Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Παύλος Φυλλαρίδης : Αποχωρεί απο τη διεκδίκηση του Δήμου Σουφλίου


Πριν από  λίγους μήνες – αφού συνομίλησα με αρκετούς φίλους και συνεργάτες  μου -έκανα γνωστό ότι θέτω  τον εαυτό μου στην διάθεση των πολιτών του νέου Δήμου Σουφλίου παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαμόρφωση ενός ενωτικού ψηφοδελτίου. Η πράξη μας αυτή ξεκίνησε ορμώμενοι  από το γεγονός ότι δεν υπήρχε από κανένα άτομο ή χώρο κομματικό κάποια ένδειξη για ενδιαφέρον να ασχοληθούν  με  τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.  Δεν θα έλεγα ότι ήταν αδιαφορία ,αλλά ένας φόβος  ένας δισταγμός που ίσως έχουμε και εμείς οι ποιο παλιοί ένα μέρος ευθύνης.  Σε τούτο μπορεί να συντελούσαν από την μία η γενικότερη οικονομική κρίση και από την άλλη η πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται μερικοί από τους Δήμους που θα αποτελέσουν τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Σουφλίου.
Τις τελευταίες ημέρες όμως εγώ και οι συνεργάτες μου συζητώντας με αρκετούς ανθρώπους της περιοχής μας , και κυρίως με έντιμους-νέους- άφθαρτους  με νέες και προοδευτικές ιδέες ,άρχισε να καλλιεργείτε ένα θετικό κλίμα  προς την κατεύθυνση να επιθυμούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα Δημοτικά πράγματα του Δήμου μας.
Με την συζήτηση διαπιστώσαμε ότι με τους  ανθρώπους αυτούς μας ενώνουν πάρα  πολλά .  Πρώτο   συμφωνούμε σε ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο που θα μείνει μακριά από παράγοντες και σωτήρες και θα επιδιώκει να συνυπάρχουν διαφορετικές απόψεις και να παράγουν αποτέλεσμα και  δεύτερο   στις αρχές που πρέπει να χαρακτηρίζουν μια Δημοτική Αρχή όπως είναι :
*Η ουσιαστική Δημοτική δημοκρατία.                                                                                
*Η διαφάνεια στη διαχείριση τω οικονομικών.   

ΠΑ.ΣΟ.Κ : Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:


Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Νοέμβριο, αποτελούν το κρίσιμο ορόσημο της ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα συνδιαμορφώσει - με όχημα τον Καλλικράτη - τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους. Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της χώρας μας. Να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους της ελληνικής κοινωνίας. Αξιόπιστο και με διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους, βιώσιμη ανάπτυξη, επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.

Το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ ορίζει τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες το Κίνημα δηλώνει τη στήριξή του σε υποψηφίους Δημάρχους και αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε και μέσα από συνεχή διαδικασία αξιολόγησης και διαβούλευσης, ανακοινώνει σήμερα τμήμα της πρότασής της προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι την Κυριακή, όπου έχει ορισθεί η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα αποφασιστεί η στήριξη που παρέχει το ΠΑΣΟΚ, η Επιτροπή θα προχωρήσει και σε άλλη ανακοίνωση.

Για την Αλεξανδρούπολη ανακοινώθηκε το όνομα του Μιχάλη Κογιομτζή και για την Ορεστιάδα το όνομα του Λευτέρη Χαμαλίδη όπως ήταν γνωστό και από τις προκριματικές εκλογές που διενεργήθηκαν στην Ορεστιάδα λίγες ημέρες πριν . 

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλα τα ονόματα που δόθηκαν σήμερα :

Όλγα Ρενταρή – Τέντε για Δια Βίου Μάθηση

Προχθές Τρίτη, η Βουλευτής Έβρου κ Όλγα Ρενταρή – Τέντε μίλησε στην Επιτροπή
Μορφωτικών Υποθέσεων για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου
Μάθησης και Θρησκευμάτων για τη Δια Βίου Μάθηση.

H κ. Ρενταρή – Τέντε τόνισε τη σπουδαιότητα της Δια Βίου Μάθησης
ιδιαίτερα τη σύγχρονη εποχή ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σύνδεση με
την αγορά εργασίας και την πιστοποίηση των προσόντων που αποκτώνται.
Τέλος,
η κυρία βουλευτής  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αγρότες του Έβρου
καθώς επίσης και στη μουσουλμανική μειονότητα και πως μέσα από τη διά
βίου μάθηση θα μπορέσουν αυτές οι δύο μεγάλες κατηγορίες πολιτών να
αναπτυχθούν και να βρουν περισσότερες επαγγελματικές διεξόδους .

Θετικά αποτελέσματα από την πρωτοβουλία της κας Τσιαούση Ελένης για την επίλυση του ζητήματος των 118 πρώην εργαζομένων της εταιρείας Θράκη Α.Ε.

