Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

"Ανάσα" για τους δανειολήπτες

 Έτοιμες είναι οι τράπεζες να εξυπηρετήσουν και να συνεργαστούν με τους πελάτες τους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Νόμο περί "Ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων" καθώς ολοκληρώθηκε η σχετική προετοιμασία των αρμόδιων τραπεζικών υπηρεσιών.

    Από αύριο μπορούν οι δανειολήπτες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους να υποβάλουν αιτήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τα πιστωτικά ιδρύματα, ενώ από τις αρχές του 2011 θα ενεργοποιηθεί και η δικαστική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας τα Ειρηνοδικεία θα κρίνουν αν ο ενδιαφερόμενος δανειολήπτης βρίσκεται ή όχι σε αδυναμία πληρωμής με σκοπό να ρυθμιστούν τα χρέη του. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς και των καταναλωτικών οργανώσεων 150.000 περίπου δανειολήπτες θα θελήσουν να ενταχθούν στο νόμο περί "Ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων", που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

    Από την πλευρά τους, τα τραπεζικά στελέχη αποφεύγουν να κάνουν εκτιμήσεις για τον αριθμό των δανειοληπτών που θα προστρέξουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του Νόμου, θεωρούν όμως ότι το νούμερο των 150.000 είναι υπερβολικό. Επισημαίνουν πάντως ότι επιθυμούν και επιζητούν την άριστη συνεργασία με την πελατεία τους που αντιμετωπίζει προβλήματα αδυναμίας αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων -τα οποία έχουν ενταθεί λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης - προς όφελος και των ιδίων και της τράπεζας. Άλλωστε όπως τονίζουν, οι τράπεζες αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες στην ανακοίνωση προγραμμάτων αναδιάρθρωσης και αναχρηματοδότησης δανείων με ευνοϊκούς όρους, τα οποία έχουν την θετική ανταπόκριση από την πελατείας τους.

    Τι προβλέπει ο Νόμος

"Οχι στην απόπειρα υφαρπαγής ψήφων"

Η κυβέρνηση απορρίπτει την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δοθεί χαρακτήρας ψήφου εναντίον του μνημονίου στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον προσεχή Νοέμβριο.

    «Όσοι βάζουν δίλημμα "μνημόνιο ή αντιμνημόνιο" πατάνε στην αγωνία των πολιτών για να υφαρπάξουν ψήφους», τονίζει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Επαναλαμβάνει δε ότι στην περίπτωση που κυβερνητικά στελέχη είναι υποψήφιοι στις εκλογές για τους ΟΤΑ τότε θα αντικατασταθούν και η αναδιάρθρωση του κυβερνητικού σχήματος θα γίνει ώστε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες διεθνείς και εθνικές ανάγκες.

    «Από το 2012 θα μπορεί ο έλληνας πολίτης να δει την οικονομία να έχει θετικό πρόσημο», δηλώνει στην ίδια συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο κ. Πεταλωτής και προσθέτει ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στη ΔΕΘ «θα πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και δεν θα εξαγγείλει παροχές, χωρίς αντίκρισμα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη παροχή που μπορούμε να κάνουμε».

    Ο Γ. Πεταλωτής επισημαίνει ότι η κοινωνία δείχνει ωριμότητα και στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστήσει τον πολίτη συμμέτοχο στη διαμόρφωση ενός νέου κοινωνικού κράτους και αυτό θα φανεί και στην ΔΕΘ.

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η ύφεση που διέρχεται η ελληνική οικονομία και η αυξανόμενη ανεργία ήταν αναμενόμενα και ότι τα νούμερα για το 2011 θα ήταν αρνητικά.

    Ωστόσο, προσθέτει πως η κυβέρνηση δεν επιδιώκει μόνο να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, αλλά να δημιουργηθούν εκείνες οι δυνατότητες ώστε να μην επανέλθει ξανά στον ίδιο φαύλο κύκλο.

    Σχετικά με την απογοήτευση των πολιτών, όπως αυτή καταγράφεται σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο κ. Πεταλωτής τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει η ίδια αντίληψη για το τι γίνεται στην κοινωνία, μελετά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αλλά υπογραμμίζει ότι «δεν χαράζει την πολιτική της βάσει των μετρήσεων, όπως συνέβαινε με την κυβέρνηση της ΝΔ».

ape

Η Θράκη πατάει ....Γκάζι !!!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 10-09-2010
20:30: Εγκαίνια.
«Η Θράκη πατάει….Γκάζι» και το φεστιβάλ ξεκινά με μια εντυπωσιακή πομπή από 10 γκάιντες, τα παραδοσιακά όργανα της Θράκης με τον ιδιαίτερο ήχο. Την πομπή συνοδεύει το χορευτικό συγκρότημα της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας (ΠΑ.Ο.Ν.Ε.).
...
20:30-21:30: Τα εγκαίνια θα τελεσθούν από τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ.Νικήτα Κακλαμάνη και τον Αντιδήμαρχο, κ.Νικόλαο Βαφειάδη. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί του Νομάρχη Έβρου, κ.Ν.Ζαμπουνίδη και του Νομάρχη Ξάνθης, κ.Γ.Παυλίδη. *Μπουφές με παραδοσιακές λιχουδιές με συνταγές από τη Θράκη

22:00-00:00: Συναυλία με το Βαγγέλη Δημούδη, που θα μας ταξιδέψει στις παραδοσιακές μελωδίες της Θράκης.

