Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία με την πανσέληνο στις 24 Αυγούστου 2010.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2010

ΘΡΑΚΗ

    1 Έβρου ΙΘ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Ζώνης Ανοικτός

    2 Έβρου ΙΘ ΕΠΚΑ Ιερό Μεγάλων Θεών Σαμοθράκης 1. Χορευτικό δρώμενο από την χορογράφο κα Αποστολία Παπαδαμάκη, με τη συνοδεία ενός μουσικού οργάνου. 2. Μουσική εκδήλωση με τον μουσικοσυνθέτη κ. Παντελή Παυλίδη και τη μουσική ομάδα "ΕΥΔΟΥΣΙΝ", σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Έβρου και την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου.

    3 Ροδόπης ΙΘ ΕΠΚΑ Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας Ανοικτό

    4 Δράμας ΙΗ’ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Κρύας Βρύσης Δράμας Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας και τον Δήμο Προσοτσάνης

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Νέα ονόματα υποψηφίων δημάρχων από τη Νέα Δημοκρατία

Νέα ονόματα υποψηφίων δημάρχων για δέκα συνολικά δήμους της χώρας δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Νέα Δημοκρατία.

Στην
Περιφέρεια Αττικής ανακοινώθηκαν οι παρακάτω υποψήφιοι δήμαρχοι:
 • Δήμος Πετρουπόλεως: Σκαλιστήρας Θανάσης, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
 • Δήμος Σαρωνικού: Γκίνης Σταμάτης, πρόεδρος Κοινότητας Κουβαρά
 • Δήμος Παιανίας: Μάδης Ισίδωρος, επιχειρηματίας
 • Δήμος Ωρωπού: Τσάκωνας Ανδρέας, οικονομολόγος, πρώην αντινομάρχης Ανατ. Αττικής
 • Δήμος Φυλής: Παππούς Χρήστος, δήμαρχος Άνω Λιοσίων
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
 • Δήμος Πύργου: Λιατσής Γαβριήλ, οικονομολόγος, πρώην δήμαρχος Πύργου
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
 • Δήμος Πολυγύρου: Ζωγράφος Αστέριος, νομάρχης Χαλκιδικής
 • Δήμος Σιθωνίας: Τζίτζιος Ιωάννης, αντινομάρχης Χαλκιδικής
 • Δήμος Κασσάνδρας: Καπούλας Κωνσταντίνος, δήμαρχος Παλλήνης Χαλκιδικής
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
 • Δήμος Καβάλας: Καλλιοντζής Θεόδωρος, νομάρχης Καβάλας
Βουλευτές - σύνδεσμοι

Εν τω μεταξύ, η ΝΔ ανακοίνωσε την Παρασκευή την τοποθέτηση βουλευτών ως πολιτικών συνδέσμων μεταξύ κόμματος και περιφέρειας, κατά τον εκλογικό αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου.

 • Περιφέρεια Ηπείρου: Σταύρος Καλαφάτης
 • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος: Συμεών Κεδίκογλου
 • Περιφέρεια Πελοποννήσου: Χρήστος Ζώης
 • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος: Γιάννης Ιωαννίδης
 • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ευριπίδης Στυλιανίδης
 • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Γιώργος Κασαπίδης
 • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Κωνσταντίνος Τσιάρας
 • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Αναστάσιος Νεράντζης
 • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Κωνσταντίνος Μουσουρούλης
 • Περιφέρεια Κρήτης: Γιάννης Βρούτσης
 • Περιφέρεια Θεσσαλίας: Τζίμας Μαργαρίτης
 • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νίκος Δένδιας

Αλλαγές σε δρομολόγια του ΟΣΕ από και προς Αλεξανδρούπολη

Εργασίες ανακαίνισης εκτελούνται στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Δήμητρας, της
γραμμής Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης και για το λόγο αυτό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ ανακοίνωσε σήμερα πως θα υπάρξουν μεταβολές στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 613 και ICity 70.
Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια αυτά θα εκτελούνται με λεωφορεία, στο τμήμα Στρυμόνας - Δράμα και από 23 έως και 27 Αυγούστου, καθώς και από τις 30 του ίδιου μήνα έως και 3 Σεπτεμβρίου. Τα λεωφορεία, όμως, που θα μεταφέρουν τους επιβάτες του δρομολογίου 613 δε θα εξυπηρετούν τους σταθμούς Φωτολίβους, Γαζώρου και Σκοτούσας.

tvxs.gr

Φιλικός που μετατράπηκε σε εχθρικός ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ Σερβίας - Ελλάδας

Ένα μικρό βίντεο με τα αίσχη που μετέτρεψαν ένα φιλικό αγώνα μπάσκετ σε αγώνα ξυλοδαρμού .