Με πρωτοβουλία  της Βουλευτού Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κας Ελένης Τσιαούση πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο Ανδρέα Λοβέρδο για την επίλυση του ζητήματος που αφορά την ημερομηνία έναρξης των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των 118 πρώην εργαζομένους της εταιρείας Θράκη Α.Ε.  που συμμετέχουν στο «Ειδικό Πρόγραμμα επανειδίκευσης κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας» στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού Έβρου.
Η ιδιαίτερη ευαισθησία και η ανταπόκριση του κυρίου Υπουργού  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικά ζήτημα  για το Νομό Έβρου, ήταν άμεση και δεσμεύτηκε με προώθηση και επίλυσή του εκδίδοντας τροπολογία και εντάσσοντας την στο νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί από τον ίδιο την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, και θα ρυθμίζει  οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα.
Πιο συγκεκριμένα η τροπολογία θα αναφέρει:  «Ως ημερομηνία ένταξης των εργαζομένων της εταιρείας «Θράκη Α.Ε.» των οποίων η σύμβαση εργασίας λύθηκε ή καταγγέλθηκε από 04-09-2007 μέχρι 31-07-2009, στο Ειδικό 

Συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας στην ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων

 O Yπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του που μεταξύ άλλων είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού στην αγορά εργασίας συνυπογράφει σήμερα με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μνημόνιο Συνεργασίας για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων και την παροχή υπηρεσιών με στόχο τη στήριξη συμπολιτών και συνανθρώπων μας. Με αυτό τον τρόπο ξεκινά η υλοποίηση της συμφωνίας του Πρωθυπουργού κ.Γ.Παπανδρέου και του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου κ.Ιερώνυμου για συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας στην ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, όπως εκφράστηκε σε πρόσφατη συνάντησή τους.

     Η τελετή υπογραφής θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2010 στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ώρα 18.30.

ΑΠΕ

Σαν Σήμερα (2-09-1984) Πέθανε ο Μάνος Κατράκης

Ο Mάνος Κατράκης (14 Αυγούστου 1908- 2 Σεπτεμβρίου 1984) υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου.
Γεννήθηκε στο Καστέλι Κισσάμου και ήταν το μικρότερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας Κατράκη.
Το 1917 η οικογένεια μετακομίζει στην Αθήνα. Ο μικρός Μάνος διακρίνεται στο ποδόσφαιρο ως οπισθοφύλακας ξεκινώντας από την ομάδα του «Κεραυνού» και συνεχίζοντας στον «Αθηναϊκό».
Στα 17 του χρόνια πηγαίνει σε σχολή ασυρματιστών και ετοιμάζεται να μπαρκάρει. Από ένα καπρίτσιο της τύχης (ένα ατύχημα της μητέρας του) θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το όνειρο του ναυτικού. Το «ντεμπούτο» του στην ηθοποιία θα γίνει στην βωβή ταινία «Το Λάβαρο του ΄21» το 1927 ή το 1928. Την περίοδο 1928-9 θα παίξει πάνω από 15 ρόλους στο «Θέατρο Νέων» στο Παγκράτι.
Το 1932 ξεκινά να παίζει στον θίασο του «Εθνικού Θεάτρου» δίπλα σε σημαντικούς ηθοποιούς. Το 1934 παντρεύεται την ηθοποιό Αννα Λώρη- ένας γάμος που θα λήξει σύντομα.
Μέχρι και τον ελληνοϊταλικό πόλεμο παίζει στο «Εθνικό» αλλά και στο «Λαϊκό Θέατρο» του Βασίλη Ρώτα ενώ ιδρύει και το βραχύβιο «Ελεύθερο Θέατρο».
Κατά τη διάρκεια του πολέμου θα πολεμήσει στο μέτωπο της Αλβανίας και θα ενταχθεί στους κόλπους του ΕΑΜ. Ακολουθεί ένας δεύτερος γάμος, με ημερομηνία λήξεως και αυτός και μία τραγική κατάληξη: δύο νεκρά δίδυμα.

Το 1943 ανέλαβε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και από τη θέση αυτή συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ίδρυση του Κρατικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης όπου και έπαιξε μέχρι το 1946, οπότε επέστρεψε στο Εθνικό. Εκδιώχθηκε, όμως, ένα χρόνο αργότερα, λόγω των αριστερών πεποιθήσεών του. Αρνούμενος να υπογράψει «δήλωση μετανοίας», εξορίστηκε στην Ικαρία, στη Μακρόνησο και τον Αϊ-Στράτη.

Η τρόικα θέλει €500 εκατ. από τους ΟΤΑ

Εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο προσδοκά η τρόικα από τη δραστική μείωση των δαπανών των δήμων, όπως προκύπτει από το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Το ποσόν αυτό αναμένεται να προκύψει από μειώσεις προσωπικού, κλείσιμο των ζημιογόνων επιχειρήσεων, φραγμό στον ανεξέλεγκτο δανεισμό και δημιουργία μηχανισμού ελέγχου των προϋπολογισμών τους, ενώ η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από το μνημόνιο, έχει αναλάβει τη δέσμευση να εξοικονομήσει για το τρέχον έτος επιπλέον 300 εκατ. ευρώ από τη μείωση και τον εξορθολογισμό των δαπανών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η τρόικα διαβεβαιώνει ταυτόχρονα ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στους δήμουςόπως εκτιμούν πολλοί δήμαρχοι των οποίων τα ταμεία ήδη έχουν στεγνώσει-, καθώς θα εκταμιευθούν οι αναγκαίοι για τη μισθοδοσία του προσωπικού πόροι.

Τα νέα μέτρα τα οποία προτείνονται στο μνημόνιο υπήρξαν και το αντικείμενο της συνεδρίασης που είχε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, στην οποία αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου η συμμετοχή εκπροσώπων της Ενωσης στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2011, έτσι ώστε να έχουν πλήρη εικόνα των εσόδων για τους ΟΤΑ.

Πρόσκληση Επιτυχόντων στις Εξετάσεις των Παραγωγικών Σχολών ΣΣΕ και ΣΜΥ.

Πρόσκληση Επιτυχόντων στις Εξετάσεις των Παραγωγικών Σχολών ΣΣΕ και ΣΜΥ
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, οι επιτυχόντες μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), καλούνται να παρουσιαστούν την 09 Σεπτεμβρίου 2010, ημέρα Πέμπτη και ώρα 07:30 στη ΣΣΕ (Βάρη Αττικής) και την 13 Σεπτεμβρίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 07:00 στη ΣΜΥ (Τρίκαλα Θεσσαλίας) αντίστοιχα.

    Οι επιτυχόντες οφείλουν να προσκομίσουν κατά την κατάταξή τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ορίζονται από την εγκύκλιο.
Πληροφορίες και δικαιολογητικά που αφορούν στους επιτυχόντες στη ΣΣΕ και στη ΣΜΥ, υπάρχουν διαθέσιμα στις ιστοσελίδες των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των Στρατιωτικών Σχολών http://www.sse.gr και http://www.smy.gr.

Τα προγράμματα υποδοχής της Φλόγας σε Φέρες και Αλεξανδρούπολη

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑ
Στην τελετή την Πολωνία θα εκπροσωπήσουν ο Υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Jerzy Miller, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Jerzy Stachurski, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics - Βαρσοβία 2010 και Ιδρυτικό μέλος των Special Olympics Πολωνίας κ. Janusz Wesolowski, ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics - Βαρσοβία 2010 κ. Boguslaw Galaszka.
Επίσης, θα παραστούν εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής.

Παγκόσμια προβολή του Έβρου από την αφή της Φλόγας των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics στην Κοσμοσώτειρα ΦερώνΣτην κρύπτη του Καθολικού της Μονής Παναγίας Κοσμοσώτειρας στην πόλη των Φερών θα γίνει τη
Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010, (11 το πρωί) η Αφή της Φλόγας της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας των Ευρωπαϊκών Αγώνων των αθλητών Special Olympics που θα διεξαχθούν στη Βαρσοβία της Πολωνίας από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου.

Το βράδυ (ώρα 20.00) της ίδιας ημέρας, θα γίνει στην Πλατεία του Φάρου Αλεξανδρούπολης, η υποδοχή της Φλόγας στη διάρκεια εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν η Νομαρχία Έβρου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Τοπική Επιτροπή των Special Olympics.
Για το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό γεγονός για τον Έβρο έδωσαν το πρωί κοινή συνέντευξη τύπου ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης-Πρέσβης Καλής Θελήσεως των Special Olympics για την Βόρεια Ελλάδα, οι Δήμαρχοι Φερών και Αλεξανδρούπολης κ. Γεώργιος Ούστογλου και κ. Γεώργιος Αλεξανδρής, και μέλη της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics.

"Είναι πολύ μεγάλη τιμή για την περιοχή μας και τους ανθρώπους της το γεγονός ότι η αφή της Φλόγας θα γίνει στην Παναγία Κοσμοσώτειρα και θα ξεκινήσει από τον Έβρο την πορεία της για την Βαρσοβία, όπου θα γίνουν οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες των Special Olympics. 

Ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη για το «ρόλο του βιβλίου στην ανάπτυξη του παιδιού»…

Ημερίδα με θέμα το «ρόλο του βιβλίου και της βιβλιοθήκης στην ανάπτυξη του παιδιού και στην εμφύτευση πολιτιστικών στοιχείων στο Κοινωνικό σώμα», θα πραγματοποιηθεί στις 11  Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο “Αλεξάντερ”, στην Αλεξανδρούπολη. 
Την εκδήλωση διοργανώνει η Ένωση Φοιτητών και Αποφοίτων του Προγράμματος Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Εκαταίος) σε συνεργασία με τη νομαρχία Έβρου, το δήμο Αλεξανδρούπολης και την Σχολή Επιστημών Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.