Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Υπεγράφησαν σήμερα 2 εγκύκλιοι για της Πειφερειακές και Δημοτικές εκλογές

  Υπεγράφησαν σήμερα από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούση, οι δύο εγκύκλιοι για τις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

    Στις εγκυκλίους αυτές αναλύονται σε βάθος μια σειρά θεμάτων που ενδιαφέρουν τους συνδυασμούς, τους υποψηφίους και τους πολίτες ενόψει των θεμελιωδών αλλαγών που επιφέρει ο Καλλικράτης και αφορούν την εκλογική διαδικασία. Ειδικότερα σε αυτές περιγράφονται:

    " Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές

    " Πώς ασκείται το εκλογικό δικαίωμα

    " Θέματα που ενδιαφέρουν τους υποψηφίους όπως είναι τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα, η ποσόστωση των δύο φύλλων και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων

    " Θέματα που αφορούν την ανακήρυξη των συνδυασμών και των δικαιωμάτων αυτών καθώς και των διαδικασιών ενστάσεων

    " Η μορφή και το περιεχόμενο των ψηφοδελτίων και οι σταυροί προτίμησης για τους υποψηφίους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους καθώς και για τους υποψηφίους συμβούλους των τοπικών ή δημοτικών κοινοτήτων

    " Αναλυτική περιγραφή του νέου εκλογικού συστήματος που εισάγει ο "Καλλικράτης" μαζί με παραδείγματα

    " Χρήσιμα νομικά κείμενα σχετικά με τις επερχόμενες εκλογέςΤσιαούση Ελένη : Διαψεύδει της φήμες περί στήριξης Πουλιλιού .

http://gkatzios.blogspot.com
 Διαψεύδει με έντονο τρόπο η Ελένη Τσιαούση τα όσα ακούστηκαν και γράψαμε( gkatzios.blogspot.com) για στήριξη της στην υποψηφιότητα Βαγγέλη Πουλιλιού στον νέο Δήμο Σουφλίου.
Η κυρία Τσαούση μας είπε σε συνομιλία που είχαμε στο facebook ότι αυτά διαδίδονται από κάποιους με σκοπό να την πλήξουν,μας είπε για αυτούς που τα λένε αυτά:
 
"
ΠΟΛΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ!
ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΗΜΟΣΙΑ!"
Σε άλλο σημείο της κουβέντας μας είπε χαρακτηριστικά για αυτούς που θέλουν να την πλήξουν και πιθανόν για κάποιο πόλεμο που δέχεται:
 
"ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΧΩΝΕΨΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΒΓΑΛΑΝΕ"

 
Είπε και αυτό: "ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΜΕ :


ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ 16 ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΑΩ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!"

http://gkatzios.blogspot.com/

Νεκρός ο τρίτος πιλότος


Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος πιλότος του μονοθέσιου πολεμικού αεροσκάφους, το οποίο είχε συγκρουστεί, νωρίτερα σήμερα, με άλλο διθέσιο F- 16 νοτίως της Κρήτης και συνετρίβησαν.

    Οι δύο πιλότοι του διθέσιου περισυνελέγησαν σώοι.

    Ο ένας όμως είναι σοβαρά τραυματισμένος αφού έχει υποστεί διάτρηση πνεύμονος και χτυπήματα στο κεφάλι.

    Στην Κρήτη μεταβαίνει ο Υπουργός Αμύνης Ευ. Βενιζέλος.

Δημιουργούνται 20 νέες θέσεις συμβούλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού

Με επίσημη απόφαση του ιδίου του κ. Γ. Παπανδρέου , η οποία δημιουργεί 20 νέες θέσεις ειδικών συμβούλων, συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, προετοιμάζεται η αλλαγή στις δομές του Μεγάρου Μαξίμου, για τις οποίες γίνεται λόγος τις τελευταίες εβδομάδες.

