Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Κυριακή πρωί η παρουσίαση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ

Την Κυριακή το πρωί και αμέσως μετά την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Σ. Ξυνίδη, θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων για τις 13 Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας, η οποία θα συνοδευτεί από την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, Θ. Τσούρα. Στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τα μέλη του Σώματος και θα ακολουθήσει η σύνοψη των αποτελεσμάτων από τον κ. Ξυνίδη.
Με πολύωρες συσκέψεις και συναντήσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με συνεργάτες τους, έκλεισε η δεύτερη μέρα των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κυρίως στις υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες και ειδικότερα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, καθώς επίσης και στους τρεις μεγάλους δήμους, της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπου ακούγονται ονόματα ακόμα και υπουργών αλλά και άλλων στελεχών «πρώτης γραμμής». 
Παρ' όλα αυτά παραμένουν άγνωστα τα ονόματα εκείνων που τελικά αρνήθηκαν ή αποδέχτηκαν την πρόταση που τους έγινε να μπουν στη εκλογική μάχη για το χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός έδωσε παραβρέθηκε στην παρουσίαση των συμπερασμάτων από τα θεματικά Εργαστήρια τα οποία συνεδρίαζαν από το πρωί και τα οποία είχε επισκεφτεί.
 
e-net


Επίθεση δέχτηκε η Βουλευτής Έβρου Ελένη Τσιαούση

Επίθεση δέχτηκε χθες βράδυ η Βουλευτής Έβρου κυρία Ελένη Τσιαούση έξω από το τηλεοπτικό κανάλι Δέλτα . Η κ. Τσιαούση συνοδευόταν από ένα συνεργάτη της και το 15χρονο παιδί της όταν βγαίνοντας από το κτίριο της Δέλτα τηλεόραση δέχτηκε αρχικά λεκτική επίθεση από συνδικαλιστή των εργαζομένων της εταιρίας  " ΘΡΑΚΗ Α. Ε " που έστησε καρτέρι και περίμενε να τη δει να βγαίνει .
Αν και πρόσφατα η κ. Τσιαούση εισηγήθηκε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο Ανδρέα Λοβέρδο για την επίλυση του ζητήματος που αφορά την ημερομηνία έναρξης των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των 118 πρώην εργαζομένων  της εταιρείας Θράκη Α.Ε..  Ο Υπουργός κ..Λοβέρδος  απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικά ζήτημα  για το Νομό Έβρου, λειτούργησε άμεσα και δεσμεύτηκε με προώθηση και επίλυσή του εκδίδοντας τροπολογία και εντάσσοντας την στο νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί από τον ίδιο την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, και θα ρυθμίζει  οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα .
Γιατί λοιπόν κάποιος από τους πρώην  εργαζόμενους της εταιρίας ΘΡΑΚΗ. Α.Ε και μάλιστα από τους συνδικαλιστές τους , επιτέθηκε στην κυρία Τσιαούση ; Υποκινούμενος από πού και για ποιόν λόγο ;  Από ότι ξέρουμε κι ο ίδιος μοιράστηκε την αγωνία τους μαζί με τη Βουλευτή και εκείνη λειτούργησε άμεσα , ενδιαφέρθηκε για όλους αυτούς τους ανθρώπους και έλυσε το ζήτημα . Αν δεν συνοδευόταν πιθανότατα να προχωρούσε και σε χειροδικία αλλά ευτυχώς το επεισόδιο έληξε σε φραστικό επίπεδο . Γνωρίζουμε αλλά δεν θα αναφέρουμε το όνομα του συνδικαλιστή . 


Παρακάτω ολόκληρη η εισήγηση της κυρία Τσιαούση για τους 118 πρώην εργαζόμενους της ΘΡΑΚΗ Α.Ε
http://souflievros.blogspot.com/2010/09/118.html

souflievros

Αργά αλλά σταθερά ... ανεβαίνουμε

Πριν λίγο καιρό όσοι απο τους αναγνώστες μας θυμούνται είχαμε βγάλει μια ακόμα σχετική ανάρτηση . Τότε η κατάταξή μας σε 50.χιλιάδες ενεργά ελληνικά blog βρισκόμασταν 15.0000 θέση . Σήμερα σε 70 χιλιάδες ενεργά Blog βρισκόμαστε ακόμα πιο ψηλά ... 6,828....
Να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που επισκέπτεστε το Σουφλί , τόπος να ζεις ! ,που μας στηρίζεται και  σας αρέσει και το διαπιστώνουμε από όσα  μας λέτε αλλά και από όσα μας γράφεται στα mail .. Αφήστε τα Λόγια και Πιάστε τα Λαμόγια


Με αυτό το σύνθημα στο μπλουζάκι του ,κυκλοφορεί ο αποπεμφθείς από τον Δήμαρχο Τυχερού ,πρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Τ  Παναγιώτης Ζαπάρτας,είναι γνωστό ότι οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι στις δικαστικές αίθουσες, επιρρίπτοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο!

http://gkatzios.blogspot.com/

Οι τελευταίες προβλέψεις …

Πριν από 7 μήνες είχα γράψει στην smartpost.gr τότε, τις προβλέψεις μου για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Τότε είχα μάλλον σωστά προβλέψει ότι η μάχη στις περιφέρειες θα είναι με στελέχη πρώτης γραμμής και περισσότερο κεντρική πολιτική μάχη και όχι αυτοδιοικητική. Νομίζω ότι σήμερα εκείνο το ποστ μάλλον δικαιώνεται και αύριο με τις ανακοινώσει πιστεύω ότι θα δικαιωθεί πλήρως. Ναι τα ονόματα που συζητιούνται είναι από την κεντρική πολιτική σκηνή και αν κερδίσουν και τις εκλογικές αναμετρήσεις, θα δώσουν μια άλλη πνοή στην λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα για τις 13 περιφέρειες προορίζονται βουλευτές ή και νυν κυβερνητικά στελέχη. Αυτόματα τα ονόματα που ακούγονται καθιστούν την εκλογική διαδικασία μετρήσιμη και σε σχέση με τις εθνικές εκλογές. Μόνο η απουσία του ΛΑΟΣ με αυτόνομα ψηφοδέλτια δημιοργεί και το μείζον θέμα συκρίσιμων αποτελεσμάτων. Κατά τα λοιπά όμως πιστεύω ότι συμπεράσματα θα βγουν γα την δυναμική της κυβέρνησης 13 μήνες μετά τις νικηφόρες εκλογές του 2009.
 Έτσι προβλέπω :
1. Περιφέρεια Αττικής : θα είναι βουλευτής και όχι αυτοδιοικητικός. Η μόνη περιφέρεια που έχω πρόβλημα να καταλάβω προς τα που θα πάει η υποψηφιότητα. Ακούγεται ο Σγουρός. Εγώ λέω ότι δεν θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης. Να πω την αλήθεια περιμένω γυναίκα.
2. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας : Θεωρώ ότι η Κατερίνα Μπατζελή είναι η υποψήφια. Και δεν νομίζω ότι αληθεύουν και πολύ τα ποστ περί αρνήσεων και απειλών παραιτήσεων κλπ.
3. Περιφέρεια Θεσσαλίας : θεωρώ ότι ο Βασίλης Έξαρχος παραμένει ο κύριος πιθανός υποψήφιος. Ακούγονται και άλλοι αλλά δεν βλέπω να επικρατεί εκεί μη κοινοβουλευτικός. Υπάρχει και η πιθανότητα γυναικείας υποψηφιότητας;
4. Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας : ασυζητητί το πρώτο όνομα είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Και εδώ δεν πολυπιστεύω σενάρια αρνήσεων κλπ.
5. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας : προβλέπω Χάρη Καστανίδη. Παρ όλο που ακούγεται ο Γιάννης Μαγκριώτης.
6. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης : πιστεύω ότι θα κριθεί μεταξύ Γιώργου Πεταλωτή και άλλου κοινοβουλευτικού.

Ο «θάνατος του εμποράκου»


Έχουν κλείσει 25.000 μικρές επιχειρήσεις, με τους ανθρώπους αυτούς να έχουν γίνει είτε υπάλληλοι είτε άνεργοι

Η χρηματοπιστωτική κρίση στη χώρα που έκλεισε τη στρόφιγγα των δανείων από τις τράπεζες και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που συρρίκνωσαν δραματικά τον τζίρο στην αγορά, έχουν φέρει σε απόγνωση τη μικρομεσαία επιχείρηση. Ο «θάνατος του εμποράκου» φαίνεται να επιταχύνεται από τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις που πλήττουν, βέβαια, το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου αλλά χτυπούν περισσότερο τη μικρομεσαία τάξη επιχειρηματιών που δεν μπορούν να αντέξουν τον αυξημένο ανταγωνισμό για μία πίτα όλο και μικρότερη.

Το σκηνικό στην πραγματική οικονομία της χώρας έχει πάρει ήδη διαστάσεις δραματικές, με τα λουκέτα να διαδέχονται το ένα το άλλο και πολλά πρώην «αφεντικά» να αλλάζουν κοινωνική τάξη. Από επιχειρηματίες γίνονται μισθωτοί ή άνεργοι προκαλώντας, εκτός των άλλων, μεγάλες ανατροπές στην ίδια τη δομή της ελληνικής οικονομίας.

Ηδη η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, όπως αποκαλούν χρόνια τώρα οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 96% του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων, άρχισε να ραγίζει.

Το ανησυχητικό είναι ότι οι μικρές αυτές επιχειρήσεις απασχολούν πολύ περισσότερο προσωπικό (58% του συνόλου στη χώρα) απ΄ ό,τι η αντίστοιχη μέση ευρωπαϊκή (30%) και, επομένως, το πλήγμα από τα απανωτά λουκέτα για την απασχόληση και την οικονομία στην Ελλάδα είναι ισχυρότερο από όσο αλλού.

Mείωση του στενού δημόσιου τομέα κατά 30%

Τη σύσταση ενός ισχυρού επιτελικού και συντονιστικού κέντρου προωθεί η κυβέρνηση. Το νέο αυτό όργανο, που δεν σχετίζεται με τον ορισμό ή μη συντονιστή της κυβέρνησης και την αναδιάρθρωση του Μεγάρου Μαξίμου, θα παρακολουθεί τη μεταρρύθμιση του κράτους σύμφωνα με τις επιταγές του «Καλλικράτη». Το σχέδιο αναμένεται να οδηγήσει σε μεταστέγαση όλων των υπουργείων, σε αναδιάρθρωση των δομών των δημοσίων υπηρεσιών, σε μαζικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων και σε συγχωνεύσεις ή και κλείσιμο φορέων του Δημοσίου. Το συντονιστικό κέντρο θα έχει την εποπτεία της διαχείρισης των προγραμμάτων για το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, την εκπόνηση των σχεδίων για τις νέες δομές που θα αποκτήσουν τα υπουργεία, τον έλεγχο των δαπανών των φορέων του Δημοσίου και την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, αναμένει την κατάρτιση του μητρώου των δημοσίων υπαλλήλων, που θα του επιτρέψει να έχει μια σαφή εικόνα της στελέχωσης των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα ο «Καλλικράτης» στο κράτος προωθείται με ταχείς ρυθμούς. Δεν προβλέπει απλώς τη μετεγκατάσταση όλων των υπουργείων με τη δημιουργία του «κυβερνητικού πάρκου», αλλά κυρίως την εκ βάθρων αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης της χώρας με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Σκληρή επίθεση Δημούτση εναντίον Ντόλιου

Σκληρή επίθεση εναντίον του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιώργου Ντόλιου έκανε μιλώντας στην telegramm.gr ο δήμαρχος Τυχερού, κ. Γιώργος Δημούτσης, με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για πιθανή κάθοδό του στο δήμο Σουφλίου, αλλά και το θέμα της αργίας που αποτέλεσε την «αιτία πολέμου» ανάμεσα στους  δύο άνδρες.
Όπως είναι γνωστό, στην αρχή του καλοκαιριού, η είδηση για την ποινή της αργίας των έξη μηνών που πρότεινε το πειθαρχικό συμβούλιο για το δήμαρχο Τυχερού, είχε επιβεβαιωθεί από τον υφυπουργό, κάτι το οποίο προκαλέσει τη μήνι του δημάρχου. Για το θέμα της αργίας, ο δήμαρχος έχει κάνει ένσταση. Εάν η ένσταση γίνει δεκτή η υπόθεση σταμάτα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ο δήμαρχος τονίζει πως η υπόθεση της αργίας λειτουργεί ενισχυτικά στην πρόταση που υπάρχει προκειμένου να διεκδικήσει το δήμο Σουφλίου, καθώς όπως υποστηρίζει, διαμορφώνεται μία δυναμική υπέρ του. Ταυτόχρονα, εξαπολύει σκληρή επίθεση εναντίον του Εβρίτη υφυπουργού, για τον οποίο λέει πως «είναι ανεπαρκής και ενεργεί με βάση τα προσωπικά του οφέλη δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στο νομό» για να προσθέσει: « Η απόφαση της παύσης δεν είχε τίποτα άλλο παρά μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα. Φάνηκε, ξεκάθαρα, πως ήταν καθαρή λάσπη που εκτοξεύτηκε από χείλη υπουργού, και όπως είναι γνωστό από την πλευρά μου έχει γίνει μήνυση και αγωγή στον κ. Ντόλιο για συκοφαντία. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης στους αγρότες, ύψους 160 εκατ ευρώ

Yπεγράφη και έχει ήδη αποσταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία καθορίζονται για το έτος 2010 οι διαδικασίες επιστροφής στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου που χρησιμοποιείται στη γεωργία.
Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ (ενεργοί και συνταξιούχοι) κατά κύριο επάγγελμα αγρότες τα στοιχεία των οποίων είναι καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με τις αιτήσεις τους για την ενιαία ενίσχυση.
Το πόσο της επιστροφής θα είναι διαθέσιμο στους λογαριασμούς των δικαιούχων την επόμενη εβδομάδα ενώ το συνολικά επιστρεφόμενο πόσο του ειδικού φόρου θα ανέλθει στα 160,00 εκατ. ευρώ .
Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η Κυβέρνηση, μετά την υλοποίηση της δέσμευσης της για αύξηση του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες από 7% σε 11%, ενισχύει και πάλι τον έλληνα αγρότη αυξάνοντας το συνολικό ποσό επιστροφής του ΕΦΚ κατά 40 περίπου εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος .

Μείωση τιμών σε πολλά φάρμακα, σύμφωνα με το νέο Δελτίο

Ανακοινώνεται απόψε το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα 06/09/2010, προκειμένου να υπάρξει ικανό διάστημα για την καταχώρηση των νέων τιμών στα μηχανογραφικά συστήματα το Σαββατοκύριακο.

    Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανατιμολόγησης, μέσω του Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκων, περισσότερων από 4.000 φαρμακευτικών προϊόντων (2.350 περίπου πρωτοτύπων προϊόντων μαζί με τα αντίγραφά τους, που λαμβάνουν τιμή από αυτά), τα οποία καλύπτουν το σύνολο της εθνικής κατανάλωσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στις καταστάσεις φαρμακευτικών προϊόντων που θα συμπεριλαμβάνονται στο νέο Δελτίο Τιμών θα υπάρχουν 1.795 τιμές πρωτοτύπων φαρμάκων, 400 τιμές ορρών, 11 τιμές οδοντιατρικών ενέσεων, 151 τιμές παραγώγων αίματος και 223 τιμές φαρμάκων βάσει κοστολογίου.

    Συνολικά δηλαδή το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων θα περιλαμβάνει 2.648 τιμές. Επισημαίνεται ότι στις ανωτέρω τιμές πρωτοτύπων και νέων φαρμάκων θα προσαρμοστούν οι τιμές των αντίστοιχων αντιγράφων.

    Σημειώνεται, ότι στις 22/09/2010 θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Τιμών για να συζητήσει τυχόν ενστάσεις και να προχωρήσει, εφόσον αυτό απαιτείται, στην έκδοση συμπληρωματικού διορθωτικού Δελτίου Τιμών, το οποίο θα ισχύσει από τις 27/09/2010.

    Παράλληλα, επισημαίνεται ότι εκδόθηκε η νέα ΑΔ 08/2010 που εξειδικεύει την εφαρμογή του νέου τρόπου τιμολόγησης των φαρμακευτικών προϊόντων.

    Σύμφωνα με τις ειδικότερες διατάξεις της απόφασης:

    - Προσδιορίζεται εκτενώς η μεθοδολογία λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκων και καθίσταται πλέον σαφής η διαδικασία τιμολόγησης των φαρμακευτικών προϊόντων.