Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Την Κυριακή οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ

Οι υποψηφιότητες για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου απασχόλησαν το μεγαλύτερο μέρος σημερινής μαραθώνιας σύσκεψης,στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

    Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, τους οποίους θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα, σε ό,τι δε αφορά στο πολιτικό πλαίσιο, με το οποίο θα πορευθεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, αυτό οριστικοποιήθηκε στη σημερινή σύσκεψη, ενώ το κόμμα είναι έτοιμο να ανακοινώσει άλλες 60 έως 70 υποψηφιότητες δημάρχων.

    Σχετικά με τους δήμους Αθηναίων, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ έχει καταλήξει στους επικρατέστερους υποψηφίους, ενώ υπάρχουν προσεγγίσεις και προς τους τελικούς υποψηφίους.

    Η απόφαση του πρωθυπουργού για τα ονόματα αυτά πιθανόν να ανακοινωθεί την Κυριακή ή και νωρίτερα.

    Σε κάθε περίπτωση, σε διάστημα επτά ή οκτώ ημερών, όλες οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ θα έχουν ανακοινωθεί.

    Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κινήματος.

    Στη σημερινή σύσκεψη πήραν μέρος ο Γιάννης Ραγκούσης, Υπουργος Εσωτερικών,ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο Θανάσης Τσούρας, επικεφαλής της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου, η διευθύντρια της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος και η υπεύθυνη του τομέα επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη.

Θρακική Εστία Σουφλίου : 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων για τη Φιλία το Χορό και την Παράδοση .Η Θρακική Εστία Σουφλίου , σας προσκαλεί στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων για τη Φιλία το Χορό και την Παράδοση .
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Σουφλί ( Πλατεία Μεσοχωρίου )
στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης 8 :30 μ.μ .
Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης - Έβρου / Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου .

souflievros@blogspot.com 

Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος από 1 Σεπτεμβρίου

Ακόμη και με την απειλή του Αυτόφωρου, ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι τους προσεχείς μήνες οι καπνιστές που αρνούνται να συμμορφωθούν με το νέο νόμο της καθολικής απαγόρευσης καπνίσματος, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την ερχόμενη Τετάρτη.

    Οπως έγινε σήμερα σαφές, από την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο νόμος προβλέπει πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους εργασίας.

    Ο πρώτος μήνας θα λειτουργήσει ως "περίοδος χάριτος", καθώς θα γίνονται μόνο συστάσεις, οι οποίες όμως, αξίζει να σημειωθεί, ότι θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, εφόσον μια επιχείρηση ή ένας καπνιστής "υποτροπιάσουν" αργότερα και το φαινόμενο επαναληφθεί.

    Τα πρόστιμα στους υπεύθυνους διαχείρισης για την εφαρμογή του νόμου, είτε αυτοί είναι καταστηματάρχες, είτε υπεύθυνοι χώρων εργασίας, όπως οι διευθυντές επιχειρήσεων και εταιρειών, ή άλλοι, θα κυμαίνονται από 500 ευρώ έως 10.000 ευρώ.

    Εγινε, ωστόσο, ξεκάθαρο ότι μετά την τέταρτη υποτροπή, τα καταστήματα θα "σφραγίζονται" προσωρινά για δέκα ημέρες και μετά την πέμπτη, θα γίνεται οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για την πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών

Από το Γραφείο  Τύπου του Πρωθυπουργού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σχετικά με τις αναφορές ορισμένων Μέσων  Ενημέρωσης στην πρόσληψη επιστημονικών  συνεργατών στις υπηρεσίες του γραφείου του Πρωθυπουργού, τα ονόματα των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας, η αλήθεια έχει ως έξης:
- Πράγματι προτάθηκε από την νομική σύμβουλο του Πρωθυπουργού, η πρόσληψη του κ. Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή.
- Παρότι για τους μετακλητούς δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για να προσληφθούν, δεν θα ολοκληρωθεί για λόγους δεοντολογίας η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου.
- Η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού, καθηγήτρια κα Γλυκερία Σιούτη, υπέβαλλε την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό ο οποίος την ευχαρίστησε για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες της.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός έχει συστήσει επιτροπή που εξετάζει τις λειτουργίες των υπηρεσιών του πρωθυπουργικού γραφείου καθώς και όλες τις πτυχές του συστήματος διακυβέρνησης, ώστε να μελετηθούν οι καλύτερες πρακτικές, αξιοποιώντας την εμπειρία χωρών με σύγχρονες δομές διοίκησης.

Δυναμική έναρξη για το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Τιμήθηκε για την προσφορά του ο ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής


Με τη συγκίνηση του Γιάννη Βογιατζή να μεταφέρεται σε όλο το κατάμεστο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της πόλης, έγινε η έναρξη του 11ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, το οποίο θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010.

Οι διοργανωτές τίμησαν τον σπουδαίο ηθοποιό για την πολύχρονη και πολυσήμαντη προσφορά του στο Θέατρο και τον Κινηματογράφο και ο ίδιος ο κ. Βογιατζής αναφέρθηκε συγκινημένος στο δικό του, ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης της Τέχνης που αγαπάει, δίνοντας για μία ακόμη φορά δείγματα του μεγάλου του ήθους. Νωρίτερα η θεατρολόγος Ειρήνη Μουντράκη παρουσίασε το έργο και τη δράση του τιμώμενου ηθοποιού, υπογραμμίζοντας κυρίως τη σεμνότητα και το ήθος που διακρίνει το σύνολο της πορείας του.