Η από 6ης Αυγούστου δημοσιευμένη στο ΦΕΚ απόφαση του κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι υπάρχει «άμεση ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού» και ορίζει ότι δημιουργούνται: τέσσερις νέες θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών στο γραφείο Σχεδιασμού Στρατηγικής, τρεις αντίστοιχες θέσεις στο γραφείο Κοινωνικού Διαλόγου και Επικοινωνίας, δύο θέσεις μετακλητών στο ίδιο γραφείο, καθώς και πέντε θέσεις συμβούλων και έξι μετακλητών στο γραφείο οργάνωσης και διοίκησης. Η συνολική ετήσια δαπάνη για τις θέσεις αυτές είναι 642.751 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θέσεις αυτές εντάσσονται στο σημερινό οργανόγραμμα του Πρωθυπουργικού Γραφείου, όμως όλα δείχνουν ότι θα κληθούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που θα προκύψουν από τη νέα δομή και την ενίσχυση αρμοδιοτήτων του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τις αλλαγές που θα γίνουν. 

Σώοι οι δύο πιλότοι

Πλωτά και εναέρια μέσα "σαρώνουν" την περιοχή, όπου συγκρούστηκαν και συνετρίβησαν τα δύο F- 16, ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο, νωρίτερα σήμερα στη Νότια Κρήτη, για τον εντοπισμό του 3ου πιλότου ο οποίος αγνοείται.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι δύο χειριστές των F- 16 περισυνελέγησαν σώοι. 

Ο ένας έχει ελαφρά τραύματα στο πρόσωπο και ο άλλος είναι καλά στην υγεία του.

Τα αεροσκάφη ανήκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης με έδρα τη Σούδα Κρήτης. Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκ των χειριστών χρησιμοποίησε το αυτόματο σύστημα εκτίναξης .

Ναυτεμπορική-απε

"Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι" με τους Θ. Αθερίδη - Σ. Καρύδη


Η κωμωδία του Σαίξπηρ «Η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι» θα ανέβει στο Κηποθέατρο Εγνατία της Αλεξανδρούπολης, την Πέμπτη 26 Αυγούστου και ώρα 21:00.
Η «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι» είναι μια από τις πρώτες κωμωδίες του Σαίξπηρ και από τις δημοφιλέστερες όλων των εποχών. Έχει ανέβει χιλιάδες φορές στο θέατρο, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, έχει γίνει ταινίες για τον κινηματογράφο.
Αυτό το καλοκαίρι ζωντανεύει πάλι στη σκηνή σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, με τον ίδιο στο ρόλο του Πετρούκιου και τη Σμαράγδα Καρύδη στο ρόλο της Κατερίνας.

Ευνοϊκή Ρύθμιση Οφειλών στον ΟΓΑ - Διαδικασία Ρύθμισης


Δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών παρέχει ο ΟΓΑ σε περίπου 250.000 οφειλέτες του, αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους και εργοδότες- επιχειρήσεις που μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλόμενες εισφορές τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου 3863/2010 (ΦΕΚ 115/Α/15-7-2010).

    Οι δόσεις είναι εξαμηνιαίες, καθορίζονται στις έξι (6) το ανώτερο και το ποσό της εξαμηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 600€ (100 € ανά μήνα).

    Η αίτηση για ρύθμιση οφειλής εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο, εφόσον έχει καταβληθεί παράβολο υπέρ του Ασφαλιστικού Φορέα και έχει επισυναφθεί το σχετικό γραμμάτιο είσπραξης.

   Διαδικασία για ρύθμιση εισφορών:

     Α) Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων εισφορών αυτοτελώς απασχολούμενων ασφαλισμένων

    Προκειμένου να ενταχθεί ο αυτοτελώς απασχολούμενος ασφαλισμένος στη ρύθμιση, θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή ΟΓΑ, για να παραλάβει το ειδικό έντυπο «ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ», στο οποίο θα πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία του. Το έντυπο αυτό, ο ενδιαφερόμενος θα το προσκομίσει στην ΑΤΕ για την καταβολή του ανάλογου ποσού του παραβόλου, το οποίο ανέρχεται στα 20€ για όλους τους αυτοτελώς απασχολούμενους οφειλέτες.

