Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Συνεδρίαση την Πέμπτη στη Ρηγίλλης για τις εκλογές του Νοεμβρίου

Η συνεδρίαση θα γίνει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης στις 6:00 μ.μ.

Εν τω μεταξύ, η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα νέα ονόματα προσώπων που θα στηρίξει στις προσεχείς εκλογές.

Στο Δήμο Ζωγράφου θα στηρίξει τον νυν Δήμαρχο Ι.Καζάκο, στη Νέα Ιωνία τον Νικ.Κουκουλάρη, Δημοτικό Σύμβουλο, επιχειρηματία και στο Ίλιον τον πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ Γ.Βερναδάκη, εκπαιδευτικό.

Στο Δήμο Φλώρινας η ΝΔ θα στηρίξει τον νυν Νομάρχη του νομού Ι.Βοσκόπουλο, στο Δήμο Παγγαίου τον Ι.Φιλόσογλου, Δήμαρχο Ελευθερούπολης και Πρόεδρο ΤΕΔΚ και στο Δήμο Δράμας τον νυν Δήμαρχο Θωμά Μαργαρίτη.
Συνεδριάζει το απόγευμα της Πέμπτης υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τις προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
 

Η Πανσέληνος και η Κάθοδος......

Κάτι μας λέει απόψε πως το Αυγουστιάτικο φεγγάρι θα ανακατέψει πάλι λίγο τα νερά . Τα νερά τις θάλασσας αλλά και τα νερά του ποταμού Έβρου ... πλημμύρες δεν θα έχουμε σίγουρα και το αντευχόμαστε στην πλευρά του Ορφέα αλλά μάλλον θα έχουμε κινητικότητα και ανακοινώσεις .....

Εμείς πάντα το περιμέναμε και πάντα το λέγαμε ότι ο Δήμαρχος  Ορφέα δεν είπε την τελευταία του λέξη ..σύντομα όμως πιστεύουμε πως θα την πει !

souflievros.blogspot.com

Κατερίνα Μπατζελή : « Δεν δικαιολογείται καμία αύξηση στην τιμή των αλεύρων και του ψωμιού»

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσία της Yπουργού Κατερίνας Μπατζελή και του Yφυπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των συνδέσμων αλευροβιομηχάνων, του συνδέσμου βιομηχανιών ζωοτροφών, του συνδέσμου των χοιροτρόφων, των εμπόρων δημητριακών και της ΠΑΣΕΓΕΣ.
 Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Κομνηνός. Αυτό που υπογραμμίσθηκε είναι ότι η χώρα μας έχει την δυνατότητα παραγωγής άριστης ποιότητας μαλακού σιταριού.
 Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας η Ελλάδα εισάγει μόνο το 16% των αναγκών της σε μαλακό σιτάρι από την Ρωσία- Ουκρανία και Καζακστάν. Σε αυτό το σημείο η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή τόνισε ότι: «Δεν δικαιολογείται καμία αύξηση των αλεύρων και του ψωμιού από κανέναν είτε από τους αλευροβιομήχανους, είτε από τους αρτοποιούς».
 Το σύστημα ελέγχου τόσο για τους αλευροβιομήχανους, όσο και για τους αρτοποιούς θα συνεχίσει να υπάρχει προκειμένου να γίνεται γνωστό το κόστος παραγωγής και η τιμή πώλησης.
 Η Υπουργός ανήγγειλε τη σύσταση διεπαγγελματικής οργάνωσης αφ ενός και φορέα διαχείρισης αφετέρου δημητριακών.

Φοινικοδασος της Πρέβελης : Ανακοίνωση πυροσβεστικής και προθέσεις Υπουργείου Περιβάλλοντος

Το Πυροσβεστικό Σώμα καλείται συχνά από φορείς της Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχει σε προγράμματα - έργα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών ως τελικός χρήστης των αποτελεσμάτων τους, όταν αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Συνεπώς δεν είναι δυνατή η συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος σε έργα άλλων φορέων για τα οποία δε γίνονται έγκαιρα γνωστά τα παρακάτω:
  1. Το φυσικό αντικείμενο και το πλήθος των τεχνικών προδιαγραφών των έργων.
  2. Η σκοπιμότητα και τα αναμενόμενα οφέλη τους.
  3. Οι οικονομικές επιβαρύνσεις που δημιουργούνται για τη λειτουργία, τη συντήρηση και την υποστήριξη τους.
Για το συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης του φοινικοδάσους της Πρέβελης, δεν εξασφαλίστηκαν οι αρχές διαλειτουργικότητας, καθώς ειδοποιηθήκαμε για την παραλαβή του στις 29 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, μη γνωρίζοντας καν ότι υπάρχει σε εξέλιξη τέτοιο πρόγραμμα και φυσικά ήταν αδύνατη η παραλαβή του και η ένταξή του στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό μας, που είχε ολοκληρωθεί από το Μάρτιο του 2010.
Συμπληρωματικά στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», έχει υποβληθεί από το Πυροσβεστικό Σώμα και βρίσκεται προς έγκριση στη Διαχειριστική Αρχή, η υλοποίηση ολοκληρωμένου πανελλαδικού συστήματος Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων και Αντιμετώπισης Πυρκαγιών, που θα καλύπτει το σύνολο των απαιτήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη την Επικράτεια.
Επίσης το Πυροσβεστικό Σώμα έχει αναπτύξει τον Επιχειρησιακό του Σχεδιασμό και χρησιμοποιεί ικανό αριθμό ατόμων και μέσων κατά την προκατασταλτική φάση της επιτήρησης των δασικών εκτάσεων όπως:

