Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Νέα ονόματα με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας

Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών.
Για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, η Νέα Δημοκρατία προτείνει το Νομάρχη Ξάνθης, κ. Γιώργο Παυλίδη. Μια προσωπικότητα που διαθέτει 12ετή επιτυχημένη αυτοδιοικητική εμπειρία και έχει να επιδείξει κοινά αποδεκτό έργο.
Μια υποψηφιότητα που τη χαρακτηρίζει η πολιτική πολυσυλλεκτικότητα και έχει εργαστεί με επιτυχία για την κοινωνική συνοχή και τον αμοιβαίο σεβασμό για την μειονότητα της Θράκης.
Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. 

Επίσης ανακοίνωσε τη  στήριξη για την τοπική αυτοδιοίκηση  για τους δήμους Αλεξανδρούπολης τον κύριο Ευάγγελο Λαμπάκη και για το Διδυμότειχο τον κύριο Χρήστο Τοκαμάνη .

Τα χρέη των δήμων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ προς τις τράπεζες και το ΤΠκΔ

Μόνο προς τις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα χρέη όλων των δήμων της χώρας φθάνουν στο 1 δις, 750 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα χρέη τους (δάνεια δημοτικών επιχειρήσεων, χρέη δήμων προς ασφαλιστικά ταμεία από φόρους και χρέη - οφειλές προς κατασκευαστές και προμηθευτές), σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων στελεχών της αυτοδιοίκησης ξεπερνούν το 1δις, 300 εκατ. ευρώ!...

Με άλλα λόγια, τα κριτήρια με τα οποία επί δεκαετίες οι κομματικοί μηχανισμοί επιλέγουν τα αυτοδιοικητικά τους στελέχη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία φόρτωσαν τον δημόσιο προϋπολογισμό με 3 και πλέον δις. Και χάριν της αναγκαίας αναγνωρισιμότητας και της «ορθής» πολιτικά διαδρομής, που αναζητούν στο προφίλ των υποψηφίων, οι περισσότεροι από τους δημάρχους υπερχρεωμένων δήμων, έχουν και πάλι εξασφαλίσει στήριξη!

Τα χρέη όλων των δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το 2009, είναι τα εξής: και συγκεκριμένα στο νομό Έβρου ..

Νομός Έβρου
Δήμος Αλεξανδρούπολης - 2.916.883€
Δήμος Βύσσας - 159.652€
Δήμος Διδυμοτείχου - 2.526.476€
Δήμος Κυπρίνου - 93.427€
Δήμος Μεταξάδων - 862.377€
Δήμος Ορεστιάδος - 4.065.975€
Δήμος Ορφέα - 352.816€
Δήμος Σουφλίου - 957.212€
Δήμος Τραϊανούπολης - 443.854€
Δήμος Τριγώνου - 85.372€
Δήμος Τυχερού - 2.161.482€
Δήμος Φερών - 143.844€
Δήμος Σαμοθράκης - 2.097.225€

http://piazzadelpopolo.blogspot.com

Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης

•Η φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων ανήλθε για το 2009 σε 5 δις
Ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το 40% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης προς
αυτά.
•Το ύψος της δαπάνης οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Ενδεικτικά αναφέρονται η
κατευθυνόμενη, η προκλητή, η παράνομη συνταγογράφηση, η εικονική χρήση
συνταγών ή η χρήση τους για άλλους σκοπούς.
•Το μερίδιο των παραπάνω στη δαπάνη ισοδυναμεί με το 20-25% του συνόλου της.
•Ο έλεγχός τους μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αναμένεται να
προκαλέσει εξοικονομήσεις της τάξεως του 1 δις. Ευρώ κατά έτος.

Οι σκοποί της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης είναι:

•Η υποστήριξη των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης για την εκκαθάριση των
συνταγών και την κάλυψη των δαπανών φαρμακευτικής περίθαλψης,
•Η υποστήριξη της παρακολούθησης της συνταγογράφησης, της συγκέντρωσης
και στατιστικής αξιολόγησης στοιχείων που έχουν σχέση με παροχές υγείας και
φαρμακευτικής περίθαλψης,
•Η υποστήριξη της εποπτείας και του συντονισμού ενεργειών για τον έλεγχο των
δαπανών του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης όλων των Φορέων και
Κλάδων Ασθένειας αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης

Άμεσα Οφέλη της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης
Για τον ασθενή:

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, ενώ αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις και τα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια.