    Η ΑΤΕ θα εκτυπώσει και θα χορηγήσει στον ενδιαφερόμενο ταμειακό παραστατικό καταβολής του παραβόλου.

Έναρξη Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων από τον ΟΓΑ για 200.000 δικαιούχους

Ο ΟΓΑ με στόχο την ενίσχυση των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των δράσεων της Αγροτικής Εστίας θα εφαρμόσει και για την φετινή περίοδο 2010 το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων.

    Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, ξεκινάει τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 και απευθύνεται σε 200.000 άτομα, έναντι 140.000 ατόμων του προηγούμενου έτους.

    Η χορήγηση των Δελτίων γίνεται κατά σειρά προσέλευσης των δικαιούχων και μέχρις εξαντλήσεως των δελτίων.

    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων είναι:

    1. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

    2. Οι ασφαλισμένοι που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους

    3. Τα έμμεσα μέλη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΓΑ (σύζυγοι-παιδιά) που έχουν ασφαλιστεί στον ΟΓΑ για περίθαλψη

    4. Επιζώντες (χήρες - ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ)

    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος : Σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του ποταμού Έβρου

Ο Βουλευτής Ν.Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος,κατέθεσε  ερώτηση  προς τον κ. Υπουργό Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων,την κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης    & Τροφίμων, την κ. Υπουργό Οικονομίας,Ανταγωνιστικότητας &Ναυτιλίας, τον κ. Υπουργό       Εσωτερικών, Αποκέντρωσης &Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του ποταμού Έβρου.
Οι πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου έχουν προκαλέσει πολλές και σοβαρές ζημιές στο νομό Έβρου. Παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης, έως σήμερα ελάχιστα έχουν γίνει στην κατεύθυνση της αποκατάστασής τους.
                Οι κάτοικοι της περιοχής δικαιολογημένα νιώθουν ανασφάλεια κι αγωνία για το μέλλον. Το γεγονός ότι τα αναχώματα παραμένουν ανοιχτά ελλοχεύει τον κίνδυνο οι επερχόμενες φθινοπωρινές βροχοπτώσεις να προκαλέσουν νέα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή. Παρόλα αυτά η Κυβέρνηση, δεν προνοεί τα ελάχιστα σχετικά με την εξασφάλιση των πιστώσεων ώστε να προχωρήσουν έγκαιρα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στην οριστική αποκατάσταση των αναχωμάτων. Οι σχετικοί διαγωνισμοί που πρέπει να προκηρυχθούν από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, καθυστέρησαν τόσο πολύ που ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις πριν την έλευση του χειμώνα είναι βέβαιος.

                Επιπλέον, δεν έχουν δοθεί ακόμα: α) οι αποζημιώσεις για τις ζωοτροφές των πληγέντων κτηνοτρόφων, β) οι αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των χωραφιών, γ) οι αποζημιώσεις των καυσίμων ιδιωτικών αντλητικών μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στις περιοχές των Λαβάρων, Λαγυνών, του Πραγγίου, του Τυχερού κ.α.

Αλλαγές στο σύστημα των εξετάσεων

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων έχουν αναδείξει πολλές “αδύνατες” πλευρές του συστήματος, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των εκπαιδευτικών αλλά και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, που μελετά αλλαγές, κατ΄ αρχήν διορθωτικές, στο υπάρχον σύστημα και στη συνέχεια πλήρη αλλαγή του εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στις σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά για το 2013 -14 και αφού προηγηθούν αλλαγές στα λύκεια και στα Πανεπιστήμια.

