Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

Περί μνημονίου ...

Κλαίει η μάνα μου στο μνημόνιο.
10:54 21/08/10
 
Γιατί δεν βάζουν και μια ευθανασία στο ασφαλιστικό να τελειώνουμε; Δεν θα έχει και ουρές στα ιατρεία μετά...
10:52 21/08/10
 
Επικαιροποιημένο μνημόνιο, νέοι φόροι, θα γυρίσετε από διακοπές και δεν θα ταιριάζει το κλειδί στην κλειδαριά του σπιτιού. Θα την έχουν αλλάξει...
10:49 21/08/10
 
http://www.protagon.gr

Βανδή - Κοκκίνου στην Αλεξανδρούπολη στις 28 Αυγούστου

Το εκρηκτικό δίδυμο του καλοκαιριού σε μια εμφάνιση που θα συζητηθεί!

Σάββατο 28 Αυγούστου η πιο hot συναυλία του καλοκαιριού στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης όλες οι αγαπημένες επιτυχίες και όλες οι καινούριες τους δουλειές με τη σφραγίδα του Φοίβου!

Σάββατο 28 Αυγούστου στις 21:30 στο Δημοτικό στάδιο Αλεξανδρούπολης. Δέσποινα Βανδή – Έλλη Κοκκίνου να είσαι εκεί…αυτό το δίδυμο … έχει πολλά να πει!
...
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: Δημοτικό Θέατρο
ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Zanadu Accessories
ΦΕΡΡΕΣ: Cafe Aroma
ΣΟΥΦΛΙ: Cafe Χαρετσι
ΔΙΔ/ΧΟ: Cafe Prive
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Sky FM

Προς ορισμό πλαφόν στην ισχύ για τα «αγροτικά» φωτοβολταϊκά


Την ώρα που οι «πόρτες» της ΔΕΗ παραμένουν κλειστές για τους αγρότες, τους συνεταιρισμούς τους και τις αιτήσεις τους για συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα φωτοβολταϊκών συστημάτων, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για αποστολή της σχετικής εγκυκλίου από το ΥΠΕΚΑ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Έτσι, πάντως, δείχνει να χάνεται το «χαριστικό τρίμηνο», που αποτελεί το βασικό πλεονέκτημα των αγροτών έναντι των υπόλοιπων επίδοξων παραγωγών ηλεκτρικού ρεύματος, για κατάθεση των επενδυτικών τους σχεδίων, ενώ ο καθορισμός πλαφόν στην συνολική ισχύ των «αγροτικών» φωτοβολταϊκών είναι πλέον το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Περίπου δύο εβδομάδες πριν να λήξει η προθεσμία για το ειδικό καθεστώς των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στα φωτοβολταϊκά, η ΔΕΗ εξακολουθεί να μην δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων αγροτών και των συνεταιρισμών τους, που όλο αυτό το διάστημα εργάζονταν και εξακολουθούν να εργάζονται, ώστε οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και δη τα φωτοβολταϊκά, να λειτουργήσουν ως μια μορφή, συμπληρωματική στο αγροτικό εισόδημα.
«Κινδυνεύουμε να απωλέσουμε το πλεονέκτημα του κατά προτεραιότητα τριμήνου υπέρ των αγροτών για τις αιτήσεις, με την καθυστέρηση που επιδεικνύει η ΔΕΗ, στην αποδοχή των αγροτικών αιτήσεων για συμμετοχή στα φωτοβολταϊκά», δίνει το στίγμα του κλίματος απογοήτευσης που επικρατεί στην περιφέρεια και στις τάξεις των αγροτών, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, κ. Πρίντζος. Σημειώνεται ότι η ΕΑΣ Βόλου ήδη έχει δεχτεί περισσότερες από 250 αιτήσεις εκ μέρους των αγροτών της περιοχής, για συμμετοχή στα φωτοβολταϊκά, ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει οι αγρότες και στις υπόλοιπες περιοχές, μέσω των Ενώσεών τους.
Μάλιστα, η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Αύγουστος και ειδικά οι ημέρες που διανύουμε αποτελούν ουσιαστικά «νεκρό» διάστημα. Κι αυτό γιατί τόσο οι υπηρεσίες όσο και οι ιδιώτες που εμπλέκονται στην υπόθεση υπολειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και να θέλει ο αγρότης να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να μη μπορεί την τελευταία στιγμή, κι αν και εφόσον η ΔΕΗ κάνει δεκτές τις αιτήσεις.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα να σημειωθεί εξέλιξη στο θέμα, αφού πληροφορίες από τη ΔΕΗ, συγκλίνουν ότι το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος θα αποστείλει στην εταιρεία την... «επίμαχη» εγκύκλιο, η οποία θα καθορίζει τις λεπτομέρειες και θα δώσει το «έναυσμα» για την αποδοχή των «αγροτικών» αιτήσεων από τη ΔΕΗ.
Ωστόσο, σε διαφορετική περίπτωση, επισημαίνουν στελέχη των συνεταιρισμών, οι αγρότες που ήδη χάνουν τον ενθουσιασμό τους, να μην καταφέρουν να καταθέσουν αιτήσεις. Τέλος, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στον αγροτικό χώρο, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι η μόνη «γκρίζα ζώνη» στο «φάκελο φωτοβολταϊκά», καθώς καθυστέρηση πάλι από την  πλευρά της ΔΕΗ υπάρχει να εκδώσει τη λεγόμενη 3η ανακοίνωση και να ορίσει πόσα MW θα πάρει από «αγροτικά» φωτοβολταϊκά.
Προς ορισμό πλαφόν
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τίνα Μπιρμπίλη δέχτηκε εισήγηση από την ΔΕΗ να ορίσει πλαφόν  στην ισχύ από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε περιφερειακό,  την οποία εξετάζει και το πιο πιθανό είναι να την υιοθετήσει τελικά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το ύψος του.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πλαφόν δεν θα αφορά μόνο τη χώρα συνολικά και θα έχει και περιφερειακό χαρακτήρα. Ανά νομό δηλαδή, θα γίνουν δεκτές ορισμένες αιτήσεις για συμμετοχή σε επενδυτικά φωτοβολταϊκά προγράμματα.
Τις λεπτομέρειες του ορίου που φέρεται να υιοθετεί τελικά το ΥΠΕΚΑ, θα καθορίζει η σχετική εγκύκλιος που αναμένεται στα κεντρικά της ΔΕΗ τις επόμενες μέρες.

