Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Σάκης Δημούτσης : Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Σουφλίου

Στη  Δέλτα τηλεόραση και στο βραδινό Δελτίο Ειδήσεων ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Σουφλίου, ο  κύριος Σάκης Δημούτσης από το Τυχερό .
Έχουμε αργήσει να μιλήσουμε για τον Καλλικράτη είπε ο κύριος Δημούτσης , μόνο πισωγυρίσματα , παλιοί δήμαρχοι που θέλουν ξανά να διεκδικήσουν και καμία άλλη υποψηφιότητα δεν έχει βγει στο προσκήνιο εκτός από τη δική μου .
Δεν πρέπει αυτές οι εκλογές να είναι ίδιες με τις προηγούμενες , τα πράγματα έχουν αλλάξει , με πολλά προβλήματα οικονομικά , αγροτικά , τουρισμού κτλ .
Δεν υπάρχει ακόμα μια νέα πρόταση προς τους πολίτες και γιαυτό πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουμε όλοι τα χαρτιά μας .
Δηλώνω παρόν και ευελπιστώ να συγκεντρώσω δίπλα μου κόσμο επαγγελματίες αγρότες κτλ , ανθρώπους με τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες με εμένα .
Έχω καταθέσει το βιογραφικό μου στη Νέα Δημοκρατία αλλά δεν θέλω χρίσμα , θέλω ηθική στήριξη δηλαδή να ενθαρρύνει ανθρώπους σαν και εμάς μου είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες να ασχοληθούμε με την τοπική αυτοδιοίκηση , γιατί εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί . Μέχρι αύριο δεν θα έχω ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο αλλά υπάρχει ο βασικός πυρήνας και επιδιώκω να υπάρχουν άνθρωποι που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο και από τους τρεις Δήμους .
 Μέχρι τα  μέσα του Σεπτέμβρη  πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος να σας ανακοινώσω ολοκληρωμένο το συνδυασμό με το όνομά του και τους υποψηφίους του είπε κλείνοντας ο κύριος Δημούτσης .

Δέλτα tv
souflievros.blogspot.com
φωτο: gatzios.blogspot.com


Ν. Δ : Τα αρνητικά ρεκόρ της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός, εν μέσω των θερινών διακοπών, αφού κατατρόπωσε τις πολυεθνικές, κήρυξε τον πόλεμο στην παγκόσμια φτώχεια και στις πανδημίες και ανακάλυψε τον «τέταρτο δρόμο για την παγκοσμιοποίηση», έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό.
Μας διαβεβαίωσε ότι, σε μόλις 10 μήνες έκαναν «περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν»...
Πράγματι τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου δεν έχει ίχνος υπερβολής:
  • Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα εκτοξεύθηκε στο 12% τον Μάιο έναντι 8,5% τον αντίστοιχο μήνα του 2009, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση που έχει καταγραφεί από τότε που άρχισαν να κρατούνται τα σχετικά αρχεία. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί μετά το τέλος της θερινής περιόδου και τη λήξη της τουριστικής περιόδου.
  • Τα ποσοστά μείωσης του ΑΕΠ τοποθετούν την Ελλάδα στην 6η χειρότερη θέση μεταξύ των 50 μεγαλύτερων κρατών.
  • Ο πληθωρισμός της (5,5%) είναι ο 8ος μεγαλύτερος στον κόσμο.
  • Οι τιμές των ασφαλίστρων ( CDS ) της Ελλάδας είναι οι δεύτερες υψηλότερες στον κόσμο, μετά από αυτές της Βενεζουέλας.
  • Η χώρα έχει το 2ο υψηλότερο κόστος δανεισμού στον κόσμο, πίσω μόνο από το Πακιστάν.
Οι φορείς, ο ένας μετά τον άλλον, εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη πολιτική. Όπως η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου που καταλογίζει στο μνημόνιο επτά λάθη. 

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: 3000 καταγγελίες κάθε μήνα στο 1520