    Στα αποτελέσματα παρατηρείται οτι σε 28 τμήματα υπάρχουν εισακτέοι με βαθμολογία κάτω από τη βάση και μάλιστα κάτω από την μονάδα.

    Συγκεκριμένα το Τμήμα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη έχει πτώση 8.360 μόρια και μέσον όρο βαθμολογίας 0,91. Στο Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη η πτώση έφτασε τα 8.485 μόρια με μέσο όρο βαθμολογίας 0,9. Στο Τμήμα Ιχθυοκομίας-Αλιείας ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα πτώση 8342 μορίων και μέσον όρο βαθμολογίας, 1,08. Στο Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα πτώση 10105 μορίων και μέσον όρο βαθμολογίας 1,4. Στο Τμήμα Βιολογικών και Θερμοκηπευτικών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας του ΤΕΙ Καλαμάτας η πτώση ήταν 7400 μόρια και ο μέσος όρος βαθμολογίας 1,68. Στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής του ΤΕΙ Καλαμάτας η πτώση ήταν 8591 μόρια και ο μέσος όρος βαθμολογίας 1,64. Στο Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι είχαμε πτώση 7498 μορίων και μέσον βαθμολογίας 1,97.

    Ο κατάλογος αυτών των Τμημάτων είναι μακρύς και δείχνει οτι εισάγονται υποψήφιοι απο 0,91 μέχρι και 9,878 στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο.

    Στον αντίποδα βρίσκονται τμήματα που έχουν μεγάλη άνοδο.

    Ενδεικτικά αναφέρουμε το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων του ΤΕΙ Αθήνας στο οποίο παρατηρείται άνοδος 2152 μορίων. Στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΤΕΙ Σερρών η άνοδος έφθασε στα 1922 μόρια. Στο Τμήμα Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας η άνοδος έφθασε στα 975 μόρια. Στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης η άνοδος ήταν 856 μόρια, ενω στο Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας στα 814. Ετσι η εικόνα των βάσεων ειδικά στο ΤΕΙ κινείται στα δύο άκρα. Απο τις μεγάλες πτώσεις στις μεγάλες ανόδους.

    Πάντως το γεγονός οτι μένουν κενές πάνω απο 4000 θέσεις σε ορισμένα Τμήματα των ΤΕΙ παρά τις προσφερόμενες θέσεις που είχαν ωθεί τους εκπαιδευτικούς να ζητούν την επίσπευση των αλλαγών στο χάρτη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

   
Παρεμβάσεις στο σύστημα των εξετάσεων

Προσλήψεις αναπληρωτών

  Σε πολύ θετικό κλίμα εξελίχθηκε η χθεσινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η πολιτική ηγεσία ανακοίνωσε την κοινή υπουργική απόφαση για την πρόσληψη 15.500 αναπληρωτών, κάτι που δέχθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση η ηγεσία των δασκάλων χαρακτηρίζοντας θετική την ανακοίνωση αυτή . Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δ. Μπράτης μάλιστα είπε ότι “παρά τις προβλέψεις του συμφώνου σταθερότητας ελήφθη αυτή η απόφαση, γεγονός που ερμηνεύεται και ως νίκη των εκπαιδευτικών”.

    Θετική χαρακτήρισε τη συνάντηση και η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ σε ανακοίνωση του το υπουργείο τόνισε ότι “κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγχώνευσης τμημάτων και ότι παραμένει το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. Εξήγησε αναλυτικά όλα τα θεσμικά, διαρθρωτικά και οικονομικά μέτρα, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα (εξορθολογισμός της διαχείρισης του εκπαιδευτικού δυναμικού, ανάκληση αποσπάσεων από διοικητικές θέσεις κλπ.).


ape

Μια μέρα ....

Ένα αεράκι θα μας πει την ιστορία ...σαν μια μεγάλη και τυχαία συγκυρία
κι εμείς θα μπούμε στη μεγάλη τιμωρία... γιατί δεν έχουμε εαυτό......