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει ονόματα το ΠΑΣΟΚ

Στις 5 Σεπτεμβρίου, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προγραμματίζεται από το κυβερνών κόμμα να ανακοινωθούν διά χειλέων Παπανδρέου τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου. 

Από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Αυγούστου οι τοπικές οργανώσεις θα αρχίσουν να υποβάλλουν στην επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων του Κινήματος και τις προτάσεις τους για τους υποψήφιους δημάρχους που θα στηρίξει κατά τόπους το ΠΑΣΟΚ.
Είναι λοιπόν εύλογο ότι και ο ενδεχόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα γίνει στο διάστημα μεταξύ 5 και 10 Σεπτεμβρίου, αφού 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης στη συμπρωτεύουσα.
Οι τελευταίες πληροφορίες από το κυβερνών κόμμα φέρουν τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου να αποφασίζει για τους υποψήφιους περιφερειάρχες.
Η επιλογή του πρωθυπουργού, που φαίνεται μέχρι ώρας να επιμένει σ' αυτήν, είναι τουλάχιστον σε δύο μεγάλες περιφέρειες, της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, να κατεβάσει πρόσωπα με μεγάλη πολιτική εμπειρία, που να είναι ή να έχουν διατελέσει υπουργοί.
Βεβαίως ο πρωθυπουργός, μετά την επιλογή Κικίλια από τη Ν.Δ., δέχεται εισηγήσεις ότι πλέον υπάρχει περιθώριο για το ΠΑΣΟΚ να καταβάσει τον πήχυ, τώρα που η Ν.Δ. «έκανε επιλογή ήττας».
Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου, κατά τις ίδιες πηγές, επιμένει, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να περιβληθεί η εφαρμογή του «Καλλικράτη», στον οποίο ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, με πρόσωπα ιδιαίτερου πολιτικού κύρους, που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της εφαρμογής του.
Υποψηφιότητες, πάντως, που, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα πρέπει να θεωρούνται βέβαιες, είναι του Β. Αργύρη στην Ηπειρο, της Ελπίδας Τσουρή στο Βόρειο Αιγαίο, του Γ. Μαχαιρίδη στο Νότιο Αιγαίο. Ενώ για την Κρήτη ακούγονται τα ονόματα του Γ. Αρναουτάκη, αλλά και της νυν νομάρχου Ευαγγελίας Σχοιναράκη, που φαίνεται να έχει και τις περισσότερες πιθανότητες, αφενός λόγω σφυγμομετρήσεων και αφετέρου επειδή θα είναι μία από τις λίγες γυναίκες υποψήφιες του ΠΑΣΟΚ σ' αυτές τις εκλογές. 