    Η μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στα ΤΕΙ, λόγω της κατάργησης της βάσης του 10 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των φετινών αποτελεσμάτων, όπως επίσης η μεταστροφή των υποψηφίων από την προτίμηση των Παιδαγωγικών Τμημάτων.

    Σε άνοδο βρίσκονται τα τμήματα και οι σχολές που έχουν σχέση με τους τομείς περί την οικονομία, ενώ σταθερές εμφανίζονται οι Νομικές Σχολές και με μικρές αυξομειώσεις οι Ιατρικές.

    Γενικότερα, εκτιμάται από τους εκπαιδευτικούς ότι οι υποψήφιοι προτίμησαν σε μεγάλο ποσοστό τμήματα και σχολές, που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστότοπου του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον κωδικό τους αριθμό. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καλώντας τον αριθμό 1500.

   
Συνάντηση της υπουργού Παιδείας με την ΔΟΕ

    Άμεσα απάντησε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στο αίτημα του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που ζήτησε να συναντηθούν κατεπειγόντως. Η υπουργός θα συναντηθεί με τους δασκάλους το μεσημέρι και θα συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα των σχολείων που ανοίγουν σε λίγες ημέρες.


ΑΠΕ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την αναδιάρθρωση των τελωνειακών υπηρεσιών στο Βόρειο Έβρο.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα την αναδιάρθρωση των τελωνειακών υπηρεσιών στο Βόρειο Έβρο .
 
Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Η ριζική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών με το μεγαλεπήβολο σχέδιο που προωθεί του Υπουργείο θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως φορολογικός “Καλλικράτης”, καθώς με την εφαρμογή του αναμένεται να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των πάσης μορφής περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και να αλλάξει ριζικά ο τρόπος λειτουργίας αυτών που θα παραμείνουν. Αποτελεί μια πραγματική τομή στην ήδη στρεβλωμένη λειτουργία των υπηρεσιών, που φρόντισε να μας κληροδοτήσει η απερχόμενη κυβέρνηση, με ανεπαρκή στελέχωση και αφαιρώντας καίριες αρμοδιότητες από νευραλγικές υπηρεσιακές δομές, οι οποίες κατά το παρελθόν είχαν συνδράμει τα μέγιστα στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την ελληνική οικονομία. Η αποδιοργάνωση των προηγούμενων ετών εξακολουθεί να δίνει ηχηρό «παρών» και οι υποθέσεις σε εκκρεμότητα αντιπροσωπεύουν ποσά πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ανακοίνωσε ο Πουλιλιός

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Δήμο Ορφέα και σε όλους τους Συμβούλους ανακοίνωσε ο κύριος Πουλιλιός την απόφαση του να διεκδικήσει το Δήμο Σουφλίου και να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου .
Ο κύριος Πουλιλιός κατεβαίνει ανεξάρτητος  γιατί δεν θα έχει την επίσημη στήριξη της Ν.Δ ,αλλά ούτε και της τοπικής Ν.Δ  αφού αυτή θα δοθεί πιθανότατα στον κύριο Γιώργο Δημούτση αλλά και γιατί οι άμεσοι συνεργάτες του προέρχονται και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ .
Οι κύριοι Καραγιάννης και Καλιούνης θα συνεργαστούν με τον κύριο Πουλιλιό δηλώνοντας υποψήφιοι στον ανεξάρτητο αυτό συνδυασμό , γιαυτό και οι παραιτήσεις τους από την τ.ο Σουφλίου του ΠΑΣΟΚ .
 

souflievros.blogspot.com

Παραίτηση Γραμματέα Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Σουφλίου κ . Χρήστου Καραγιάννη

Την παραίτηση του δήλωσε προφορικά χθες βράδυ ο Γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Σουφλίου κ.Χρήστος Καραγιάννης στον Γραμματέα της Νομαρχιακής κ . Αθανάσιο Ράσιο .
Ο κύριος Ράσιος ζήτησε την έγγραφη παραίτηση του πρώτου που έφτασε στα χέρια του σήμερα το πρωί .
Την παραίτηση του επίσης κατέθεσε γραπτώς ο κύριος Γιάννης Καλιούνης μέλος της τ.ο  Σουφλίου .