Τρεις χιλιάδες καταγγελίες διαχειρίζεται κάθε μήνα το τηλεφωνικό κέντρο παραπόνων καταγγελιών και πληροφοριών της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή 1520.
Με βασικό προσανατολισμό του γενικού γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκου να καταστεί ένα τέτοιο τηλεφωνικό κέντρο ουσιαστικός βοηθός της πολιτείας στην απάλειψη φαινομένων αισχροκέρδειας και εξαπάτησης του καταναλωτή προχωρά στην αναμόρφωση της λειτουργίας του ώστε να εξελιχθεί σε ένα one stop shop για την κατάθεση παραπόνων καταγγελιών και διάθεσης πληροφοριών προς τους καταναλωτές για όλα τα θέματα που αφορούν στην προστασία του καταναλωτή.
Σήμερα, υπενθυμίζεται, την ευθύνη της διαχείρισης του 1520 την έχει ιδιωτική εταιρεία. Μέχρι πρότινος οι καταγγελίες μεταφέρονταν στους αρμόδιους φορείς προς επίλυση.
Αυτή η αντίληψη έχει αλλάξει στη γενική γραμματεία που έχει διευρύνει τους τομείς δραστηριοποίησής της για αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις σε θέματα προστασίας καταναλωτή και στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρηθούν δομικές αλλαγές στη λειτουργία του 1520 μέσα στον επόμενο χρόνο. 
 
 ΑΠE

Και το Σεπτέμβριο το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στον Έβρο.

Και το μήνα Σεπτέμβριο θα συνεχιστεί στον Έβρο το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, όπως προβλέπεται από το “πακέτο” προληπτικών μέτρων που αποφασίστηκαν για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου, από τον οποίο, σημειωτέον, έχουν ήδη προσβληθεί, κυρίως από περιοχές της βόρειας Ελλάδας, 99 άτομα, εκ των οποίων κατέληξαν τα 8. 
Εν τω μεταξύ, το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.ΝΟ. έχει ήδη αποστείλει στη Διεύθυνση Υγείας της νομαρχίας Έβρου οδηγίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ στις συστάσεις του προς τους πολίτες, έχει ανακοινώσει και ατομικά μέτρα προστασίας. 
Σε αυτά περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η χρήση εντομοαπωθητικών, η αυξημένη προσοχή για την αποφυγή τσιμπήματος από κουνούπι, η χρήση ενδυμάτων που καλύπτουν κατά το δυνατόν το σώμα και τα συχνά ντους για την απομάκρυνση του ιδρώτα, οι οσμές του οποίου έλκουν τα έντομα. 
Σε ό, τι αφορά τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την αποφυγή των κουνουπιών στους χώρους του σπιτιού, προτείνεται η τοποθέτηση αντικουνουπικών πλεγμάτων, η απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, γλάστρες και δοχεία, η χρήση ανεμιστήρων και η χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος, που προσελκύουν λιγότερα έντομα.

Σύμφωνο φιλίας υπογράφουν σήμερα, στο Διδυμότειχο, τα μέλη της ένωσης LAGOS

Στις 10 σήμερα  το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Διδυμοτείχου η τελετή υπογραφής του συμφώνου Φιλίας μεταξύ των επτά δήμων, από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Μεξικό, την Πορτογαλία και τη Χιλή, στα διοικητικά όρια των οποίων υπάρχει περιοχή με την ονομασία “LAGOS”. 
Από την Ελλάδα συμμετέχουν οι δήμοι Αβδήρων Ξάνθης με το «Πόρτο Λάγος» και Διδυμοτείχου με το δημοτικό διαμέρισμα Λαγού.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, όταν ο δήμος του Έβρου και εκπρόσωποι από το Λαγό συμμετείχαν σε σειρά επαφών και συναντήσεων που ξεκίνησε ο δήμος Πυρηνέ Ατλαντί της Γαλλίας, στον οποίο ανήκει χωριό με την ονομασία Λάγος, ώστε να εξευρεθούν περιοχές με το όνομα “LAGOS”, με σκοπό την υπογραφή συμφώνου φιλίας, στηριζόμενο στις αξίες της ειρήνης και του σεβασμού των λαών και του πλανήτη, για το μέλλον της ανθρωπότητας. 
Το εγχείρημα της διεύρυνσης της ένωσης που δημιουργείται, συνεχίζεται, με την αναζήτηση και άλλων περιοχών με την ίδια ονομασία, εντός και εκτός ευρωπαϊκού χώρου.

Αφή της Φλόγας της Ελπίδας

ΦΕΡΕΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

 

Επιστολή για τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για μηδική, ετοιμάζει ο Γ. Ούστογλου

Επιστολή προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Φερών Γιώργος Ούστογλου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια των αγροτών από τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τη μηδική. 
Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, τα συγκεκριμένα πορίσματα «δεν είναι ικανοποιητικά, αφού δεν αποτυπώνουν το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς που σε πολλές περιπτώσεις είναι ολοκληρωτική». 
Με την επιστολή του, ο κ. Ούστογλου προτίθεται να καλέσει την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να υλοποιήσουν τις εξαγγελίες του κυβερνητικού κλιμακίου που είχε επισκεφθεί την περιοχή, τις ημέρες της πλημμυρικής κρίσης του περασμένου χειμώνα.