e-net

Είσαι Ψυχή μου ...Eίσαι ψυχή μου... η κόρη που τη σβήνει ολοένα,
κάποιος έρωτας πικρός,
που λησμονήθηκε κοιτώντας προς τα περασμένα
κι έτσι θα απομείνει...
Κατάμονη σε μι'ακρη όπως εκείνοι σε παρατούν
ο κόσμος ο καιρός..
'Ενας ακόμη θά'σουνα νεκρός
αν οι νεκροί δεν είχαν τη γαλήνη...
------
Ο Ν.Ξυλούρης ερμηνεύει άψογα το μελοποιημένο ποίημα του Κ.Καρυωτάκη με μουσική Λ.θΑΝΟΥ στον δίσκο ΣΑΛΠΙΣΜΑ
Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη, χορογράφου, θεατρικού σκηνοθέτη και ηθοποιού Λουκά Θάνου, πάνω σε ποίηση του Κώστα Βάρναλη, του Κώστα Καρυωτάκη, του Άρη Αλεξάνδρου και του Δ. Θάνου, με ερμηνευτή τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη.

Όπως σημειώνει ο συνθέτης στο οπισθόφυλλο του άλμπουμ, μελοποίησε τα ποιήματα την τριετία 1969-1972, τα ενορχήστρωσε το 1974 και ηχογραφήθηκαν το 1976. Ωστόσο, ο δίσκος κυκλοφόρησε στα μέσα Μαρτίου του 1980, όταν είχαν περάσει σχεδόν σαράντα ημέρες από τότε που ο μέγας Ξυλούρης είχε φύγει από τη ζωή. Από τον κωδικό αρίθμησής του (70858), μπορούμε να υπολογίσουμε ότι επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις αρχές του 1978 αλλά έμεινε στα συρτάρια της

Μέτρα για επιχειρήσεις με εκρεμμότητες στα ταμεία

Τη μη επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε επιχειρήσεις στη διαδικασία ρύθμισης ασφαλιστικών τους οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος στις επιχειρήσεις για υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις εξόφλησης, προτείνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προς τις διοικήσεις των ταμείων.

    Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τις διοικήσεις των ταμείων και τους προέδρους των Οργανισμών συζητήθηκε αναλυτικά η διαδικασία ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και επισημάνθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που σύμφωνα με το νόμο μπορούν να λάβουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία. 

    Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η έκδοση εγκυκλίων από τους Διοικητές των Ταμείων με την οποία να επισημαίνεται ότι τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης αποτελούν ευχέρεια της διοίκησης και όχι υποχρεωτική ενέργεια της καθώς και η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης ώστε να αρθούν τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που επιβλήθηκαν ακόμη και σε επιχειρήσεις που μπήκαν σε διαδικασίες ρύθμισης. Επίσης αποφασίστηκε αν παραστεί ανάγκη η νομοθετική ρύθμιση της μη επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης έως το τέλος Οκτωβρίου, οπότε και θα λήξει η προθεσμία υπαγωγής των οφειλετών στις διαδικασίες ρύθμισης οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές. 

    Επίσης, δόθηκε η εντολή στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημοσθένη Δασκαλάκη και στον Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ Μιχάλη Χάλαρη, ώστε οι Νομικοί Σύμβουλοι του κράτους να παρεμβαίνουν κατ΄ εκτίμηση σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις για τη διάσωση επιχειρήσεων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους και επομένως οι θέσεις εργασίας. 