Ως την Πέμπτη οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αύριο Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι βάσεις θα είναι εφέτος «διπλής κατεύθυνσης», με γενική τάση την πτώση, αλλά και μια άνοδο στα μεσαία τμήματα του πρώτου και του τρίτου επιστημονικού πεδίου. Μικρή πτώση αναμένεται ότι θα σημειωθεί στα περιζήτητα τμήματα της χώρας, αλλά σταθερές αναμένεται ότι θα παραμείνουν οι Ιατρικές Σχολές της χώρας.

Εφέτος θα εισαχθεί στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας πενταετίας, ενώ ταυτόχρονα θα καταγραφεί η μεγαλύτερη διαφορά των τελευταίων ετών μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου τμήματος της χώρας (η κατάργηση της βαθμολογικής βάσης «φέρνει» εφέτος πρωτοετείς στην ανώτατη εκπαίδευση φοιτητές με βαθμούς όπως το 5 ή το 6). " Τρικ " η ανεξάρτητη κίνηση του Γιώργου Παυλίδη

Το αν θα στηρίξουν τον νυν νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη ξανασκέφτονται στη Ρηγίλλης μετά τις «διαρροές» του ότι πήρε το επίσημο χρίσμα από τη ΝΔ για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Το γεγονός ενόχλησε την ηγεσία της ΝΔ, κάτι που οδήγησε τον νομάρχη να επιρρίψει τις ευθύνες των «διαρροών» στους αντινομάρχες του.

Αποτέλεσμα, ένας από τους αντινομάρχες του να υποβάλει την παραίτησή του στέλνοντας επιστολή με την οποία απαξιώνει πλήρως τον κ. Παυλίδη. Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

«Αγαπητέ Νομάρχη,
Με την παρούσα επιστολή σας κάνω γνωστό, ότι επιθυμώ να παραιτηθώ από την θέση και τα καθήκοντα του Αντινομάρχη από 16-7-2010, για λόγους που ντρέπομαι να αναφέρω.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε θεωρητικά, να μου αναθέσετε τα καθήκοντα του Αντινομάρχη από 1-1-2009 έως και σήμερα, αλλά λυπάμαι που αποδέχτηκα γιατί δεν το αξίζετε.
Με τιμή
Δημήτρης Γαλανόπουλος
Αντινομάρχης Ξάνθης».

Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα και την ενόχληση της Ν.Δ ο κύριος Παυλίδης σε συνεννόηση με το κέντρο , αποφάσισαν από κοινού την δήλωση ανεξάρτητης υποψηφιότητας .
Άλλωστε όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κύριος Παυλίδης χαρακτηριστικά 
«οποιοδήποτε χρίσμα είναι ευπρόσδεκτο»..έτσι θα έρθει και το χρίσμα μαζί με τις ανακοινώσεις των υπολοίπων υποψηφιοτήτων από τα κεντρικά της Ρηγίλλης .
Διαφορετικά σε μία τέτοια ανακοίνωση ανεξάρτητης υποψηφιότητας θα περίμενε κανείς να αναφερθούν και οι υπόλοιποι συνεργάτες - υποστηρικτές τις κίνησης αυτής και όχι να γίνει η αναφορά ως " Πολίτες από τους πέντε (5) σημερινούς Νομούς " . Αυτοδιοίκηση.gr -souflievros

Κράτος και πολιτικό σύστημα στην υπηρεσία του πολίτη: Το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα

Άρθρο του Πρωθυπουργού Γεωργίου Α. Παπανδρέου στην ιστοσελίδα της Κυβέρνησης: 


Ορισμένοι αναλυτές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν την τιτάνια προσπάθεια που κάνουμε για να βγάλουμε μια για πάντα την Ελλάδα από την κρίση, απλά ως ζήτημα ανταπόκρισης της χώρας προς τις δανειακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

    Οι αναλύσεις αυτές συνήθως υποτιμούν την σημασία της βασικότερης ίσως παραμέτρου της προσπάθειάς μας: τις βαθύτατες θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους.