Η βραδιά έναρξης ξεκίνησε με ένα βίντεο - αναδρομή στα προηγούμενα χρόνια του Φεστιβάλ και ακολούθησε η θεατρική παράσταση του «οικοδεσπότη» και διοργανωτή ΔΙΟΝΥΣΟΥ με το έργο του Eric Idle «Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα» (μετάφραση/διασκευή: Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππας). Ο δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Δημήτρης Μουζάς κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ και η μεγάλη γιορτή θεάτρου ξεκίνησε με τη δυναμική που της δίνει το ίδιο το κοινό, κατακλύζοντας για μία ακόμη φορά το υπαίθριο δημοτικό θέατρο.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, οπότε και τιμάται για τη δική της, ξεχωριστή προσφορά, η ηθοποιός κα Σμάρω Στεφανίδου.

Πασχάλης Χριστοδούλου : Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες του Δήμου Σουφλίου

Θα ήμουν αρκετά αφελής αν πίστευα ότι η αποδοχή της πρότασης που πριν από καιρό κατέθεσα (βλ. www.xristodoulou.gr ) δημόσια για προβληματισμό και διάλογο, η οποία αφορούσε στη συγκρότηση ενός συνθετικού ψηφοδελτίου στο Δήμο Σουφλίου θα γίνονταν αποδεκτή, αν και είναι η μοναδική μέχρι σήμερα. Γνωρίζω άριστα τον τρόπο λειτουργία των κομματικών σχηματισμών που ενώ έχουν απομακρυνθεί από την κοινωνία (δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση), βαυκαλίζονται ότι την εκπροσωπούν.


Θέλω να πιστεύω ότι είμαι αρκετά πραγματιστής ώστε να έχω τη δυνατότητα επιλογής αυτών στους οποίους απευθύνομαι κάθε φορά στις δημόσιες παρεμβάσεις μου. Η πρόταση αφορά κυρίως ή αποκλειστικά τους πολίτες του Δήμου Σουφλίου. Αυτούς που θα κληθούν να επιλέξουν την επόμενη διοίκηση του νέου Δήμου, έχοντας επίγνωση της οικονομικής κυρίως, αλλά όχι μόνο, κατάστασης αλλά και τι πρέπει να περιμένουν. Η παραπλάνηση δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε φορά. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της δοκιμής ούτε φυσικά η δικαιολογία της άγνοιας. Υπάρχει μόνο η ατομική ευθύνη.


Ο Δήμος Σουφλίου βρίσκεται «επί ξυρού ακμής». Αυτό το γνωρίζουν όλοι, κυρίως οι διαμένοντες σ΄ αυτόν. Δεν είμαι βέβαιος αν το κατανοούν και οι φερέλπιδες «υποψήφιοι δήμαρχοι» του νέου Δήμου Σουφλίου οι οποίοι είτε από τους πεζόδρομους της Αλεξανδρούπολης είτε από όλους τους «σκοτεινούς δρόμους και διαδρόμους» ασελγούν απέναντι στους πολίτες αυτού του Δήμου που ζει τη χειρότερη παρακμή του.


Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Τα λάθη στις δημοτικές εκλογές …

Και άρχισαν να βγαίνουν στην δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων των κομμάτων για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Η πρώτη γεύση είναι απογοήτευση. Και το λέω για 2 λόγους :

α. με την παρούσα κρίση περίμενα υποψηφιότητες ικανών ανθρώπων που να μην είναι ταυτισμένοι με την πρόσφατη “αμαρτωλή” μας πολιτική ιστορία. Θα μου πείτε ότι ήταν δύσκολο να επιτευχθεί; Δεν το νομίζω γιατί η αυτοδιοίκηση είχε τέτοια στελέχη, αλλά δεν τα είδα να επιβιώνουν. Αντίθετα πάλι παλαιοκομματικούς βλέπω και “κομματάρχες” να επικρατούν. Το πιο απογοητευτικό; Ότι όλοι αυτοί επιβιώνουν με την στήριξη των νομαρχιακών οργανώσεων (ειδικά ως προς το ΠΑΣΟΚ) και των τοπικών βουλευτών.

Τι αντίληψη ανανέωσης είναι αυτή δεν έχω καταλάβει ακόμη.

β. Από όσους είδα δημόσια και συζήτηση και κατ ιδίαν, ανάθεμα και αν έχουν έστω και την παραμικρή ιδέα των δυσκολιών του Καλλικράτη και των δήμων που θεωρητικά θα κληθούν να αναλάβουν. Το επίπεδο γνώσης ακόμη και του ίδιου του νόμου είναι τόσο χαμηλό , που σε εξοργίζει. Γιατί και πάλι πάει να επικρατήσει η προσωπική φιλοδοξία/ματαιοδοξία εναντίον κάθε λογικής διαμόρφωσης πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Για τους υποψηφίους Περιφερειαρχες δεν το συζητώ καν… μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά σύντροφοι !!!

Και εδώ έρχεται κι η ευθύνη του κόμματος και της λογικής των επιλογών του. Συνεχίζεται αυτό το αλισβερίσι, βουλευτών, κομματικών ρουσφετιών και υποψηφίων δημάρχων, σε βαθμό ενοχλητικό για τον κόσμο, που έτσι ή τον θέλουμε να μην πάει να ψηφίσει, ή να μην συμμετέχει ποτέ. Κι αυτό θα είναι ιστορική ευθύνη όσων ανέλαβαν τις εισηγήσεις προς τα κεντρικά πολιτικά όργανα. Γιατί τα παραδείγματα λαθών υπάρχουν, είναι προφανή και υπόσχομαι ότι μετά την ανακοίνωσή τους, θα σας τα παρουσιάσω ένα ένα… Αλλά αν κάποιοι είδαν την διοίκηση των καλλικρατικών δήμων σαν μια αξιοπρεπή δουλίτσα για συνταξιοδότηση, κούνια που τους κούναγε!!!

http://koukios.wordpress.com