Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου ο Ευάγγελος Πουλιλιός

«Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο του Σουφλίου, χωρίς τη στήριξη κανενός κόμματος» δηλώνει στη «Γνώμη» ο δήμαρχος Ορφέα κ. Ευάγγελος Πουλιλιός.
Ο κ. Πουλιλιός, που κρατούσε στάση αναμονής μέχρι πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε τελικά να διεκδικήσει το νέο Καλλικρατικό Δήμο χωρίς να ζητά, «κομματική στήριξη» όπως διευκρινίζει. Ο ίδιος, πιστεύει πως ο συνδυασμός του θα κερδίσει τις εκλογές και προσθέτει πως «η διαφορά θα φανεί σύντομα για τους δημότες των τριών δήμων».
Στην ερώτηση της «Γνώμης» για το πώς τελικά αποφάσισε να διεκδικήσει το δήμο είπε: «μετά από σκέψη και με αυξημένο αίσθημα ευθύνης αποφάσισα να μην αφήσω τον τόπο σε μια κρίσιμη στιγμή. Σε μία στιγμή που ξέρω πως μπορώ να προσφέρω. Δεν μιλάω μόνο για το δήμο Ορφέα αλλά και για τους δήμους Σουφλίου και Τυχερού. Αγαπώ και ενδιαφέρομαι για την περιοχή αυτή, καθώς όπως ξέρετε εδώ και χρόνια έχω προσφέρει όσο μπορώ με την ενασχόλησή μου με τα κοινά. Το γνωρίζουν όλοι πως είμαι ερωτευμένος με την τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό το έχω αποδείξει. Αποτέλεσμα αυτής της σχέσης και αυτής της προσφοράς είναι η αναγνώριση που εισπράττω καθημερινά από τους συμπολίτες μου» τονίζει.
Για το κλίμα που υπάρχει στους δύο άλλους Δήμους σε σχέση με την υποψηφιότητά του προσθέτει: «από την πρώτη στιγμή δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, με παρακινούν και αυτό σημαίνει πως εγώ δεν θα μπορούσα να μην αναλάβω τις ευθύνες μου και να μην αφουγκραστώ την κοινωνία».
Σε σχέση με τις κομματικές διαδικασίες και τα χρίσματα λέει πως δεν τον ενδιαφέρουν και δεν μπαίνει στη διαδικασία να ζητήσει στήριξη από κανένα κόμμα. «Μέχρι σήμερα δεν είχα αναζητήσει στήριξη από τα κόμματα σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Πιστεύω, πως ο χώρος αυτός είναι ένα κομμάτι ξεχωριστό και δεν πρέπει τα κόμματα να συνδέονται με την αυτοδιοίκηση. Νομίζω, πως μόνο ο λαός και οι συμπολίτες μου μπορούν να αποφασίσουν», ενώ για τις επόμενες κινήσεις του τονίζει ότι «με την κοινωνία μιλούσα και μιλάω πάντα. Έχω πάρει τα μηνύματα και γνωρίζω τις ανάγκες που έχει η περιοχή. Ο δήμος μου με το δήμο Σουφλίου μπορώ να πω πως έχουν πολλά κοινά ενώ έρχομαι σε επαφή με την καθημερινότητα των ανθρώπων και του δήμου Τυχερού. Στο πρόγραμμά μου όταν θα ανακοινωθεί οι πολίτες θα ενημερωθούν αναλυτικά για τα έργα και τα θέματα που μπορούν να γίνουν και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους».
Ζητώντας του να σχολιάσει το ενδιαφέρον που δείχνουν άλλα στελέχη για το νέο δήμο απαντά: «ο στίβος είναι ανοιχτός για όλους. Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτό να υπάρχουν, καθώς επίσης και η επιθυμία κάποιου να προσφέρει» καταλήγει.

Συντάκτης: Ιωάννα Παρασχάκη Εφημερίδα Η Γνώμη  

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Ορεστιάδας για τις κλητεύσεις μαθητών που έκαναν κατάληψη πέρυσι το φθινόπωρο

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12.30 σήμερα το μεσημέρι, έξω από τα δικαστήρια Νέας Ορεστιάδας, προχωρά η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, με αφορμή τα κλητήρια που επιδόθηκαν σε μαθητές οι οποίοι διώκονται για τις καταλήψεις του περυσινού φθινοπώρου. 
Το δικαστήριο ανηλίκων θα εξετάσει την υπόθεση στις 29 Οκτωβρίου, ωστόσο, από σήμερα καλούνται για το θέμα, από την επιτηρήτρια ανηλίκων, οι γονείς των παιδιών. «Αναμένονται σκληρές αντιδράσεις από κόμματα και μαζικούς συνδικαλιστικούς φορείς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, που υποστηρίζει ότι με τις διώξεις των μαθητών «η Κυβέρνηση επιχειρεί να προλάβει τη “θερμή” κατάσταση που θα δημιουργηθεί το φθινόπωρο στο χώρο της Εκπαίδευσης, από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργούνται από την απαράδεκτη, αντιεκπαιδευτική πολιτική».
Στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας και μέλη της Αχτιδικής Επιτροπής και του τομεακού συμβουλίου βορείου Έβρου της Κ. Ν. Ε., ενώ σε γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σταμάτης Γκατζίδης, χαρακτηρίζει «απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό το γεγονός να σέρνονται στα δικαστήρια ανήλικοι μαθητές, επειδή πραγματοποίησαν 2ήμερη κατάληψη στο σχολείο τους, διεκδικώντας μια καλύτερη εκπαίδευση». 

ert

Τρεις οι υποψήφιοι για τη θέση του....περιφερειάρχη ΑΜ&Θ
Τρία είναι τα επικρατέστερα ονόματα για τη θέση του Περιφερειάρχη ΑΜ &Θ και σας τα παραθέτουμε με τη σειρά του επικρατέστερου . Οι κύριοι Πεταλωτής ,ο βουλευτής Καβάλας κύριος Τιμοσίδης και ο Υφυπουργός κύριος Ντόλιος . Ο κύριος Γιαννακίδης σύμφωνα με πληροφορίες  απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειάρχη και κατέθεσε υποψηφιότητα για Αντιπεριφερειάρχης του νομού Ροδόπης . Σύντομα θα ανακοινωθούν και επίσημα αφού την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος .

Ένταξη του Νομού Έβρου στις ευνοϊκές ρυθμίσεις

Η βουλευτής 'Εβρου κυρία Τσιαούση απέστειλε αναφορά στον Υπουργό Οικονομικών κύριο Παπακωνσταντίνου σχετικά με την ένταξη του Νομού Έβρου στις ευνοϊκές ρυθμίσεις της  Υπουργικής Απόφασης  Αριθμ. 2/20087/0025 ΦΕΚ 974 30/06/2010.

Καθημερινά γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτή η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον παραμεθόριο Νομό Έβρου. 
Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας διαμορφώνουν ένα αποτελεσματικό ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, για τις επιχειρήσεις. Η απόφαση του Υπουργείου  Οικονομικών αρίθμ. 2/31728/0025 στις 30 Ιουνίου 2010 (ΦΕΚ 986) που αφορά την τροποποίηση των όρων αποπληρωμής των εγγυημένων από το Δημόσιο δανείων βιοτεχνικών, βιομηχανικών, μεταλλευτικών, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων, βιοτεχνικού και βιομηχανικού τύπου, που είναι εγκατεστημένες και στο Νομό Έβρου, αποτελεί μια ρύθμιση η οποία θα βοηθήσει μικρό αριθμό επιχειρηματιών της περιοχής.
Οι οικονομικές υποχρεώσεις των επιχειρηματιών του Νομού Έβρου, ακολουθώντας τα στοιχεία από τις μετρήσεις του Επιμελητηρίου του Νομού Έβρου, υπερβαίνουν στο πολλαπλάσιο του όρους που προβλέπονται στην συγκεκριμένη ρύθμιση της απόφασης αρίθμ. 2/31728/0025 (ΦΕΚ 986 30/06/2010), με συνέπεια να μην δίνει την απαιτούμενη ώθηση αλλά και να μη  διαμορφώνει το απαραίτητο επιχειρηματικό πλαίσιο για να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οδηγώντας τους σε μια αδιέξοδη κατάσταση για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Διεύρυνση της μάθησης

Τη δυνατότητα να σπουδάσουν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα οι απόφοιτοι των ιδιωτικών κολλεγίων και ΙΕΚ, προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη της δια βίου μάθησης που συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Συγκεκριμένα, εαν ένας νέος έχει τελειώσει ένα Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, έχει , ενδεχομένως, παρακολουθήσει και σεμινάρια σε ένα γνωστικό αντικείμενο θα μπορεί, παίρνοντας τις πιστωτικές μονάδες που απαιτούνται , ακόμη και να εγγράφεται σε μία σχολή των ΤΕΙ, που έχει σχέση όμως με τις γνώσεις που έχει πιστοποιήσει.

    Το σύστημα των πιστωτικών μονάδων, το οποίο υπάρχει σε πολλά εκπαιδευτικά συστήματα του εξωτερικού, εφαρμόζεται και εξυπηρετεί την κινητικότητα στις σπουδές αλλά και τη δυνατότητα να σπουδάζει και να αποκτά γνώσεις ο πολίτης σε οποιαδήποτε ηλικία.

    Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο θα ορίσει πόσες μονάδες θα έχει κάθε γνώση και θα ορίζει και το σύνολο των μονάδων βάσει των οποίων θα μπορεί να προχωρεί στις σπουδές του. Άλλωστε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μπαίνει ένα περίγραμμα και συστηματοποιείται ένας τομέας για τις γνώσεις των πολιτών που μέχρι τώρα δεν είχαν πιστοποίηση και συνεπώς αξιοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε “σπάνε τα σύνορα” των περιχαρακωμένων βαθμίδων εκπαίδευσης και ανοίγουν τα σύνορα της γνώσης και της πρόσβασης στην εκπαίδευση και την κατάρτιση , όπως λένε αρκετοί εκπαιδευτικοί.

ΠΑΣΟΚ Σουφλίου : Νέα Γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης

Με την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ Σουφλίου έληξε και το θέμα του κενού που είχε δημιουργηθεί από την αποχώρηση του τ. Γραμματέα κ. Χρήστου Καραγιάννη. Τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία που είχαν με τον γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Έβρου Θανάση Ράσιο συμφώνησαν στο να αναλάβει τα καθήκοντα του γραμματέα της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Σουφλίου η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια γραμματέας Χαρά Παπαδοπούλου, διαδικασία που προβλέπεται και από το καταστατικό του κόμματος.
Η κ. Χαρά Παπαδοπούλου θα παραμείνει στην θέση του γραμματέα της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Σουφλίου μέχρι την διεξαγωγή των επόμενων εσωκομματικών εκλογών του κόμματος που προγραμματίζονται για τις αρχές του νέου έτους οπότε και οι ανά την χώρα οργανώσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα αυτοδιοικητικά δεδομένα

/soufli.wordpress.com

Έρευνα GPO: Αυτοδιοικητικό το κριτήριο της ψήφου

Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους (ποσοστό 55,3%) δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν με αυτοδιοικητικά κριτήρια, και μόνο ένας στους τέσσερις με (22,8%) με κριτήριο τη διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση:
Αυτό προκύπτει από το β΄ μέρος της έρευνας της GPO για το Mega. Παράλληλα το 10,9% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον υποψήφιο του κόμματός του και το 4,6% για να στηρίξει την κυβέρνηση. 

http://www.aftodioikisi.gr

Επιστολή Σιανκούρη για το θέμα της «ανεξέλεγκτης λαθραίας εισόδου παράνομων μεταναστών, από την περιοχή της Βύσσας

«Καλούμε τους αρμόδιους να συμμεριστούν την ανησυχία μας και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, που θα θέσουν τέρμα στην ανεξέλεγκτη λαθραία είσοδο του ξένου στοιχείου, θα περιορίσουν δραστικά τα δυσάρεστα φαινόμενα καθημερινής παραβατικότητας και θα εξασφαλίσουν συνθήκες ασφάλειας και ποιότητας ζωής στους κατοίκους μας». Με αυτήν την έκκληση κλείνει την επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Άμυνας, ο δήμαρχος Βύσσας, Παναγιώτης Σιανκούρης. Ο κ. Σιαννκούρης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η κατάσταση με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών από την περιοχής της Βύσσας, διαμέσου μίας έκτασης ξηράς 11 περίπου χιλιομέτρων, έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο». Υπογραμμίζει επίσης ότι «το πρόβλημα διογκώνεται μέρα με τη μέρα, αφού, σχεδόν καθημερινά, ακόμη και τις μεσημεριανές ώρες, παρατηρούνται κινήσεις παράνομων μεταναστών», ενώ τα συχνά περιστατικά κλοπών που επιβεβαιώνονται, «προκαλούν αίσθημα ανασφάλειας, φόβου και αβεβαιότητας στους κατοίκους της περιοχής».

Απογοητευμένοι οι έμποροι της Αλεξανδρούπολης από την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των εκπτώσεων

Απογοήτευση, πικρία και μία πτώση που άγγιξε το 20%, "έφεραν" οι θερινές εκπτώσεις στον εμπορικό κόσμο της Αλεξανδρούπολης, βάσει των στοιχείων του απολογισμού που κάνουν, με τη σημερινή, επίσημη λήξη της περιόδου. 
«Μπορεί να ήταν η χρονιά που οι επιχειρήσεις είχαν τις μεγαλύτερες προσφορές, ωστόσο η οικονομική κρίση κράτησε μακριά τους καταναλωτές», σχολίασε σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ. ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Στάθης Μακρίδης, προαναγγέλλοντας ότι από αύριο, τα εποχικά εμπορεύματα θα πωλούνται σε προσφορές. 
Εν τω μεταξύ, ο εμπορικός κόσμος αναμένει εξαγγελίες στήριξης από τον πρωθυπουργό, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Μακρίδης, «όλα τα μέτρα που ελήφθησαν μέχρι τώρα, ήταν εναντίον των εμπόρων». 
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά, έχει φέρει σε αδιέξοδο πολλές επιχειρήσεις, που κλείνουν η μια μετά την άλλη, ενώ όπως υπολογίζεται, μέχρι το τέλος του χρόνου θα κλείσουν 197.000 εμπορικές επιχειρήσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανέργων στις 400.000». 

ερτ

Ημερίδα στην Αλεξ/πολη για το «Ε. Π. “Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα -Μεταποίηση στις νέες συνθήκες»


Ημερίδα με θέμα το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013-Μεταποίηση στις νέες συνθήκες", διοργανώνει στις 7.30 σήμερα  το απόγευμα, στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου, στην Αλεξανδρούπολη, το Επιμελητήριο Έβρου σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα του συγκεκριμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος και τον εταίρο του, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 

ερτ