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, καλούμαστε και οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις δανειακές μας υποχρεώσεις με αξιοπιστία και σοβαρότητα, ώστε να προστατεύσουμε την πατρίδα μας από την λαίλαπα της διεθνούς κερδοσκοπίας. Όπως και από την κατάρρευση κάθε θεσμού κοινωνικής προστασίας.

    Μπορεί για κάποιους τεχνοκράτες και αναλυτές σημασία να έχει μόνο το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, στη δική μας περίπτωση: να μειώσουμε το έλλειμμα, να αντιμετωπίσουμε το χρέος, να ξεχρεώσουμε τα δανεικά.

    Για εμάς, όχι. Εμείς δεν αρκούμαστε σε αυτά. Εμείς γνωρίζουμε ότι κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα χωρίς τολμηρές θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και του πολιτικού συστήματος.

    Αλλά οι «θεσμικές αλλαγές», είναι μια έννοια πολιτικά ουδέτερη. Πίσω από αυτές υποκρύπτεται μια πραγματική πολιτική μάχη, που διεξάγεται γύρω από αυτές και για αυτές, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

    Ποιον υπηρετούν οι πολιτικές και οι αλλαγές; Ποιος κερδίζει από αυτές; Ποιος θα αποφασίζει τελικά;

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

Όλα θα είναι έτοιμα στις 9 Σεπτεμβρίου για τα εγκαίνια του νέου μεθοριακού σταθμού Ζώνης Κυπρίνου-Ιβαΐλοβγκραντ Βουλγαρίας

"Όλα θα είναι έτοιμα στις 9 Σεπτεμβρίου για να γίνουν τα εγκαίνια του νέου μεθοριακού σταθμού Ζώνης Κυπρίνου-Ιβαΐλοβγκραντ Βουλγαρίας, από τους Προέδρους των δύο κρατών, τον κ. Κάρολο Παπούλια και τον κ. Γκεόργκι Παρβάνοφ. Η Νομαρχία αυτή την περίοδο δίνει όλο το βάρος της προς την κατεύθυνση αυτή και προσπαθούμε να είναι όλα έτοιμα τη σημαντική αυτή μέρα για το μέλλον των δύο περιοχών. Υπάρχει άριστη συνεργασία από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των δύο περιοχών και τα συναρμόδια υπουργεία της Ελλάδας και της Βουλγαρία, σε λίγες μέρες ένα όνειρο για τους κατοίκους της περιοχής, η λειτουργία του νέου μεθοριακού σταθμού, θα γίνει πραγματικότητα" δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης.
Όπως τόνισε ο κ. Ζαμπουνίδης η λειτουργία του νέου μεθοριακού σταθμού είναι σημαντική γιατί ενοποιεί τους δυο πολύ σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, της Ζώνης -Δοξιπάρας και της Βίλας Αρμύρας στη Βουλγαρία, που απέχουν 5 χιλιόμετρα ο ένας από τον άλλο.
Ανέφερε ότι στις 27 Αυγούστου δημοπρατείται το πρόσφατα ανακαινισμένο από τη Νομαρχία Έβρου φυλάκιο Ε.Φ. 44 επί του αγροκτήματος Ζώνης - Βύας, το οποίο θα μετατραπεί σε κέντρο πληροφόρησης του αρχαιολογικού χώρου Ζώνης - Μικρής Δοξιπάρας - Βίλας Αρμύρας, χώρο αναψυχής (αναψυκτήριο), εστίασης και πολιτιστικών εκδηλώσεων με απώτερο σκοπό την ανάδειξη και την τουριστική προβολή της περιοχής
"Η μελέτη για το μουσείο στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης-Δοξιπάρας έχει χρηματοδοτηθεί από τη Νομαρχία με 130.000 ευρώ, θα έχει ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου και οι διαβεβαιώσεις είναι ότι εντάσσεται το έργο με 6,5 εκατ. ευρω στο ΕΣΠΑ. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι με τους δυο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, με ένα μουσείο αντίστοιχο αυτό της Βεργίνας και σε συνδυασμό με το Φράγμα του Κυπρίνου-ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους- η περιοχή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μπορεί να προσελκύσει πολλούς τουρίστες" τόνισε ο κ. Ζαμπουνίδης.
Ο κ. Ζαμπουνίδης είπε επίσης ότι γίνονται ενέργειες και για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή.
"Στη Βουλγαρική πλευρά υπάρχει το Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και μια μονή στο Ιβαΐλοβγκραντ που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Γίνεται προσπάθεια από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό και τον Μητροπολίτη Φιλιππούπολης, να αξιοποιηθεί η μονή και να αποτελέσει πόλο έλξης για τον θρησκευτικό τουρισμό" κατέληξε ο κ. Ζαμπουνίδης.

Μέσα Οκτώβρη προκαταβολή για τα δικαιώματα, αν το επιτρέψει η Κομισιόν

«Για πρώτη φορά έχει ολοκληρωθεί μετά από πάρα πολλά χρόνια το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πληρωμών ώστε να μπορούν οι αγρότες -εφ’ όσον αυτό επιτραπεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- να πάρουν προκαταβολή των κοινοτικών τους επιδοτήσεων στα μέσα Οκτωβρίου», υπογράμμισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.
Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ 105,8» και το δημοσιογράφο κ. Τάκη Σαράντη  υπογράμμισε ότι: «Μέσα από τα νομοσχέδια  του ΥΠΑΑΤ τα οποία  εγκρίνονται από την ολομέλεια της βουλής  επιδιώκεται η δημιουργία δομών, θεσμών, έτσι ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση της αγροτικής οικονομίας».
Αναφερόμενη στο πρόβλημα με τα δημητριακά τόνισε ότι: « Στην αυριανή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο ΥΠΑΑΤ με τους εμπλεκόμενους φορείς  θα προτείνει νέους φορείς συγκέντρωσης και διαχείρισης δημητριακών προκειμένου να ελεγχθεί η προσφορά και η ζήτηση». Γιατί όπως υπογράμμισε  το θέμα των σιτηρών δεν είναι μόνο εθνική υπόθεση, αλλά και ευρωπαϊκή.
Εκτός των άλλων βασικές τομές που υλοποιεί το ΥΠΑΑΤ είναι η πολιτική διαχείρισης αγροτικής γης και η ιχνηλασημότητα δηλαδή, η  παρακολούθησης της πορείας ενός προϊόντος από τη στιγμή που είναι σπόρος μέχρι της τελικής πώλησης του στο ράφι.

ΠΑΣΕΓΕΣ

Η τιμή του ψωμιού

Οι σημερινές τιμές του ψωμιού απεικονίζουν τις τιμές κατά την κορύφωση της επισιτιστικής κρίσης του 2008, όταν τα μαλακά σιτηρά (τα οποία χρησιμοποιούνται για το ψωμί) και το αλεύρι εκτινάχθηκαν στα ύψη. Οι διεθνείς τιμές των μαλακών σιτηρών και των αλεύρων κατέρρευσαν μετά την επισιτιστική κρίση του 2008, οι τιμές όμως του ψωμιού στην Ελλάδα παρέμειναν σταθερές. Επομένως, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και κανένας λόγος για αύξηση της τιμής του ψωμιού, ακόμα και εάν οι τιμές του μαλακού σιταριού διεθνώς έχουν αυξητικές τάσεις. Η σημερινή τιμή του ψωμιού στην Ελλάδα εξακολουθεί να αντιστοιχεί στα επίπεδα της τιμής του μαλακού σιταριού κατά την επισιτιστική κρίση του 2008, που ήταν κατά πολύ υψηλότερη της σημερινής.
Κατά τη δήλωση του, ο Frederic Vincent, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου στις 17-8-2010 ότι η εσωτερική παραγωγή σιτηρών της Ένωσης ανέρχεται σε 280 έως 300 εκατομμύρια τόνους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισάγει λιγότερο από 1 εκατομμύριο τόνους σιτηρών από τη Ρωσία. Η σύγκριση των αριθμών αυτών δείχνει ότι οι επιπτώσεις θα είναι ελάχιστες, σχεδόν ανύπαρκτες, σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή αγορά σιτηρών από το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών της Ρωσίας λόγω της καταστροφής της συγκομιδής της από τον καύσωνα. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Ε.Ε. διαθέτει μεγάλα αποθέματα σιτηρών και επομένως δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Είναι, επομένως, απόλυτα αναγκαίο να αντιμετωπιστούν τα όποια φαινόμενα κερδοσκοπίας.

   Ενέργειες του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

    · Η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς διενεργεί ήδη σειρά από αγορανομικούς και κοστολογικούς ελέγχους στις μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες και στις αλευροβιομηχανίες (στην Ελλάδα το 60% του μαλακού σιταριού εισάγεται, ενώ το 40% προέρχεται από την ελληνική παραγωγή), ενώ ταυτόχρονα έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και σε φούρνους. Σημειώνουμε ότι σε περίπτωση που οι Υπηρεσίες διαπιστώσουν παραβιάσεις αγορανομικών διατάξεων θα επιβληθούν και τα αντίστοιχα πρόστιμα.