    Με αφορμή φημολογία περί δήθεν χρεοκοπίας 30 Ασφαλιστικών Ταμείων που θα είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία παροχής συντάξεων προς τους ασφαλισμένους, τονίστηκε κατηγορηματικά ότι κανένα Ταμείο δεν θα βρεθεί σε αδυναμία να καταβάλει συντάξεις.

Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών 10 - 13 Σεπτεμβρίου 2010 Κάλεσμα συμμετοχής


Η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών του Ν. Έβρου διοργανώνεται με επιτυχία κάθε Σεπτέμβρη από το 1996.
Αφορμή για το ξεκίνημά της στάθηκε η ανάγκη  προώθησης των τοπικών προϊόντων, η   προβολή των αγροτικών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, η ανάδειξη των περιφερειακών  αγροτικών και γυναικείων συνεταιρισμών, καθώς και η ανάπτυξη του αγροτουρισμού.
Η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών είναι η κλαδική έκθεση  που φιλοξενεί εκθέτες - εκπροσώπους του πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικού τομέα από την Ελλάδα, αλλά  και τη Βουλγαρία.
Σκοπός μας είναι η τόνωση της  επιχειρηματικότητας, η γνωριμία του αγροτικού πληθυσμού και του κοινού γενικά με τις νέες  τεχνολογίες και τις ευρωπαϊκές  προοπτικές του κλάδου.
Οι  ημερίδες της 15ης διοργάνωσης θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον σε θέματα σχετικά  με την ‘πράσινη ανάπτυξη' , όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φωτοβολταικά), οι καλλιέργειες ενεργειακών φυτών, καθώς και σε θέματα επενδύσεων στον αγροτικό τομέα.
Καλούμε φορείς και ιδιώτες να δηλώσουν συμμετοχή  στην 15η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών ως  εκθέτες, στοχεύοντας στα αμοιβαία οφέλη εκθετών και επισκεπτών.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και 25 / 08/ 2010 στα γραφεία της Κ.Δ.Ε.Τ.Α.Φ.,  ταχυδρομικά , μέσω φαξ  ή  e-mail.

Από τις 10 έως τις 13 Σεπτεµβρίου 2010, το επίκεντρο της τοπικής αγροτικής ζωής θα βρίσκεται στην 15η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση  2010, στις Φέρες.

 


    Ο Δήμαρχος Φερών                                 Ο  Πρόεδρος  της  Κ.Δ.Ε.Τ.Α.Φ.   Ούστογλου Γεώργιος                                Κωνσταντινίδης Παναγιώτης

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΕΡΩΝ(Κ.Δ.Ε.Τ.Α.Φ.)
Μεγ. Αλεξάνδρου 9, Τ.Κ. 68500, Φέρες.
Τηλ.: 25550-22180 Fax: 25550-22182   e-mail: 
detaf@feres.gr

Συνελήφθη στα Λουτρά 22χρονος για κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών

Με 214 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 60 γραμμάρια εμποτισμένου με χασισέλαιο καπνού και 2, 5 περίπου κιλά μείγματος ακατέργαστης κάνναβης και οινοπνεύματος για την παραγωγή χασισέλαιου, συνελήφθη στα Λουτρά του δήμου Αλεξανδρούπολης ένας 22χρονος, μετά από έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του. 
Οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκαν κατασχέθηκαν και ο νεαρός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

Συγκροτήθηκε η πενταμελής επιτροπή ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων, της περιφέρειας Α. Μ.-Θ

Τη συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων, υπό την προεδρία της προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων Κομοτηνής, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 
Έργο της επιτροπής θα είναι η ορθή και πιστή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου και των κανονιστικών πράξεων που αφορούν στους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, με τον έλεγχο των εγγράφων και επώνυμων καταγγελιών σχετικά με την προεκλογική προβολή των συνδυασμών και των υποψηφίων καθώς και με τον έλεγχο των οικονομικών τους. 
Στην επιτροπή θα μπορούν να απευθύνονται και οι πολίτες, αναφέροντας τυχόν παραβάσεις ως προς τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα.