Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Η κρίση και η ύφεση είναι γεγονός για τον αγροτικό τομέα τα τελευταία χρόνια, τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας, κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου. Ιδιαίτερα επισήμανε την μείωση του αγροτικού εισοδήματος, η οποία το 2008 υπήρξε έντονη φθάνοντας σε 7% περίπου, ενώ στο διάστημα του δωδεκαμήνου Ιούλιος 2009 – Ιούνιος 2010 σημειώνει μείωση κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το προηγούμενο δωδεκάμηνο. Αθροιστικά με την αύξηση του κόστους παραγωγής, κατά 3,8%, η απώλεια του αγροτικού εισοδήματος για φέτος είναι μέχρι στιγμής της τάξης των 6,3 ποσοστιαίων μονάδων και μάλιστα σε χρόνο που δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί η κορύφωση της κρίσης.
Επίσης, αναφέρθηκε στην σημαντική απώλεια της αξίας της φυτικής, κυρίως, παραγωγής (κατά 15% αθροιστικά) και στην μεγάλη πτώση της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας της αγροτικής παραγωγής (κατά 21% αθροιστικά). Τονίζοντας πως η αρνητική πορεία του τομέα, ιδιαίτερα έντονη από το 2006 που άρχισε η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, συνδέεται, κυρίως, με τις άστοχες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες από το 2004, με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη διετία 2006-2007, με την πτώση των επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, αλλά και με την έντονη και διαρκή πίεση που δέχεται το αγροτικό εισόδημα, εξαιτίας της ασυδοσίας που επικρατεί στην αγορά.

Δηλώσεις Καραμίχα
Εξερχόμενος το απόγευμα από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό για τα ζητήματα της οικονομίας,. Ότι η αγροτική οικονομία την τελευταία πενταετία είναι σε ελεύθερη πτώση μ' ένα δείκτη μείωσης του αγροτικού εισοδήματος, της τάξης του 7% και βεβαίως καταθέσαμε δέκα προτάσεις.

Έσοδα και δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων στο διαδίκτυο

 Ένα νέο εργαλείο για τον περιορισμό του μαύρου πολιτικού χρήματος και την οικονομική διαφάνεια των συνδυασμών στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

    Πρόκειται για τη δημιουργία μιας κεντρικής βάσης δεδομένων με έσοδα και δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων που μπορούν να βρουν οι πολίτες στο διαδίκτυο με τίτλο "πύλη διαφάνειας" και στο site ypes.ekloges.gr.

    Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε ως ένα μεγάλο στόχο της κυβέρνησης την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και μια καίρια παρέμβαση τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία όπως τόνισε, θα αποτελέσει και πιλότο για την οικονομική διαφάνεια των κομμάτων, με την κατάλληλη προσαρμογή του όταν θα ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος, για τον οποίο είπε, ερωτώμενος, ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί η απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο και ότι θα προηγηθεί διάλογος με την κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα πριν κατατεθεί στη Βουλή.

    Ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε, ότι με τη δημιουργία κεντρικής βάσης δεδομένων θα καταργηθεί η ανωνυμία της χρηματοδότησης και η χρήση κουπονιών, ενώ επεσήμανε, ότι δεκατρείς ανεξάρτητες επιτροπές (όσες και οι περιφέρειες) θα ελέγξουν τα οικονομικά στοιχεία των συνδυασμών και των υποψηφίων. 

απε

Περιφερειάρχες που θα είναι ισότιμοι, αν όχι και πιο ουσιαστικοί από υπουργούς

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, ξεκινούν το απόγευμα οι τριήμερες εργασίες της 9ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου και της Πανελλήνιας Σύσκεψης Στελεχών, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (γήπεδο Ταε Κβο Ντο). Οι εργασίες ολοκληρώνονται την Κυριακή με την έγκριση του πολιτικού πλαισίου και των υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    "Θεωρώ ότι το δίλημμα, το οποίο είναι πολιτικό - και οι άλλοι το θέτουν, αλλά το θέτουν με μια άλλη λογική- είναι, αν πάμε μπροστά, αν αλλάζουμε τη χώρα, ή δεν αλλάζουμε τη χώρα", τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, αναφερόμενος στις εκλογές.