Υπουργείο Εσωτερικών : νέα διοικητική διαίρεση της χώρας

 Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Καλλικράτη, δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τρεις υπουργικές αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούση που αποτυπώνουν τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας.

  Συγκεκριμένα:

    Αποτυπώθηκε αναλυτικά η διοικητική διαίρεση της χώρας ανά περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο, δημοτική ενότητα και τοπική/δημοτική κοινότητα. Για πρώτη φορά καταγράφεται αναλυτικά ο πληθυσμός των δήμων που χωρίζονται μέχρι σήμερα σε δημοτικά διαμερίσματα, ενώ παρουσιάζονται αναλυτικά οι νέες τοπικές και δημοτικές κοινότητες στο σύνολο της χώρας.

    Η νέα διοικητική διαίρεση, επίσης, διαχωρίζει τις Περιφέρειες σε ενότητες, οι οποίες και αποτελούν την περιφέρεια εκλογής των περιφερειακών συμβούλων.

    Έτσι, για πρώτη φορά, η σημερινή Νομαρχία Αθηνών διαιρείται σε 4 περιφερειακές ενότητες, οι Νομαρχίες Πειραιά, Κεφαλλονιάς, Καβάλας, Μαγνησίας σε 2, και οι Νομαρχίες Κυκλάδων και Δωδεκανήσων σε περιφερειακές ενότητες, οι οποίες κατά βάση ακολουθούν τα όρια των σημερινών Περιφερειών.


Σε συγκρότηση οργάνωσης στο νομό Έβρου προχωρά η «Δημοκρατική Αριστερά»

Η συγκρότηση της οργάνωσης της “Δημοκρατικής Αριστεράς” στο νομό Έβρου είναι το κύριο θέμα της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες  στις 7  το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο «Εγνατία». 
Στη συνέλευση  παραβρέθηκε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του νεοσύστατου κόμματος, Σοφία Ανδριοπούλου.Ανακοίνωση Ο. Α. Σ. Ε. για τις νέες αυξήσεις στα άλευρα

Να απαιτήσουν άμεσα να απαγορευτεί η οποιαδήποτε αύξηση στο ψωμί και στα τρόφιμα, καλεί αγρότες και εργαζόμενους η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις νέες αυξήσεις στα άλευρα. 
Η «Ενότητα» χαρακτηρίζει «ασύστολα ψέματα» τους ισχυρισμούς ότι οι αυξήσεις οφείλονται στην απόφαση της Ρωσικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εξαγωγές σιτηρών και, καταλήγοντας, ζητά μεταξύ άλλων, να μειωθεί η τιμή του ψωμιού και να καταργηθεί 
ο Φ. Π. Α. στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης αλλά και να καθοριστεί κατώτερη εγγυημένη τιμή στα σιτηρά.

Έκκληση του προέδρου αρτοποιών Έβρου να δείξουν συγκράτηση οι αρτοποιοί και να μην αυξήσουν την τιμή του ψωμιού

Έκκληση προς τους αρτοποιούς «να δείξουν συγκράτηση και ψυχραιμία» και να μην αυξήσουν την τιμή του ψωμιού πριν σταθεροποιηθεί η τιμή στα άλευρα απηύθυνε, μιλώντας στην Ε. ΡΑ. ο πρόεδρος αρτοποιών Έβρου, Κώστας Κεβρεκίδης. 
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι αυτήν την περίοδο οι τιμές του αλευριού έχουν αυξηθεί κατά 12-14 λεπτά το κιλό, αλλά και ότι παρατηρούνται παιχνίδια κερδοσκοπίας, ωστόσο υποστήριξε ότι ο κλάδος των αρτοποιών, αντιλαμβανόμενος την οικονομική δυσχέρεια μεγάλης μερίδας πολιτών έχει συγκρατήσει τις τιμές, απορροφώντας τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν το τελευταίο διάστημα. 
«Ο κάθε αρτοποιός θα πρέπει να υπολογίσει τα έξοδά του και να κρίνει εάν και κατά πόσο θα ανεβάσει την τιμή πώλησης του ψωμιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεβρεκίδης, υπογραμμίζοντας πάντως πως και οι καταναλωτές μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας, «τιμωρώντας αυτούς που παίζουν τέτοια παιχνίδια», όπως είπε.

