεται οριστικά η λειτουργία του εκδοτικού οίκου και ξεκινά η διαδικασία εκκαθάρισης.
Τα "Ελληνικά Γράμματα" ιδρύθηκαν το 1957 από τον Δημήτρη Παπαχριστοφίλου με κύρια επιδίωξη την ανάπτυξη της εκδοτικής δραστηριότητας που απευθυνόταν στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο της Ελλάδας. 
Στην ίδια αντίληψη κινήθηκε και ο γιος του ιδρυτή, Παύλος Παπαχριστοφίλου επεκτείνοντας τον εκδοτικό οίκο και σε άλλους γνωσιακούς τομείς. Το 2001 ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη απέκτησε το 51% του εκδοτικού οίκου και τον Μάρτιο του 2007 το 100%. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο του Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ τα "Ελληνικά Γράμματα" εμφανίζονται ως ζημιογόνα επιχείρηση. 

Σε μία φωτογραφία τα 300.000 μεγαλύτερα sites του κόσμου! Μέσα και το Alexandroupoli online!!!

Στη φωτογραφία αυτή βρίσκονται τα πρώτα 300.000 sites του κόσμου, κατά σειρά επισκεψιμότητας, απ' την Alexa. Όσο μεγαλύτερο είναι το εικονίδιο του site τόσο μεγαλύτερη είναι και η θέση του στην Alexa.
Την φωτογραφία μπορείτε να την δείτε καλύτερα απ' το site της εταιρίας εδώ..., όπου υπάρχει και μηχανή αναζήτησης για να δείτε όποιο site θέλετε.

Μέσα στα πρώτα 300.000 sites του κόσμου είμαστε και εμείς!!! αφού βρισκόμαστε προς το παρόν, στην θέση 288.944, ανάμεσα σε δεκάδες εκατομμύρια sites, και συνεχώς ανεβαίνουμε.
To Alexandroupoli online καθιερώθηκε πλέον στην 1η θέση των εβρίτικων blogs και είμαστε τo No2 blog της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα πάντα με την Alexa, ενώ βρισκόμαστε στην 266η θέση μεταξύ των 54.523 καταχωρημένων ελληνικών Blogs, σύμφωνα με το sync.gr...»

Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι αυτό για ένα περιφερειακό blog, το οποίο είναι μια καθαρά ερασιτεχνική πρωτοβουλία ενημέρωσης, πληροφόρησης, έκφρασης και διαλόγου, αφού δεν έχουμε καμία σχέση με δημοσιογράφους, καμία σχέση με ΜΜΕ.

Βουλή των εφήβων

Μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και την ομογένεια κατέθεσαν, κατά την διάρκεια των εργασιών της πρώτης ημέρας της 15ης Συνόδου της "Βουλής των Εφήβων", τις προσωπικές τους αλήθειες για τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις ανησυχίες της γενιάς τους.

    Συνεδρίασαν οι επιτροπές που αντιστοιχούν στις κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων, Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Οι έφηβοι βουλευτές, στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων τόνισαν την ανάγκη για ανανέωση του εκπαιδευτικού συστήματος και παράλληλα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση και την προαγωγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ αναφέρθηκαν και στην ελλιπή μέριμνα για ψυχαγωγία των παιδιών, κάτι που οδηγεί, όπως τόνισαν, σε έφηβους εξαρτημένους από το διαδίκτυο.

    Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, που παρακολούθησε τις εργασίες και των τριών Επιτροπών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή εφαρμογή των αλλαγών του προγράμματος, που δημιουργεί συνθήκες πιο ζωντανού και δημιουργικού διαλόγου.

    Τις συνεδριάσεις των Επιτροπών παρακολούθησαν και οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Δημήτρης Σιούφας.

    Στις συνεδριάσεις των Επιτροπών παρέστησαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Θανάσης Παπαϊωάννου και ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Καθηγητής Ευάγγελος Χρυσός.

    Σήμερα, θα συνεδριάσουν οι Επιτροπές Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

    Το πρόγραμμα κορυφώνεται με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής Εφήβων στις 10 το πρωί της Δευτέρας.

απε.

Στα ίδια επίπεδα οι τιμές των σχολικών αλλά όχι των ξενόγλωσσων βιβλίων

Μεγάλη προσπάθεια με συγκράτηση τιμών στα περσινά επίπεδα κάνουν τα καταστήματα σχολικών ειδών και βιβλιοπωλεία . Πολλά καταστήματα έχουν αρχίσει  τις προσφορές για να προσελκύσουν όλο και περισσότερους αγοραστές αλλά και για να ικανοποιήσουν τους πελάτες , να τους κρατήσουν στην επιχείρηση και να μη στραφούν σε αγορές και καταστήματα με προϊόντα κινέζικα που έχουν κατακλύσει την αγορά .
Στα ύψη όμως παραμένουν τα ξενόγλωσσα βιβλία με συνολικό κόστος " βασικού βιβλίου , συνοδευτικού , ασκήσεων " μέχρι και 150 ευρώ , ποσό αρκετά υψηλό για τη μέση ελληνική οικογένεια . Επίσης πρόβλημα που δημιουργείται με τα ξενόγλωσσα βιβλία όσο και με κάποια σχολικά είδη είναι οι λίστες που δίνονται από σχολεία και εκπαιδευτήρια - φροντιστήρια  και κατευθύνουν το κοινό σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις ή αλυσίδες καταστημάτων στις μεγαλύτερες πόλεις .Επίσης φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί , είναι οι φροντιστές ή ιδιοκτήτες φροντιστηρίων να προμηθεύουν αυτοί τους μαθητές  , δίνοντάς τους αυτοί τα είδη και τα βιβλία που χρειάζονται , χωρίς αποδείξεις πολλές φορές .
Ο κ. Ν. Σταθάτος δήλωσε ότι δύσκολα οι γονείς καταγγέλλουν τέτοια γεγονότα .
Καλό θα ήταν οι γονείς να αντιδρούν σε τέτοια φαινόμενα και να μη επιτρέπουν σε κανένα να τους κατευθύνει ή να προμηθεύει .
Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση και με την οικονομική κρίση πλήττονται και τα βιβλιοπωλεία αφού έχουν κλείσει πάρα πολλά καταστήματα μέχρι σήμερα 500 και η πτώση στην αγορά βιβλίου κυμαίνεται στο 20 -25 % .