Σάββατο 11-09-2010

Δεν «εξαγοράζουμε» προεκλογικά-Δεν «λεηλατούμε» μετεκλογικά.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΙΝΑΠΙΔΗ

Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες του διευρυμένου
Δήμου Διδυμοτείχου
Eπαγρυπνείτε και καταγγέλλετε παράτυπες συμπεριφορές και ανεπάρκειες της σημερινής δημοτικής εξουσίας που εμφανίζονται κατά την προεκλογική περίοδο.Η υγιής αντιπολίτευση του συνδυασμού μας , υποστηρίζοντας την αιώνια αρχή θέση-αντίθεση-σύνθεση, έχει σαν στόχο την ολοκληρωμένη επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και την εξέλιξη της πόλης και των χωριών μας. Ο αγώνας πρέπει να είναι πολύπλευρος και συνεχής , γιατί ένας αγώνας είναι όπως το ποδήλατο, αν σταματήσεις τις πεταλιές πέφτεις κάτω και τσακίζεσαι.
Ο αγώνας για την εξόντωση της «Λερναίας Ύδρας» θα αποδώσει μόνο όταν καυτηριάσουμε τα μυαλά και την λογική των ανθρώπων που πρεσβεύουν την αγοραπωλησία των εκλογών.
Και αγοραπωλησία των εκλογών σημαίνει ότι αυτός που δίνει τα περισσότερα , ο πλειοδοτών παίρνει το δημοτικό στέμμα και κυβερνά «βοναπαρτικά», χωρίς να δίνει

λογαριασμό στον λαό αλλά σε βάρος του λαού.
Επίσης ο αγώνας μας θα αποδώσει μόνο όταν αποκαθηλώσουμε και αποδομήσουμε τις κατεστημένες γνωστές συμπεριφορές των μηχανισμών της τοπικής άσκησης της εξουσίας.
Οι μηχανισμοί αυτοί προκρίνουν και αναδεικνύουν μετεκλογικά όχι τους άξιους ανθρώπους, αλλά τους καταφερτζήδες, τους τυχοδιώκτες, τους υποτακτικούς και αυτούς που φτάνουν στην κορυφή όχι ως αετοί αλλά ως σαλιγκάρια, με την μέθοδο του «γλείφοντας, έρποντας και με τα κέρατά μας».Τα σημερινά πρόσωπα που ασκούν εξουσία στον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου, αποτελούν τους μοχλούς ενός συστήματος, που «εκβιάζουν» συστηματικά και μακροχρόνια την τοπική κοινωνία με τον τρόπο τους και ιδιαίτερα τους αδύναμους πολίτες, και αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού και προόδου της πόλης μας.

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι ξενοδόχοι της Θράκης από την κίνηση της φετινής τουριστικής σαιζόν

Απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής σαιζόν εμφανίζονται οι ξενοδόχοι του Έβρου, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, η κίνηση επισκεπτών ήταν αισθητά μειωμένη συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες χρονιές, ενώ οι εκτιμήσεις των επιχειρηματιών του κλάδου είναι ότι και το μέλλον του τουρισμού της Θράκης είναι «δυσοίωνο». «Χάσαμε πολύτιμο χρόνο και τα αφήσαμε όλα στην τύχη τους», ανέφερε σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ. ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι «άλλες, πιο εξελιγμένες τουριστικά περιοχές, βλέποντας τη διαφαινόμενη κάμψη στις αρχές της σαιζόν, κινήθηκαν γρήγορα και μετρίασαν ή ανέστρεψαν τελείως το κλίμα». Ο ίδιος σχολίασε και το σχεδιασμό τουριστικής προβολής της περιοχής, υπογραμμίζοντας πως «η προσπάθεια έχει εγκαταλειφθεί και δεν αποδίδει, αντί να ενταθεί η καμπάνια στη Βαλκανική περίμετρο, (Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία) αλλά και τη Σερβία, που από την αρχή του έτους δεν χρησιμοποιεί βίζα».

Πρόσκληση του παιδικού χωριού SOS Θράκης για “μητέρες SOS”

Πρόσκληση  προς τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν, ως “μητέρες SOS”, το πρόγραμμα του παιδικού χωριού Θράκης, στο Αρίστεινο του δήμου Τραϊανούπολης, απευθύνουν οι υπεύθυνοι του χωριού. 
Το «παιδικό χωριό SOS Θράκης» λειτουργεί ήδη με “κέντρο ημέρας” για τα άτομα με αναπηρία και το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Οικογένειας.

Live με τους Half Time

Την Κυριακή 5-9-2010, 
οι Half Time θα δώσουν ανοιχτή συναυλία στο Διδυμότειχο,
στη Mουσική Σκηνή Βράχων
(στο πίσω μέρος του Καλέ, δίπλα στην Αγία Μαρίνα). 
Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 22:00.