souflievros.blogspot.com


Όρια στις εκλογικές δαπάνες


  Με αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και ενόψει των προσεχών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, καθορίζεται το ανώτατο όριο των δαπανών ανά υποψήφιο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
   Το ανώτατο όριο των δαπανών ανά υποψήφιο, εξαρτάται από τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας στην οποία έχει ανακηρυχθεί ο υποψήφιος.
   Ετσι σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό μέχρι 30.000 κατοίκους το ανώτατο ποσό ορίζεται σε 1500 ευρώ, μέχρι 60.000 κατοίκους σε 2000 ευρώ, μέχρι 100.000 κατοίκους σε 2500 ευρώ, μέχρι 150.000 κατοίκους σε 3000 ευρώ, μέχρι 200.000 κατοίκους 3500 ευρώ. 
   Σε εκλογικές ενότητες με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους και για κάθε 100.000 κατοίκους πάνω από τις 200.000, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο αυξάνεται κατά 1.000€.
   Σημειώνεται ότι για τις περιφερειακές εκλογές το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.
   Αντίστοιχα στις δημοτικές εκλογές σε δήμους που αποτελούνται από 1 έως 3 εκλογικές περιφέρειες το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, σε δήμους που αποτελούνται από 4 έως 6, από 7 έως 10 και από 11 και άνω εκλογικές περιφέρειες το ανωτέρω άθροισμα προσαυξάνεται κατά 20%, 50% και 75% αντίστοιχα.
   Αλλαγές

Εγκύκλιος Ντόλιου για προσλήψεις και μετατάξεις κατά την προεκλογική περίοδο

Κανονικά θα γίνονται οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού και εργαζομένων με συμβάσεις έργου στους Ο.Τ.Α. και τα νομικά τους πρόσωπα κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών της αυτοδιοίκησης, η οποία ξεκινά στις 7 Σεπτεμβρίου.


 Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, στην οποία διευκρινίζεται επίσης ότι θα προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες μετατάξεων, που απορρέουν από τις νέες δομές του «Καλλικράτη», με δεδομένο πως για μεγάλο αριθμό υπαλλήλων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έως το τέλος του έτους.

Από το 2011 αναμένεται η αναβάθμιση του λιμένα Αλεξανδρούπολης, διαβεβαιώνουν υπουργείο Υποδομών και Ο.Λ.Α…

Στα τέλη του 2011 αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη αλλαγής της σιδηροδρομικής χάραξης στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και της σύνδεσης με το νέο λιμένα», απαντά το υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων, σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ελένη Τσιαούση, στην οποία έκανε λόγο για «συνεχή και επικίνδυνη υποβάθμιση του λιμένα Αλεξανδρούπολης». 
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ίδια απάντηση, από το 2011 αναμένεται να ξεκινήσει η εκπόνηση των μελετών για την επιλογή των χώρων του εμπορευματικού κέντρου, η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής, καθιστώντας το νομό ζώνη ευρύτερων οικονομικών συνεργασιών».
 Εν τω μεταξύ, για το θέμα του λιμένα Αλεξανδρούπολης, διευκρινίσεις έδωσε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ο. Λ. Α. Α. Ε., Χρήστος Σκεύας, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο προχωρά άμεσα στην επικαιροποίηση του επιχειρηματικού στρατηγικού σχεδίου, ώστε να γίνει συμβατό με τα νέα οικονομικά-πολιτικά δεδομένα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής.
 Στόχος του Οργανισμού είναι να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, και όπως εκτιμά ο κ. Σκεύας, «πολύ σύντομα θα είναι ορατά τα αποτελέσματα», ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και συνομιλίες με εταιρείες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι ως ενδιάμεσο σταθμό προς τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα.

«Αποπροσανατολιστική και σκόπιμη η ονοματολογία που αναπτύσσουν ΠΑ. ΣΟ. Κ. και Ν. Δ….»

«Να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας και να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”», καλεί τους πολίτες η υποψήφια για το δήμο Ορεστιάδας παράταξη που στηρίζεται από το Κ. Κ. Ε., χαρακτηρίζοντας «σκόπιμη και αποπροσανατολιστική» την ονοματολογία υποψηφίων στην οποία, όπως καταγγέλλει, επιδίδονται το τελευταίο διάστημα το ΠΑ. ΣΟ. Κ. και η Ν. Δ., «για να αφήσουν στην άκρη τα οξυμένα προβλήματα και τις τραγικές συνέπειες της αντιλαϊκής τους πολιτικής».
 Όπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τα δύο κόμματα «θα επιδιώξουν με όλες τους τις δυνάμεις να εκλέξουν φιλικές προς αυτούς περιφερειακές και δημοτικές διοικήσεις, για να μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίσουν να εφαρμόζουν στην πολιτική που τους υπαγορεύει η “Τρόικα”.»