Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Ελπίδα ανόδου για το Σουφλί στην Γ΄ Εθνική

Ένα άνευ προηγουμένου μπέρδεμα που δίνει ελπίδες ανόδου στην Γ΄ Εθνική από την προσεχή κιόλας σεζόν για τον Έβρο Σουφλίου έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση της Ενωσης Β΄ και Γ΄ Εθνικής να υποβιβαστούν στην Δ΄ Εθνική το Αιγάλεω, η Καλαμάτα και ο Πυρσός Γρεβενών.

Οι τρεις οµάδες δεν κατέθεσαν καν αίτηση συµµετοχής στο πρωτάθληµα της Γ' Εθνικής και έτσι το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Επαγγελµατικού Πρωταθλήµατος συνεδρίασε εκτάκτως αποφασίζοντας οµόφωνα τον υποβιβασµό τους. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η Καλαµάτα και το Αιγάλεω υποβιβάστηκαν φέτος από τη Β΄ στην Γ΄ Εθνική, ενώ ο Πυρσός Γρεβενών τερµάτισε στην 7η θέση του 2ου οµίλου της Γ΄ Εθνικής...»


Μετά από αυτήν την απόφαση, οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι το προσεχές πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής θα λάβουν αφενός στον Νότιο Όμιλο 16 σύλλογοι, αφετέρου στον Βόρειο Όμιλο 17 ομάδες. Ωστόσο όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, μάλλον αγνοούν (ή επιχειρούν να παρακάμψουν) τον ΚΑΠ, που προβλέπει άλλα σε περίπτωση που η αδυναμία συμμετοχής μιας ομάδας εκδηλωθεί πριν την κλήρωση και την κατάρτιση του αγωνιστικού προγράμματος.

Σύµφωνα λοιπόν µε τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, τη θέση των τριών υποβιβασθέντων πρέπει να πάρουν οι οµάδες της αµέσως επόµενης κατηγορίας (εν προκειµένω της Δ΄ Εθνικής) που την περασµένη σεζόν είχαν κατακτήσει τις καλύτερες θέσεις πίσω από τις οµάδες που προβιβάστηκαν. Πρόκειται για πιστή εφαρμογή της διάταξης που πριν τέσσερα χρόνια οδήγησε και τον Πανθρακικό από την Γ' στην Β' Εθνική, μετά την αποχώρηση από αυτό το πρωτάθλημα του Ακράτητου Νέων Λιοσίων.


Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα, καθώς το πρωτάθληµα της Δ' Εθνικής πραγµατοποιείται με 10 οµίλους και η πρώτη οµάδα κάθε ενός πήρε το εισιτήριο για τη Γ' Εθνική. Εποµένως η ΕΠΟ κανονικά καλείται είτε να προκυρήξει αγώνες μπαράζ μεταξύ των 10 δεύτερων οµάδων των οµίλων, είτε να καλύψει τις τρεις κενές θέσεις με άλλα κριτήρια!


Υπενθυμίζεται ότι την δεύτερη θέση στον πρώτο όμιλο της Δ' Εθνικής κατέλαβε ο Έβρος Σουφλίου, ενώ οι επόμενες δεύτερες στους οµίλους του Περιφερειακού Πρωταθλήματος πέρυσι ήταν οι Νάουσα, Κιλκισιακός, Τηλυκράτης, Πυργετός, Εράνη Φιλιατρών, ΕΠΑΜ Μιδέας, Ελπιδοφόρος, Αήττητος Σπάτων και Γιούχτας. Μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί και με ποια αιτιολογία.


Πηγή: Θράκη sport (Γιάννης Γιαγκίνης)

ΟΑΕΔ-Στατιστικά στοιχεία ανέργων το μήνα Ιούλιο

Στα 569.742 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Ιούλιο. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μικρή αύξηση κατά 0,52% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

    Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 184.709 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 4,09% (7.266 άτομα) σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010.

    Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 92.996 και είναι μειωμένες κατά 20,91% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 27.003, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 35.517 και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 29.417.

    Μπορεί οι προσλήψεις να εμφανίζονται μειωμένες, ωστόσο μεγαλύτερη μείωση κατά 26,06% παρουσιάζει το άθροισμα των απολύσεων (καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου), των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και των οικειοθελών αποχωρήσεων.

    Κατά συνέπεια το ισοζύγιο των καθαρών ροών (προσλήψεις μείον απολύσεις και λήξεις και αποχωρήσεις) στην αγορά εργασίας είναι θετικό με 1.059 επιπλέον θέσεις εργασίας το μήνα Ιούλιο. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ισοζύγιο παραμένει θετικό για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

    Το ίδιο μέγεθος τον Ιούλιο του 2009 ήταν αρνητικό με απώλεια 2.757 θέσεων εργασίας. Αντιστοίχως οι προσλήψεις τον Ιούλιο του 2010 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009 εμφανίζουν μείωση κατά 1,95%, οι απολύσεις και λήξεις συμβάσεων καταγράφουν αύξηση κατά 0,87% και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις μείωση κατά 17,42%.

    Ακολουθεί το αναλυτικό στατιστικό δελτίο του ΟΑΕΔ για την κίνηση της αγοράς εργασίας τον μήνα Ιούλιο του 2010.

Σαμοθράκη : Capoeira Camp 2010


Γιώργος Ντόλιος : Εκλογικός νόμος και μονοεδρικές

Στη ΘράκηΝετ μίλησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος , για τις αλλαγές της Κυβέρνησης σε πολλούς τομείς όπως η αυτοδιοίκηση αλλά και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τις μονοεδρικές με λίστες .

Ιστορία Ανθρωπιάς

Πριν λίγες ημέρες , στο ΚΤΕΛ Σουφλίου βρέθηκε από τους άντρες της Συνοριακής Φύλαξης ένα ζευγάρι Αφγανών με το λίγων μηνών μωράκι τους . Αφού τους οδήγησαν στο τμήμα συνοριακής φύλαξης αργότερα τους μετέφεραν στο ΕΣΥ για τις καθιερωμένες τυπικές εξετάσεις .
Οι γιατροί στο ΕΣΥ κατάλαβαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο μωρό τους ,αλλά λόγω έλλειψης  ειδικών μηχανημάτων το μωρό έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης . Εκεί διαπιστώθηκε ότι το μικρό Αφγανάκι έχει πρόβλημα στην καρδιά με τις  στεφανιαίες αρτηρίες να είναι ανάποδα .
Την επόμενη ημέρα το μικρό με τους γονείς του μεταφέρθηκε στην Αθήνα με c-130 και στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο για να γίνει άμεσα η επέμβαση .
Δεν γνωρίζουμε άλλες λεπτομέρειες από εκεί κι έπειτα αλλά το σίγουρο είναι ότι το μωρό αναρρώνει μετά την άμεση επέμβαση όλων των αρχών και των ανθρώπων !!

souflievros.