«Ψευδείς και συκοφαντικές» θεωρεί η Όλγα Ρενταρή- Τέντε, τις δηλώσεις του δημάρχου Ορφέα για τα αντιπλημμυρικά στα Λάβαρα

«Ψευδείς και συκοφαντικές, τόσο για την ίδια όσο και τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού», χαρακτηρίζει η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Όλγα Ρενταρή-Τέντε, τις δηλώσεις του δημάρχου Ορφέα, Ευάγγελου Πουλιλιού, σε δελτίο ειδήσεων τοπικού τηλεοπτικού σταθμού και στο πλαίσιο συζήτησης για τα θέματα των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή των Λαβάρων και της αποκατάστασης των ζημιών στα αναχώματα από τις πρόσφατες πλημμύρες. 
Η κα. Ρενταρή σημειώνει στην απάντησή της προς τον κ. Πουλιλιό ότι θα έπρεπε να είναι ενήμερος για τη δέσμευση της «Εγνατίας Οδού Α. Ε.» να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή και τοποθέτηση τεσσάρων ανοιγόμενων θυροφραγμάτων στην παράκαμψη των Λαβάρων για την προστασία του οικισμού από πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού Έβρου. 
«Οι γενικές και αόριστες καταγγελίες από μόνες τους δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα στα τοπικά προβλήματα», υπογραμμίζει η βουλευτής, προτρέποντας το δήμαρχο Ορφέα «να συνεργαστεί δημιουργικά με τα στελέχη της “Εγνατίας Οδού Α. Ε.” για την καλύτερη αξιοποίηση της προβλεπόμενης χρηματοδότησης, ώστε να κατασκευαστούν τα ανοιγόμενα θυροφράγματα στις κατάλληλες θέσεις, το συντομότερο δυνατό, προς όφελος των κατοίκων».


ερτ

«Ανεξέλεγκτη» η κατάσταση στον Έβρο με τους παράνομους μετανάστες

«Ανεξέλεγκτη» χαρακτηρίζεται η κατάσταση στον Έβρο, όσον αφορά την είσοδο παράνομων μεταναστών, καθώς σε καθημερινή βάση ο αριθμός τους κυμαίνεται από 150 έως και 400 άτομα! 
«Η κατάσταση είναι τραγική και εκθέτει όχι μόνο τους αστυνομικούς υπαλλήλους αλλά και την ίδια την ελληνική κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά στην Ε. ΡΑ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, Παντελής Δημούτσης, τονίζοντας ότι υπάρχει αδυναμία διαχείρισης του φαινομένου αφού οι παράνομοι μετανάστες εισέρχονται στη χώρα πολύ εύκολα. 
Υπογράμμισε επίσης πως οι αστυνομικοί ασχολούνται, πλέον, απλά «με τη διαχείριση του φαινομένου και όχι με την αποτροπή», ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτους» τους χώρους όπου κρατούνται.
 Σημειώνεται ότι στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών του Φυλακίου, η δυναμικότητα του οποίου ανέρχεται σε 374 άτομα, σήμερα κρατούνται περίπου 650 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι φρουρούνται από 5, μόνο, αστυνομικούς, ενώ σοβαρά προβλήματα διαπιστώνονται και από την απουσία γιατρού, τις ελλείψεις σε φάρμακα και τις άσχημες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, κυρίως λόγω της “υπερφόρτωσής” τους.


Πριν λίγο καιρό σε συνέντευξή του είχε αναφερθεί και ο Νομάρχης Κύριος Ζαμπουνίδης για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών , κυρίως στον οικονομικό τομέα που αφορά άμεσα τη Νομαρχία . 


Παρακάτω η συνέντευξη :
http://souflievros.blogspot.com/2010/07/blog-post_5320.html

"Επιβολή προστίμου στη ΔΕΗ"


Πρόστιμο ύψους 449.100 € επιβλήθηκε στη ΔΕΗ ΑΕ για περιβαλλοντικές παραβάσεις προηγούμενων ετών, που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο που διενήργησαν, τον Νοέμβριο του 2009, στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Τομέα Βορείου Ελλάδας της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Ενδεικτικά οι παραβάσεις αφορούν τη διάχυση εκπομπών αερίων ρύπων, την έλλειψη αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, την ελλιπή παρακολούθηση εκπομπών αερίων ρύπων.

    Για να αποφευχθούν αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον, το ΥΠΕΚΑ και η ΔΕΗ αποφάσισαν από κοινού να καταρτιστεί 5ετές Περιβαλλοντικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΔΕΗ Α.Ε. Το Πρόγραμμα θα εξειδικεύει τις περιβαλλοντικές επενδύσεις- βελτιώσεις, με στόχο την πλήρη συμμόρφωση των υφιστάμενων Σταθμών Παραγωγής με την υφιστάμενη και κυρίως την υπό έκδοση νέα περιβαλλοντική νομοθεσία. Με την κατάρτιση του σχεδίου αυτού, θα οριστικοποιηθούν και όλα τα περαιτέρω μέτρα που θα αφορούν στη λειτουργία των υφιστάμενων Σταθμών Παραγωγής και των Ορυχείων και θα προσδιοριστεί και ο απαιτούμενος χρόνος για την υλοποίησή τους.