    "Είναι πολύ εύκολο κάποιος να καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν κατά της Τρόικας. Αυτό δεν θα είναι απλώς μια ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά κυρίως χωρίς ουσία. Γιατί σκοπός του είναι να αποκρύψει τα πραγματικά προβλήματα, τα πραγματικά ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και για τα οποία ευθύνονται ιδιαίτερα αυτοί που μας έφεραν στην κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

    Πρόσθεσε δε ότι οι αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ για την Αυτοδιοίκηση δεν αφορούν απλώς ένα κατάλογο ονομάτων, αλλά μια νέα αρχή, τόσο για την Αυτοδιοίκηση, όσο και για την δημιουργία ενός επιτελικού κράτους.

    "Και πρέπει να μιλήσουμε για περιφερειάρχες που θα είναι ισότιμοι, αν όχι και πιο ουσιαστικοί από υπουργούς", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Μήλον της Έριδος το όνομα του κυρίου Αρμπατζάνη

Μήλον της Έριδος το όνομα μέλους της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κυρίου Αρμπατζάνη ,  αμέσως μετά τη δήλωση αποχώρησης του κυρίου Φυλλαρίδη . Βέβαια δεν είναι το μόνο όνομα που πέφτει σε βορρά σχολίων , κατηγοριών και επίρριψης ευθυνών . Ο κύριος Αρμπατζάνης λέγεται , ότι θα προσχωρήσει και θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο του Ευάγγελου Πουλιλιού  κυρίως τώρα που πλέον είναι ελεύθερος να κινηθεί αφού ο Παύλος Φυλλαρίδης δεν διεκδικεί το Δήμο Σουφλίου και ήταν ένας από τους ανθρώπους  που τον στήριζαν . Ο ίδιος ο κύριος Αρμπατζάνης σε συνομιλία που είχαμε μαζί του μας είπε χαρακτηριστικά : Τίποτα δεν έχω αποφασίσει ακόμα και τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο . Στήριζα την υποψηφιότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο πρόσωπο του κυρίου Φυλλαρίδη και θα στήριζα οποιαδήποτε υποψηφιότητα του χώρου αν αυτή προέρχονταν από συλλογικές αποφάσεις των Τοπικών Οργανώσεων και με σωστές  διεργασίες .

Σαν σήμερα : 3 Σεπτέμβρη 1974 - 3 Σεπτέμβρη 2010

"Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τον ίδιο το Λαό της χωρίς ξένες εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις για μια κοινωνία δίκαιη, όπου θα σταματήσει η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και η αποξένωσή του από το προϊόν του μόχθου του . για έναν άνθρωπο, που θα ολοκληρώνεται πνευματικά και πολιτιστικά και θα αναπτύσσει δημιουργικά τις πρωτοβουλίες του σε μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση."

3 Σεπτεμβρίου 1974

Διακήρυξη Βασικών Αρχών και Στόχων

 

Σουφλί ... το με - γελοίο σου !!!


γελοίος                      επίθ : γελοίος, γελοία, γελοίο 
1 που προκαλεί κοροϊδία
καταντάω γελοίος
2 ασήμαντος γελοίο ποσό

Να δώσουμε πρώτα τον ορισμό του γελοίου για να γίνουμε πιο κατανοητοί , να ξέρουμε σε τι αναφερόμαστε . γιατί ακριβώς πράγμα μιλάμε . Και τελικά η λέξη γελοίος , γελοιότητα περικλείει τα σημαντικότερα που καταλήγουν  μια πράξη , μια σκέψη , μια συμπεριφορά , μια κατάσταση έναν άνθρωπο ή ένα σύνολο ανθρώπων , σε γελοίους .  Και τι κρύβει τελικά ή μάλλον τι ορίζει ξεκάθαρα το " γελοίο" ; .. Αυτόν που προκαλεί την κοροϊδία , ο ασήμαντος  , το γελοίο "ποσό " . Το ποσό επίσης αναφέρεται σε χρηματική κυρίως  " αξία " που ενώ δεν έχει αξία μπορεί και ορίζει τα πράγματα , χαρακτηρίζει ή αποχαρακτηρίζει ανθρώπους , πουλάει και ξεπουλάει τα δήθεν οράματα , τις δήθεν αγνές προθέσεις , τους δήθεν οραματιστές , και ότι και όποιος πουλιέται και αγοράζεται .
Προχθές άκουσα μια πρόταση σε σχέση με την προσφορά και τη ζήτηση , αλλά τελικά ποιο είναι το ζητούμενο και ποιο το προσφερόμενο ;   Για αντικείμενα μιλάμε , για εμπόρευμα ; Νομίζω όχι , είχα τη βεβαιότητα πως όχι ! αλλά κάκιστα νόμιζα .  Εδώ γίνεται της γελοιότητας το κάγκελο !!! Επίπεδο υπό του μηδενός . Δεν υπάρχει ..."για να χρησιμοποιήσω και μια φράση νεολαιίστικη , της εποχής " 

Λαμπαδηδρομία Ένωσης Εθελοντών Αιμοδοτών

Από τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Επαρχίας Σουφλίου ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 ώρα 18:00 η Ένωση Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου, σε συνεργασία με τις λέσχες μοτοσικλετιστών Σουφλίου, Φερών και Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν λαμπαδηδρομία.
Παρακαλούνται όλα τα μέλη της λέσχης να συμμετέχουν στην δράση αυτή ως μια ένδειξη ευαισθητοποίησης αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης.
 

Στο Σουφλί, συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων, στις... 17:30 στο γραφείο της λέσχης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Νέων για τη φιλία, το χορό και την παράδοση

Η πόλη με τη διάφανη σφραγίδα του μεταξιού, τα παραδοσιακά «κουκουλόσπιτα» και τους ιδιότυπους μελωδικούς και χορευτικούς ρυθμούς, φιλοξενεί στις 3 & 4 Σεπτεμβρίου 2010, το Φεστιβάλ Νέων για τη φιλία, το χορό και την παράδοση.
Με την πεποίθηση ότι η παράδοση είναι κύτταρο ζωντανό που εξελίσσεται χάρη στην αγάπη των νέων για τη λαογραφία, η «Θρακική Εστία» διοργανώνει για τρίτη χρονιά φέτος, τριήμερη συνάντηση νεανικών χορευτικών ...συγκροτημάτων απ’ όλη την Ελλάδα στο Σουφλί (πλατεία Μεσοχωρίου – Αρχοντικό Μπρίκα).
Η καθιέρωση ετήσιας συνάντησης νέων που ασχολούνται με την παράδοση, έχει σα σκοπό: 1) την ανταλλαγή των λαογραφικών στοιχείων και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, 2) τη μεταξύ τους φιλία και συνεργασία, 3) την ισότητα, το σεβασμό και την προώθηση της αρμονίας ανάμεσα σε ομάδες με διαφορετική κουλτούρα και ιστορία, 4) τη γνωριμία με το Σουφλί, τον Έβρο και τη Θράκη γενικότερα.
Στόχοι που επιτεύχθηκαν πλήρως κατά την περσινή διοργάνωση, καθώς 4 απ’ τους 5 Συλλόγους που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, διοργάνωσαν μέσα στον ίδιο χρόνο εκδρομές στο Νομό Έβρου.
Οι φιλοξενούμενοι Σύλλογοι θα γνωρίσουν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους την ιστορία της πόλης και της περιφέρειάς της σε Παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου. Θα ακολουθήσουν ξεναγήσεις σε κουκουλόσπιτα, μουσεία, εκκλησίες, κτίριο Γαλλικού Προξενείου κλπ. Αργότερα θα ενημερωθούν για τη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας του μεταξιού σε βιοτεχνίες μεταξωτών.
Οι Σύλλογοι που συμμετέχουν στο φετινό φεστιβάλ είναι οι εξής: